Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Zárlat alá vették a palesztin területeket a zsidó újévre

Belföld5777 év, nagy idõ egy ilyen puruttya csürhének, mint a zsidó. Az utolsó hazudós évük kék legyen, teljesen új idõszámítással, de már nélkülük! A hadsereg éjfél óta általános zárlatot rendelt el Ciszjordániában, valamint a Gázai övezet átkelõhelyeinél az ünnep végéig, kedd estig.

Az izraeli hadsereg zárlat alá vette a palesztin területeket a vasárnap kezdõdõ zsidó újév miatt az ünnep végéig – jelentette a helyi közszolgálati rádió vasárnap. Az izraeli hadsereg éjfél óta általános zárlatot rendelt el Ciszjordániában, valamint a Gázai övezet átkelõhelyeinél az ünnep végéig, kedd estig.

Ezekben a napokban csak kivételes humanitárius és orvosi indokkal lehet Izrael területére menni a palesztin területekrõl. A nagyobb zsidó ünnepek idején minden alkalommal elrendelik ezt a megelõzõ biztonsági intézkedést.

A vasárnap beköszönõ zsidó újév, 5777 alkalmából Reuven Rivlin államelnök az Izraelben és a nagyvilágban élõ zsidóknak szánt újévi üzenetében a párbeszéd, a remény és a beteljesülés évét kívánta. Reményét fejezte ki, hogy a zsidó új esztendõ a türelem és a tolerancia éve lesz.

A hagyományok szellemében Benjámin Netanjahu miniszterelnök is jókívánságait fejezte ki. Az izraeli kormányfõ videoüzenetében megemlékezett a pénteken eltemetett Simon Pereszrõl, Izrael kilencedik államfõjérõl és volt miniszterelnökérõl is.Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2016-10-02 21:36
Harcias amazonok drónokkel kémlelik az arabok mozgását, csak úgy, demokratikusan..
http://www.ynetne...64,00.html
267 #2 Perle
- 2016-10-06 14:39
Leesett egy ef16-os, gázai bombázásból tért volna haza.
Keresik az okot. Felmerült a gyanú,hogy esetleg a szireknek szállított orosz Es300-as hatott.
http://www.timeso...e-culprit/
267 #3 Perle
- 2016-10-06 19:10
Amig a palesztín területek zárva lesznek az ünnep alatt, addig meleg párok otthonai nyitva állnak magányos katonák elõtt.
http://mazsihisz....-9553.html

Ez oly szép és megható cselekedet. Csak aztán a meleg párok el ne hidegüljenek egymástól az újévi ünnepek végén.:D

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.45 másodperc
3,399,784 egyedi látogató