Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A legbátrabbak parancsa: mindig, mindent adj oda hazádnak

BelföldNagy dolgok? Mennyi remek magyar lett leölve, megnyomorítva, családostól? Mennyien menekültek és mennyien nem lesznek már soha magyarok? kis statisztika!Link A többi csak romantikázó mocskos zsidó handabanda. Nagy dolgok születtek 1956. október 23-án, mert az emberek bátrak voltak, és a legbátrabbak parancsa nem más, mint mindig, mindent adj oda hazádnak – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter október 21-én, szerdán, a Forradalom és Szabadságharc Emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen, Budapesten, az 1956-os Mûegyetemi emlékmû elõtt.


A Nemzeti Örökség Intézete és a Szabadságharcosokért Közalapítvány szervezésében tartott rendezvényen a honvédelmi miniszter hangsúlyozta: az emberek ezt tartották szem elõtt, amikor még az életüket is feláldozva kiálltak a magyar szabadság ügye mellett. „Mûködött az emberekben az életösztön, mûködött a szabadságszeretet és mûködött a bátorság” – tette hozzá.

Az ’56-os forradalom nem csak a magyarság történetének kiemelkedõ pontja volt, hanem a résztvevõk példát mutattak az egész világnak, megmutatták, hogy ismét képes „Dávid Góliáttal szemben küzdeni”; egy bátor nemzet kiállása, hõsies ellenállása történt akkor. Simicskó István hangsúlyozta, hogy minden kornak megvannak a veszélyei, ahogy ma is, igaz most nem tankokkal törnek ránk, de az biztos, nemzeti értékeinket, kultúránkat, szüleink, nagyszüleink örökségét bizonyos értelemben „leplezett veszély” fenyegeti. A miniszter szerint most is érezhetnénk egyfajta magányosságot, mint ’56-ban, amikor Magyarországot magára hagyták, ezért mindig örömteli, ha látjuk például a visegrádi országoktól, hogy ebben a „mai bajban, mai veszélyben” van támogatás és segítség.Boross Péter egykori miniszterelnök, a Szabadságharcosokért Közalapítvány elnöke ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy nem csak emlékezni kell a szabadságharcra, hanem emlékeztetni is kell az akkori eseményekre, például a fiatalokat. Hozzátette: ’56-ban benne van ugyanis a nemzet szellemi és morális ereje, s az a sokat tûrõ, de a végsõ megalkuvásig el nem jutó magyar természet, amely október 23-án kirobbant. Szerinte hangsúlyt kell fektetni a „dolgok valódi láttatására”, a múlt õszinte és elfogultság nélküli ismertetésére. „Nem lehet hagyni, hogy szó nélkül maradjon az igazság a sokféle ferdítés világában” – hangsúlyozta.

Az esemény zárásaként a résztvevõk néma fõhajtással tisztelegtek az emlékmû elõtt, ahol elõzõleg elhelyezték az ünnepi koszorúkat és a virágokat.
Link

Hozzászólások

31 #1 orokkezdo51
- 2015-10-23 11:56
László-Bencsik Sándor-Történelem alulnézetben (szociográfia, 1973)https://www.antik...tben-33212
Nem olvastam el végül ezt a könyvet, de a címe nagyon-nagyon tetszett. Azt a tényt fejezte ki, amit magam körül is láttam: más az amit tanítanak, szajkóznak, és más amit megélek, még a szándékos hamisítás nélkül is. Lenti látószögbõl sok minden másként van mindnyájunknak. Most meg a Szép Új Világ végképp betett nekem.
http://www.suline...zetbol.htm
Ilyen volt sok minden körülöttem, a fényképek erre emlékeztetnek.s_huh
52 #2 kuka7
- 2015-10-23 13:26
Annakidején,sokan szegények voltak,de boldogok,tényleg azok voltak?õket kéne meg kérdezni errõl.Jött a cuclizmus,és széjjelverte,a családokat,kis közösségeket,nagyokat,majd késõbb a genkszter váltás,ott még jobban vertek szét mindent.Még a szeretetet,is kiölették a többségbõl.Tényleg,mi is maradt meg?-ja csak az emlékezet,a szépre,és jóra,mert a ropsszra,még gondolni,és emlékezni is rossz.-jószerencsét!
66 #3 9323elitelt
- 2015-10-23 14:47
"mindig, mindent adj oda hazádnak – mondta dr. Simicskó István"

Hogy aztán ezek a humanoidok meg mindent el tudjanak lopni...
165 #4 LM
- 2015-10-23 15:55
Természetesen a legkevesebb meló azzal van, ha önként öleti meg magát az ember, "szabadságharcok", világháborúk, forradalmak csak éppen mindig azok maradnak távol a darálótól akik beindították és akik jóllaknak amikor kész a fasírt. Az emberek tanulnak csak az a baj, hogy minél népesebb a bolygó annál kevesebb van belõlük.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.47 másodperc
3,405,258 egyedi látogató