Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Novák Elõd leszerel és GYES-re megy

BelföldÉn is GYED-re mentem, mikor kirúgattam magam az Õrezredtõl, igaz, nekem nem volt semmirekellõ munkanélküli-segélyem parlamenti mandátumnénk és nem hobbit-katonáskodtam, reklámozva ezt a trágyadombot, amit ez e pojáca is tesz (tettetnek vele). Kiképzés? Kényszersorozás lesz. Váratlan ismertségre tett szert az utóbbi napokban a Pest megyei Püspökszilágy, ahol jelenleg mintegy 110 önkéntes tartalékos honvéd kiképzése tart, a bakák egyike ugyanis Novák Elõd. A honvédelmi tárca egyáltalán nem kifogásolja, hogy egy kegyvesztett radikális politikus, Novák Elõd valóságshow-t csinál a tartalékos kiképzésébõl.
Lejátszás

Tartalékos vagyok, az egyenruhám a laktanyában van, és akkor kapom meg, amikor szolgálatban vagyok, magyarázta az ATV-ben a civil gúnyát Novák Elõd. Korábban azt mondta, GYES-re megy, vetette fel Rónai Egon. Ez így is van, felelte a jobbikos képviselõ: Novák még honatya, a hónap végén adja vissza mandátumát. A háromgyermekes apának egyébként jobb a kiképzése, mint a fiatalok többségének, „legalábbis könnyebben pattantam talpra, amikor éjjel váratlanul jött a felszólítás”.

„Hazafias küldetésbõl választottam a szolgálatot, és vágytam a változásra, nem akartam ötlettelen, fantáziátlan politikussá válni, amilyeneket bõven látni a parlamentben. Egy fiatal számára, aki most érettségizett, jó kihívás a kiképzés. Én nagyon örülök, hogy a létszámhiánnyal küszködõ honvédségnek segíthetek, de szemben a mandátum-tolvajokkal, én visszaadom a mandátumomat”, mondta a mûsorban Novák Elõd.

A Jobbik egykori vezetõ politikusa hozzátette, élettapasztalatnak is jó a hadsereg: kickbox világbajnoktól lelkipásztorig sokan jelentkeztek az egységhez, bár az csalódást okozott, hogy egy év alatt összesen csak 110-en akartak csatlakozni.

A napi 14 órás kiképzésnek az egyik része gyakorlati, a másik elméleti. „Nekem kellemes meglepetés volt, hogy a parancsuralmi lehetõséggel nem élnek vissza a vezetõink, nem szívatnak, és a tananyag a kiképzés nagyon komoly.”

Novák most kapott választ a kérdésére: ezek szerint 515 fõ mûveleti tartalékos van, miközben több ezren hiányoznak a seregbõl.

A Jobbik egykori alelnöke szeptember 1-tõl megy GYES-re, de emellett a határ menti szolgálatra is lesz ideje, „mert szerencsére ilyen jók a családi körülményeink.”

Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.38 másodperc
3,406,053 egyedi látogató