Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Bolíviában kötelezõ tárgy lesz az antiimperializmus

KülföldDe jó, épp ez kell! Lesz megint Marx meg Engelsz is? Izgi! És a történelem megismétli a megismételhetetlen? Jó, csak vicceltem! Ha azt mondta volna, hogy "antihülyeség iskola", mindenki csak nevetne rajt, így meg nem. Evo Morales bolíviai elnök múlt héten indítványozta, hogy az állami fegyveres erõk azon tagjainak, akik kapitányi beosztásba szeretnének lépni, elõször egy „antiimperialista kurzust” kell majd teljesíteniük.

Ezzel együtt az államfõ a Haditengerészeti Akadémia évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen arra is utasította a hadsereg vezetõit, hogy vegyék fontolóra egy „antiimperialista iskola” alapítását.
Kattintson és ismerje meg Bolíviát!

Ugyanakkor sajnálatát fejezte ki azért, hogy a múltban a bolíviai hadsereg tagjait az Amerika-közi Iskolában (Escuela de las Américas) képezték ki, ami - állítása szerint - hamis ellenségkép kialakulását eredményezte. „Arra tanították õket, hogy az állami fegyveres szervek belsõ ellenségei a munkásosztály és az õslakosok mozgalma” - fogalmazott Morales.

Emellett pedig az új kezdeményezés „büszke, méltóságteljes és félelem nélkül való végrehajtására” szólított fel.

Augusztusban az elnök azt nyilatkozta, hogy Latin- Amerika valamennyi állami hadseregének antiimperialistává kellene válnia, ahogy azt a bolíviai haderõ is tette korábban, annak érdekében, hogy a kontinens megszabadulhasson az amerikai befolyástól. Morales szerint "a haza iránti tisztelet kifejezésének legjobb módja az antikolonialista, antiimperialista érzelmek kimutatása."Link

Hozzászólások

66 #1 9323elitelt
- 2015-10-23 08:50
Morálosnak igaza van.
De hol van részletesen leírva, mit is javasolnak helyette?
És miért csak a katonatiszteknek kell errõl tanulniuk?
Amúgy is, ha már tanulniuk kell errõl megette a fene az egészet!
Vagy szívbõl és a saját értelembõl jön a vágy és az elképzelés, vagy inkább ne jöjjön sehonnét kötelezõ jelleggel! Mert ami kötelezõ, azt mindjárt nem szeretik az emberek, és csak az ellenkezõ hatást váltja ki belõlük.
(Képzeljétek el, milyen lenne, ha mindennap kötelezõen kellene valakivel szexelni, majd minden részletérõl naplóban beszámolni, amit ellenõriznek, és ha valami nem tetszik, akkor jól meg is büntetnek)
4 #2 Posta Imre
- 2015-10-23 09:55
Ottó, szerinted mennyien vagyunk, akiket nem a megélhetés vezérel (na jó, de ezt ezt kritikusan kell érteni), hanem az igazság és minden egyéb csak sokad rangú. Katona? Orvos? Jogász...az egész elit-képzés agymosás..., de majd Moszkvában a Lomonoszovon kapnak olyan antiimpériumot, hogy még. Ugyan Oroszország éppen most lesz Impérium, de ezt Morálesznek el ne áruljátok!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.55 másodperc
4,462,037 egyedi látogató