Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Robbanás volt a Tezés (sic!) körúton, két rendõr sérült meg

BelföldBRÉKING! Budaházy és a magyarok nyulai "allah akbar" kiáltások közepette rendõrnek álcázva magára robbantotta a fõcím-labdát! Robbanás történt Budapesten, a Király utca és a Teréz körút keresztezõdésénél álló egyik épület földszinti üzlethelyiségében szombaton késõ este. Az elsõ helyszíni információk szerint ketten sérültek meg, õket a mentõk kórházba szállították. (Azóta a rendõrség megerõsítette az információt, miszerint mindketten rendõrök.)

Tûz nem keletkezett, a fõvárosi hivatásos tûzoltók vizsgálták át az épületet – közölte a katasztrófavédelem korábban. Úgy tudni, az érintett bolt üres volt.
Fotó: Berecz Valter

A helyszínt lezárták, rendõrök, tûzoltók lepték el a körutat, jelentõs a készültség. Készenléti rendõrök, nyomozók és tûzszerészek is érkeztek a helyszínre – egyre többen.

Azt a házat, amelyben a detonáció történt, kiürítették, ahogy – az MTI értesülése szerint – a Zeneakadémia épületét is. A környezõ hotelek vendégei sem térhettek vissza szállásaikra.

Felreppentek olyan hírek, miszerint bûncselekmény történhetett, vagyis szándékos robbantás, ugyanakkor felmerült a gázrobbanás lehetõsége is.

Az biztos, hogy a rendõrök vad igazoltatásba kezdtek, de nem csak a helyszínen, több közeli utcában is. A környéken lévõ kocsmákból, vendéglátóhelyekrõl kiküldték az embereket a történtek után, a helyszínen nyomokat rögzítettek.
Fotó: Berecz Valter

A robbanásról egyébként a Mirror is beszámolt, a lap egyenesen terrorriadóról ír, illetve, hogy a detonáció a fontosabb belvárosi szállodák közelében történt.

This is the site of the blast, couple of people are on the floor.People are taking care of the injured. Can’t see more#Budapest #explosion pic.twitter.com/RuCTZinNN3

— Jkv (@climbingjonny) 2016. szeptember 24.

A katasztrófavédelem korábban annyit közölt, hatósági vizsgálat indult, hogy kiderítsék, mi okozta a detonációt.

Kerestük a rendõrséget az ügyben. Nem sokkal hajnali 2 óra elõtt megerõsítették az információt, miszerint mindkét sérült rendõr, méghozzá gyalogos járõrök. Állapotukról nem adtak tájékoztatást de úgy tudni, hogy két súlyos sérültek vittek el a helyszínrõl a mentõk.

A rendõrség a robbanás körzetét lezárta, és megbizonyosodott arról, hogy további sérültek nincsenek – írta a Budapesti Rendõr-fõkapitányság. Arról, hogy mi vagy ki okozta a robbanást, biztosat továbbra sem lehet tudni:

“A rendõrség – szakértõk bevonásával – megkezdte a helyszíni szemlét, tanúkutatást, adatgyûjtést végez. A robbanás eredetével kapcsolatos helyszíni és szakértõi vizsgálatok, valamint az anyagi kár felmérése folyamatban van.”

Úgy tudjuk, egyenruhások járják a vendéglátóhelyeket és kamerafelvételeket kérnek ki. Helyszíni, meg nem erõsített információk szerint két férfit kereshetnek.

Bár a robbanás már órákkal ezelõtt történt, a helyszínre még mindig folyamatosan érkeznek egységek, köztük rohamrendõrök is.
Link

Hozzászólások

154 #20 kakas
- 2016-09-27 21:16
má" hogyafenébe ne tudna.66.media.tumblr.com/1f015c08a386e20ec950a2fa0a72a3b8/tumblr_inline_oe25musukr1sz6re6_500.jpg
4 #21 Posta Imre
- 2016-11-12 10:38
Va­lami na­gyon nem stim­mel a Teréz kör­úti rob­ban­tás nyo­mo­zá­sá­val
Bár­mi­kor for­du­lat vár­ható a me­rény­let­tel gya­nú­sí­tott férfi ügyé­ben, úgy tûnik, ko­moly gon­dok van­nak a nyo­mo­zás­sal.


Sikerült átnéznie a több ezer oldalas nyomozati anyagot a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi ügyvédjének. Dr. Brunner Tamás a -nak elárulta: bizonyos részek kifogásolhatóak a nyomozásban.
"Egyelõre nem kívánom a sajtó elé tárni, hogy pontosan mik azok, amiket észrevételeztem. Ezeket írásban jeleztem az ügyészség felé, de az ügy jelenlegi szakasza nem teszi lehetõvé, hogy eláruljam"

- mondta a -nak a feltételezett elkövetõ ügyvédje.
http://ripost.hu/...e=hirstart

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.36 másodperc
3,406,515 egyedi látogató