Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Holokauszttagadó könyv ellen lépett az ügyészség – csekély sikerrel

BelföldHol melyik? Lehet még kapni? Eddig nem érdekelt, de ha ennyire títtyák! Ja, hogy kertész imruci is "tagadta" a tagadhatatlant és még nóbelt is kapott érte...tényleg ez a két dolog ugye nem függ össze? Húsz weboldalt tett ideiglenesen elérhetetlenné az ügyészség, mivel holokauszttagadó tankönyvet ismertettek. Az oldalakat – amelyeken a svéd szerzõ tollából származó kötetet meg is lehet rendelni – bírósági engedéllyel távolították el.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség indítványára a bíróság elrendelte csaknem húsz olyan weboldal ideiglenes eltávolítását, amelyeken egy holokauszttagadó könyv volt beszerezhetõ, illetve annak tartalma megismerhetõ. Az ügyészség közlése szerint egy svéd író tollából, magyar fordításban olyan könyv jelent meg Magyarországon, amelyben a szerzõ azt állította, hogy a gázkamrákban történt tömeggyilkosságok története pusztán egy mítosz, illetve hazugság. Az írás szerint bár a zsidóságot érték megaláztatások, gyötrelmek, de a Hitler vezette Németországnak nem volt célja az európai zsidók likvidálása, államilag szervezett megsemmisítése.

Mivel a fenti írás egyértelmûen tagadja a nemzeti szocialista rendszerek által elkövetett népirtás, illetve emberiség elleni cselekmények tényét, a nemzeti szocialista rendszer bûnei nyilvános tagadásának bûntette miatt nyomozás indult a könyvet Magyarországon forgalmazó cég vezetõje ellen.

A fenti könyv azonban beszerezhetõ, illetve annak tartalma megismerhetõ több internetes oldalon. A kerületi ügyészség ezeknek a weboldalaknak az ideiglenes eltávolítására tett indítványt a Budai Központi Kerületi Bíróságon.

A bíróság a bûncselekmény folytatásának megakadályozása érdekében valamennyi weboldal ideglenes eltávolítását rendelte el.

Eddig az ügyészség hivatalos tájékoztatása. A VS.hu megkereste az inkriminált könyvet, amelyrõl hamar kiderült: 2007-ben adták ki Svédországban, majd alig egy év elteltével már magyarul is megjelent. Vagyis a "holokauszt tagadás" tényállását megvalósító írás 6 évig zavartalanul megvásárolható volt Magyarországon. Sõt, most is az. A legtöbb weboldal hétfõ délig elérhetõ volt, a kiadványból nyugodtan rendelhettünk. Csak a legnagyobb, netes könyvterjesztõ oldal és néhány kisebb tette a már elérhetetlenné a svéd könyv adatlapját.

Az ügyészség úgy tájékoztatta lapunkat, hogy a weboldalak tényleges letiltását (elérhetetlenné tételét) a bíróságnak kell elrendelnie, vagyis a bíróság a felelõs az oldalak tényleges lelövéséért. Az ügyészség ebben annyi segítséget nyújt, hogy pontosan megnevezi az oldalt valamint annak tárhely-szolgáltatóját - magyarul azt a konkrét szervert üzemeltetõ céget, amelyen a kérdéses weboldal található.

Azt azonban az ügy egyetlen résztvevõje sem tudja, hogy sikerülhet-e olyan oldalak lekapcsolása, amelyek – épp az ilyen esetek elkerülése érdekében - külföldi szerveken futnak. Márpedig épp a kiadó oldala .com végzõdésû. Az ügyészség által meg nem nevezett kiadó lényegében kizárólag náci és nyilas "mûvekre" szakosodott, több eljárás is folyik ellenük hasonló okokból. A tulajdonos(ok) pedig életvitel szerûen tartózkodnak külföldön, így nem érdemes arra várni, hogy önként állnának bíróság elé. Betéti társaságuk azonban zavartalanul mûködik, tavaly majdnem egymillió forintos nyereséget értek el a náci propaganda terjesztésébõl.
Link

Hozzászólások

8 #1 miskolcilaci
- 2016-08-29 18:23
kuruc.info/galeriaN/hir/hollokoszt333.jpg

www.kepfeltoltes.hu/160829/original__1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

www.kepfeltoltes.hu/160829/original__2__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
8 #2 miskolcilaci
- 2016-08-29 21:32
Új zsidó hittankönyvet adott ki a Mazsihisz.
Új zsidó hittankönyvet adott ki az általános iskola elsõ osztályosai számára a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz), a modern, szemléletében gyerekközpontú kiadványt az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) pénzügyi támogatásával jelentették meg a szeptemberben induló új tanévre.
A Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskolában tartott hétfõi sajtótájékoztatón Soltész Miklós, az Emmi egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelõs államtitkár elmondta: a könyv ötletének felmerülésekor szó volt arról, hogy nagyon fontos lenne egy olyan hittankönyvre, ami megmutatja az Ószövetség embert-, nemzeteket, és világot formáló tanítását, amelyre alapszik az egész világunk.

Kép letöltése
Fotó: Nikodém Vanda/Lauder Javne Iskola
A tárca 7,5 millió forinttal támogatta a kiadvány megjelentetését - közölte Soltész Miklós hozzátéve, hogy a könyvvel most 670-680 zsidó felekezeti iskolába járó elsõs ismerkedhet majd meg.

Az államtitkár szólt arról is, hogy Magyarországon több mint 200 ezer gyerek jár az országban felekezeti iskolákba.

"Több mint huszonöt évvel ezelõtt nem gondoltuk volna, hogy mekkora jelentõsége lesz általában az egyházi oktatásnak. Mennyire fontos lesz társadalmaikban, itt Európában, hogy végre visszataláljunk azokhoz a közös gyökerekhez", ami a zsidó és a keresztény nevelésben, vallásban, és hitben benne van - fogalmazott Soltész Miklós.

A hittankönyv egyik szerzõje Róna Tamás rabbi elmondta, hogy 120 oldalon több mint 2000 illusztrációval és több mint száz feladattal egy olyan tankönyvet igyekeztek létrehozni, amely megfelel a hittanoktatás feltételeinek, és lehetõséget biztosít mindenkinek - zsidóként, vagy nem zsidóként - a zsidósággal megismerkedni.

Közölte, a bemutatott könyvet egy nyolcrészes sorozat elsõ kötetének szánták. Reményeik szerint az általános iskola nyolc évfolyamára egy teljes láncolata születik majd meg az oktatási anyagnak - mondta Róna Tamás.

Heisler András, a Mazsihisz elnöke azt mondta, hogy a helyszínválasztással a változó világra való nyitottságukat kívánták jelezni, amit a szervezet stratégiája szerint képviselnek. Szavai szerint nagyon szeretnék, hogy a tankönyvek eljutnának a zsidó iskolákba, erre - mint mondta - van affinitás. Örömmel vennék, és elõnyös lenne, ha a magyarországi általános iskolák könyvtáraiba is legalább egy kötet eljutna - mondta Heisler András.

Megjegyezte azt is, hogy a nem formális hittanoktatásban résztvevõk számára a Mazsihisz segítséget fog nyújtani a beszerzéshez.

Horányi Gábor iskolaigazgató azt mondta, hogy a könyv olyan mint egy terített asztal, ugyanis a zsidóság sokféle értelmezését, megközelítését próbálja egyszerre szolgálni.

A közreadott sajtóanyag szerint a választható zsidó hitoktatást segítendõ a Mazsihisz oktatási szakemberei nagy tankönyv-fejlesztési projektbe kezdett az Emmi pénzügyi támogatásával. A hittankönyv az iskolán kívül is hasznos lehet mindazoknak, akik autentikusan szeretnék megismertetni a zsidóságot az általános iskolás gyerekekkel. A hittankönyv-sorozat elsõ kötete az alsó tagozatos zsidó hittanosok számára ingyenesen elérhetõ és hamarosan kereskedelmi forgalomban is kapható lesz - írták.

A Sálom! Zsidó Hittankönyv I. címet viselõ kiadvány szerzõje Róna Tamás mellett Nógrádi Gergely író, kántor.

(MTI)
kuruc.info/galeriaN/2012/ronanogradisalom160829_01.jpg

Részlet a Mazsihisz könyvajánlójából 120 oldal, 24 fejezet, 2000 rajz, 100 feladat – Képregények, térképek, társasjátékok. Egy bagoly és egy majom most végigkalauzol a zsidóság történetén! Hogy néz ki Mark Zuckerberg kaftánban? Hogy festett Tel-Aviv a Teremtés harmadik napján? Mit szóltak az állatok, amikor Ádámot és Évát kiûzték mellõlük az Édenkertbõl? Kinél van a tévé távkapcsolója Noé otthonában? Sikerül-e elmenekülöd a Bábel tornyának szörnye elõl? Láttál már õsanyát bunyózni? Meg tudod fejteni titkos kódolvasóval, hogy kit kell feláldoznia Ábrahámnak? Strandoltál már fáraóval? Egy zsidó hittankönyv – nem csak zsidó gyereknek! Egy zsidó hittankönyv – nem csak iskoláknak! Újszerû, fordulatos, magával ragadó! A 21. század hittankönyve! Nem csak a zsidóságról! Az Életrõl!

http://www.korman...-mazsihisz
2 #3 gerry
- 2016-08-29 21:53
és a zsidó gyerekeknek az Iszlám-tankönyvek, meg a keresztény vallás tankönyvei is megérkeztek? Meg a többi is ott van már a polcokon?

Dugjátok fel magatoknak ötösével a seggetekbe a tankönyveiteket... rohadt aljadékok.

mAJD ELFELEJTETTEM: A tankönyv címe sajnos nyomdahibásra sikeredett, az eredeti cím
LEPISÁLOM!
238 #4 bivaly
- 2016-08-31 07:20
Soltész Miki !

Olvasva a nyilatkozatodat, és okfejtésedet, ( majd csak átadja valaki ?!), a büdös kurva jó égesanyádat te moslék ! Naponta többször szegezitek Jézust a keresztre !! Mert ti olyan kurva nagy és mély keresztények, meg olyan kurva mélyen toleránsok, mi több, kurvára nagyon mûveltek is vagytok . Szar, moslék, képmutató, rühes paraziták vagytok csak, szemforgató, ájtatos pofával. Mindnyájatokat nagyon verje meg az igaz Isten, és azt kapjátok vissza, amit a világnak adtatok !
4 #5 Posta Imre
- 2016-08-31 08:28
Bivaly, már úgy beszélsz, mint "én", pedig megróttál érte, de megérte! Lassan visszadhatom a lovagló-keresztem és dávid-csillagom (da, vidd!) és fogadalmat tehetek, hogy mától fogva holnap csak szépen és szípeket szólok, vagy inkább hallgatok, mint, aki sír...
238 #6 bivaly
- 2016-08-31 09:58
Imre !

Öncélúan, ok nélkül nem káromkodom soha ! Nem bazdmegezek soha ! De amikor a két lábon járó tetvekrõl meg kell nyilatkozni, azt megteszem eléggé érthetõen és bizony vulgárisan, vagy obszcén módon. Amikor szükség van rá, nevén nevezem a dolgokat. Mint mondtam nem vagyok politikailag korrekt, a szart szarnak, a büdöset meg büdösnek mondom, és ez nem a hétköznapok "jaj leesett a vajaskenyér, fel kell mosni a követ" esetei közé tartozik. Valaki úgy is átadja neki, ennyi az összes hasznom, már ha ez egyáltalán a legkisebb mértékig haszonnak nevezhetõ. Én lennék a világon a legboldogabb, ha ilyeneket nem kellene írnom, nem kívánkozna ki belõlem az ocsmány mondat, de hát ocsmány cselekedetek szépnem hazudása kissé ingerültté tesz, ez gyári hibám, nem vagyok elnézõ bizonyos esetekben. Tudod Imre, már megfogalmazódott bennem régen, hogy vannak jellemhibák amiket nem bocsájt meg az ember, de a hazaárulás bármilyen formáját a legcsekélyebb mértékig sem tolerálom. Ez számtalan dolog lehet, ezek közül a fenti az egyik. Aki csak felületesen is olvasta a Bibliát, benne a teremtést és az Ó testamentumot, és feltéve, hogy nem hazudik, és feltéve, hogy legalább önmagának nem hazudik, az tudja mit beszélek ! Maga a kereszténység is, megérne egy misét, de nem engedik, csak hazudnak róla, meg a nevében. És amikor egy ilyen széplelkû karrierista mélykeresztény takony felemlegeti a zsidó-kereszténységet, de facto és de jure, mint a világ szépségének és jóságának letéteményét, hát támadnak vágyaim átharapni a torkát. Ami ebben benne van az a vérfertõzés, buzerancia, lelki terror, megfélemlítés, és a hazugság. Ezt nevezik szépnek és jónak!? Nem vagyok hajlandó nem gondolkodni, bár öregszem és hülyülök, de ennyire azért még sem !

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.62 másodperc
3,409,733 egyedi látogató