Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Birodalmak uralják a hazai cégvilágot

BelföldCoresz! Tehát, ha csalás van és a zapeh elkezd vizslatni, akkor mindig ugyanahhoz a féreg zsidó bandához vezetnek a szálkák. Értve! Azé vállalkozz paraszt bõszen! Bár a cégek száma évek óta csökken, a megmaradó cégek kapcsolatrendszere egyre összetettebb lesz. Az új alapítású cégek 80 százaléka korábbi cégekhez köthetõ - derült ki az Opten közleményébõl.

A vezetõk nem változnak

„Ugyan évek óta a cégstruktúra konszolidációjáról beszélünk, a cégek számának csökkenése nem jelenti azt, hogy egyszerûbb is lesz a hazai cégrendszer. Az adatok alapján a cégek közötti kapcsolatrendszer évrõl-évre egyre összetettebb” – mondja Pertics Richárd az opten céginformációs igazgatója.

Gyakorlatilag 2011 óta folyamatosan csökken a cégalapítások száma, de a teljesen új szereplõk ritkaságszámba mennek, még mindig 70 százalék körül van azon újonnan alapított cégek aránya, melyek tulajdonosain vagy ügyvezetõin keresztül más cégekhez köthetõek.

Az üzleti kockázatok számottevõen csökkenthetõk az Opten megoldásaival!
Hirdetés

„Önmagában teljesen természetes dolog az, hogy több céget is birtokolnak vagy irányítanak ugyanazon magánszemélyek, de ennek ilyen arányú elterjedtsége a cégek tisztánlátását sokszor nehezíti”– mondja az Opten igazgatója.

Az azonosítható kapcsolatrendszer ráadásul nem is ér véget a tulajdonosi kapcsolatoknál, a címkapcsolatok vagy a rokoni kapcsolatok vizsgálata további kapcsolódási pontokat tár fel. A címkapcsolatok figyelembe vételével az újonnan alapított cégeknek már 80 százaléka kapcsolható korábbi cégekhez, tehát teljesen „tiszta lappal” csak minden 5. cég indul.
Több száz elemû cégbirodalmak

Minden adat arra utal, hogy a kapcsolatrendszerek egyre összetettebbek, jelenleg közel 180 ezer magánszemély van Magyarországon, akik – csak a hatályos kapcsolatokat vizsgálva – legalább 2 céghez köthetõek közvetlenül. De valójában ez csak a jéghegy csúcsa, a hazai környezetben nem ritkák a 8-10 cégen keresztüli közvetett kapcsolódások, ezzel tovább bonyolítva az amúgy sem egyszerû kapcsolatrendszert.

„Szintén beszédes adat, hogy 670 olyan magánszemély van ma Magyarországon, aki teljesen közvetlen módon is 10-nél több céget irányít. A kapcsolati láncokat is vizsgálva pedig nem ritkák a több száz elemû cégbirodalmak sem” – mondja az igazgató.

Hirdetés

Nem a fiatalok dominálnak

A cégstruktúra átalakulásának mellékhatása egy érdekes tény is, miszerint az újonnan alapított cégekben a tulajdonosok átlagéletkora folyamatosan nõ. 2010-ben még 39 év volt az újonnan alapított cégeknél a tulajdonosok átlagéletkora, mára ez a szám 41 fölé emelkedett, ami azt jelzi, hogy egyre kevésbé jellemzõ, hogy frissen végzett diplomások önállóan alapítanának céget.

„A régi vagy új tulajdonosoktól függetlenül azonban a szerepek folyamatosan változnak. A hazai cégek között van természetesen egy meghatározó keménymag, amely gyakorlatilag a rendszerváltás óta piacon van, de folyamatosan jelennek meg sikeres új szereplõk is. Az 1 milliárd forint feletti árbevételû cégeknek a 15 százaléka 2010 után jött létre, tehát egy pillanatra sem szabad azt gondolni, hogy a régi szereplõk egyben állandóságot is jelentenek” – mondja az Opten szakértõje.

Veszélyes viharfellegek gyülekeznek a cégvilág felett
Vártnak megfelelõ alacsony cégalapítást, de trendhagyó törlési számokat hozott az augusztus. Nem túl biztatóak a jelek év vége fele közeledve.
Link

Hozzászólások

329 #1 gutai zub
- 2016-09-20 13:52
"viharfellegek a cégvilág? felett"!

A mindenkori korrupt államhatalom a "veszélyes viharfelleg".
A több ezer nagyvállalat több ezer szállal kötõdik ahhoz a néhány bank maffia családhoz amely a világ forgalomban lévõ pénzével rendelkezik, és kezében tartja magának a pénznek a végtelen kibocsátását.

A brüsszeli eu parlamentben több nagyvállalati lobbizó gazember van mint képviselõ.

Maguk a nagy cégek, behálózva az egész bolygót, semmi mást nem képviselnek mint a háttérhatalom csápjait, és természetesen egy kiválasztott faj érdekeit.

Az állam hatalomnak, kormánynak, ki kellene takarodnia a gazdasági életbõl, és rögtön eltûnnének a viharfellegek..........
9 #2 vala_ki
- 2016-09-20 14:08
Egy jó üzlethez nem kell más, csak sok pénz, strómanok és kurvák http://index.hu/b...or_market/
154 #3 kakas
- 2016-09-20 17:23
36.media.tumblr.com/a44dc8526a843dadf77e85464662cf2a/tumblr_nuinp6dT211rgs6q2o1_500.png
267 #4 Perle
- 2016-09-21 12:41
Az elõnye az lehet, hogy körbeszámlázhatnak egymásnak nem létezõ teljesítmények után, kizárhatnak másokat teljesen a gazdasági életbõl. Összefoghatnak, ellehetetleníthetnek más gazdasági szereplõket. Az adócsalásról nem is szólva.
Nem lennlk meglepve, hogy az adótanácsadójuk is egyetlen , azonosszemély lenne.
Csodálkozom azon, hogy a cégbíróság nem vesz észre ebben semmi kivetnivalót. Olyan egyszerûen lehet má céget alaptínani is neten. Csak milliárdos adótartozásnál szokott kiderülni, hogy az adós cég egy kapualjban van bejelentve.
267 #5 Perle
- 2016-10-07 18:09

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.58 másodperc
3,398,750 egyedi látogató