Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az elhárítás vezetõjével találkozott Vona Gábor

BelföldSzegedi kannát is "átvilágították", meg KGBélát is, nem? De! Egészen másról van itt nagybaszó! Vona Gábor megfigyelése miatt feljelentés is született

A Fideszen múlik, hogy meghallgatja-e a nemzetbiztonsági bizottság a Jobbik elnökét a megfigyelési ügy miatt.

Személyesen találkozott az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) fõigazgatójával Vona Gábor az õt érintõ megfigyelési ügy miatt – értesült a Magyar Nemzet. Kerestük a Jobbik elnökét, ám õ nem kívánt nyilatkozni, csak arra emlékeztetett, néhány napja már bejelentették, hogy személyesen fordul a titkosszolgálatokhoz.

Mindezt korábban azzal indokolta, hogy a külügyi bizottság tagjaként nemzetbiztonsági szempontok szerint világították át, és mivel olykor minõsített adatokkal dolgozik, nemzetbiztonsági védelem alatt áll. Vagyis törvénytelen az õ titkos megfigyelése, márpedig a minap lebuktatott egy olasz lesifotóst, aki elárulta neki, hogy követte, és egy magyar megrendelõnek dolgozik. Ugyanez a paparazzo próbált titokban felvételeket készíteni a Magyar Nemzet tulajdonosáról, Simicska Lajosról, hozzá köthetõk a kormánypárti médiában Spéder Zoltánt lejárató riportokban látható felvételek, és állítólag az Együtt-alelnök Juhász Pétert is õ figyelte. Alig telt el néhány nap a nyilvánosságra került eset mögött, a Jobbik elnökét kedden szintén egy fotós próbálta elbújva fényképezni. Hétfõn egyébként a nemzetbiztonsági bizottságban is szó lesz a megfigyelési ügyrõl. Molnár Zsolt, a bizottság MSZP-s elnöke már korábban jelezte, hogy tájékoztatást várnak a szolgálatoktól, hiszen egy jogállamban elfogadhatatlan az ilyen eset, legyen szó bármely párt elnökérõl. A Jobbik egyúttal azt is szeretné, ha még ugyanezen az ülésen személyesen hallgatnák meg Vonát is, ráadásul a sajtó jelenlétében. Errõl a testület még szavazni fog, a kérdés alapvetõen a többséget alkotó kormánypárti képviselõk voksán múlik majd.

Közben a feljelentéseirõl ismertté vált Tényi István zsarolás kísérlete miatt bejelentést tett az V. kerületi ügyészségen a Volner János által elmondottak miatt. A Magyar Nemzet is beszámolt a Jobbik frakcióvezetõje Facebook-posztjában közöltekrõl: „egy kormányzati körökkel jó kapcsolatot ápoló vállalkozó” lényegében megzsarolta. Két lehetõséget vázolt fel a politikus számára: kilép a Jobbikból, és személyesen támadja Vona Gábort, vagy számíthat adóhatósági és egyéb vizsgálatokra, illetve „indul a gõzhenger, és kinyírják”.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés idõpontja: 2016. 10. 01.
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.40 másodperc
3,449,642 egyedi látogató