Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Rendõröket küldenek a templomokhoz, a misékre

BelföldRendõr, templom...mert a zsinagógákat rég õrizik, a mazsihisznek meg külön "rendõrõrse" is van. Úgy tesznek, mintha ez a ge.ihalmaz, amit itt magyar állampógárnak neveznek, meg szavazótakonynak, templombajáró hívõ istenmajma lenne. A képmutatás netovábbja, bár lesz tovább is! Levélben fordult kérdéssel Pintér Sándor és Balog Zoltán miniszterekhez Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetõje, miután egyik vasárnap az istentisztelet kezdetén bement a templomkertbe egy szolgálatban lévõ rendõr. Iványi arra volt kíváncsi, miért jelent meg náluk a rendõr, és van-e tudomása a minisztereknek valamilyen vallási csoportokat fenyegetõ konkrét terrorakcióról. Neki ugyanis a rendõr csak annyit mondott, hogy felsõbb utasításra jelent meg, “biztonsági megfontolásokból”. Az istentiszteleten ezután nem vett részt, mint mondta, “megtiltották neki, és fegyveresen nem is léphet be” – írja az Index.

A portál megkereste a Belügyminisztériumot, válaszukban azt írták, “az állampolgárok biztonságérzetének fenntartása, javítása érdekében” a rendõrség

a templomok, valamint az egyházi intézmények környékén kiemelt figyelmet fordít a rendõri jelenlét biztosítására, különösen a misék, istentiszteletek, más vallásgyakorlással összefüggõ rendezvények idõpontjaiban.

Nem külön járõröket mozgósítanak, a jelenlétet “a napi közterületi rendõri feladatok végrehajtása keretében” biztosítják. Az ellenõrzés a templomok és vallásgyakorlással összefüggõ célokat szolgáló más épületek környékére terjed ki, “a vallásos szertartásokon, rendezvényeken a rendõri állomány nem vesz részt”.

Késes támadók ejtettek túszul két papot Franciaországban, egyikük torkát elvágták

A normandiai Rouen közelében fekvõ Saint-Etienne-du-Rouvray településen öt embert – egy papot, két apácát és két hívõt – ejtett túszul két támadó júliusban. A 84 éves papnak elvágták a torkát, és egy további túszt súlyosan megsebesítettek az elkövetõk, akiket a rendõrség agyonlõtt. Késõbb az Iszlám Állam jelentkezett a támadás elkövetõjeként.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-08-06 18:02
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2l6bB7k_Sdo[/movie]
267 #2 Perle
- 2016-08-06 21:31
Ha én egy bármilyen vallási gyülekezet vezetõje lennék, nem pánikolnák be attól, ha egy " közeg" a misémem megjelenne. Ha csak nem nyomná a lelkiismeretem valami , a múltból.

Egyébként ne a templomokat õrizzék annyita kiemelt figyelemmel, mert azokat óva fentrõl valaki ( ha igaz) , hanem az oktatási intézeteket, óvódákat, bölcsödéket.! Azokat, akik még nem tudják magukat megvédeni. Az elmúlt idõszakban sokkal több volt az iskolai mészárlás, mint a templomi.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.36 másodperc
3,693,122 egyedi látogató