Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Újra puskaporos hordó lehet a Balkán

KülföldAlá kék már pörkölni, minél elõbb, had durranjon. Trianon vissza...mega többi átalakítás, ahogy azt G. Princip annak idején megálmodta a szabadkõmûves páholydában. A migrációs hullámmal megint a felszínre kerülhetnek a balkáni háborúból már ismert ellentétek Bosznia-Hercegovinában és annak térségében, ott, ahol eleve erõs gyökerekkel bír az iszlamizmus – hívta fel a figyelmet a szakértõ az M1 péntek esti mûsorában.

Gyarmati István biztonságpolitikai szakértõ szerint az illegális bevándorlás újra elõhozta a régen le nem zárt problémákat a Balkánon: a szakértõ az M1 péntek esti mûsorában azt mondta, újra a felszínre került a horvát-szerb, az albán-szerb és a macedón-albán konfliktus is.

A koszovói és az albán kisebbség, sõt, maga Albánia többségében iszlámok lakta állam, az igazi veszélyt azonban Gyarmati István szerint mégis Bosznia-Hercegovina jelenti, amely ráadásul egy gyenge, elõrelépésre majd’ 25 éve képtelen ország és nagy valószínûséggel nem tud mit kezdeni a radikalizálódó bosnyákokkal, muzulmánokkal.


A térségben ráadásul már a délszláv háború idején is harcoltak iszlamisták. Õk vagy hazatértek Szíriába, vagy maradtak – hívta fel a figyelmet a szakértõ arra utalva, hogy ezek a sejtek a jövõben feléledhetnek, illetve a Szíriában harcoló bosnyákok közül is sokan hazatérhetnek.

Csapdahelyzetben az EU

Gyarmati István szerint csapdahelyzet alakult ki az Európai Unióban Bosznia tagsága kapcsán. „Azt mondani nekik, hogy belátható idõn belül uniós állam lesznek, felelõtlenség, hiszen nem állnak rá készen – de ha ezt nem mondjuk, akkor más utakat keresnek” – tette hozzá.

A szakértõ szerint azonban – éppen a gyengesége miatt – nem fajulhat addig a helyzet, hogy Bosznia-Hercegovina feltételeket szabjon az Európai Uniónak egyes problémák megoldásáért cserébe, ahogyan Törökország tette.

Hozzátette: ne felejtsük el, hogy Bosznia-Hercegovina európai uniós „gyámság” alatt van, amely a státusznak a felélesztése jogilag és politikailag is lehetséges.
Link

Hozzászólások

329 #1 gutai zub
- 2016-09-10 09:17
gyarmati magyar rázza a talmudot nekünk

Mégis milyen állapot az amely azt jelenti: nem áll készen az európai unióra?
Merem kijelenteni, hogy Magyarország sokkal jobb állapotban volt az európai unióra "készenlét" elõtt

Annyi év elteltével, nagyon hülyének kell lenni annak a személynek Magyarországon, aki még elhiszi, hogy az eu valami jobb kiválasztott minõségû elit klub...........
2 #2 gerry
- 2016-09-10 11:04
"nagyon hülyének kell lenni annak a személynek..."

gutai zub - szerinted nincs elég a választékban?

...na jó, költõi kérõdzés volt

azért lázitok kicsinyt: "- TALPRA MAGYAR...!" ....

na mi van?s_kukk folytassam?; "Hol a haza?"

de különben igaza lehet: 1-2%-nak még nem elég szaros a nyelve.
4 #3 Posta Imre
- 2016-09-10 11:23
Gutai, ne kenyõdj el. Háború van-lesz, megígértem! Itt pl. izrael megszállását gyakorolják.

[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=gmgD8GIoL7o&feature=youtu.be[/movie]

Gerr, hogy te milyen tucc. lenin! ma nekiálltam egy verset írni ide, de aztán kitöröltem. Bennem meglesz, ha kell. Asszem ez a"lényeg".
238 #4 bivaly
- 2016-09-10 11:48
Gutai !

Ezek a tetvek egy "európai polgárháború" keretében kívánják létrehozni a végleges Európai egyesült államokat, a'la 1861, amerikai polgárháború.
Ami meg azt a tetves, korcs, végletekig rohadt, nagyon gazdag, boldog és liberális "nyugatot" illeti, azt döntötték rá a "gazdaságilag életképtelen" szocializmusra, az tartja a mai napig a mocskos pofájukat tíz centivel a vízszint felett ! Az Európai únió nem más mint minden nemzet vágóhídja, hogy libanyak töltelék legyen belõle, valami egzotikus konyhán.
48 #5 ro-zsola
- 2016-09-10 14:01
Bosznia ? Há' a meg mi ?
Hírstábunk úgy tudja , a nyugati zsidó-fasiszták megpróbálják a horvátokat a szerbek ellen támadásra birni
Na de kérem !!
Oszt hogy is állunk a Belgrád- Judeapest gyorsvasúttal ?
Ámerikának a Balkánt ismét szét kell bosznia
Mer' ezek a balkániak nosztalgiáznak a volt Jugoszlávia után amikor még a Balkáni Föderáció alj-rópai nagyhatalom volt
Meg aztán kellene a menekülésre alkalmas terület
Mer' ugye ezek a " rebellis " magyaHok Washingon és Berlin helyett Varsóba járnak kóhn-zultálni
Az " Ukrajna " projekt bukása egyre esélyebb. A Galiciai zsidaj " menekül "
Románia egy vicc. Nemrég az " antiszemita politikát folytató " Putyin a román-magyar államhatár " igazságosabb újrarajzolásáról " beszélt
A bolgárok se akarnak a " Románia " projekt kapcsán elsüllyedni
No kérem
A V4+ egyre erõsödik. Nemrég ez a " náci-fasiszta Orsós - Orbán " megállapodott az oroszokkal bizonyos orosz haditechnikai " vásárlásokat " illetõen. A gyengébbek kedvéérét bõvebben: Magyarország orosz haditechnikát " vásárol ". Ez érthetõ elvégre Magyarország valami qurva gazdag állam mint pld Kazahsztán vagy Örményország
A pofátlanság netovábbja , ha jól emlékszem Ostrava városában , megnyílt Csehországban az Új-Oroszország nagykövetsége
Ukrán - lengyel két jó barát ?
Az utóbbi idõkben a kretén " ukránok " Lengyelország megtámadásáról álmodoznak. Majd következne Románia + az apró
Európa kettészakadása elkerülhetetlen
Alj-Rópa marad Berlin irányítása alatt mint liberálbuzi terület és Felj-Rópa amelynek kemény magja a V4+
Ennek elõjelei már mutatkoznak
Csehszlovákia is orosz haditechnikát szeretne " vásárolni ". A gyengébbek kedvéért : 2018-2020 között visszaáll a Csehszlovák állam
Magyarország pedig húséges a V4 szabályaihoz. Igaz , nincs más választása hiszen lengyel és csehszlovák " katonai bakancsok tapossák a magyar államhatár belsõ oldalát "
Izráel egyre nagyobb bajban van. Meg nem erõsitett információk szerint a jelenlegi palesztin elnök és stábja mááááár 1980 óta KGB ügynökök
Izráel létének egyik alapfeltétele Lengyelország , Galicia , Magyarország " feladása ".
A " keleti fal " létrejöttének másik fontos eleme Horvátország. Ezzel létrejön a Balti-tenger és az Adria-tenger közötti összeköttetés
Nyugaton a helyzet változatlan , keleten mindig is rossz volt , északon egyre rosszabb még a katonai jelenlét ellenére is
Marad dél ahol újra akarják melegíteni a katyvaszt. Ámerikának nincs más választása .Ott ugrál ahol még lehet esélye bosznia
A Róma környéki " földrengés " napján Észak-Itália városállamainak képviselõi éppen a Krímben tárgyaltak. Gondolom nem nehéz kitalálni mirõl volt szó. Egyes szagértõi vélemények szerint a NATO földalatti bázisa " látogatott a felszínre "
Végeztül csak azt tudom tanácsolni a magyahoknak , október másodikán egyöntetüen álljak ki " Országegyesító Viktor " melett. Elvégre másodiziglen szavaztatok neki bizalmat 2/3-dal.
Itt az idõ " összefogni " és közösen fityiszt mutatni a liberálbuzi Aljrópának ! Nyugi. Az orosz haditechnika majd " teszi a dógát "
A cseh államelnök és a lengyel is az EU és az EURO végérõl beszél. Ficó nyíltan faxraveszi a NATO-t , Viktorunk pedig Európa egyik legnagyobb vezetõje
Merjetek kicsik lenni magyahok !
4 #6 Posta Imre
- 2016-09-10 14:45
Rozsola, na, ez a beszéd! Mondjuk lemaradt Berlin ketté-oszt/west-ása és az igen erõs török-turáni és perzsa vona-lat..., de alapban valami ilyet "váram", reméltem tõled. Kicsit lassan tetvészkednek. Beleöregszem.
48 #7 ro-zsola
- 2016-09-10 18:07
alakul az
3 #8 Enid
- 2016-09-10 20:43
Ugye, hogy ugye?!
Csak vezenyszora engedte el akkor a jauisten azokat a kezecskeket... :| nem mintha ketsegeim lettek volna de vartam a megerositest.
Nato foldalatti bazisa... jo kis kuldottseg lehetett...

Micsoda cikkre akadok ma veletlen:
A tersegben evekik dugdostak majd haromezer tankot. A cikk 2015-os. Aztan az "olasz" hadsereg nem birta tovabb es elarulta a nagy titkot: a rizsfoldek kozott, egy erdoben van a vilag legnagyobb tank parkja.

http://m.espresso...i-1.204774

Aztan gyorsan jo aron vasar indult a harci gepekbol.
267 #9 Perle
- 2016-09-11 16:53
A puskaporos hordó sem magától jött létre. Az amerikaikanak és az uniónak nagy szerepe van ebben.
Koszovõban a legnagyobb Amerikán kívüli amerikai támaszpont Koszovóban van. A délszláv háboró után telepítetetk, anélkül, hogy szerbeket megkérdezték volna. Mellette , ahár gyalog is megközelítõen, 5 iszlamista kiképzõ tábor.
Érdekes cikk, érdemes elolvasni:
https://apfeurope...errorists/
Ez egy másik jó cikk.
http://www.global...vo/5335592
243 #10 Magus
- 2016-09-11 21:25
""Izráel létének egyik alapfeltétele Lengyelország , Galicia , Magyarország " feladása ". ""
:D:D:D
-vidám egy vasárnapunk van, ma iss_franc

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.83 másodperc
4,462,233 egyedi látogató