Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Merkel válsága: már a polgárháború sem tûnik távolinak

KülföldAjvé, nem is tudtam róla, hogy ilyen súlyos a helyzetett! Pógárok mán vannak a háború-hû-hó? Merkel csökönyössége mára bizalmi válságot idézett elõ a német politikában, az AfD polgárháborútól óv. A CDU soraiban fokozódik a bizonytalanság, hiszen aki a választási kampányban Merkelt védi, az bukásra van ítélve. A konzervatívoknak új kancellár-jelöltet kell választaniuk a jövõ évi választásokra, hogy megújulhassanak.

A világháború utáni német történelemben elsõ alkalommal fordult elõ, hogy a kereszténydemokraták vereséget szenvedtek egy tõlük jobbra elhelyezkedõ populista párttól. A csupán három éve alakult euroszkeptikus és bevándorló-ellenes AfD gyõzelme Merkel mecklenburgi választókerületében szeptember 4-én viharos vitákat váltott ki a német politikában múlt héten. Az AfD mára a 16 német szövetségi államból 9-nek a törvényhozásában mûködik és jövõ vasárnap Berlinben is sikerrel mérkõzik meg a felmérések szerint.

Merkel fittyet hány a polgárok véleményére

A megalázó vereség után mindenki számára világossá vált, hogy Merkelnek, akit pár éve még »Európa császárnõjének« tartottak, most harcolnia kell pozíciója megtartásáért. A konzervatív CDU-CSU pártok számára egyre inkább politikai tehertétellé válik ájtatos migráns- és menekültpolitikája, amelyen nem hajlandó változtatni. Ez a kártékony csökönyösség pedig a német politikában egy bizalmi válsággá nõtte ki magát, hiszen a legutóbbi felmérések szerint a polgárok 82 százaléka Merkeltõl kurzusváltást akar a menekültpolitikájában.

Mára ki lehet mondani, hogy a kancellár politikai pályafutásának legnehezebb szakaszába érkezett, támogatottsága öt éves mélypontra esett. Merkel az elmúlt évek krízisei során gyakran próbálta meg a realitásokat eltorzítani, hogy a népet meggyõzze saját igazáról. De amíg az euró megmentésénél ez eddig sikerült, az a menekültválságnál most végzetesnek bizonyult. A polgárok az euró-mentési politikáját túl drágának, a menekültpolitikáját pedig irreálisnak és a valóságtól idegennek tartják. A nyitott kapuk politikája következményeképpen a belügyi hatóságok adatai szerint az országban 520 olyan iszlám fegyveres él, aki képes lehet terrorakciót végrehajtani akár egymagában, akár kisebb csapatokba tömörülve. Az AfD vezetõje pedig tegnap már polgárháborúra figyelmeztetett, ha tovább növekszenek a bevándorlás negatív következményei.

A CDU soraiban fokozódik a bizonytalanság, hiszen aki a választási kampányban Merkelt védi, az bukásra van ítélve. Ahogyan Mike Mohring a türingiai CDU vezetõje kifejtette: „Az embereknek az az érzése, hogy az állam már nem tartja a menekült-kihívást az ellenõrzése alatt.” Ezzel pedig megrendül a német politikai stabilitás, amely a modern demokratikus intézmények mellett olyan politikai erényeken alapult, mint a folyamatosság és a kiszámíthatóság.

A konzervatív uniónak új fejezetet kell kezdenie

A német parlamentben a konzervatívok és a szociáldemokraták még egy ideig szövetséget köthetnek, de az egykori túlsúlyuknak már vége és ráadásul napról napra olvadozik. Ausztriában a két nagy, tradicionális párt hanyatlása figyelmeztetõül szolgál Berlin számára is. Németországban már napjainkban a választók egyharmada jobb- illetve baloldali populista pártot választ, amelyek »a Rendszert« elutasítják.

A polgárok egy nem jelentéktelen része már nem bízik a kormányban, a fõáramlatú pártokban és egyáltalán az elitekben. Egy hatalmi kartellt lát maga elõtt, amely elnyomja és nevetségessé tesz eltérõ véleményeket és narratívákat. Ez a közszolgálati médiára is igaz, amely az NDK-s idõket idézve parancsra éljenzett a "Willkommenskulturnak" egy éve, és most a népnyelv "hazugságsajtónak" csúfolja.

A német politika bizalmi válsága mára egy Merkel-válságban csúcsosodik ki. Ez addig tart, amíg a CDU nem hajlandó beismerni az elkövetett hibákat és megszabadul attól a groteszk helyzettõl, hogy a párt jobban fél Merkeltõl, mint a választóktól. A konzervatív uniót túszul ejtették. Ezért a jövõ évi általános választásokra egy új kancellár-jelölt megnevezésével ki kell szabadulniuk ahhoz, hogy önmaguk és az ország megújulását hitelessé tegyék.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-09-12 14:26
Rendkívüli állapot jogszabályi bevezetését javasolja a legnagyobb flamand párt

A terrorizmus elleni harc jegyében a rendkívüli állapot jogszabályi bevezetését javasolja, és konkrét terrorcselekmény hiányában is engedélyezné a letartóztatásokat az egyik belgiumi kormánypárt, az Új Flamand Szövetség (N-VA) – írta a La Libre Belgique francia nyelvû belga napilap hétfõn. http://magyaridok...an-992914/
4 #2 Posta Imre
- 2016-09-12 14:28
Ponty, mint a zsidó-cigány bandáink, nem? Sírnak-rínak örökké, jolokoszt, meg a diszkrimi-náció, aztán meg....

Üdülni járnak haza a szíriai „menekültek”
Több tízezer afgánt toloncolna ki Németország


A Németországban menekültstátust élvezõ bevándorlók közül sokan visszatérnek nyaralni abba az országba, ahonnan állítólag elmenekülni kényszerültek – írta tegnap a Welt am Sonntag német lap, amely szerint mindez beismerése annak, hogy senki sem üldözte õket a hazájukban. A lap menekültként elismert személyeket szólaltatott meg, akik vallomásuk szerint rövid idõre Szíriába, Afganisztánba és Libanonba utaztak üdülni, majd visszatértek Németországba.http://magyaridok...ek-991594/
2 #3 gerry
- 2016-09-12 18:13
8 #4 miskolcilaci
- 2016-09-12 22:35
Valami hatalmas dolog fog történni? Németországban készülnek a csapatok "katasztrofális" eseményre.
https://www.youtu...bg2x-Zw-yQ
http://www.zerohe...eemed-conc

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.56 másodperc
4,440,257 egyedi látogató