Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Áder: Ez a nemzet ugyanaz, mint '56-ban

BelföldEz a csürhe már rég nem is nemzet, de lehet még az, csak nagyon nagy takarítást kell lemenedzselni testi, lelki, szellemi sí-kóhn! Aztán talán! Most egy szájtáti bexari, ostoba, megalkuvó kétlábú fehérjelahmaz, tele buzi zsidó-cigány fertõzéssel. A magyar most is ugyanaz a szabadságszeretõ nemzet, mint 1956-ban – jelentette ki Áder János köztársasági elnök csütörtökön Münchenben az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott ünnepségen. Az évfordulóról megemlékezéseket tartottak Európa-szerte és Észak-Amerikában is.

Az államfõ a bajor fõvárosban mûködõ magyar fõkonzulátus rendezvényén mondott ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy a magyarok 1956-ban olyan életre vágytak, amelyben „a munkának értelme és eredménye, az egyénnek joga és szabadsága, a nemzetnek pedig másokkal egyenrangú, független jövõje van”, és még a romok alól is azt üzenték a világnak, hogy van erre remény. Ez a remény „történelemformáló erõvé vált, amely Európa újraegyesítése elõtt is megnyitotta az utat”, és visszaigazolta azt a szintén történelemformáló szolidaritást, amelyet Bajorország tanúsított a szovjet megszállás és a kádári ellenforradalom elõl politikai menekültként emigrációba kényszerült magyarok iránt – mondta Áder János.

Joachim Herrmann bajor belügyminiszter ünnepi köszöntõjében kiemelte: a bajor-magyar együttmûködés „igazi európai sikertörténet”.

Az ünnepségen mintegy 150-en vettek részt, a holland politikai és gazdasági elit tagjai közül is többen ott voltak.
Brüsszel, Kárpátalja, Bécs, London, Róma, Amerika

Magyarország brüsszeli nagykövetségén a hagyományoknak megfelelõen közösen emlékezett meg a nemzeti ünneprõl Magyarország Belgiumba és Luxemburgba akkreditált nagykövete, Nagy Zoltán, valamint a NATO és az Európai Unió mellé rendelt külképviselet vezetõje, Sztáray Péter és Várhelyi Olivér. Nagy Zoltán visszaemlékezésekre hivatkozva kiemelte, a magyar nép 59 évvel ezelõtt bebizonyította, hogy különleges erõvel és hittel bír, és megküzd a túlerõvel, a szabadságvágy pedig páratlan egységbe kovácsolta a nemzetet. „Október 23. nemzetté kovácsolódásunk és magyarságtudatunk bástyája” - húzta alá a nagykövet.

Kárpátalján csütörtökön elkezdõdtek az 1956-os forradalom és szabadságharc 59. évfordulójának szentelt megemlékezések. Magyarország beregszászi konzulátusa és ungvári fõkonzulátusa a Beregszászhoz közeli Makkosjánosiban található Helikon szállodában adott fogadást a nemzeti ünnep alkalmából Kárpátalja magyar és ukrán állami vezetõi, közéleti személyiségei számára. A népes megemlékezésen elmondott ünnepi köszöntõjében Szalipszki Endre beregszászi magyar fõkonzul hangsúlyozta: „a magyarok 1956-os forradalmának és szabadságharcának is volt szerepe abban, hogy az erõszakkal összerakott és összetartott gigantikus birodalom széthullott, és ma egy önálló, független Ukrajnában közösen emlékezhetünk az 1956-os forradalomra”.

A bécsi magyar nagykövetség, az állandó ENSZ- valamint az EBESZ-képviselet október 22-én adott fogadást Bécsben az évforduló alkalmából. A megemlékezésre Wolfgang Brandstetter osztrák igazságügyi miniszter és Erhard Busek volt osztrák alkancellár jelenlétében került sor. Az eseményen részt vettek továbbá osztrák és uniós parlamenti képviselõk, nagykövetek, az osztrák politikai, gazdasági és kulturális élet jeles személyiségei, valamint a helyi magyarok képviseletei is. A bécsi magyar nagykövetség épületében több százan emlékeztek közösen az 1956-os magyarországi eseményekre. Perényi János nagykövet beszédében kiemelte a magyar-osztrák kapcsolatok és a két nemzet közötti barátság fontosságát. Hangsúlyozta: Magyarország nagyra értékeli, hogy 1956 után Ausztria számos magyart fogadott be. A jelenlegi menekültválság kapcsán a nagykövet utalt arra: Magyarország most és korábban is mindent megtett, hogy ellássa a menekülteket. Emlékeztetett: a jugoszláv háború idején az ország több tízezer embert fogadott be.

Londonban a magyar nagykövetségen ünnepi fogadáson emlékeztek meg 1956 évfordulójáról. A csütörtök esti rendezvény díszvendége és szónoka Robert Neill, a kormányzó Konzervatív Párt alsóházi képviselõje volt. Neill a brit parlament Magyarországgal foglalkozó összpárti képviselõcsoportjának elnöke.

Az 1956-ban Rómába menekült magyar diákok emléktáblájánál koszorúzással emlékeztek meg csütörtökön az olasz fõváros központjában. Beszédet Paczolay Péter nagykövet mondott.

A New York-i magyar fõkonzulátus csütörtök esti fogadásán Hoppál Péter, az EMMI kultúráért felelõs államtitkára mond ünnepi beszédet. Washingtonban a képviselõház épületében az Amerikai Magyar Szövetség (AHF) és a Kommunizmus Áldozatainak Emlékmûve Alapítvány szervezésében tartanak emlékfogadást.
Link

Hozzászólások

8 #1 miskolcilaci
- 2015-10-22 20:53
Ez a nemzet ugyanaz, mint '56-ban.
Tényleg?
kepfeltoltes.hu/151022/918063551images__1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Hogy én milyen régimódi vagyok..
4 #2 Posta Imre
- 2015-10-22 21:00
Laci, ez a cigány áder mit keresett a náci-illuminátus szülõföldjén? Ha ezt adam weishaupt es megélhette volna. Ott mondani "ünnepi beszédet"? Ez egy "diplomáciai" küldetés, ha már a "bajor" fõmérnök is látszólag beintett a hitler-lánynak. Akkora színjáték ez, hogy ehhez képest egy Shakespeare dráma lófax.
8 #3 miskolcilaci
- 2015-10-22 21:14
Doki! Ezerszer elmondtad, meg õk is az i-gazságot, hogy mesterei az alakváltásnak. De a szag az megmarad. Annyira egyértelmû.. hogy unalmas már.
99 #4 MORMOTA1968
- 2015-10-23 04:10
Ha ez a nemzet ugyan az volna mint 1956-ban, már rég fejjel lefelé felakasztva a saját belüket rágcsálhatnák, ez az igazság! Mert ugye 56-ban történtek ilyen élve boncolások is. Ezek már Rákosin is túl tettek padlás söprés nélkül is.
Ezek már másfajta módszerrel söpörnek ki padlást, pincét, éléskamrát és kisbetétes bankszámlákat.
75 #5 talpi
- 2015-10-23 06:20
.Mormota.
Bizony más módszerrel aljas és sunyi módon a családokat teszik tönkre a lehetõ leg
körmönfontabb módszerekkel. Egyes tagj
aival elhitetik hogy neki mi a jó és szétzüllesztenek mindent. Igaz ehhez kell egy"pár barát és magának a családnak is kell egy hasonló gondolkodója hogy legyen" . És van hidd el van tidom. Ki maga is tönkre tette családját és a nyomorult most azt hiszi "él" pedig.már rég halott,emberileg halott.
99 #6 MORMOTA1968
- 2015-10-24 04:39
Talpi! Sajnos sokszor az ember saját családja a legellenségesebb a sajátjaival szemben, ha azok nem hajlandók a kijelölt úton tovább haladni a birka nyájjal, a szakadék felé, hanem külön utakon kószálnak. Én mindig is lázadó természetû, önfejû, öntörvényû, mocskosul makacs ember voltam világ életemben, ennek is köszönhetem, hogy én vagyok a család hivatalos hülyéje, fekete báránya, de mint már sokszor mondottam, ennyi okos között kell hogy legyen egy-két hülye is, mert ezt a világot nem az okosok, hanem a hülyék viszik elõre, a külön utakon tévelygõk. Ami meg a zsidókat illeti, még az ókori Egyiptomban sem volt annyira egyszerû dolguk, mikor megszállták és kisajátították Egyiptom földjét, no és kifosztották az ott élõ népet, mint amilyen könnyû dolguk volt a magyarnak mondott néppel és földjének megszerzésével, alig több mint száz év alatt. Ez az ország egyértelmûen már a zsidóké, vak aki még nem látja ennek egyértelmû jeleit.
Magyar és Németország, no meg Ukrajna, már a zsidók gyarmat birodalma, a többirõl nem is beszélve. Érdemes Bosnyák Zoltán írásait olvasgatni, õ világosan elénk tárja, hogyan is történt ez a zsidó honfoglalás magyar földön.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.89 másodperc
3,391,433 egyedi látogató