Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A zsidó cselgáncsedzõ - Putyin 'második apja'

KultúraA judot a zsidók találták fel és eladták a japánoknak a szaké receptjéért. Putyin tudja ezt a titkot, ezért lehet õ a legedzettebb. Amikor 2013-ban hosszas betegség után, 75 éves korában elhunyt a zsidó származású orosz cselgáncs edzõ, Anatolij Rahlin, nem volt rabbi a temetésén. Nem volt vallási szertartás. Az orosz cselgáncs szövetség vezetõi és néhány oligarcha sorakoztak fel a koporsó mellett, és azon sem lepõdött meg senki, amikor megjelent Vlagyimir Putyin, az Orosz Föderáció elnöke.

Putyin a nyitott koporsóhoz lépett és megcsókolta a halott Rahlint.

A rövid szertartás után Putyin láthatóan felindult volt, és szokatlan módon a kamerák elõtt küldte el testõreit. Egyedül akart gyászolni, majd magányosan indult el a biztonsági okokból kiürített utcán.

Ki volt Anatolij Rahlin?
Putin 1969

Vlagyimir Putyin, Anatolij Rahlin és a Rotenberg fivérek 1969-ben

Vadimir Putyin kései gyerek volt, 1952-ben Szentpéterváron született. Szülei akkor már mindketten 41 évesek voltak és Vlagyimir a harmadik gyerekük volt. A családot tragédiák sorozata kísérte. Egyik gyerekük, Albert, még csecsemõként meghalt. Egy másik fiú, Viktor, diftéria áldozata lett Leningrád ostromakor; egy jeltelen tömegsírban temették el. Putyin édesapja a második világháború alatt a Vörös Hadseregben harcolt, de már 1942-ben súlyosan megsebesült. Édesanyja munkásként kereste kenyerét.

Putyin élénk kisgyerek volt, és alig múlt el 12 éves, amikor szülei cselgáncsozni küldték. Azonnal beleszeretett a sportba, új barátokra lelt, és ekkor találkozott cselgáncs edzõjével, Rahlinnal. A következõ tizenöt évben számtalan órát töltöttek együtt az edzõteremben, Rahlin nem csupán edzõje, de barátja és bizalmasa is volt. Putyin ügyes-bajos dolgaiban kikérte tanácsát és közel került családjához is.
Putin Rotenberg

Arkagyij Rotenberg és Vlagyimir Putyin az edzõteremben

2000-ben Putyin lett az Orosz Föderáció elnöke. Ekkor szülei már nem éltek és beiktatása utáni napon Rahlint hívta ebédre, vele akarta megosztani sikerét mint közeli „családtaggal”. A Vanity Fair amerikai magazin interjút készített Rahlinnal, aki elmondta, hogy úgy érzi, Putyin életében neki jutott a „második apa” szerepe.

Putyin számára a cselgáncs közösség jelentette a családot, életre szóló barátságait az edzõteremben kötötte. Tizenévesként edzõpartnere volt egy vele egykorú fiú, a zsidó származású Arkagyij Rotenberg. Elválaszthatatlan barátok lettek. Néhány éve még egy könyvet is kiadtak együtt a cselgáncs rejtelmeirõl.
Putyin Rotenberg

Vlagyimir Putyin és a kitüntetett Arkagyij Rotenberg

Ma a Rotenberg fivérek, Arkagyij és Borisz, Oroszország milliárdosai, egy építési vállalat tulajdonosai. Putyin soha nem feledkezett meg egykori klubtársairól, sokukból lett gazdag vállalkozó, sõt, Arkagyijnak nemrég még magas állami kitüntetést is adományozott az orosz elnök.

Cselgáncs, üzlet és politika. Putyin egykori klubtársaival állt Rahlin koporsója mellett, együtt gyászolták egykori mentorukat.

*
Rahlin temetes

Vlagyimir Putyin Anatolij Rahlin koporsójánál

Lehetséges, hogy Vlagyimir Putyin kapcsolata edzõjével hozzájárult ahhoz, hogy az ex-KGB-s elnök rendszere – melyet számos nyugati médium politikai gyilkosságoktól sem visszariadó diktatúraként ír le – antiszemitizmussal kevésbé vádolható. Börtönbe záratott vagy számûzetésre kényszerített politikai ellenlábasai között azonban zsidók is jócskán akadnak. (A szerk.)

Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-09-01 07:42
Mondom én, hogy a "sportdiplomácia" csak szaké kérdése. A szakiké! A lényeg, hogy zsidó vona-l legyen bene, mert az a motorja, nem a Lada.

60 év után megköthetik az orosz-japán békeszerzõdést

Az orosz-japán békeszerzõdésrõl és Vlagyimir Putyin decemberi tokiói látogatásáról is egyeztet majd csütörtökön Vlagyivosztokban az orosz elnök és Abe Sindzó japán kormányfõ. http://kitekinto....f=hirstart
238 #2 bivaly
- 2016-09-01 07:57
Hiába ! Isten útjai kifürkészhetetlenek. A megbízottaké meg még inkább. Micsoda véletlen kapcsolatok, nahát !? Aztán, senki nem esik le az égig érõ fáról mászás közben !? Megint csak nahát !?
2 #3 gerry
- 2016-09-01 08:09
bivaly - már megint hitetlenkedsz! Csak nem Tamás a becsületes neved? ...

Véletlenek pedig vannak. Ha nincs akkor csinálnak nekünk. Tehát van ... a véletlen mondta is (tényleg, a saját két fülemmel hallottam!)): zsidók márpedig vannak...ergo sum.
329 #4 gutai zub
- 2016-09-01 08:39
Gerry,

Történetünkben legyen valami jó is:
Még az elsõ apa személye se biztosítana Vladimirnak izraeli állampolgárságot
A mamával meg nincsenek véletlenek..........
249 #5 Bazalt
- 2016-09-01 22:56
Van egy másik megközelítése is a dolognak.

Mi van, ha azért ment oda, hogy megbizonyosodjon, hogy a vén zsidó tényleg meghalt.

Ahogy látom szegény Vladimir, körbe van véve ormányosokkal...
4 #6 Posta Imre
- 2016-09-02 07:15
Hamarosan írnak Vlagyimir harmadik apjáról is, aki hun-szkyta-kazak-üzbék-örmény-grúz-iráni-magyar származású volt és életének legbefolyásosabb személyisége, csak eddig titok övezte kilétét., de õ tanította meg gondolkodni a KGD-nél és mindvégig mellette állt, hogyan épüljüan be és hogy verje szét ezt a mocskos cionista zsidó bandát.
236 #7 Vazul
- 2016-09-02 22:16
Imre, most ezeket a sumér népeket felsorolva; a wikipédia szerint a Perzsa Birodalom azaz az Iráni-fennsík Irān, az "árják földje".
https://hu.m.wiki..._Birodalom

Irán az árják földje, és ezt napjainkban sem hazudtolják meg.

Az indoiráni népek 19. századi elnevezéssel árják 
https://hu.m.wiki...n%C3%A9pek
254 #8 mujko
- 2016-09-03 04:04
Figyelted a szombatisták kommentjét a lap alján ?
A rovást állítja szembe a héber macska kaparással .
Amúgy az van kiírva" menj a feneébe /jól írtam / idióta".

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.89 másodperc
3,892,901 egyedi látogató