Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Lovagkereszttel tüntették ki Bayer Zsoltot

BelföldCircus...pánem nélkül. Iránt mutat. Köves Slomó: ez a kitüntetés a zsidó közösség számára kifejezetten bántó.

Csütörtökön, Budapesten adták át a Pesti Vigadó épületében az állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket augusztus 20. alkalmából.

Az eseményen a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehette át Bayer Zsolt újságíró, a Magyar Hírlap publicistája. A szerzõt három hónappal ezelõtt 250 000 forintra büntette a Médiatanács gyûlöletkeltõ és kirekesztõ tartalom közlése miatt. A hatóság szerint az elismerésben részesült publicista jogsértést követett el akkor, amikor minden 14 évesnél idõsebb menekültet potenciális gyilkosnak nevezett.

Lapunk megkérdezte az EMIH vezetõ rabbiját, hogy mi az álláspontja a kitüntetésrõl. „Nehezen tudom értelmezni, hogy aki hétrõl hétre a gyûlölködéssel hívja fel magára a figyelmet miért és milyen teljesítményre érdemel állami kitüntetést. A zsidó közösség számára kifejezetten bántó, hogy Bayer, aki nem egyszer antiszemitának is minõsíthetõ szöveget írt, bármilyen állami elismerésben részesül” – közölte Köves Slomó, aki hozzátette: „Az állami kitüntetéseket az egész nemzet, tehát a zsidó közösség nevében is adja a kormány. Mi is büszkék vagyunk azokra a díjazottakra, akik valóban kétségbevonhatatlan teljesítménnyel mutatnak példát. Ezért vagyunk kénytelenek megszólalni akkor, ha olyasvalakit tüntetnek ki, aki tevékenységével éppen a nemzeti közösség egyes csoportjai ellen szít gyûlöletet.”

„A dühös és mellõzött kisember ressentiment-járól Nietzsche óta tudjuk, hogy minden irracionális gyûlölet alapja. Ezt jutalmazni és társadalmi példává emelni egy jelentõs állami elismerés által több mint szerencsétlen. Bayer Zsolt elmúlt 15 éves munkássága ennek a mellõzött kisembernek a gyûlöletébõl táplálkozó szalonképtelen szöveghalmaz, amit egy jóérzésû szülõ még elrettentésképpen sem mer megmutatni a gyerekének” – mondta Bodnár Dániel, a Tett és Védelem Alapítvány vezetõje.

Érdemes néhány gondolatot idéznünk a díjazottól:

„Bárki, aki ebben az országban elgázol egy cigány gyereket, akkor cselekszik helyesen, ha eszébe sem jut megállni. Cigány gyerek elgázolása esetén tapossunk bele a gázba.” Cigányliszka, 2006. október 17., Magyar Hírlap

„1967-ben a pesti zsidó újságírók még Izraelt gyalázták. Ugyanezek a pesti zsidó újságírók ma az arabokat gyalázzák. Meg a Fideszt. Meg bennünket. Mert jobban gyûlölnek bennünket, mint mi õket. Õk a mi indok-zsidóink – értsd: a puszta létezésük indokolja az antiszemitizmust.” A medence és környéke, 2008. március 18., Magyar Hírlap

„Magyarországból »bûz árad« – írja valami Cohen névre hallgató, bûzlõ végtermék valahonnét Angliából. Cohen, meg Cohn-Bendit meg Schiff. A Népszava pedig a nagy kalapácsos ember vörös figurájával jelentkezik, és sajtószabadságot követel. A legtöbben pedig azt gondolják, hogy ez valami újdonság, s hogy ilyen hadjárat még nem volt. Botorság. Nincs új a nap alatt. Sajnos nem sikerült mindet beásni nyakig az orgoványi erdõben…” Ugyanaz a bûz, 2011. január 4., Magyar Hírlap

„Csak akkor nincsen riadó, amikor milliószámra özönlenek befelé az idegenek. Akiket a második emeletrõl kiugorván is még le kell lõni. (…) Sokkal jobb lett volna, ha ellenállást tanúsít, és lelövik, mint egy veszett kutyát.” Furcsa üdvtörténet, 2015. augusztus 7., Magyar Hírlap

„Itt az idõ kimondani: elkezdõdött valami rettenet. Aminek véget kell vetni. Most. Minden eszközzel. Európát meg kell szabadítani ettõl az iszonyattól. Ha kell, fegyverrel. Mert ha minden így marad, akkor elkerülhetetlen lesz a vérontás. És a hordák ma még úgy hiszik, csak az európaiak vére ontható…” Elkerülhetetlen?, 2015. augusztus 15., Magyar Hírlap

További idézetek kizárólag erõs idegzetû olvasóknak itt érhetõek el.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
Link

Hozzászólások

236 #20 Vazul
- 2016-08-20 06:42
Elég mocskos fantáziád van, de mit is várhatna mást tõled az ember...
238 #21 bivaly
- 2016-08-20 06:55
Feleim az Úrban !

Bayer Zsolt az elejétõl kezdve ( az meg volt már vagy 26 éve !) Fideszes, az elsõ tagkönyvek egyike az õvé. Feladata, mindent kidumálni erõsen, érzelemmel telítve, nagy hatással ! Kimondani esetenként azt az igazat amit mindenki tud, de egészen más érzés elolvasni egy újságban, nyíltan, mint kis közösségekben duruzsolni, hogy meg ne hallja, aki nem illetékes. Feladat ! Elmondani, kimondani mindent, meg mindennek az ellenkezõjét is, és nem baj ha néha tévedünk, esetleg hazudunk is ! "Nekünk" szabad ! A'la Tamás Gáspár Miklós, csak az a"másik oldalon", ami mint tudjuk, szemek elõl takart helyeken egy, és ténylegesen is egy! Bizony, bizony, Cion Bölcsei ! És 2006 !!! Ki töri be a kirakatot ? Mi ! Ki gyújtja fel a kukát ? Mi ! Ki buzdítja "forradalomra" a népet ? Mi ! Ki provokál ? Mi ! Ki veri le a "tüntetést" ? Mi !
Minden Mi vagyunk, a tömegek befolyásolása napi szinten van jelen, aki éhes, megkapja a maga szellemi táplálékát, Népszabadság, Népszava, Magyar Hírlap, Barrikád, 168 óra, Demokrata, Magyar Világ, meg amit akartok formájában. És ezekben a újságokban alkalmazzák a Tamás Gáspár Miklósokat, a Bolgár Györgyöket, a Bayer Zsoltokat, Lakatos Pálokat, Seszták Ágneseket, meg az R. Székely Júliannákat. Az aktuális hatalom meg kitünteti õket, koronként, okonként változóan. Ennyi ! Bayer sajnálattal nagyon jól és esetenként kiválóan ír ! Remek filmeket is készít ! Nagyon jó és minõségi sorozat megy a Duna Tv-ben tõle ! De az egész embert kell nézni ! Nincs, hogy szétválasztom, nincs kettõs mérce !! Mikor hazudik ? Mikor mond igazat ? Hát ez az ? Ilyenkor jut eszembe mindig Ady Endre . Mi és ki lehetett volna, ha az a "ha" ott nem volna ? Száz év telik el, és nincs új a Nap alatt . Kihasználják, kihasználták . Hagyta magát, hagyták magukat ! Adta magát ! Pénz, paripa, fegyver, nõk ! Ez utóbbit Bayernál nem tudom kicsit sem, de a lényegen nem változtat, meg nem is lényeges. Nagyon tehetséges alkalmazottja a sötét erõnek . Ez a teljesen biztos. A többin lehet rágódni, de nem nagyon érdemes.
4 #22 Posta Imre
- 2016-08-20 07:50
Vazul, asszem párszor kitiltottalak már én is, tisztán pedagógiai célzattal. Nem mondom, hogy teljes a siker, de legalább részleges. Azért nem lûsz ugye fejbe? A szívemet lehet célozni, az nem olyan riasztó a családom maradó tagjainak, akik majd fel kell ismerjék a hullámzásom.

Egyébként inkább osztom -szorzom az általad és itt már sokszor felvázolt verziót. Mindezt úgy, hogy eccer volt szerencsém Zsótival személyesen intebirkázni az Echo-ban Szima Judittal. Párszor feltettem már a hanganyagot errõl. 3 napra be is akarták csukni a tv-t aztán. Zsóti szerepe nagyjából az, amit bivaly igen szépen megfogalmazott.

Gerry, mostanában nagy szükség van az olyan megközelítésre, amit jelesül felvázoltál. Gyerekeknek nem szabad elmondani, felvázolni a tejes igazságot, mert még megalszik a szá-lyukban. Meg kell hagyni a halovány reményt, hogy nem minden lezsírozott, hogy nem minden "közszereplõ", aki ott lehet és vanik a "pályán", bármely oktondiságnak látszó cselekedete ellenére sem korrupt mocskos zsidó-gané. Igazad van. Zsóti magát svábnak mondja. Elég nagy baj van a svábjaival is, ahogy az kitûnik. Kubatovot is ultrázzák...ahogy a nagy szerepkönyveben az meg vagyon írva.

images2-hu.gs-static.com/products/4096x4096/2015/11/08/563f890a27a71-zomancozott-agytal-es-bili.jpg
236 #23 Vazul
- 2016-08-20 09:26
Imre, hidd el csak ilyenekrõl írnék, vagy ismételnék, mint a bayerrel kapcsolatos okfejtés, de azóta és most sem viselem el, ha pl. beszólogatnak, mert attól kinyílik a bicska a zsebemben.

Gerrynek korábban megmondtam szépen, hogy engem hanyagoljon, azt akkor is olyan liturgiát írt... Nem vette komolyan. Eddig amióta itt vagyok csak õ írogat nekem, én neki magamtól soha. De ez sem tûnt fel neki.

Remélem a jövõre nézve jó tanulság a mostani példa, hogy végre leszálljon rólam, mert én se változom és az se számít, ha miatta kitiltanak újból... s_kv
2 #24 gerry
- 2016-08-20 11:05
Vazul - milyen tanulságról beszélsz? Meg kellene ijednem a fenyegetésedtõl? Kispofám - nem a személyedre reagálok - akár észreveszed akár nem - hanem a sorozatos "megmondásaidra"?

Amúgy pedig - ha nem tanulsz akkor ne is oktass.

A bicskáddal vigyázz, nehogy az egyik kinyílásnál kimiskároljon vagy megrövidítsen úgy a makkod környékén.
Az az egy bajod, hogy nem is érted meg, mit írok.
Az viszont igaz, hogy nem igazán kedvellek... vagyis nem kedvellek.... tudom pucolod a fegyvered de akkor se tetszel. ... és nem csak nekem. viszont én néha kötözködök egyes emberekkel. - Többnyire azokkal akik a süket és átgondolatlan szövegeléseikkel felbosszantanak.
Igen, gyarló emberi dolgaim vannak, nem is mindig illendõ kimutatni, de ez van, nem vagyok tökéletes.

Még annyi: a liturgia és a litánia szavak jelentése között van némi különbség... ha már idegen szavakat használsz... hadd segítsek s_nezem

liturgia:
egyházi szertartás, istentisztelet
litánia :
1. felsorolásokból, párbeszédekbõl álló keresztény ima, könyörgés;
2. hosszú ismételgetés, unalmas felsorolás;
3. vég nélküli siránkozás, panaszkodás

(szerintem erre gondolhattál!)
7 #25 virag
- 2016-08-20 12:20
Schmidt Mária: Bayer Zsolt egy keresztes lovag, aki nem engedi, hogy a józan eszünket elveszítsük
http://444.hu/201...lveszitsuk;)
236 #26 Vazul
- 2016-08-20 13:00
Jaj gerry, egyszer kerülnél a kezeim közé..garantáltan nem pofáznál többé.

Mellesleg már nem olvasok tõled semmit, nagyon elegem van az elmebeteg szövegeléseidbõl, fõleg, hogy még a cikkehez sem tudsz hozzászolni érdemben.
4 #27 Posta Imre
- 2016-08-20 17:27
Vazul, összehozzalak? Gerry örülne neki! Szerintem be kék már ezt a stílust fejezni! Jó, egy darabig élvezhetõ, meg kihívás, meg még várja is az ember a csattanót, de aztán nem csattan.
2 #28 gerry
- 2016-08-22 22:25
Ez a Zsolti miket nem csinál... szerintem összeír(at)ja a zsidókat és a kollaboránsokat...

Innen: http://index.hu/b...tje_miatt/

Eddig már több mint negyvenen adták vissza a lovagkeresztjüket, vagy más állami kitüntetésüket Bayer Zsolt hasonló elismerése elleni tiltakozásul. Bár nem ez a jellemzõ, de több olyan név is van a listán, aki már a 2010-es kormányváltás után kapta a kitüntetését. A listát folyamatosan frissítjük!

Kaltenbach Jenõ volt kisebbségi ombudsman, fõvárosi képviselõ (2005., középkereszt)
Kenyeres István biotudós (2005., ezüst érdemkereszt)
Tóth Bálint matematikus (2009.)
Rózsa Péter újságíró (2008.)
Polgár András közgazdász, a Polgár Alapítvány az Esélyekért alapítója
(2008.)
Krausz Tamás történész, ex-MSZP-s politikus (2005., tisztikereszt)
Erdélyi Ágnes filozófus (2005.)
Péter Vladimir ötvös- és szobrászmûvész (2007.)
Galkó Balázs színész (2010., tisztikereszt)
Kertesi Gábor közgazdász (2009.)
Köllõ János közgazdász (2006.)
Varga Júlia közgazdász (2009.)
Bruszt László szociológus, a firenzei European University Institute tanszékvezetõje (2006.)
Varga Kálmán történész-muzeológus (2005., tisztikereszt)
Takács Imre, az Iparmûvészeti Múzeum volt fõigazgatója (2011., tisztikereszt)
Heisler András mérnök-közgazdász, a Mazsihisz elnöke (2011.)
Catherine Feidt volt francia tiszteletbeli konzul (2012.)
Felcsuti Péter bankár (2006., tisztikereszt)
Darvas Ágnes, az ELTE Szociális Munka Tanszékének tanszékvezetõje (2008.)
Fokasz Nikosz, az ELTE szociológia tanszékének tanszékvezetõje (2011.)
Hegyesi Gábor, az ELTE professor emeritusa, a szociális munka tanszék oktatója (2005.)
Somlai Péter, az ELTE professor emeritusa, az ELTE Társadalomtudományi karának oktatója (2008.)
Székelyi Mária, az ELTE professor emeritusa, a Társadalomkutatások Módszertana Tanszék óraadója (2005.)
Tausz Katalin egyetemi tanár, az ELTE Szociálpolitika Tanszék oktatója (2007.)
Polónyi István oktatáskutató (2007.)
Kuti Éva, a nonprofit szektor kutatója (2005.)
Wittinghof Tamás Budaörs polgármestere (2004.)
Dióssy László volt veszprémi polgármester, képviselõ, SZDSZ (tisztikereszt, 2005.)
Mosonyi Aliz meseíró (2008.)
Lõcsei Jenõ magántáncos, koreográfus (2008.)
Koncz E. Katalin (A 444 információja szerint)
Inotai András közgazdász (A 444 információja szerint) (2002., középkereszt)
Székely Anna, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének volt ügyvezetõ igazgatója (A 444 információja szerint) (2005., ezüst érdemkereszt)
Karsai László történész, egyetemi tanár (2005.)
Szuhay Péter muzeológus (2008.)
Kende János operatõr (2005.)
Krausz Péter politikai elemzõ (2010.)
Hanti Vilmos, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének elnöke (2005.)
Kovács János Mátyás közgazdász (a 444 szerint)
Falus András, Széchenyi-díjas magyar immunológus, az MTA rendes tagja (2012.)
Kálmán Zsófia, orvos-jogász, gyermekgyógyász fõorvos (2004.)
Kerekes András, újságíró, a Magyar Rádió egykori vezetõ munkatársa
Báron György, Balázs Béla-díjas filmesztéta, a Magyar Rádió vezetõ szerkesztõje
Steiger Kornél, filozófus, az ELTE professzor emiritusa
Megyik János, Kossuth- és Munkácsy-díjas képzõmûvész
267 #29 Perle
- 2016-08-23 09:28
Nem tudom, jár-e a kitüntetéshez boríték, mert arról nem szól a sajtó, hogy bárki is vissza adta volna azt.
254 #30 mujko
- 2016-08-23 12:48
100% zsidók akik vissza adják de csak azért mert nem járt vele pénz .
http://444.hu/201...resztjuket
2 #31 gerry
- 2016-08-23 14:27
a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/4139/5279/original.jpg

a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/4139/5177/original.jpg

de a lényeg az itt van! (Igaz, hogy csak két nevet találtam aszövegben, de lehet, hogy Nemes meg a Jeles kettõnek számít?):

http://444.hu/201...ilmje-koze

Azért Leonardo DiCapriot - eddigi életpályája mellett - összetenni egy Saul fia szörnyüséggel... nagy pofátlanság
...de ha nem szólt akkor legyen, nem engem aláztak meg.
254 #32 mujko
- 2016-08-23 15:40
Nagy divat lett ez a visszadósdi,kilépösdi ?
http://magyarnara...bol-100561
2 #33 gerry
- 2016-08-24 14:18
Mai hír:

"Vállalhatatlan": már több mint hetvenen adták vissza a lovagkeresztet..."


Nem baj, vállaljuk ... mi nem adjuk vissza!

...ja mi nem kaptunk... azt is vállaljuk.
Meg 1 kommunista szombatot!
s_hihi

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.83 másodperc
3,401,571 egyedi látogató