Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Embertelen bánásmód miatt perel a norvég mészáros

KülföldNincs kedvetek "tömeggyilkosnak lenni"? Jó muri! Nekem kedvet csináltak a témához. Beperelte Norvégiát a 2011 nyarán hetvenhét embert lemészároló Anders Behring Breivik, egyebek közt embertelen bánásmódra és kínzásra hivatkozva. A norvég hatóságok úgy döntöttek, engedélyezik az eljárás továbbvitelét – írta a Deutsche Welle német rádió internetes felületén.

Breivik szerint a skandináv ország megsértette az emberi jogok európai egyezményének a kínzást és az embertelen vagy megalázó bánásmódot tiltó harmadik, valamint az elítéltnek a családhoz, a magánélethez és a személyes kapcsolatokhoz való jogának tiszteletben tartását szavatoló nyolcadik cikkelyét.

A szélsõségesen jobboldali, mindenekelõtt iszlámellenes nézeteket valló Breivik büntetése megkezdése óta elszigeteltségben él, ez perindításának fõ oka. Oystein Storrvik, a tömeggyilkos ügyvédje közölte, az eljárás célja az, hogy védence több emberrel tudjon érintkezni, kevésbé legyen elszigetelve a világtól. Hozzátette, Breivik legutóbb az édesanyjával találkozott, ezen kívül csak a fegyház munkatársaival tud kapcsolatot teremteni.
Már egyetemi hallgató

Breivikkel kapcsolatban hatalmas felháborodást keltett az, hogy nyáron felvették az Oslói Egyetem politikatudományi szakára. Az egyetem rektora közölte, az elítélt megfelelt a követelményeknek, ezért nyert felvételt. Hozzátette, hogy tanulmányait kizárólag a cellájában fogja folytatni, a kommunikáció közte és az egyetem között egy kapcsolattartón keresztül zajlik majd, és tankönyvekkel ellátják, de az internethez nem fog hozzáférni.

Anders Behring Breiviket huszonegy évi szabadságveszésre ítélték, mert 2011 nyarán autóba rejtett pokolgépet robbantott Oslóban a norvég kormány székházánál, majd Utoya szigetén gépkarabéllyal válogatás nélkül lemészárolt fiatalokat a Norvég Munkáspárt ifjúsági tagozatának táborában. Összesen hetvenhét embert ölt meg, köztük sok tizenévest.
Link

Hozzászólások

118 #1 keepfargo
- 2015-10-26 09:46
ha azzal foglalkozhat rabként amivel akar, akkor sosem lesz ideje, hogy feldolgozza hetvenhét állítólag azonos jogú ember meggyilkolását. ezeknek az embereknek ugyanolyan joguk volt az élethez, mint breiviknek, amely jogot ö semmibe vett hetvenhétszeresen. most viszont van gyomra is, pofája is, a saját jogait követelni. hogy is van ez?
az "igzságszolgáltatással" pedig csak két nagy baj van: 1) kevés benne az igazságosság és 2)a szolgáltatás sem mindenkinek egyformán szól/jár....

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.36 másodperc
4,460,674 egyedi látogató