Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Féltek-e

GondolatokHa elemezhetnékem támad, akkor elemelem kézi fényvetõmet és elemeire cincálom. Mennyiszer hánytam már össze ide: a hegyek egeret ellenek, s ma már ez rég nem talány. A hegyek dombok, vagy inkább sík sivár sivatag, az egerekrõl meg rég kipittymallott, hogy emberek, illetve buckalakók, mert homokosok inkább, mint homókások. Lesz belõlük hómunkás sok!

Velem már valami valamikor történhetett, hogy ma már semmi nem hat meg, csak hetet-havat összehordani képes bálvány lettem a vártán állva kurtán-furcsán, kinek nem elég se orsós se gyurcsány, s ha vonaglik is zazi marad mindörökkön örökké a tabuvá lett ártány.

Erõt vegyek-e magamon, s kinek hajtsam majmára a szenteletlen vizet? Van-e erre igény, s ha nincs, akkor is mindenki mindenért megfizet. Tüzet hoztam, már csak szél kell, anyag van éghetõ elég, s ha zsír is serceg és agyrágó bogár kihal, megértem én, hogy megértem végre, s vége a nyûgnek, bajnak, nyûnek, hajnak, mibe belekap a kipa: számításban sincs már hiba. A pitvarba begyûrûzik a jókedv, mint féreg a bélben a lén elél, s míg alél ki kedvétõl metélten ködbe néz, esze is ökölre vész jobb és bal tekék közt félre, hányva kardra, élre. Bazsalygok sajogva, búsan a búsban, hol vidáman löködik egymást éhezõ szikkadt elmék, szõve a láthatatlan selymet és mezítelenre szánt páncél-kelmét: tündököl. Bennfentesnek nem való tudás, s csárdában sem fér meg trombitás és dudás, így se jobb, egy se bal ha hadarva tépi szûrét marha a csûrt sokallva fakad a néma is hamis dalra. Még várok, még nem teketóriázok féltek-e. A kavics a tóba vetve kikelt, s fodor-hullákat sodor a tajtékzó bodor. Tiszavirág kell, ki Dunában, ha rekeszted is a szót agyad homályában jól rejtve a jót, tör felszínre mindennek színe -java: minden félteke záloga.

Hozzászólások

238 #20 bivaly
- 2016-09-03 06:12
Fél teke, vagy nem fél teke, egyre megy !

Én kezdek félni. Hogy véletlen rám szakad egy erkély, vagy belelépek egy gödörbe véletlenül. Figyelmetlenségbõl . Mi másból ? Tegnap beleolvastam valamiért ( véletlen ?) a Hungarian Real News egyik cikkébe, jelesül a Borbély József jegyezte cikkbe, ami gyakorlatilag pár mondatban levezeti a Budai Gyula, Papcsák, ügyészség, bíróság, stb., gyakorlatilag a magyarnak mondott politikai és gazdasági elit maffia rendszerû kapcsolatait .
A végsõ következtetés, hogy nagyon jó "senkinek" lenni ! Csak az a rossz helyen volt rosszkor, ne lenne ott a fél tekémben. Ahol egy kormányrendelettel kötelezõvé tették a fizetést bankon keresztül, most meg a nyugdíjfizetést, ami egy napi étkezési költség, rosszabb esetben kettõ, ott nem kérdés a fél teke, ott egész aggyal félek, mert a bal is, meg a jobb is egyre gondol. Kétségbe ejtõen mocskos idõket élünk, minden szinten. A kiszolgáltatottság és a tehetetlenség kettõse marja az embert, fõleg ha van némi képe a valóságról, és nem vetített képet hajszol agyonütni !
A Földre galaktikus méretû feliratot kéne tenni, Dante-nak igaza volt, " Ki ide belépsz, hagyj fel minden reménnyel ! " Õ már akkor tudta. Ezt mondta el késõbb Zarathustra is, csak másként. A legfájóbb, hogy igazuk van. A vers meg némi gyógyír még nem teljesen fásult lelkek számára, kis szellemi édesség a lélek tisztára mosásához, de nagyon nehéz Arany Jánost olvasni orrfacsaró bûzben, még ha "A Toldi", akkor is. Ez van feleim, fél-teke, meg egész-teke.
4 #21 Posta Imre
- 2016-09-03 08:18
Bivaly a fõdi társadalmi rendszerek gy ganédomb-vázra épültek. Régen is hierarchia volt, most is az van, csak democsokráciának nevezett látszat. Fajok tekeregnek és sunyi görény módon terelgetnek ide-oda. Vicc az egész. Mondtam már, hogy az élet "értelmetlen" ezen a szinten. Az "istenek" ugyanolyan tetves görény banda, mint a "hasonmásuk" a zember. Lehet széPI-tenni, de minek? Alap-problé-ma, hogy ha el lenne takarítva a jelenlegi "elit", akkor a következõ soros "elit" kitartana -e másfél órát és nem lenne-e ugyanolyan tetves g.ci, mint a mostaniak? Saccra, erre semmi esély. Így kerek.
3 #22 Enid
- 2016-09-03 08:32
Imre! Hogy fajok tekeregnek es mindegyik veszi, viszi es teszi a magaet ez nem ketseges. Fegyveres orzes es asszisztenCia mellett, folott es ..." alatt".
A zomberek kozremukodesevel es az Emberek karara.

Tenyleg, szerinted Nimrod kire vadaszott? s_kv

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.43 másodperc
4,606,447 egyedi látogató