Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

És akkor most nézzük meg, mi történik, ha kicseréljük Kövér beszédében a migráns szót zsidóra!

BelföldÉs akkor pont.Kedden szintet ugrott a kormány kvótakampánya, Jászberényben Kövér László, az Országgyûlés elnöke, Pócs János fideszes képviselõ és Szabó Tamás, Jászberény fideszes polgármestere tartott lakossági fórumot, amin olyan érvek is elõkerültek a migránsok ellen, amelyeket eddig maximum a város széli kocsmákban hallhattunk - írtuk tudósításunkban. Hogy ezt jobban érzékeltessük, egy egyszerû kísérlettel nézzük meg, mi történik, ha Kövér László beszédében kicseréljük a migráns szót zsidóra:


Kövér vitathatatlanul apokaliptikus képet vázolt, mi lesz, ha az emberek nem mennek el nemmel szavazni, és beengedjük a zsidókat. Szerinte a gyerekeink jövõjével játszunk, hiszen aggasztó az európai és a magyar demográfiai helyzet, így lassan a zsidók többségben lennének Magyarországon.
Ennek a segélyes polgármesteri üzenetnek némileg ellentmondott Kövér László gondolatmenete arról, hogy a zsidók milyen gazdagok. Egy résztvevõ rákérdezett arra, hogy mibõl tudnak nyaralni a zsidók. Mire Kövér elmagyarázta, hogy akik idejönnek Európába, nem az igazán elesettek, rászorulók, ugyanis "horribilis pénz idáig eljutni". Kövér érezte, hogy érdemes jászberényi kontextusba helyezni ezt az állítást. A házelnök azt mondta ezután, hogy szerinte nincs a teremben "tíz embernek annyi pénze a bankszámláján, mint nekik".
A fórum végén írásban lehetett kérdezni. Minden résztvevõ kapott a nemmel kell szavazni-szórólap mellett egy tollat és egy papírlapot, amelyre kérdéseket írhattak. Ezek persze - már amit a polgármester felolvasott - fõként állítások lettek, például "harcoljunk együtt, Kövér úr", illetve hogy a zsidókat egy görög szigetre kellene telepíteni. Kövérnek ez utóbbi javaslat meg is tetszett. Szerinte a görögöknek meg kellene védeniük a tengeri határukat, a zsidók hajóját akár kilõni, és visszafordítani õket.
Kövér a fórum legvégén beszélt arról, hogy azért nem kellenek a zsidók, mert lehetetlen õket integrálni. Még a pozitív példák is "ordas hazugságok".

Link

Hozzászólások

8 #1 miskolcilaci
- 2016-09-15 19:47
A migránsok miatt ugorhat a cigányok segélye.
A migránsok a Facebookon jelölgetnek be jászberényi lányokat. A migránsok miatt ugorhat a romák segélye. A migránsoknak több pénzük van, mint tíz jászberényi bankszámláján. A migráns focisztár még a himnuszt sem hajlandó elénekelni. Kövér László házelnök jászberényi kvótafórumán vadonatúj érveket hallhattunk, miért fontos nemmel szavazni.
Egyértelmûen szintet lépett kedd délután Jászberényben a kormány hónapok óta dübörgõ kvótakampánya. Kövér László házelnök és Pócs János fideszes képviselõ két és fél órás fórumán olyan érvek is elõkerültek a migránsok ellen, amelyeket eddig maximum a városszéli kocsmákban hallhattunk.
Nem fordult elõ eddig, hogy egy város polgármestere nyílt fórumon magyarázza a romáknak, hogy bizony nem lesz segély, ha jönnek a migránsok. Nem volt olyan sem, hogy egy parlamenti képviselõ viccet mesél a migránsokról. És arra sem láttunk példát, hogy egy közjogi méltóság nyíltan kipécéz egy focistát csak azért, mert migráns.
Jászberényben az Országgyûlés elnöke két fideszes társával messze túllépett a kormány eddigi érvrendszerén, és új szempontokat világított meg, miért is fontos elmenni nemmel szavazni október 2-án. A kormánypárt 10 legújabb érve a migránsok ellen.
1. Migránsvicc mutatja meg az igazat
A jászberényi Déryné Rendezvényházban több száz – fõként nyugdíjas – gyûlt össze, és tényleg nem túlzás kijelenteni, hogy egy tût nem lehetett leejteni, minden székért közelharcot vívtak a résztvevõk. A többség végig is ülte a két és fél órát, pedig klasszikusan szórakoztató, látványos elemekben nem bõvelkedett a fórum.
Pócs János, a térség fideszes parlamenti képviselõje viszont idõnként oldotta a feszültséget, és a fórum üzenetét (nem kellenek a migránsok) egy viccbe ágyazva is elõadta. Pócs vicce a következõ:
Pócs János
Pócs János
Fotó: Bõdey János
három kéregetõ gyûjtöget Budapesten, majd este találkoznak, hogy megbeszéljék, ki mennyit koldult össze.
Én kétezer forintot. Kiírtam egy táblára, hogy éhes vagyok.
Én háromezer forintot. Kiírtam egy táblára, hogy három gyerekem van, és mind éhesek vagyunk. – Mire a harmadik büszkén:
Én tízezer forintot. Kiírtam, hogy haza akarok menni, de nincs mibõl.
Hahota, taps, az üzenet a jelek szerint átment.
2. A migránsok a Facebookon támadnak
Pócs János arra is figyelmeztette a jászberényieket: a helyzet annyira komoly, hogy a migránsok már az interneten is veszélyt jelentenek. Pócs elmesélte, hogy a lányát migránsok jelölik be a Facebookon, nyilván kapcsolatot akarnak vele, „felhívás a táncra”, és ha valaki visszajelöli õket, kész a baj.
A fórum után megkérdeztem Pócs Jánost, jól értettem-e a fentieket, mire odahívta a lányát, aki megmutatta az okostelefonján, hogy valóban olyan személyek jelölték be, akiket nem ismer, idegen hangzású a nevük, és a profiljuk alapján nem magyarok. A lány hallgatott az atyai jó tanácsra, és véletlenül sem jelölte vissza õket.
3. Háború van, leigázhatnak a migránsokkal
Kövér László elemében volt, maga is megfogalmazta egyszer, hogy „fel vagyok indulva”. (Szerdán Strasbourgban a görög házelnökkel vitázik migrációról, a jászberényi fórum egyfajta elõjáték lehetett ehhez.) Kövér elõször csak közhelyesen történelminek nevezte a mostani szavazást, amely Magyarország és Európa jövõjét is meghatározza.
Kövér László
Kövér László
Fotó: Bõdey János
Majd amikor belelovalta magát, eljutott oda, hogy egyesek – a szövegkörnyezetbõl úgy következtetünk, a brüsszeliek – Európa kulturális, vallási, etnikai arculatát akarják megváltoztatni, és el akarják törölni a magyar nemzeti kultúrát. „Ez egy háború, amelyben nem használnak fegyvereket” – mondta Kövér László. Majd kifejtette, hogy jelen esetben a migránsok az eszközök ebben a háborúban, hiszen a történelmi példák szerint az ellenségnek elõször az identitását kell elvenni, hogy aztán szolgaságra kényszerítsék.
4. A migránsok benépesítik a Kárpát-medencét
Kövér vitathatatlanul apokaliptikus képet vázolt, mi lesz, ha az emberek nem mennek el nemmel szavazni, és beengedjük a migránsokat. Szerinte a gyerekeink jövõjével játszunk, hiszen aggasztó az európai és a magyar demográfiai helyzet, így a migránsok lassan többségben lennének Magyarországon.
A kormány népesedéspolitikája persze ezen szeretne változtatni, de ha nem sikerül , „lehet, késleltetjük az elmúlásunkat errõl a Földrõl, de elõbb-utóbb jönnek más népek, és be fogják népesíteni a Kárpát-medencét, egész Európát”.
5. A migránsok miatt ugrik a romák segélye
Szabó Tamás, Jászberény fideszes polgármestere keveset szólt, de erre a kevés idõre is jutott pár nyomós indok, miért kell elmenni szavazni. Kövér Lászlóra ráerõsítve megkérte a jászberényi szülõket és nagyszülõket, hogy vigyék el a 18 év feletti gyerekeket és unokákat szavazni.
DSC 8344
Fotó: Bõdey János
De a fórum egyik csúcspontja az volt, amikor Szabó a „roma polgártársainkhoz” szólt, a teremben is lehettek néhányan, hogy elmagyarázza, nekik is fontos tétje van a népszavazásnak. Szerinte a romáknak be kell látniuk, hogy „minden segítség véges”, és ha a migránsokat betelepítik, és segélyt kell nekik adni, „innen vonjuk el az erõt”. A polgármester lényegében kérte a romákat, gyõzzék meg egymást, hogy a migránsok eljövetele nekik kevesebb segélyt jelent.
6. A migránsoknak több pénze van, mint tíz jászberényi bankszámláján
Ennek a segélyes polgármesteri üzenetnek némileg ellentmondott Kövér László gondolatmenete arról, hogy a migránsok milyen gazdagok. Egy résztvevõ rákérdezett arra, hogy mibõl tudnak nyaralni a migránsok. Mire Kövér elmagyarázta, hogy akik idejönnek Európába, nem az igazán elesettek, rászorulók, ugyanis „horribilis pénz idáig eljutni”.
Kövér érezte, hogy érdemes jászberényi kontextusba helyezni ezt az állítást. A házelnök azt mondta ezután, hogy szerint nincs a teremben „tíz embernek annyi pénze a bankszámláján, mint nekik”. Majd hozzátette, mindenki számolja ki, mennyibe kerül eljutni taxival a déli határtól Bécsig. A résztvevõk fejben nyilván gyorsan kiszámolták, és halkan zúgolódtak.
7. A migránsok nem harcolnak, hanem telefont töltenek
Kövér erre a migránsok gazdagok vonalra ráerõsített azzal is, hogy nem tartja helyénvalónak, hogy míg az európai hadseregek a háborús övezetekben próbálják legyõzni az ellenséget, addig ezek a migránsok elmenekülnek, és nem harcolnak.
DSC 8503
Fotó: Bõdey János
A házelnök szerint „a mi katonáink ott harcolnak, az életerõs fiatalemberek meg idejönnek, és az elsõ kérdésük, hol tudják feltölteni a telefonjukat, meg kivenni a bankszámlájukra utalt pénzeket". A közönség ezen is zúgolódott.
8. Migránsokat telepítene Jászberénybe a baloldal
A kvótafórumok egyik fontos eleme, hogy helyben is meg kell gyõzni mindenkit, hogy a baloldal migránspárti. Ehhez remek muníciót kapott a jászberényi Fidesz a helyi DK-s képviselõtõl, aki korábban szocialista színekben volt a város polgármestere. Gedei József ugyanis beadott egy javaslatot vagy határozatot a képviselõ-testületnek (nyilvánosan nem tették elérhetõvé egyelõre) arról, hogy szerinte Jászberényben olyan súlyos a demográfiai helyzet, hogy szükség lenne bevándorlókra. Ráadásul teljesíteni kell az EU-s kötelezettségeinket.
Pócs János és Szabó Tamás ezen annyira kiakadt, hogy külön sajtótájékoztatót is tartott errõl a fórum elõtt. Pócsék szerint Gedei megmutatta, mi történne Jászberényben és Magyarországon, ha a baloldal lenne kormányon. Kövér a fórumon ráerõsített erre, és azt mondta, hogy Gedei javaslata annyira mozgósít, hogy neki már csak egy kávét kell kérnie, és csendben ülnie.
9. A migránsokat egy görög szigetre kéne összegyûjteni
A fórum végén írásban lehetett kérdezni. Minden résztvevõ ugyanis kapott a nemmel kell szavazni szórólap mellett egy tollat és egy papírlapot, amelyre kérdéseket írhattak. Ezek persze – már amit a polgármester felolvasott – fõként állítások lettek, például „harcoljunk együtt, Kövér úr”, illetve hogy a migránsokat egy görög szigetre kellene telepíteni.
DSC 8546
Fotó: Bõdey János
Kövérnek ez utóbbi javaslat meg is tetszett. Szerinte a görögöknek meg kellene védeniük a tengeri határukat, a migránsok hajóját akár kilõni, és visszafordítani õket. Egy görög szigeten pedig lehetne egy úgynevezett hotspot, ahonnan nem mozdulhatnak, ott vizsgálnák meg a menedékkérelmüket, és onnan engednék be õket az EU-ba, vagy küldenék haza.
10. Migránsok a focicsapatba sem kellenek
Kövér László a fórum végére annyira belendült, hogy már kérdezni sem kellett, újabb és újabb érvek jutottak eszébe. A fórum legvégén például beszélt arról, hogy azért nem kellenek a migránsok, mert lehetetlen õket integrálni. Még a pozitív példák is „ordas hazugságok”. Kövér konkrét példát is elõhozott.
Szerinte elég végignézni a (világbajnok) német fociválogatotton, amelyet õ inkább „Internationalelf „ -nek nevezne. Ebben játszik ugyebár Mesut Özil, aki bár Németországban született, de a felmenõi törökök voltak. Vagyis migráns. Kövér megjegyezte, hogy a meccsek elején Özil „ tüntetõleg összeharapja az ajkát, hogy ne kelljen énekelni a német himnuszt”, bár õ német állampolgár, de töröknek vallja magát.
Szerinte Özil példája is bizonyítja, hogy csak látszólagos az integráció, a migránsok megõrzik a kultúrájukat. És bár a Németországban beilleszkedõ törökökkel most nincs akkora gond, mint a terroristákkal, de „ne adj' isten, hogy konfliktus legyen”. Szerinte felmérések is igazolják, hogy ezeknek a migránsoknak a vallási törvények elõbbre valók, mint a német törvények.
http://index.hu/b...isztarnak/
http://index.hu/b...migransok/
267 #2 Perle
- 2016-09-15 20:09
A zsidránsot már nem lehet visszafordítani. Itt vannak, veszik az ingatlanokat bérbeadás céljából. Fel nem foghatom, hogy mitõl ugrott meg ennyire a kiadó lakások iránti kereslet, ha közel egymillió hazánkfia kitántorgott az országból.
A kiadott lakások után szinte senki nem adózik. Erre érdekes módon még nem figyelt fel a hatóság.
254 #3 mujko
- 2016-09-16 11:32
Van itt minden mint a búcsúban magyar zsidó cigány ?
http://www.elib.h.../13104.htm

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.47 másodperc
3,405,506 egyedi látogató