Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Újabb amerikai hazugságnak tartja az Iszlám Államot az egyiptomi média

BelföldEjnye no, sok-sok idõbe tellett, mire Egyiptomba is elért a szabadkõmûves zsidó összeesküvés-leleplezõ akarat, pedig aki piramist tud építeni, annak nem szabadnak megkottyanjon ilyesmi. Ja, most már kötelezõ lesz az eddigi liberálbuzi takonyság helyett ilyet írni. Értem. Akkor ez most jó? Az Iszlám Állam csupán a Nyugat kitalációja, melyet az Egyesült Államok talált ki annak érdekében, hogy igazoltan próbálja meg átvenni az irányítást a Közel-Keleten - írja Noha Al-Sharnoubi egyiptomi újságírónõ.

A globális összeesküvés-elmélet az egyiptomi állami média újságában, az Al-Ahramban jelent meg még augusztusban, melyben a cikkíró azt taglalja, hogy az Iszlám Állam valószínûleg nem létezik, és nem több, mint az Egyesült Államok trükkje, mellyel külpolitikáját igazolja a világnak – írja az Independent.

A közelmúltban Donald Trump rebpublikánus elnökjelölt beszélt az Iszlám Államról, de õ csak a keletkezésükrõl morfondírozott a nyilvánosság elõtt. Szerinte Barack Obama és Hillary Clinton közel-keleti terrorellenes politikája szülte a dzsihadista csoportot.


Az Iszlám Állam mítosza

Noha Al-Sharnoubi viszont a terrorcsoport létét is kétségbe volna provokatív cikkében, melyet a 2001 szeptember 11-i terrortámadások okfejtésével kezd. Szerinte az Egyesült Államok ekkor kezdte meg a Közel-Kelet elpusztítását, megszállását, majd darabokra szedését. Hadjáratukat pedig az Iszlám Állam mítoszával tudták csak folytatni.

“Van, aki elhiszi az Egyesült Államok hivatalos verzióját a 2001 szeptember 11-i terrortámadásokról?” – teszi fel a kérdést, melyre rögtön válaszol: nem valószínû, az ikertornyok és a Pentagon megtámadását már régóta tervezték, háborút akartak kirobbantani a nemzeti tragédiával.
Az Iszlám Állam harcosai a szíriai Raqqa városában egy katonai felvonuláson 2014. június 30-án (Fotó: Reuters/Stringer)

Az Iszlám Állam harcosai a szíriai Raqqa városában egy katonai felvonuláson 2014. június 30-án (Fotó: Reuters/Stringer)Õ is a régi nótát fújja

Al-Sharnoubi nem riad vissza az ellentmondásos témáktól hetente megjelenõ cikkeiben. Írt már a burkini-tilalomról, a francia katonai beavatkozásról Líbiában, és egy egész cikket szentelt az áldozati csirkéknek, kacsáknak és libáknak. Az újságírónõ a MEMRI (Közel-Keleti Médiakutató Intézet) által lefordított cikkben kérdésekkel bombázza olvasóközönségét:

“Vajon véletlen, hogy a szeptember 11-i terrortámadások végrehajtói amerikai repülõiskolába jártak?”

“Elképzelhetõ, hogy négy eltérített gép szabadon röpködött az amerikia légtérben és egymás után ütköztek bele az ikertornyokba, a Pentagonba 15-30 perces idõközzel?!”

“És végig úgy támadtak, hogy közben egyetlen amerikia gép nem vette õket célba és nem lõtte le õket? Hol volt a hírszerzés, a mûholdas megfigyelés és a radarok?”

“Vagy lehet, hogy az egészet elõre eltervelték, hogy a késõbbi iraki hadmûveletüket igazolhassák vele?”
Az Iszlám Állam egyik tagja gyerekkel. (MTI/EPA/Gulamullah Habibi)

Az Iszlám Állam egyik tagja gyerekeket tanít lõni. (MTI/EPA/Gulamullah Habibi)

Az amerikai terrortámadások 15. évfordulója elõtt két héttel íródott cikk rendkívül hiányos a médiában szereplõ összeesküvés-elméletekhez képest, és csak az derült ki belõle, hogy megrendelték.
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.27 másodperc
3,392,603 egyedi látogató