Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A gyûlölködõk ostobák - nem mi állítjuk, hanem a tudomány!

BelföldÕstermelõ mondja, kérdõívezik a "kormány". Segítséggel kitöltötték a digitális adatbázist, ahol a személyes adatokon kívül csak hazudni tudtak, mert nincs olyan válasz-lehetõség, amely lefedné a valóságot, beleértve magát a terméket, amit termel. Ebbõl lesz aztán a "statisztika", amit meg még kozmetikáznak is. Korábbi kutatások alapján, úgy gondoltuk, hogy az alacsonyabb kognitív képességekkel rendelkezõ emberek hajlamosabbak az elõítéletekre. Egy új vizsgálat azonban rámutatott, hogy az intelligenciaspektrum legmagasabb és legalacsonyabb részén lévõk ugyanannyira elfogultak – a különbség mindössze az, hogy kivel szemben.

Mark Brandt és Jarret Crawford szociálpszichológusok arra voltak kíváncsiak, hogy – függetlenül az elõítéletek megalapozottságától – mennyire elõítéletesek a magasabb és alacsonyabb értelmi képességekkel rendelkezõk. Vizsgálatukba 5914 alanyt vontak be, akiknek intelligenciáját szinonima-teszttel mérték. Ez ugyan kizárólag a nyelvi képességeket méri, azonban direkt összefüggésben áll az ember intelligencia kvóciensével.

Az eredményeik annyiban egyeztek a korábbi kutatások tapasztalataival, hogy az alacsonyabb IQ-jú emberek hajlamosabbak voltak elõítéletekkel szemlélni a nem konvencionális vagy liberális csoportokat, ahogy a „kevés választási lehetõségû” emberekkel szemben is igen elfogultak voltak. Utóbbiak közé tartoznak például a faji, nemi vagy szexuális orientációs alapon megkülönböztetett csoportok, azaz akik nem választották, hogy az adott csoporthoz akarnak-e tartozni, hanem beleszülettek.

A vizsgálat azonban azt is kimutatta, hogy a magas intelligenciájuk ugyanannyira elõítéletesek, csak éppen a másik irányba: a hagyományos vagy konzervatív csoportokkal szemben voltak részrehajlóak, akiket „sok választási lehetõségûnek” tekinthetünk, mert maguk választhatták meg a hozzáállásukat, például hogy kit gyûlölnek és kit tisztelnek.

„Az emberek nem szeretik, ha valaki különbözik tõlük” – mondta Brandt és Crawford egy interjúban. „Annak elítélésével, aki más elveket vall, az egyén a saját világnézet érvényességét tarthatja fenn saját maga számára.” Más szavakkal tehát ahhoz, hogy biztonsággal tudjunk a saját nézõpontunkra támaszkodni, meg kell gyõznünk magunkat, hogy a másik téved.

Brandt és Crawford egy korábbi tanulmányt is idézett, amely szerint a szerényebb kognitív képességekkel megáldottak hajlamosabbak a skatulyázásra, azaz a különbözõ csoportokat egymástól nagyon eltérõként fogják fel, világos határokkal.

„A világos határvonalak segítenek az embereknek, hogy az ellenséges csoportot nagyon messzinek és tõlük gyökeresen különbözõnek lássák. Azaz hogy kevésbé fenyegetõként gondolhassanak rájuk.” – mondták. A kutatók említettek egy másik tanulmányt is, amely épp ezt a jelenséget vizsgálja Donald Trump falépítési projektjével kapcsolatban. A tervet támogató konzervatívok olyan emberekkel, jelen esetben a mexikóiakkal szemben táplálnak elõítéleteket, akik nem maguknak választották, hogy mexikóinak akarnak-e születni. Másrészt azonban az IQ-teszten jobban teljesítõk pont az olyan konzervatívokkal szemben elõítéletesek, akik teljes mellszélességgel támogatják Trump tervét.

(Vice)
Link

Hozzászólások

69 #1 Szalonna
- 2016-08-06 08:06
A pszichológia mint zsidó áltudomány. Ismerjük. Bäszhatjátok az anyátokat, a ravatalján.
12 #2 spartakusz
- 2016-08-06 10:02
A pszichológia !

Imre még nem válaszoltál csak te, még az elsõ turnusból!
Megértelek, ingyér Jézus sírját sem õrizték! ingyér - senki nem csinál semmit - bizonyos körökben! Én sem kívánom ingyér - ha válaszolsz nekem, Kiss Imre elemzést hasonlóan - amit készítettél - ismersz már rég óta ami hiányzik átadom, hogy élethû legyen - kifizetem neked! Csak ne legyen benne plagizálás korábbi elemzésed be másolása , mert az is az4 egyéni rám vonatkozó legyen! Ha kell gerry elemzését csatolom és saját ÉLETEM c. írásomat is!
frissítve mai állapotomnak megfelelõen! Szerintem!
Miért kell ez nekem? Egészségügyileg - bizonyságot akarok szerezni, hogy meghibbantam e vagy nem !

Ez a munka ha elvégzed - mint minden munka akár szellemi akár fizikai értékel bír - amit honorálni kel - és én honorálni fogom!
Köszönöm elõre is! Miiért nyíltan, mert nem vagy hajlandó príviben szóba állni velem!
tisztelettel id. Kiss László-
UI. ANNAK ELLENÉRE, MERT VALÓBAN HÜLYESÉG - ARRA JÓ LESZ, HOGY MEGERÕSÍTSEN HITEMBEN ÉS TUDÁSOMBAN ÉS NEM UTOLSÓ SORBAN ÉLET TAPASZTALATOM VALÓSÁGÁBAN!
még egyszer köszönöm ha segítesz!
12 #3 spartakusz
- 2016-08-06 10:12
Bocsánat még annyit had írjak le! Ha leírod, hogy hibbant vagyok nem fogok megsértõdni és hosszú oldalakat írni, hogy nem vagyok az - ha nem tudomásul veszem, hogy hibbant az aki nem akarja és küzd az ellen, hogy egy újabb világégés legyen!

tisztelettel id. Kiss László
225 #4 magyarnabob
- 2016-08-06 10:43
Valami hasonlót már Arany János is tudott ( „nehezebb eltörni a faragatlan fát”), ám ez csak felületi hasonlóság, lévén õ még nem volt megfertõzve zsidó eszmeiséggel. A zsidó kulturális taktikája összhangban a káli júga korszellemével, hogy elõnyös színben, iskolázottságnak és intelligenciának tünteti fel azt, amikor az iskolában és a médiában hazugságok tömkelegével árasztják el a felkészületlen és instabil elméket, a devianciát és természetellenes viselkedési formákat propagálva, elnyomva az emberi lények természetes és ösztönös jóságát és életszemléletét. Ez az utóbbi a normalitás, amit legyõz a szemita mocsok, aztán diadallal jelentik, hogy az effajta módon rafinált emberek mért IQ-ja rendszeresen magasabb és egyúttal a devianciák felé nagyobb hajlandóságot és megértést mutatnak.
329 #5 gutai zub
- 2016-08-06 12:11
IQ és faji különbségek

Ahogy a testi különbségek körülhatárolt és markáns különbségeket mutatnak az emberi fajok között, az IQ különbségek hasonlóan.

Legalsó fokon a feketék és a kevert latinok állnak.
A sárgák és a fehérek magasabb tartományokba tartoznak.
-
Egy fehér többségû társadalomba, alacsonyabb IQ-val rendelkezõ tömegeket beengedni vétek, mert esélyük sincs soha, hogy sikeresek legyenek.(lásd a magyar cigányság évszázadait)

Ha viszont az alacsonyabb IQ-val rendelkezõk elérik az 50 vagy 60 százalékot egy országban, akkor felborúl az egyensúly, és a magasabb IQ lesz hátrányos, majd eltünik.

Lásd olyan országokat mint a mai Brazil, Venezuella, sõt az US egyes városai, részei

(vagy Magyarország cigánylepte vidékei)
4 #6 Posta Imre
- 2016-08-06 14:10
Spari, a zigazat vallva, nem szeretem, ha velem, vagy rajtam által hadakoztok virtuálisan a semmiért. Ne keverjetek bele, nem tisztességes.

Belátóképesség tekintetében súlyos elmaradásaink vannak, de ez nem csak rád vona-tkoztatható. A visszatetszést az szülheti, hogy néha mintha nem is a témához, nem is a téma rokontémájához fûznéd a mondandódat és jó bõven, így a süketek párbeszédébõl kiválthatod a némák nyeldeklését. A kevesebb, lehet több, de ezt sztm olyan 6 éve mondjuk, írjuk neked is. De én nem akarok megváltoztatni már senkit se itt, se sehol. Aki akar, az ne miattam változzon. Ettõl még lehet normális ugyanúgy, mint nem bárki, de aki itt ragadt, inkább nem, mint igen. Az biztos, hogy hosszas bevágásaid- tartalomtól függetlenül- sokat javítanak egyesek kedélyén, másokat õrületbe kergetnek, még mások meg nem értik, miért nem így, meg miért nem úgy, meg azt, vagy ezt ...,de ez megy már sok éve.

Nem diagnosztizállak, még ingyen sem! Mert ha kiderül, hogy nem vagy százas, azzal nem tudsz meg semmi újat, s ha kiderül, hogy százas vagy, azt meg úgy sem hiszed el. Fölösleges munkát csak az asszonynak vagyok hajlandó elvégezni!s_V

Remélem érthetõ voltam, bár ezt alapvetõen nem neked írtam, de te kérdeztél.
12 #7 spartakusz
- 2016-08-06 16:35
Köszönöm Imre! Ez a beszéd és érthetõ!
95 #8 irredenta1
- 2016-08-07 09:15
Anno Apponyi is "megmondta",magasabb kultúrájú népet egy alacsonyabb kultúrájú igájába hajtani nem túl egészséges.Így is van ez a mai napig is.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.73 másodperc
3,407,671 egyedi látogató