Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Bulgária, Románia és Szerbia kész lezárni a határait a menekültek elõtt

KülföldVan még valaki? Van még valaki? Az átálláshoz kell egy kis "áramszünet", idõnként mindenkinek, és aztán megint mehet, minden tovább!Bulgária, Románia és Szerbia kész lezárni határait a menekültek elõtt, ha Németország és Ausztria is így dönt - mondta Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök, miután találkozott román és szerb kollégájával szombaton.

A miniszterelnök ezt azzal indokolta, a három állam nem fogja hagyni, hogy "átjáró" országokká váljanak.

A három ország megegyezett abban, hogy egységesen lépnek fel a menekültválságot érintõ kérdésekben Brüsszelben - írja az MTI.

victor ponta Victor Ponta

"Szolidaritást mutatunk Európával, de nem tudunk más országokért felelni. A menekültek kérdését egész Európának kell megoldania.

Olyan nem lehet, hogy egy államnak joga van a határait lezárni, másoknak pedig nincs"

- fûzte hozzá Victor Ponta román miniszterelnök bolgár kollégájának kijelentéséhez.

Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök úgy vélte, mind a három országnak a stabilitás az elsõdleges cél, és "ha néhányan úgy gondolják, hogy mi az a hely vagyunk, ahol több millió menekült feltorlódhat, akkor tévednek".

Románia, Bulgária és Szerbia kormányfõi hangsúlyozták,

az Európai Uniónak meg kell egyeznie Törökországgal egy biztonsági zóna kialakításáról,

és dönteniük kell az országukat elhagyni kényszerülõ emberek EU-n belüli jövõjérõl.

jean-claude junckerJean-Claude Juncker

Értesülések szerint Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke azt szeretné elérni, hogy a vasárnapi migrációs csúcstalálkozó résztvevõi rövid távú intézkedéseket dolgozzanak ki a nyugat-balkáni migrációs válság ügyében, amelyeket azonnal el is lehet fogadni.

Az Európai Bizottság elnöke szerdán terjesztette elõ javaslatát a rendkívüli csúcstalálkozóra, amelyre Ausztria, Bulgária, Horvátország, Macedónia, Magyarország, Németország, Görögország, Románia, Szerbia és Szlovénia állam-, illetve kormányfõje - köztük Orbán Viktor magyar miniszterelnök - kapott meghívást.Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015-10-24 15:26
Hatvan éve semleges Ausztria

Ausztriában hatvan éve, 1955. október 26-án foglalták alkotmányba az ország örökös semlegességét, ezzel a második világháború befejezõdése után tíz évvel az ország visszanyerte teljes szuverenitását.

Az elsõ világháborúban vereséget szenvedett Osztrák-Magyar Monarchia romjain 1918. november 12-én kiáltották ki a független Német-Osztrák Köztársaságot, amely csatlakozni kívánt Németországhoz (Anschluss). Ezt az elsõ világháborút lezáró osztrák békeszerzõdés a Népszövetség beleegyezéséhez kötötte, azaz lényegében megtiltotta, az állam új neve Osztrák Köztársaság lett.http://hvg.hu/vil...sztria#rss


Az Európa Tanács korrupcióellenes intézkedéseket szorgalmazza Magyarországon

Szerdán nyilvánosságra hozott jelentésében az Európa Tanács Korrupcióellenes Államcsoportja (GRECO) méltatja a Magyarországon a korrupció ellen eddig meghozott intézkedéseket, ám továbbiak meghozatalát szorgalmazza mindhárom érintett területen, a törvényhozás, a bíróságok és az ügyészségek esetében.http://kitekinto....iuSDSv4W6A

uncker: A szomszédoknak nem szabad egymás ellen menni

Egy tizenhat pontból álló tervezetet küldött Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a vasárnapi brüsszeli migrációs csúcstalálkozó résztvevõinek.

A dpa német hírügynökség péntek esti brüsszeli értesülése szerint a csúcs elõkészületeinek keretében elküldött tervezet azt a célt szolgálja, hogy az érintett országok ne „egymás mellett” beszéljenek el, hanem „egymással” beszéljenek. „A szomszédos országoknak nem lenne szabad egymás ellen fellépniük” – fogalmazott a dpa szerint Juncker.

A résztvevõ országok magas rangú diplomatáinak a szóban forgó tervezet alapján ki kell dolgozniuk egy közös nyilatkozatot, amelyet az állam- és kormányfõk vasárnap fogadnának el – értesült a hírügynökség.http://mno.hu/kul...ni-1310619
33 #2 vizilo
- 2015-10-24 16:04
Mese Habbal !!!Az csak papironn semleges az összes katonai szerelek Pucsrajnaba az osztrak vasutakonn haladott at, ezt nem engedheti meg egy semleges orszag !!!!!s_vigyoris_vigyori
4 #3 Posta Imre
- 2015-10-24 16:35
Viziló, a "világ" a józan észtõl "semleges", ahogy Svájc is. Ez a tréfa rovat. A határok zárnak, kérem vigyázzanak. Zazrivec tegnap már azt nyalatkozta a zünnep hevében, hogy nem kell kilépni a zeu-ból, mert átalakul. Vagyis beveszik macit és macikomform lesz. A nato-ból sem kell kilépni, mert olyan világot élünk. Szóval minden faxa és éljen a semleges segg! Azt dogattyúzhatja mindenki, aki befizeti a zeta-lohnt.
48 #4 ro-zsola
- 2015-10-25 11:20
Nos igen. " Isten Angyalai " teszik a dolgukat mint annak idején az Apostolok. Ha valaki még nem ismeri , idézett a " Mi Bibliánkból " : " Jézus pedig elküldé apostolait a Varsó Szerzõdés nemzeteihez ( 1955:05:14 - 1991:02:25 közötti versek )
4 #5 Posta Imre
- 2015-10-25 11:28
Rozsola a jó öreg fatökös Sztecskin meggyõzõ tud lenni ha angyal szárnyai vannak.
48 #6 ro-zsola
- 2015-10-25 11:37
Viccelõdik az ember pedig nagyon is komoly dolog ez.
Nem véletlenül emlegetem " Istent ". Nekünk ebben a helyzetben nincs beleszólásunk. A nagyok majd lerendezik.
A napokban érzelkelhetõvé vált az NSZK és NDK közötti ellentét. Amíg az NSZK befogadja a hulladékot , az NDK hevesen tiltakozik.
A többi szláv nemzet pedig nagyon nem akar Ukrajna sorsára jutni. Még Románia sem. Ok , a románnak hazudott cigány-zsidó banda Amerika seggnyalója , de az átlagromán ( tatár-bolgár-orosz eredetû cigány-zsidó fertõzéssel ) csupán nyugodtan akar élni.
4 #7 Posta Imre
- 2015-10-25 11:42
Rozsola, mi bármibe beleszólhatunk, hisz azt tesszük elejétõl fogva, s ha nem szólunk bele, tán nem is alakult volna így. Én "istennel" lerendeztem a kérdést pár éve, csak logisztikai problémái adódtak, de úgy látom kezd magához térni. Nyugodtan élni?

Románai megszûnik létezni, ez tény. Illetve ami marad, az a tengerparton egy sáv. Figyelj oda, így kell legyen.
48 #8 ro-zsola
- 2015-10-25 11:53
Igen de azért ne feledjük : " Jó Keresztényekhez " méltóan nem nem engedhetjük meg az " ártatlanok , gyermekek és idõsek " elleni népírtást. Elvégre a román is ortodox.
A nyugodt élet elsõsorban cigány-zsidó mentes környezetet jelent. Úgy gondolom , a magyar se akar " világuralomra " törni.
Minden környezõ nemzet csupán élni akar. " Munkát , kenyeret ! "
Mi lesz a " liberalizmussal " ? Ezt a " fertõzést " nehéz eltakarítani. Erre jó lesz majd a " Kereszténység ". A Vatikáni Eretnekséget viszont el kell törölni a Földrõl. Hiába nyaliskodik a pápa.
"Isten " már megérintette Orsós " lelkét ". Viktorkát már a " Szentlélek " irányítja. Ahogy telik az idõ , a Szentlélek minden környezõ nemzet vezetõit meg fogja téríteni és vissza fogja vezetni " Jézushoz "

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.88 másodperc
4,440,302 egyedi látogató