Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Totális háborúra számítanak Oroszországtól

KülföldAz AFP által megkérdezett szakértõk szerint világossá vált Oroszország számára, hogy Szíria kérdésében nincs értelme a párbeszédnek. A francia AFP hírügynökség által megkérdezett szakértõk úgy vélik, Oroszország egész tûzerejét beveti, hogy segítsen a szíriai rezsimnek Aleppo visszafoglalásában, mert úgy véli, érdemesebb katonai gyõzelmet aratni, mint folytatni a „haszontalan tárgyalásokat” az Egyesült Államokkal.

Fabrice Blanche, a Washington Intézet Szíria-szakértõje azt mondta, hogy ez totális háborút jelent, mert Oroszország nem hiszi, hogy az Egyesült Államok akarat és képesség híján bármit is képes tenni Szíriában. Bassár el-Aszadnak szüksége van Aleppóra, hogy valóban õ kormányozza az országot, ellenõrizze az ország legfontosabb városait. Az oroszok és a szírek csak ezután akarnak tárgyalni az ellenzékkel – ezt már Fjodor Lukjanov orosz politológus mondta.

Igor Sutyagin, a londoni Royal United Service Institute Oroszország-szakértõje azt mondta, Oroszország le akar számolni az ellenállás fontos fészkével. Aleppo bevétele után már csak Idlíb tartomány és néhány ellenzéki tûzfészek elfoglalása maradna hátra.

Thomas Pierret, az Edinburghi Egyetem Szíria-szakértõje szerint Aszadot döntõ gyõzelemhez akarják segíteni az oroszok, és minden alternatívát felszámolnának. Aleppo elfoglalásával székhelyétõl fosztanák meg a szíriai ellenzéket.

Basszám Abu Abdallah, a stratégiai tanulmányok damaszkuszi központjának igazgatója azt mondta, Oroszország kezdetben politikai megoldásra törekedett és párbeszédet kezdett az Öböl-országokkal, az Egyesült Államokkal és másokkal, de világossá vált számára, hogy ez a párbeszéd lehetetlen.

Alekszej Malasenko orosz politológus szerint érdekbarátság áll fenn Oroszország és Szíria közt – Aszad semmit nem ér el Oroszország nélkül, Oroszország pedig tisztában van azzal, hogy Aszad nélkül nem lenne keresnivalója a Közel-Keleten. (MTI)
Link

Hozzászólások

154 #1 kakas
- 2016-09-27 21:26
66.media.tumblr.com/7ef556d8aef33423683f152a4815c177/tumblr_ny7cag35SA1tjk6eoo1_500.jpg
240 #2 trk
- 2016-09-28 19:35
Tolják nagyon az oroszellenes hangolást is a nyugati médiában..

http://www.foxnews.com/world/2016/09/28/dutch-investigators-to-give-results-mh17-criminal-probe.html

Valaki kommentként azt írja, a maláj gépen rajt volt a világ vezetõ aids kutatóinak jó része.. Nem nagyonm firtatják, miért tért el az úttól a maláj gép, miért repült a háborús zóna felett, mit komunikált az ukránokkal..stb.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.41 másodperc
4,440,203 egyedi látogató