Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A honvédelem közös feladat

BelföldEgykor ott álltam én is. Most is állhatnék, de lángszóróval a tribün felé, mocskos patkányokat pörzsölve. "Nemzeti hõs", csak pofa van, ostobaság és bexari sunyi megalkuvás. Száznégy honvéd tisztjelölt tett esküt augusztus 20-án, szombaton, Szent István napján tartott állami ünnepségen, Budapesten, a Kossuth Lajos téren.


A téren összegyûlt érdeklõdõk és a felsorakozott honvéd tisztjelöltek elõtt, az állami lobogó felvonását követõen Áder János köztársasági elnök azt mondta: büszkének kell lenni a magyarságunkra, a magyar eredményekre, találékonyságra és találmányokra. Kiemelte, hogy a hazaszeretetet nem temették el a múlt nagyjaival együtt súlyos márványtömbök alá, a hõsiesség „nincs szobrokba dermesztve”, mert hõsiesnek lenni nem csak történelmi cselekedetek révén lehet, hanem becsületes munkával, kitartó szorgalommal és tiszteletreméltó teljesítménnyel. „Tõlünk, csakis tõlünk függ, hogy tudunk-e élni lehetõségeinkkel, hogy a legjobb arcunkat mutatjuk-e a világnak, hogy megtaláljuk-e azt, ami az összekötõ kapocs közöttünk” – tette hozzá.

Áder János a fiatal tiszteknek olyan erényeket kívánt, mint amilyeneket Hunyadi János és Kapisztrán Szent János tanúsított Nándorfehérvár 560 évvel ezelõtti védelmekor, vagyis bátorságot és merészséget, türelmet és szent hevületet, hidegvért és buzgó odaadást.Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter hangsúlyozta: a honvédelem közös feladat. A haza védelme ugyan elsõsorban a Magyar Honvédség feladata, de a kultúra, a nemzeti identitás, a szülõföld és az állam megõrzése minden állampolgár kötelessége. „A katonák avatásukkor hitet tesznek - a nemzet nyilvánossága elõtt – Magyarország, a magyar emberek védelmére” – tette hozzá. A miniszter szerint csak a katonai hivatás az, amely mindig a haza és a magyar emberek védelmét helyezte elõtérbe, és ezért sok millió honvéd áldozta életét a történelem folyamán.

Simicskó István megjegyezte azt is, hogy Magyarország ma, ebben a bizonytalan világban egy stabil, erõs pont. „Magyarország olyan állam, amely együttmûködésre törekszik, tiszteli más államok, nemzetek, kultúrák, civilizációk értékeit, megbízható barát és szövetséges; élni és boldogulni szeretne” – emelte ki, azzal együtt, hogy ehhez azonban a legfontosabb a biztonság garantálása. Ezért elengedhetetlen a Magyar Honvédség megerõsítése: 2016 és 2026 között a honvédelmi tárca költségvetése több mint a duplájára nõ majd, megújítják a katonák felszerelését, zászlóalj harccsoportokat hoznak létre, fejlesztik a légiszállító képességet, újraélesztik a hadiipart és új alapokra helyezik az önkéntes tartalékos rendszert – sorolta a miniszter.A miniszter beszédét követõen a Kossuth téren felsorakozott 104 honvéd tisztjelölt ünnepélyesen esküt tett a haza védelmére. Az esküt – õsi magyar szokás szerint – kardrántással erõsítették meg. Az eskü aláírt szövegét a tanulmányait kiválóan befejezõ, Havasi Bence hadnagy adta át a köztársasági elnöknek.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-08-20 12:46
Három magas beosztású katona végzett magával Kínában

Egy hónapon belül három magas beosztású katona végzett magával Kínában – írta saját forrásaira hivatkozva a South China Morning Post címû hongkongi lap pénteken.

A lap értesülése szerint a legutóbb ismertté vált eset a 54 éves Csen Csie öngyilkossága. Csie a déli hadszíntér-parancsnokság politikai biztosa volt. Holttestére augusztus elején találtak rá a laktanyában, halálát altató-túladagolás okozta. Temetése szombaton lesz Sencsenben.http://www.lokal....l-kinaban/
139 #2 jozsef toth
- 2016-08-20 12:53
(mindig a haza és a magyar emberek védelmét helyezte elõtérbe,)
Ezt azert jogilag pontosittani kene!
Magyar allampolgarsagi papirokkal ellatott egyenek ,es kissebsegi bandak MIND IDE TARTOZNAK?
Vagy azert csak az a lenyeg ,hogy az alam vezetoit ,es a rendszar kiszolgaoit vedjek a Magyar adozok penzbol es a Magyar emberek verevel.
Mert eleg kics azoknak a szama akik a kissebsegbol valamikor meghaltak a hazaert. Es redekes lenne ma is az a statisztikai szam ,hogy ma mennyien aldoznak eletuket a Magyar hazaert!
Ez igaz a BLANKOLTAKRA IS !
Ez igy nem igazan KOSER !
A Magyar oshonos lakossagnak!
4 #3 Posta Imre
- 2016-08-20 16:54
Józsi a balgák büszkesége. Egykor mindent megtettem, hogy megfeleljek az elvárásoknak, de közben sosem illeszkedtem a sorba. Büszkeség....ugyan mire fel? Ostobasáskodás ez az egész maszlag. Rég4en is az volt, most meg még hányadék is.

[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jHdF5kB6sMo[/movie]
30 #4 osmagyar
- 2016-08-21 06:23
Eddig tartott a nagy honvédelem és lelkesedés emõkénél: http://www.atv.hu...novak-elod
238 #5 bivaly
- 2016-08-21 06:35
Áder Vazze !

Akkor én egy hõs vagyok, tõled tudom ! Az olyan szarháziakkal küzdöm egész életemben mint te, ti vagytok, a hétköznapokban , ahogy mondod. Az ünnepnapjainkat meg már régen elloptátok. Nekem meg Európa nem a hazám, csak az a földrész, ahol a hazám van . ( Volt, mert azt is elloptátok, meg eladtátok !) Univerzális, házatlan, hazátlan tetvek vagytok, szentkoronásan, meg mélykeresztényen ! Akkor is hazudtok, amikor még csak levegõt vesztek. Jut eszembe az "ünnep" kapcsán, hová tûnt minden idõk legnagyszerûbb hadügyminisztere, a lubovichi nagy magyar hazafi, Hende "úr", csak nem "haza települt" véglegesen ? Hiányzik !
8 #6 miskolcilaci
- 2016-08-21 07:07
Tisztázni kell valamit.
Kik is uralják a hont? Vagy a hon jelenleg vállalatként funkcionál? Mert ha igen, a vállalaton belül kiket is kellene megvédeni?
--------------------------------------------
"Mennyi normálisnak tûnõ magyar lányt látom retkes cigánnyal... 20 éve még ujjal mutogattak ez ilyenekre, meg megjegyezték, hogy képzeld, xy cigánnyal jár! Ma meg ez a hétköznapi. Én meg nem találok értelmes fehér nõt" - ERRE azt tudom mondani, hogy amelyik feher nepben nincs faji buszkeseg az halalra van itelve. ES tudom hogy igazad van, habar jomagam nem elek Magyarorszag teruleten sok-sok eve. EZ kortonet, koor- es kortunet. A feher faj elveszitette a faji buszkeseget es ezzel egyutt fogja elvesziteni Isteni kivalasztottsagat is HA nem ebred fel. Europaban pediglen feltetlenul FORRADALOM szukseges. ES tuz. VAGY a Ver es ACEL korszaka jon tuzzel - vassal, vagy lassu halal. Imadkozom a feher faj megmaradasaert

Afrotánccal és a Himnuszt törõ Király Lindával lehet csak nemzeti az ünnep Azt hihetné az ember, hogy állítólagosan nemzeti kormányunk és városvezetéseink legalább az ünnepeinket megkímélik, és eljátsszák a magyart. Aki Magyaroszágon nyitott szemmel jár, az tudja, hogy ez nincs így. Csak a minap kiderült, hogy Borsodban a a politkusbûnözõ Voldemort nagyurat vetette be, eközben az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékének ápolta 50 milliós kifizetéssel tisztázatlan zsebekbe egy buzeránsnak a felmelegített daláért. Ma Dunaújvárosban is bizonyították a helyi narancsos urak, hogy a liberálisok sem csinálhatnák jobban, igazi kortünet. A fideszes vezetésû Fejér megyei város évrõl évre megtartja Augusztális néven az ünnepi rendezvénysorozatát, hogy szórakoztassa a helyi lakosságot. Ez eddig nem hangzik rosszul, de a Facebookon is olvasható programjuk elárulja: afrotáncot Paulóval és közös koncertet a Király testvérekkel, akik közül Linda himnuszos szerencsétlenkedését csak annak zsidó pökhendiséggel való kezelésével múlták alul. Az alábbi elrettentõ képeket olvasónk küldte, akit szintén megbotránkoztatott az ünneplés. Az országot a migránsoktól hevesen védõ, szavakban mindig, a figyelemre érdemes tetteikben ritkán magyar fideszesek szerint gyermekeinknek a nemzeti ünnepünkön egy négerrel közös tánc jár. Szadeszos szellemben sem lehetett volna szebb rendezvényt kitalálni, éppen csak egy kis "menekült"simogatás hiányzik a programból, de ha megvakarhatták Paulo füle tövét, akkor keveseknek lehet oka hiányérzetre, bár vannak ebben körben olyanok, akiknek a viszontsimogatás is belefér az aberrált értékrendjébe. Nekünk viszont egészen más elképzeléseink vannak szent királyunk és államalapításunk ünnepérõl.

https://kuruc.inf...
3 #7 Enid
- 2016-08-21 08:08
Botranyos.
4 #8 Posta Imre
- 2016-08-21 08:13
Áder egy fideszes zsidó pata-kány. Feladata a libárálbuzizmus nemzeti köntösítése, kaftánosítása.

"És ami végképp semmit nem számít, csupán érdekesség – Áder nevének elsõ MTI-s megjelenése az 1988 és 2012 közötti hírügynökségi archívumban 1989. január 31-ére tehetõ:

“Áder János, a Fiatal Demokraták Szövetségének képviselõje szerint fontos leszögezni: egy pártnak sem lehet fegyveres testülete. Ezek csakis állami irányítással mûködjenek. Az egykamarás parlament, a párt pluralizmus mellett voksolnak. Megítélése szerint ma nincsenek igazi érdekképviseleti szervezetek. A továbbiakban rámutatott a koncepció egyes ellentmondásaira. Fontos lenne, hogy az állampolgár is kezdeményezhessen vizsgálatot az alkotmánybíróságnál. Bíró ne lehessen politikai párt tagja”."
http://www.urbanl...der-janos/

Áder felesége meg már rég herceg ám: Nem semmi "karrier". Családi vállalkozás.

Wiki:
Húga, Annamária (sz. 1960) biológia-földrajz szakos gimnáziumi tanár, Pölöskei Gábor labdarúgó felesége, 2016. március 1-tõl a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) vezetõje.[13]

Nõs, felesége Herczegh Anita,[14] akivel az egyetemen ismerkedtek meg és 1984-ben összeházasodtak. Párja 1987-ben szerzett jogi diplomát, majd bírói hivatása önkéntes átmeneti felfüggesztéséig a Fõvárosi Törvényszék Cégbíróságán dolgozott.
238 #9 bivaly
- 2016-08-21 15:12
Hujj, de kurva kicsi ez a világ ! Oszt minden út, összefut benne ! Nahát, még ilyet ?!
7 #10 virag
- 2016-08-22 07:24
Klik: novemberben kezdõdhet az iskolák állami átvétele
http://magyaridok...le-924196/
http://www.origo....borne.html

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.62 másodperc
3,398,661 egyedi látogató