Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Orbán nem a levegõbe beszélt

BelföldÉrdekes, mert ezek szerint a "magyar állam" mégse jogképes, cserébe a települések azt csinálnak, amit...és képzeljétek el, hogy pl. dombasszi mintára Székelyudvarhely azt mondja, hogy csatlakozik a "magyar" zsidó-cigány kóhn-glomerátumhoz...és a többi es! Õ, be szép vona, nemde? Ez ilyen eccerû. Orbán Viktor hétfõn a parlamentben arról beszélt, Brüsszel baloldali városokba telepíthet migránsokat. A magyar baloldal nagy hanggal tiltakozott, pedig lehet, hogy mégis jobban tették volna, ha csendben maradnak.

„Felsõ határ nélküli, automatikus bevándorlószétosztási mechanizmust akarnak megvalósítani, és könnyítenék a családegyesítés folyamatát”. Brüsszelnek azonban ez sem elég„cselre készülnek”, mert ha nem boldogulnának a nemzetállamokkal, akkor majd boldogulnak a baloldali városokkal, hogy majd azok befogadják a migránsokat – mondta el Orbán Viktor hétfõn a parlamentben.

„Ha nem boldogulnak Magyarországgal és Budapesttel, akkor majd leboltolják Zuglóval, Salgótarjánnal vagy Szegeddel, (…) most fog eldõlni, lesznek-e, és ha igen, hol lesznek migránstelepek” – mondta Orbán Viktor, aki ezért a baloldali vezetésû településeken élõknek is azt tanácsolta, hogy menjenek el szavazni október 2-án – fogalmazott a miniszterelnök.

A baloldalról persze azonnal megindult a hatalmas felháborodás nagy hangon. A DK részérõl egyenesen „hazug riogatásnak” minõsítette a beszédet Varju László, majd Salgótarján baloldali polgármestere, Fekete Zsolt is fontosnak érezte, hogy tiltakozzon. Sõt, az MSZP is megszólalt: „Egyetlen, az MSZP által vezetett település sem kíván migránsokat betelepíteni a saját területére” – kürtölte világgá Tóth Bertalan a szocialisták frakcióvezetõje.

Hõbörgés helyett talán lehet, hogy mégis jobban tették volna a baloldalról, ha csendben maradnak.

„Magyarországon is vannak települések, ahol nem utasítják el a menekülteket. Ilyen például Szeged, ami egy elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni.”

A fentieket nem más, mint az Európai Parlament szocialista elnöke, Martin Schulz mondta ki, fél évvel ezelõtt, aki ezzel az európai szocialisták tervét vonatkoztatta Szegedre. Ennek lényege, hogy a migrációt ellenzõ kormányokat megkerülve a baloldali önkormányzatokkal állapodnának meg a betelepítésekrõl.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-09-12 19:46
A vármegye rendszert már elõkészítették, már csak az önkormányzatokat és a csürhét kell hangolni....

A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége támogatja a szerdai sztrájkot

Az önkormányzatoknál dolgozó köztisztviselõk nem alábbvalók, mint a járási hivatalokban dolgozók – mutatnak rá.
Korábban a témában:

Szolidaritását fejezte ki a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége a Magyar Köztisztviselõk, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete által szerdára meghirdetett egész napos sztrájkkal, amelyet az önkormányzati munkavállalók érdekében tartanak.http://24.hu/koze...sztrajkot/

Átadták Csíkszeredában a magyar pénzbõl épült kollégiumot és lelátót

Hétfõn átadták Csíkszeredában a Székelyföld Labdarúgó Akadémia (SZLA) új kollégiumát és lelátóját. Tavaly szeptemberben futótûzként terjedt a hír a magyar sajtóban, mely szerint http://24.hu/spor...s-lelatot/
4 #2 Posta Imre
- 2016-09-12 20:29
A Benes dekrétumok is szóba kerültek a Hofer-Zeman találkozón

Közép-Európa szerepének megerõsítését szorgalmazta az Európai Unióban Milos Zeman cseh államfõ és Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) államfõjelöltje, akik hétfõn Prágában találkoztak.

„Arról beszéltünk, hogy lehetne-e erõsebben hallatni a jövõben Közép-Európa hangját az Európai Unión belül, mert közös a történelmünk, és hasonló módon látjuk a dolgokat” – nyilatkozott Norbert Hofer újságíróknak a találkozó után. „Uniót akarunk kialakítani az unióban” – szögezte le az osztrák elnökjelölt. „Norbert Hofer a találkozón bemutatta projektjét az unión belüli unióról, amely lényegében megfelel a visegrádi csoport kiszélesítésérõl alkotott elképzelésnek, a visegrád plusznak” – jegyezte meg ezzel kapcsolatban Jirí Ovcácek, cseh elnöki szóvivõ.

Zeman és Hofer a jelenlegi migrációs válsággal kapcsolatban megállapították, hogy álláspontjuk megegyezik. A találkozón két vitatott téma – a temelíni atomerõmû és a Benes-dekrétumok – is napirendre került. „Természetesen Temelínrõl is beszéltünk, ez számunkra probléma” – jelentette ki Hofer. Hozzátette: Ausztria nem híve az atomenergiának.

Jirí Ovcácek elnöki szóvivõ a vitatott témákkal kapcsolatban elmondta: Milos Zeman a beszélgetés során kifejtette, hogy a hivatalos cseh álláspont mindkét kérdésben változatlan. Csehország elutasítja a Benes-dekrétumok ügyének újranyitását, s kitart amellett, hogy az atomenergiát fejleszteni fogja.

Norbert Hofer egy Bécsben megjelent lapinterjúban „jogtalanságnak” minõsítette Edvard Benes egykori csehszlovák államfõ második világháború után kiadott dekrétumait, amelyek alapján a csehszlovákiai németeket és magyarokat megfosztották állampolgárságuktól, elkobozták vagyonukat, majd a potsdami nagyhatalmi értekezlet döntése alapján a németeket kitelepítették az országból.
Miután a felvidéki magyarok kitelepítését a háborúban gyõztes nagyhatalmak nem hagyták jóvá, a korabeli csehszlovák hatalom szlovák-magyar lakosságcserével, magyarok Csehországba telepítésével és reszlovákizációval igyekezett felmorzsolni a magyar kisebbséget.
„A Benes-dekrétumok természetesen jogtalanságot jelentenek” – mondta Hofer abban az interjúban, amelyet a Kleine Zeitung közölt a prágai látogatás elõtt.

A prágai sajtó szerint a 2013-as elnökválasztási kampányt jórészt az döntötte el, hogy Milos Zeman kiállt a Benes-dekrétumok mellett, míg ellenfele Karel Schwarzenberg bírálta azokat. Zeman elutasítja, hogy a dekrétumokban jelen lenne a kollektív bûnösség elve, és támogatja fenntartásukat a cseh jogrendben. Ezzel ellentétben Schwarzenberg törölné õket a cseh jogrendbõl. Prága már korábban közölte, hogy a találkozóra Norbert Hofer kérésére került sor.

Norbert Hofer az osztrák elnökválasztáson májusban szoros küzdelemben alulmaradt Alexander Van der Bellennel, a Zöldek Pártjának volt elnökével szemben. Az osztrák alkotmánybíróság késõbb azonban megsemmisítette a választás eredményét a voksok összeszámlálásakor elkövetett szabálytalanságok miatt. Milos Zeman üdvözölte ezt a döntést, és támogatásáról biztosította Hofert. „Nem tagadom, hogy Hofer úrnak szurkoltam, mert nem szeretem a zöld pártokat” – nyilatkozott a cseh államfõ korábban az Impuls prágai kereskedelmi rádióban.
Az osztrák elnökválasztás megismétlését eredetileg október 2-ra tûzték ki, de elhalasztották.http://magyaridok...on-994849/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.51 másodperc
3,392,685 egyedi látogató