Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Fegyverkezik a szlovákiai lakosság

KülföldKis huncutok, hát persze megugrik, ha megugrasztják! Szlovákiában látványosan megugrott a fegyvertartási engedélyt kérõk száma, emögött a menekültektõl való félelem húzódik meg – állítja a Hospodárske Noviny szlovák gazdasági napilap. A migránsválságban mutatott kemény szlovák kormányzati fellépés (Pozsony elveti a kötelezõ uniós kvótákat) jól kamatozik, a kormányzó Smer támogatottsága látványosan nõtt, ami nem mellékes a 2016 márciusi parlamenti választások elõtt. „Az elmúlt év hasonló idõszakához képest 220 százalékkal nõtt azoknak a száma, akik a fegyvertartási engedélyt megelõzõ elõkészítõ tanfolyamunkra jelentkeztek” – mondta Gabriel Trojcák, a Tactical Combat Academy társaság vezetõ instruktora. A fegyverkérelmezõknek ugyancsak tanfolyamokat tartó RDA Academy instruktora, Tibor Kubica egyenesen úgy nyilatkozott, hogy már alig gyõzik a rohamot, máris kapacitásuk bõvítését tervezik. Sylvia Porubanová szociológus ennek okát abban látja, hogy az emberek napi szinten szembesülnek a biztonságukat fenyegetõ hírekkel. „Már ott tartunk, hogy a pszichiátriai rendelõk forgalma is megnõtt, mivel az emberek tartanak a migránsoktól” – tette hozzá.

Kétéves csúcsra ugrott a Robert Fico kormányfõ vezette Smer támogatottsága, vagyis a menekültválság pluszpontokat hozott a jövõ márciusi választásokra készülõ kormánypártnak. A Focus ügynökség hétfõn közölt mérése szerint Ficóék 39,1 százalékon állnak (ez a sok töredékszavazat miatt most 76 helyet jelent a 150 tagú pozsonyi parlamentben), utoljára 2013 májusában volt ilyen magas a kormánypárt támogatottsága.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015-10-21 19:49
Ukrán katonákat ápolunk kórházainkban

A kijevi magyar nagykövet bejelentése szerint több ukrán katonát is magyar kórházakban ápolnak segítségnyújtásként, akik a kelet-ukrajnai harctéri eseményekben sérültek meg.
[url]http://hvg.hu/itthon
/20151021_Ukran_katonakat_apolunk_korhazainkban#rss[/url]

Az ARD elismerte, hogy hamisan tudósított a migránsokrólhttp://magyaridok...rol-66068/

A német településeknek elegük van a migránsáradatbólhttp://magyaridok...bol-67484/

Újabb tartománnyal bõvült "Kurdisztán"http://www.atv.hu...kurdisztan

A németek nagy része szerint a sajtó egyoldalúan számol be a menekültválságról http://www.hirado...valsagrol/

Közös védelmi mechanizmust hoz létre Minszk és Moszkvahttp://magyaridok...kva-66320/

Amerikai katonák néztek szét az egyetlen mûködõ kínai anyahajónhttp://hvg.hu/vil...yetlen#rss
Tûz ütött ki az egyik szlovén menekülttáborbanhttp://vs.hu/koze...paign=main

Brit területen zuhant le egy amerikai F-18http://hvg.hu/vil...kai_F1#rss

Anerikai kórházat lõttek az oroszok Szíriában, sok a halott

Ismét orosz légitámadás ért egy, a Szíriai-Amerikai Orvosi Társaság által fenntartott kórházat. Legalább 13-an meghaltak a támadásban, köztük egy gyógytornász és egy biztonsági õr.
http://hvg.hu/vil...szok_Sziri

Akár egy év börtönt is kaphat Marine Le Penhttp://mno.hu/kul...en-1310186

Vádat emeltek az ENSZ közgyûlésének volt elnöke ellenhttp://mno.hu/kul...en-1310190

Kínai ölhetett kínai diplomatákat a Fülöp-szigeteken

A támadást Kína cebúi konzulátusának munkatársai ellen követték el. Szun San helyettes konzult a nyakán, míg Huj Li gazdasági attasét a fején érte halálos lövés. Szung Zsung-hua fõkonzul túlélte a rajtaütést, õt lõtt sebbel kórházba szállították az Inquirer címû helyi napilap beszámolója szerint.http://24.hu/kulf...zigeteken/

Kiszorítottuk a menekülteket: ex-jugoszláv tragédia készül?http://privatbank...zul-286715

Új orosz hulladéktárolóhttp://atomenergi...adektarolo

Titokzatos raktárban tüntetett el embereket a chicagói rendõrség http://www.atv.hu...-rendorseg

http://vs.hu/koze...paign=main

Katonai teherszállítókat vetnek be a kitoloncolásnál a németekhttp://444.hu/201...-a-nemetek

Pekingben is népszerûsítik ezentúl az ELTE-thttp://hvg.hu/vil...peking#rss

Emberiesség elleni bûnökkel vádolják a volt román államfõthttp://24.hu/kulf...-allamfot/

Kerítést emel Lettország is http://hirtv.hu/h...is-1310189

Valami készül Moszkvában http://vs.hu/koze...paign=main

Ficónak is bejött Orbán húzásahttp://kitekinto....ifYCSv4W6A

Nem csak az IÁ rombolja a mûemlékeket Szíriában
KÁ, 2015. október 21., szerda 11:35, frissítve: szerda 11:50
Az elmúlt idõszakban az Iszlám Állam (IÁ) nevû terrorszervezet által elkövetett mûemlékrombolások szerepeltek címlapon, de egy szerdán napvilágot látott amerikai tanulmány szerint messze nem csak a szélsõséges dzsihadista csoport okolható e tettekérthttp://mno.hu/kul...an-1310168
48 #2 ro-zsola
- 2015-10-22 12:26
Szolvákia ? Ugyanmár barátom !
Ez a hir már megkésett. Mindenki fegyverkezik a Varsói Szerzõdés területén. A köcsög NSZK még szerencsétlenkedik , a normális német azaz az NDK már " tudja a dolgát ". Drezdában hatalmas tömeg vonult az utcákra. A lengyeleknél nem múlik el nap tüntetések nélkül.
" Isten Angyalai " remekül teszik a dolgukat. Marine Le Pen ellenei zsidó-fasiszta vádaskodások eredményeként börtönbüntetésre akarják itélni a legismertebb francia " fehér fajvédõt ". Francia fehér testvéreim ! Hagyjátok ezt ?
" Valami készül Moszkvában " - baxxák már meg ! 70 éve ugyanaz a " lemez ". Kretén egy csûrhe. De már nem számit mert " dolgozik a Szentlélek Európában ".
A " Szentlélek " által irányitott " angyalok " minden európai fehér nemzetet meglátogatnak. " Isten " felkésziti népét a " nagy háborúra ". Pillanatkép Olaszországból : http://hirtop.in/...-buszokat/. Hajrá olaszok ! Hajrá Olaszország !
Az " ATAKA " néven ismert " angyalok " Bulgáriában : https://www.youtu...762Z54u3kY. A közös bolgár-magyar õseink tiszteletére nekünk magyaroknak jogunk és kötelességünk támogatni bolgár fehér testvéreinket : https://www.youtu...cpl02i4FSE. " Isten egyik angyala Bolev Sziderov " : https://www.youtu...17VsDwiFcQ
A " Szentlélek " munkája Szlovákiában : https://www.youtu...BTUpkCb2mw , https://www.youtu...rUi4vpkihI. Lengyelországban : https://www.youtu...nrNJbgePdE , https://www.youtu...YXvVGjXVMo. Csehországban : https://www.youtu...TQRff3YVkc . NDK : https://www.youtu...ZFmnz4ROEo

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.45 másodperc
4,440,325 egyedi látogató