Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Orbán Viktor: az európai álom Közép-Európába költözött

BelföldAlso, meine Damen und Herren, a tervek szerint orbán medicsõül és û lesz az új oroszul beszélõ kínai jewrópai unijó cigány-zsidó de talpig becsületes és magyar körösztyény szittya vajda-rabbi-királya. Szent István? Ki volt az a balfék? Viktor, a zigen! A legkorruptabb, legmocskosabb, de legalább fogott és bármire hajlandó báb. Ja, a többit már tuggy-átok rég. A visegrádi országok egyetértenek abban, hogy szükség van az Európai Unióra (EU), de nem akármilyen, hanem erõs EU kell – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a lengyelországi Krynicában rendezett gazdasági fórumon tett sajtónyilatkozatában.

Orbán Viktor a visegrádi országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) és Ukrajna miniszterelnökének társaságában tett nyilatkozatában kiemelte: ma az unió ugyan gazdag, de gyenge, és ez a legrosszabb kombináció, ez „hozta fejünkre a bajt”, a migrációt, amely egy ellenõrizetlenül zajló folyamat.

Ennek véget kell vetni, keresztény országok vagyunk, tudjuk, milyen erkölcsi parancs következik az elveinkbõl, de a segítséget kell odavinni és nem a bajt idehozni – hangsúlyozta a kormányfõ.

Hozzátette: az ellenõrizetlen migrációval szembeni védekezést minél délebbre kell vinni, így Bulgáriának kell segítséget nyújtani.

A miniszterelnökök egyeztetése után nyilatkozva Orbán Viktor kifejtette: amikor Ukrajna úgy döntött, hogy megváltoztatja a történelmét és új irányt vesz, az EU részérõl kizárólag bátorító és támogató hangok érkeztek, ígéretet kapott az ország, hogy az unió tagállamai készen állnak, hogy lépésrõl lépésre befogadják Ukrajnát természetes közösségébe, ahova közép-európai országként tartozik: az EU-ba.

Az elmúlt két évben azonban ebben az ügyben nem történt semmi, és ami történt, annak nem kellett volna – mondta, megemlítve a hollandiai népszavazást, amelyen elutasították az Európai Unió és Ukrajna közötti társulási szerzõdést ratifikációját.

Orbán Viktor szerint rendkívül nehéz a helyzet, az EU a saját belsõ bajaival küszködik, bõvítési fáradtság jellemzõ, és elfogytak azok az uniós országok, amelyek továbbra is támogatják Ukrajna közeledését. A V4 tagjai viszont megmaradtak Ukrajna barátainak, olyan országoknak, amelyek támogatják a minél gyorsabb közeledését az EU-hoz – fogalmazott. Úgy vélte, az EU nehézségei nem jelentenek okot arra, hogy ne adják meg Ukrajnának a vízummentességet, tartani kell a szavukat ebben a kérdésben, és emellett elkötelezett a V4.

Orbán Viktor; FICO, Robert; HROJSZMAN, Volodimir; SOBOTKA, Bohuslav; SZYDLO, Beata

Forrás: MTI

az európai álom Közép-Európába költözött

Orbán Viktor a visegrádi országok és Ukrajna miniszterelnökeinek társaságában vett részt a beszélgetésen, amelyen kiemelte: az európai politikusok egy nemzedékének volt egy „titkos álma”, amely szerint az Európai Unióval el lehet érni azt, hogy a tagállamok elfelejtsék nemzeti és vallási identitásukat, meggyengüljön a történelmi identitásuk, és mindezt egy európai identitás váltja fel. De kiderült, hogy nincs olyan identitás, amely kiválthatja a korábbit – vélekedett. Hozzáfûzte: bebizonyosodott, hogy az az ország sikeres, amelynek erõs az identitása.

Orbán Viktor kifejtette: húsz éve azt mondták a fiataloknak Európában, hogy ha rendesen járnak iskolába, tanulnak, tiszteletben tartják a törvényeket és szorgalmasan dolgoznak, elõrébb jutnak, teljesebb lesz az életük, mint a szüleiké.

A legtöbb régi uniós tagállamban azonban ma már a fiatalok kinevetnének, ha ezt mondanánk nekik – mondta, indokolva, hogy az európai álom a közép-európai térségbe került át.

A migrációról beszélve a miniszterelnök elmondta: itt mind keresztény kultúrából kinõtt országok képviselõi ülnek, ezért nem viselkedhetnek úgy, „mint akiknek kõ van a szívük helyén”. Ellentétesek az érzéseink: egyrészt fenyegetve érezzük magunkat a migráció miatt, másfelõl együttérzünk a migránsokkal, sajnáljuk õket – magyarázta. Megjegyezte: egyszerre kell segíteni a rászorulóknak és megvédeni az identitásunkat.

Megerõsítette a korábbi sajtónyilatkozatában mondottakat: jól kell segíteni, vagyis a segítséget kell odavinni, ahol baj van, de Európa ma nem ezt teszi.

Orbán_Szydlo

Forrás: MTI

Európa gazdag, de gyenge

Orbán Viktor emlékeztetett arra: a migrációs áramlás délrõl érkezik, és Magyarország helyezkedik el a visegrádi csoport négy országán belül a legdélebbre.

Nem igaz, hogy a migráció kiváltó oka a háború, hanem az, hogy Európa gyenge, de gazdag, jó életet biztosít, és ezt mások is akarják – vélekedett.

Kiemelte: világossá kell tenni, hogy a belépésnek Európába törvényes rendje van, különben minden elvész, amiért eddig dolgoztunk, és túlnõ bennünket egy másik közösség, amelynek erõsebb az identitása. Sokan túlbecsülik a multikulturalizmus integráló hatását, az ide érkezõk saját identitását megõrzõ képességét pedig alábecsülik – mondta.

A kormányfõ hangoztatta: meg kell védeni a határokat, bár ez nehéz feladat. Orbán Viktor köszönetet mondott mindenkinek, aki segít Magyarországnak a déli határt megvédeni, egyúttal azt kérte a jelenlévõktõl, hogy végvári vitézekként tekintsenek a magyarokra – e kijelentését taps fogadta.

Az EU és Ukrajna kapcsolatáról szólva a miniszterelnök elmondta: ma Európa kisebb szerepet játszik Ukrajna jövõjében, mint az Egyesült Államok és Oroszország, és a Nyugat-Balkánon Oroszország és Törökország kerülhet ilyen szerepbe. Vagyis ha segíteni akarunk Ukrajnának, elõször Európának vissza kell nyernie a saját cselekvõképességét, önbizalmát, meg kell reformálni és változtatni az uniót ahhoz, hogy segíthessünk – mutatott rá.

A beszélgetés végén a miniszterelnökök kitértek egy V4-es televíziócsatorna lehetõségére is. Orbán Viktor üdvözölte a kezdeményezést, mint mondta, 10-15 évvel ezelõtt kellett volna hasonló, és akkor a „posztkommunista médiavilágból hamarabb kikeveredhettünk volna”.
Fontos cél a nemzeti befolyás a gazdasági kulcságazatokban

A fórum egyik panelbeszélgetésén Orbán Viktor kifejtette, hogy sosem szabad elveszíteni az öntudatot a nemzetgazdaság mûködtetésekor, fontos cél a nemzeti befolyás a kulcságazatokban. A kormányfõ a lengyel kormánypárt elnöke, Jaroslaw Kaczynski részvételével tartott rendezvényen a gazdasági patriotizmusról beszélve kiemelte: a nemzetközi tõke képviselõi azzal érvelnek, hogy a pénznek nincs szaga, ami igaz, „de a gazdájának van”. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy minél erõsebbek a hagyományos identitások, annál sikeresebbek leszünk az elõttünk álló években.

Emlékeztetett arra, hogy amikor a pénzügyi válság kitört, a magyar bankrendszer szinte teljes egészében külföldi kézen volt, és nem is egyetlen kézben. Korábban azt tanították, hogy ez jó, és bár ebben sok igazság van, amikor beütött a válság, ezek a bankok elõször Magyarországon szüntették meg a hitelezést – idézte fel. Hozzátette: kiderült, hogy mégis számít, ki a pénz tulajdonosa.

A miniszterelnök kijelentette: négy területen kell eljutni oda, hogy a nemzeti tõke minél jelentõsebb legyen, a média, a bankszektor, az energiaszektor és a kiskereskedelem területén, és az utóbbit leszámítva rendben van a helyzet.Orbán Viktor a Brexitrõl szólva kifejtette: a britek azt mondták, hogy nem jó, ami az unióban történik, ezért elhagyják. El kell gondolkodni, szerintünk mi nem jó az unióban – vélte.

Úgy látja, az európai döntéshozók, a holdudvaruk és vezetõ médiaszemélyiségek elhitették magukkal, hogy az emberiség helyes és kívánatos fejlõdési iránya Európában a hagyományos identitások megszûnése, mert ezeknek lejárt a koruk, és a korábbi idejétmúlt identitások helyett új identitás kell: az európai, amelyben feloldódnak, jelentõségüket vesztik a korábbi identitások. A britek nemet mondtak, õk britek akartak maradni – magyarázta.

A kormányfõ szerint most nagy pillanathoz értünk, mert mi azt gondoljuk, hogy a nemzeti és hitbeli identitásoknak szerepük van, és nincs európai identitás, amely a helyébe léphetne ezeknek, legfeljebb ezeken kívül, de nem helyettük jelenhet meg. Minél erõsebbek a hagyományos identitások, annál sikeresebbek leszünk az elõttünk álló években – mondta. Hozzáfûzte: ezért most azt kell mondani, hogy a nemzet, a kereszténység érték, és az identitás fontos, ápolni, védeni kell.

Orbán Viktor rámutatott, hogy a migrációs válság is ezt az érvelést erõsíti, hiszen akik idejönnek, azoknak az identitása erõsebb, mint az európai embereké általában, ezért egyre növekvõ szigeteket képeznek a társadalomban.

Hangsúlyozta: Közép-Európa ma sikeres, van identitása, így az európai szellemi visszaalakítás elindítható innen, hogy végül egész Európa sikeres, versenyképes legyen. Viszont Magyarország csak tízmilliós ország, ezért próbálja most megnyerni Lengyelországot és a V4-et, hogy együtt próbálják meg elindítani ezt a folyamatot – mutatott rá.

A miniszterelnök hangoztatta: Közép-Európában az érdekeink nem mindig esnek egybe, de az európai politikában szinte példa nélkül álló bizalmi viszony létezik itt, ami különleges érték. A V4 alkalmas fórum, hogy innen „gondolatok induljanak európai kalandtúrára” – fogalmazott. Úgy vélte, helyes kezdeményezõként fellépnie Közép-Európának, de ehhez jó akcióterv és idõrendi tábla kell, figyelembe véve az európai választások idõpontját.

A lengyelországi krynicai gazdasági fórumon Orbán Viktor miniszterelnök kapta Az év embere díjat, a rendezvény legjelentõsebb elismerését.díj keddi átvételekor Orbán Viktor azt mondta, hogy a Közép-Európa érdekében végzett munkáját ismerhették el a kitüntetéssel

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a nemzetközi sajtót méltánytalanság, aránytévesztés jellemzi, amikor azt írja, hogy Kaczynski szimpátiával figyeli, amit õ tesz Magyarországon. Bár talán látványosabb munkát végzett Magyarországon, nem Lengyelország követte Magyarországot, inkább fordítva van – vélekedett a kormányfõ.Mint mondta, a nyolcvanas évek elejétõl mindig azt figyelték, mit csinálnak a lengyelek, ki éppen a vezetõjük. A tisztelet, az elismerés és a megbecsülés inkább Kaczynski felé halad – közölte, hozzáfûzve: örül, hogy most nyilvánosan is leülnek, vállalva egymás elismerését.


Szydlo: a V4 az Európai Unió leggyorsabban fejlõdõ csoportja

Minden uniós tagállamnak joga, hogy saját migrációs politikája legyen, és ne rá kényszerített intézkedéseket kelljen megvalósítania – hangsúlyozta Beata Szydlo lengyel kormányfõ kedden a krynicai nemzetközi gazdasági fórum nyitónapján tartott panelbeszélgetésen, amelyen a visegrádi csoport és Ukrajna kormányfõi is részt vesznek. A Visegrádi Négyek az Európai Unió leggyorsabban fejlõdõ csoportja, amely képes Európa jövõjét meghatározni – mondta Beata Szydlo.
SOBOTKA: EGY KÖZÖS HADSEREG SEGÍTENE A VÁLSÁGOK KEZELÉSÉBEN

Egy közös európai hadsereg segítene a nemzetközi válságok kezelésében, többek között a határvédelemben – értékelte Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök kedden a lengyelországi Krynicában, azon a közös sajtóértekezleten, amelyet a visegrádi csoport és Ukrajna kormányfõi az egyeztetésük után megtartottak.

Sobotka szerint az Európai Uniónak olyan változásokra kellene összpontosítania, amelyeket „az európai lakosok megéreznek”, többek között a biztonság megõrzésére és az életszínvonal növelésére.
FICO: FEL KELL MÉRNI AZ EURÓPAI UNIÓ EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTÁT

A szeptemberi pozsonyi uniós informális csúcsértekezleten meg kell állapítani, hol tart az Európai Unió, diagnózist kell készíteni a közösség egészségi állapotáról – jelentette ki Robert Fico szlovák kormányfõ kedden a lengyelországi Krynicában, azon a közös sajtóértekezleten, amelyet a visegrádi csoport és Ukrajna kormányfõi az egyeztetésük után tartottak.
Kaczynski: a Brexit az európai válság tünete

A Brexit egy szélesebb jelenség tünete, melyet európai válságnak lehet nevezni – mondta Jaroslaw Kaczynski. A lengyel kormánypárt elnöke rámutatott az EU-nak a migrációs válsággal szembeni „tanácstalanságára”. Kaczynski szerint az EU-t érõ válságokkal szemben „az egyetlen alternatíva a változtatás”. A kontinensen az európai alapértékeket felújító „ideológiai ellenforradalmat” sürgette. A kulturális ellenforradalom „arra fog bennünket emlékeztetni, hogy Európa gazdagsága az európai nemzetek kulturális gazdagságában rejlik” – mondta.
Link

Hozzászólások

238 #20 bivaly
- 2016-09-08 21:26
Na TRK !

Írtál valamit, kissé össze-vissza, de aránylag tûrhetõ, és ott ami a lényeg ! Mindenkor kicsiben, meg amiben lehet, megtenni a megtehetõt ! Ez a lényeg, a többi csak ugatása a Holdnak ! És nem puhulni, nem beágyazódni, csak figyelni, megjátszani a hülyét, és ha van alkalom, megmondani, vagy tökön rúgni ! Nyugodj meg, menni fog ez tovább is ! Kevés a lúd, rengeteg a disznó, csak várni kell ! Lesz majd olyan, hogy a disznók egymást zabálják meg, mert kevés lesz a moslék. Na, majd akkor jöhetnek a ludak, lerövidíteni az exodust ! Addig se hülyüljetek meg, ez a legfontosabb ! Nem mondom, eléggé nehéz, de !

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.33 másodperc
3,402,912 egyedi látogató