Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az antiszemita-kártya 2007. március 7

BelföldA "magyar közélet" egy jellemzõen mocskos zsidó-cigány handabandázó holokosztos tetves "migráns" szabadkõmûves és ellenséges tevékenységet folytató jól szervezett bûnszervezet. Gyurcsány Ferenc javíthatatlan, fejlõdésképtelen pojáca Az õszödi beszédben hazánkat „kurva országnak” nevezõ Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, mint ismert, a The Timesnak adott interjújában azt mondta: „soha nem volt annyi antiszemita megjegyzés, mint mostanában”. A miniszterelnök a feleségével, Dobrev Klárával állítólag megtörtént esettel támasztotta alá kijelentését. Eszerint: „a múlt héten került a kezébe egy olyan röplap, amilyennel 50 éve nem lehetett találkozni. Egy nagyon tiszta és egyértelmû antiszemita pamflet volt. Ez nemcsak amiatt dühített fel, mert a feleségem zsidó származású.”
Sajtóhírek szerint Dobrev Klára, aki civilben az ELTE pénzügyi jogi tanszékén tanít, a múlt héten egy verset tartalmazó röplapot kapott az egyetem elõtt egy férfitól. A vers címe Botond, a hõs, Gyurcsány, a hazug!, és olyan sorok szerepeltek benne, mint „Gyurcsány, Demszki magyar földre zsidót várja, karját kitárja!” A kormányfõ tehát egy primitív, elszigetelt, nemhogy tömegbázissal, de még talán egy baráttal sem rendelkezõ, névtelen antiszemita aktivista magánakciójából az egész nemzetre nézve tett súlyos és terhelõ kijelentést a britek közvéleményformálásában meghatározó The Timesnak. Azt sugallta kijelentésével, hogy Magyarország lakossága antiszemita, illetve eltûri az antiszemita megjegyzések terjedését. Mert a felesége – akinek zsidó származását Gyurcsány Ferenc nyilvántartja, és ha érdeke úgy kívánja, hangoztatja – nem dobta a legközelebbi szemeteskukába a mocskos irományt, hanem – egyébként jogosan – felháborodott rajta, és hazavitte az urának.
Aki – profi politikusnak tartva magát – zsebre tette, hátha jó lesz egyszer valamire. És jó lett: ezt a „kurva országot” le lehetett antiszemitázni a „pamfletet” lobogtatva. Hiszen Gyurcsány is tudja, hogy az internet megjelenésével az undorító eszmék terjesztésére is tág terek nyíltak, a szólás szabadságának alkotmányban rögzített alapjoga is lehetõséget ad arra, hogy akár antiszemita vélemények is elhangozhassanak, ha azok nem érik el a gyûlöletre, tettleges bántalmazásra uszítás – törvényben megszabott – határát. De ez még nem jelenti azt, hogy egy nemzet egésze fogékony az antiszemita eszmékre.
Azért sem volt szerencsés megjegyzés Dobrev Klára esetét emlegetni az antiszemita röplapozó akcióval kapcsolatban, mert pont Dobrev Klára családja a vészkorszakban éppen egy református keresztyén magyar családnak köszönhette megmenekülését a haláltól. Nagyon sok – sajnálatos módon nem elég – magyar ember a halálbüntetés fenyegetettségét is vállalta, hogy zsidókat mentsen meg a koncentrációs táborokba hurcolástól. Apró Antalné, Dobrev Klára nagymamája például 1944 végén egy horthysta minisztertõl kért és kapott menedéket. Zsindely Ferenc volt miniszter (Zsindely 1943. március 29-tõl 1944. március 22-ig volt kereskedelem- és közlekedésügyi miniszter a Kállay-kormányban) segítségét kérte Apró Antalné, mert úgy tudta, hogy Zsindelyék „tisztességes emberek”. Apró Antal, Dobrev Klára nagyapja – aki késõbb az ötvenes évek megtorló korszakában vált hírhedtté – maga ment fel Zsindelyék budai villájába, ahol befogadást kért és kapott. Apró Antalnénak egy másik keresztény magyar adta oda a saját és elhunyt férje személyi okmányait, hamis papírokhoz juttatva õket.
Ezért abban az idõben halálbüntetés járt. Apró Antalné ezt tudta, és nem akarta bajba keverni jótevõjét, ezért addig húzta-halasztotta a bejelentkezést, az iratok felhasználását, amíg csak lehetett. Mindezt Dizseri Eszter Zsindelyné Tüdõs Kláráról, a korabeli kulturális és református egyházi életre nagy hatással lévõ divattervezõrõl írt monográfiájából tudjuk.
Zsindelyné Tüdõs Klárát Izrael állama ki is tüntette mintegy 80-100 üldözött zsidó megmentéséért. Apró Antalné és két gyermeke mellett, többek között Schiffer Pálné Szakasits Klára és három fia neki köszönheti megmenekülését. Érdekesség, hogy Szakasits Klárának és fiainak késõbb, amikor Tüdõs Klára újabb biztonságos bújóhelyet keresett, az elmenekült Darányi Kálmán volt miniszterelnök házát használhatta e célra, ahol anya- és csecsemõotthont rendezett be a Bethesda református kórház ápolónõivel, diakonisszáival. A Zsindely-villában a menekültek között Tüdõs Klára olyan légkört teremtett, amelyet Apró Antalné késõbbi élete során se tapasztalt. Az együtt élõk nagy száma miatt házirendet alakított ki Tüdõs Klára, Apróné például a konyhán dolgozott. Dobrev Klára nagymamája késõbb a Politikatörténeti Intézetben letétbe helyezte visszaemlékezéseit. Így meséli el a Zsindely-villában töltött idõk emlékét:
„Nappal dolgoztunk, este összegyûltünk a nagy szalonban. A gyerekek a földre ültek, mi pedig ide-oda. Õk nagyon vallásosak voltak, hittek Istenben, fohászkodtak, közösen imádkoztak. Mi ateisták voltunk, de nem kellett kivonulnunk alkalmaikról. Majd beszélgettünk. Feri bácsi (Dizseri Ferenc) olvasott fel vadásznovellákat meg egyéb történeteket újságokból, folyóiratokból. Sokat énekeltünk népdalokat. Csodálatos esték voltak.”
„Szálasiék hatalomra jutása után egyszer Tüdõs Klára, noha nagyjából tudta, kik vagyunk, õszintén megmondta, hogy angolbarátok, a németeket gyûlölik, és nem várják úgy az orosz felszabadulást, mint mi. Akkor a szívembe zártam örökre, ezért az õszinteségéért.” (…) „Tudta, hogy illegálisan meglátogatnak a barátaim (ide tartoztak Rajk László, Péter Gábor, Kovács István). Õk többször is ott aludtak. Felszólított, hogy vigyek nekik Zsindely fehérnemûibõl ruhát, s odaadta a kamra kulcsát, hogy vigyek számukra élelmet.”
Zsindelyéket a kommunista rezsim késõbb megfosztotta vagyonától és kitelepítették õket. Az Apró család sorsa jóra fordult, a hatalom részesei lettek, és õk beköltözhettek egy budai villába. Jellemzõ, hogy Tüdõs Klára milyen hálával emlékszik vissza arra, hogy Apró Antalné nem felejtette el a jótettet, Zsindely Ferenc nyugdíját „úgy emeltették, ahogy az árak alakultak”, sõt Apróné segített elintézni, hogy 1963-ban a minden vagyonától megfosztott Tüdõs Klára – férje halála után – lakáshoz jusson Budapesten a Schönherz Zoltán utcában. Ha megdobnak kõvel, dobd vissza kenyérrel, ha arcul csapnak, tartsd oda a másikat is. A hívõ keresztények és keresztyének között ez a hozzáállás krisztusi parancs, de legalábbis elvárható.
A kommunista rezsimben mindenétõl megfosztott Tüdõs Klára hálás a szemlõhegyi villában lakó Apró Antalnénak minden egyes jó cselekedetéért. Mert követi Krisztus tanításait. De azért az mégis gusztustalan, hogy a „kurva ország” miniszterelnöke, Gyurcsány Ferenc a magyar nép antiszemitizmusát éppen egy Apró unokának a kezébe került uszító irománnyal bizonygassa, akinek az édesanyja életét magyar emberek az életük kockáztatásával mentették meg. Ha nem így lett volna, szomorú, de lehetséges, hogy Dobrev Klára meg sem születik.
Gyurcsány Ferenc javíthatatlan, fejlõdésképtelen pojáca, akinek ha a politikai vélt érdekei úgy kívánják, egy focistacsapatot is képes leterroristázni, a felesége zsidóságát képes meglobogtatni. Aki hol azt mondja, hogy Tony Blair a példaképe, hol egy kubai kommunista tömeggyilkos képe elõtt szónokol. Aki az egész nemzeti jobboldalt képes lefasisztázni egy külföldi lapnak adott interjúban talán csak azért, mert az elmúlt négy évben nem sikerült megszemlélnie a parlamenti ülésteremben annak az országnak a történelmi zászlajait, amelynek miniszterelnöki székét egy hazugsággal és csalással lefolytatott választási kampány után bitorolja.
Link

Hozzászólások

254 #1 mujko
- 2016-10-02 08:31
Zsindely Ferenc a magyar bõrû mentõ ? És még mennyien vagytok ?
https://hu.wikipe...ely_Ferenc
Egy körmenetben .
http://keptar.osz...l?id=28714
4 #2 Posta Imre
- 2016-10-02 08:53
Zsindó az, csak zsindely lett a fedõneve.
4 #3 Posta Imre
- 2016-10-02 12:48
Schobert Norbi 2006-ban még zsidó volt, most már katolikus

Megírtuk, Schobert Norbi mai Facebook videójában elmagyarázta, miért húzza be a nemet a vasárnapi népszavazáson. Sok indokot sorolt fel, az egyik ez volt:

egyrészt református, másrészt katolikus vallású emberként egy rohadt nagy nemmel fogunk szavazni.

Ez azért furcsa, mert Norbi 2006-ban a Velvetnek küldött levelében azt írta,

egész életemben a hátrányaimmal küszködtem /alacsony, kövér, csóró, rendõr, apátlan, gátlásos kis zsidó gyerek vagyok/, s a hátrányaimat leküzdve próbáltam túlélni az életet és elõnyt kovácsolni.

A fitneszedzõ ebben a levelében elárulta azt is, “mi a Norbi Titok”.

Az õszinteségem.

http://24.hu/belf...katolikus/


Rassziz­mus ár­nyé­kolja be Szabó Zsófi leg­szebb nap­ját!
Szabó Zsófi majd­nem bi­zo­nyo­san élete leg­szebb nap­ján és éj­sza­ká­ján van túl, hi­szen ki­mondta az igent élete sze­rel­mé­nek. De még ez a nap sem lehet elég szent a rasszis­ták­nak ahhoz, hogy ne ron­dít­sa­nak bol­dog­sága kö­ze­pébe.http://ripost.hu/...e=hirstart
131 #4 lalapapa
- 2016-10-02 15:39
oh lord ki birja ezt a sok nehez szaarr tortenelmet
bevenni meg hat ki is
idom vesztem nagy kar erte
de nem art tudni a felnovo nemzedeknek
milyen veszely van vagy tart meg,
nem csak az okos telefonnak nyomkodni a
szemet

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.47 másodperc
3,405,932 egyedi látogató