Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Prága: az orosz és a kínai kémek hiperaktívak

BelföldPrága, Prága...valahonnan ismerõs ez a név. Hallottam már róla. Szóval most akkor a zelhárítás nyíltan kezd "dógozni" a zizraeli-usa-angloszaxofonos zsidó csorda ellen. Remek. Az orosz és a kínai kémek voltak tavaly a legaktívabbak Csehországban - állítja a cseh Biztonsági Információs Szolgálat (BIS), amely csütörtökön hozta nyilvánosságra 2015. évi jelentését.

A polgári elhárítás szerint az oroszok elsõsorban arra összpontosítottak, hogy az ukrajnai és a szíriai helyzettel összefüggésben információs háborút folytassanak, és ezáltal megpróbálják befolyásolni, a maguk oldalára állítani a cseh és az európai közvéleményt. Ugyanakkor ezzel próbálták meg fellazítani az EU- és a NATO-tagállamok közti kapcsolatokat is. A gazdasági szférában az oroszok változatlanul az energetikára összpontosítják figyelmüket.

A BIS felhívja a figyelmet arra, hogy az orosz titkosszolgálatok emberei továbbra is nagymértékben diplomáciai fedésben dolgoznak Csehországban. A prágai orosz nagykövetség személyzete állítólag továbbra is jóval magasabb, mint például az Egyesült Államoké vagy Kínáé.

Kína alapvetõen azon igyekezett, hogy szélesítse befolyását a cseh politikában és a gazdasági életben.

A cseh civil elhárítás ismeretei szerint Csehországból tavaly hét ember utazott Szíriába, hogy csatlakozzon az Iszlám Állam terrorista szervezethez. Mind a hét muszlim bevándorló volt.

A BIS közölte, hogy tavaly figyelni kezdte azon csehországi lakosok tevékenységét, akik kinyilvánították az Iszlám Állami iránti rokonszenvüket.


Link

Hozzászólások

236 #1 Vazul
- 2016-09-01 17:44
Elementáris fordulat történt a japán-orosz kapcsolatokban, miután Tokió bejelentette, hogy Oroszországgal gazdaságilag együttmûködik, függetlenül a Kuril-szigetekkel kapcsolatos területi viták alakulásától. Eddig ennek pont a fordítottja volt a helyzet. De a geopolitikai erõegyensúly alakulása a japánokat rákényszerítette az együttmûködésre. Az egypólusú világ mindinkább többpólusúvá válik és akár Hillary Clinton, de fõleg ha Trump lesz az USA elnöke, az Egyesült Államok  csökkenteni fogja a Japán melletti addigi kiállását. Holnap találkozik Abe japán miniszterelnök Putyin orosz elnökkel a vlagyivosztoki kétnapos Keleti Gazdasági Fórumon, amely minden bizonnyal nagy lendületet fog adni a két ország gazdasági együttmûködésének, félre tolva a Kuril-szigetek ügyét.
http://lovasistva...t-epiteni/
236 #2 Vazul
- 2016-09-02 20:11
Kína sem akar lemaradni a hadi fejlesztésekben

Új típusú hadászati bombázó fejlesztésén dolgozik a kínai légierõ - közölte pénteken a kínai állami média.

Ma Hsziao-tien, a légierõ parancsnoka egy nyílt nap jellegû eseményen beszélt errõl, hangsúlyozva, hogy ez jelentõsen megnöveli majd Kína nagy hatótávolságú csapásmérõ képességét. További részleteket nem árult el, a hadászati bombázó bemutatásának várható idõpontjáról csak annyit mondott, hogy "látni fogják majd". 

static.origos.hu/s/img/i/1609/20160902square-format-160718--beijing.jpg
Orosz hajtómûvel repül a kínai H-6K, Forrás: AFP/Xinhua News Agency/Liu Rui

Kína tavaly mutatta be H-6K típusú hadászati bombázóját, amelyet a kínai DH-20 típusú manõverezõ robotrepülõgéppel is fel lehet fegyverezni, megteremtve ezzel annak a lehetõségét, hogy légiereje akár Ausztrália távolságában lévõ célpontokra is csapást tudjon mérni. Jelenleg csak Oroszországnak és az Egyesült Államoknak van meg az a képessége, hogy a levegõbõl indítson manõverezõ robotrepülõgépeket. 

A kínai bombázóval azóta a csendes-óceáni területek és a vitatott hovatartozású dél-kínai-tengeri szigetek térségében hajtottak végre gyakorlórepüléseket. A kelet-ázsiai nagyhatalom idén mutatta be Hszien Y-20 típusú nagy katonai teherszállító repülõgépét is.

Az AP amerikai hírügynökség megjegyzi, az Y-20 és a H-6K is orosz hajtómûvekkel repül, ami arra utal, hogy a kínai repülõgép-fejlesztés gyenge pontja a megbízható, nagy teljesítményû hajtómûvek gyártása. 
http://origo.hu/n...oznak.html

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.44 másodperc
3,409,917 egyedi látogató