Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A kultúrára lehet jövõt építeni

BelföldEzek a tetves zsidók...hát simicskó...nem tudtad, hogy ezt a "zegyetemet" vette meg a zsidó emih? Nem? Milyen kultúráról beszélsz, ripacs? Szó nélkül kék kivégezni tetvek! Sosem szabad elfelejteni a hagyományokat és a kultúrát, mert csak ezekre lehet jövõt építeni – hangsúlyozta dr. Simicskó István szeptember 2-án, pénteken a fõvárosban, a Zsigmond Király Egyetem tanévnyitó ünnepségén.
A honvédelmi miniszter az évnyitó szenátusi ülésén elmondott beszédében úgy fogalmazott: egy iskolát a tanárok mûveltsége, felkészültsége, a diákok képességei, céljai és tanulási vágyai határoznak meg. Ugyanakkor a neve is kötelességet ró mind a diákokra, mind pedig az oktatókra. A miniszter emlékeztetett, hogy Zsigmond király idejében Magyarország Európa egyik vezetõ állama volt, amely sokat tett a kereszténységért. A diákokhoz szólva kijelentette: sosem szabad elfelejteni a hagyományokat és a kultúrát, mert csak ezekre lehet jövõt építeni. Az európai kultúra pedig vallási talapzaton nyugszik – tette hozzá.Simicskó István kiemelte a család és a közösségek fontos szerepét, hangsúlyozva, hogy egyedül csak nagyon nehezen állja meg a helyét az ember. Szólt arról is, hogy nem szabad elfelejteni, honnan jöttünk, a gyermekeinknek pedig célokat, szellemi muníciót kell adni, amit használhatnak az életben. „Mindenkinek szüksége van egy saját lelki fegyvertárra, amelyet fel kell tölteni, meg kell erõsíteni” – mondta, hozzátéve, hogy ez azt jelenti, fejleszteni kell az ismereteket, amire kiváló hely az egyetem.

A miniszter megemlítette azt is, hogy a 2000-ben bejegyzett fõiskola nemrégiben egyetemi rangra emelkedett, ami jelzi a tanárok színvonalas munkáját és a diákok teljesítményét. „Ennek az oktató mûhelynek nagyon komoly szerepe van a magyar felsõoktatásban” – tette hozzá.A rendezvényen mások mellett beszédet mondott Bús Balázs III. kerületi polgármester, aki közölte: példaértékû az együttmûködés a városrész és az egyetem között, amely fontos része az óbudai tudásbázisnak. Hozzáfûzte, hogy a diploma napjainkban biztosítékot jelent a munkaerõpiacon, ugyanis az egyetemi végzettséggel rendelkezõket kevésbé érinti a munkanélküliség. Kijelentette, hogy a magyar gazdaságnak is egyre nagyobb szüksége van a felkészült, nyelveket beszélõ, nemzetközi viszonylatban is helytállni képes szakemberekre.

Link

Hozzászólások

154 #1 kakas
- 2016-09-03 16:12
66.media.tumblr.com/9bd223f363d1826f2a9550106f8d7d7a/tumblr_o22ppivCii1r60qv1o1_500.gif65.media.tumblr.com/e2afd15073bc2d5229966a40c127d968/tumblr_octldnLgYn1tey1xfo1_500.jpg

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.43 másodperc
3,401,691 egyedi látogató