Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Belbiztonsági minisztérium létrehozását tervezik Moszkvában

BelföldAz orosz vezetés jelentõs átalakításra készül a rendvédelmi szervezetek körében, és a Szövetségi Biztonsági Szolgálatra (FSZB) alapozva belbiztonsági minisztériumot hoz majd létre, amelybe beolvasztják majd az orosz kormányzat tagjainak, objektumainak és kommunikációs csatornáinak védelméért felelõs Szövetségi Õrszolgálatot (FSZO), valamint a Külföldi Hírszerzõ Szolgálatot (SZVR) is — írja a Kommerszant címû napilap.

Az újság úgy értesült, hogy a reformot a 2018-as elnökválasztás után hajtják majd végre.

A Kommerszant szerint az FSZB a minisztérium létrehozása által gyakorlatilag vissza fogja kapni az egykori szovjet Állambiztonsági Bizottság (KGB) jogosultságait. A tárca nyomozást folytathat majd a Nyomozó Bizottság (SZK) és a belügyminisztérium által elindított büntetõeljárásokban, és egyúttal felügyeletet is gyakorol majd felettük. Ezenkívül az új minisztérium lesz hivatott szavatolni a rendvédelmi szervezetek biztonságát.

A lap úgy tudja, hogy az SZK a reform következtében elveszíti majd önállóságát, és ismét az ügyészség részévé válik, mint 2011 elõtt. A védelmi minisztériumot ezzel szemben megerõsítik, a tárca ellenõrzése alá kerülnek a jelenleg a rendkívüli helyzetek minisztériumához tartozó polgári védelmi, mentõ- és tûzoltó alakulatok.

A változások keretében az FSZO elnöki biztonsági szolgálattá alakul, ám továbbra is a feladatai közé tartozik majd a többi vezetõ titkosított kommunikációjának és mozgásának biztosítása.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2016-09-30 09:31
Moszkvában készen vannak a földalatti menedékheyek a lakosság 100 %-a számára.
http://mignews.ru...33296.html

Nálunk, gondolom, csak az " elitnek" van biztonságos óvóhely.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.66 másodperc
3,514,745 egyedi látogató