Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A fülöp-szigeteki elnök megkövette a zsidó közösségeket a Hitlerre tett utalása miatt

KülföldA kis butuska is csak egy báb: „lehetetlen bármilyen összehasonlítás a holokauszt páratlan atrocitásaival” Bocsánatot kért a zsidó közösségektõl Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek elnöke az Adolf Hitlerrel kapcsolatos kijelentése miatt.

Duterte Bacolod városban egy fesztivál vasárnapi nyitóünnepségén kérte a zsidó közösségek bocsánatát. „Le akarom szögezni itt és most, hogy sosem állt szándékomban meggyalázni a németek által meggyilkolt hatmillió zsidó emlékét” – mondta.

Kifejtette, hogy a Hitlerre tett utalása rá vonatkozott, mint aki sok embert megölt – értelmezte a bocsánatkérést a Reuters hírügynökség. „Tehát mélységesen bocsánatot kérek a zsidó közösségtõl (…), a probléma az volt, hogy Hitlerhez hasonlítottak engem, így bíráltak” – mondta Duterte.
A délkelet-ázsiai szigetország elnöke múlt héten a dél-Fülöp-szigeteki Davao városban – ahol egykor polgármesterként vált ismertté – újságírók elõtt kijelentette: bírálói „Hitler unokatestvérének” nevezik õt. „Hitler lemészárolt hárommillió zsidót. Na most (a Fülöp-szigeteken) hárommillió drogfüggõ van. Örömmel lemészárolnám õket” – mondta. „Legalább is, ha Németországnak volt egy

Hitlere, a Fülöp-szigeteknek pedig lenne …” – folytatta, és a mondat befejezése helyett magára mutatott. Úgy fogalmazott, hogy kampányának áldozatai „mind bûnözõk”, és szeretné az ország problémáját megoldani, hogy megmentse a pusztulástól.

A nyugati sajtó ezt úgy értékelte, hogy a szigetország elnöke Hitlerhez hasonlította magát, a kábítószer-kereskedõk és használók elleni hadjáratát pedig a holokauszthoz.
A világ számos zsidó szervezete botrányosnak, felháborítónak és visszataszítónak minõsítve elítélte a kijelentést. A német kormány elfogadhatatlannak nevezte Duterte szavait, hangsúlyozva, hogy „lehetetlen bármilyen összehasonlítás a holokauszt páratlan atrocitásaival”.Link

Hozzászólások

3 #1 Enid
- 2016-10-03 16:15
Elizabeth Zimmerman...
s_olvas
267 #2 Perle
- 2016-10-03 19:51
Borítékoltam elõre, hogy bocsánatot kér, sõt megerõsíti a bûvös hatost.
Az amerikai elnöktõl is elnézést kért. Beszél össze vissza, mint aki bedrogozott volna.s_beszel
2 #3 gerry
- 2016-10-03 20:19
Akkor most 3 vagy 6 vagy... hogy van anyátok ... ez a Rodrigo is minek iszik ha nem bírja.

Persze ha ráküldik a Maszatos brigádot lesz az 9 is!

volt olyan pl. aki 12-t számolt ... igaz, hogy akkor mindenbõl kettöt látott a snappuszi miatt ez a Duerte meg félszemmel nézhette az emlékfalat... vagy nem tud számolni. Persze ugyis mindegy mert ennek úgyse fogják kifizetni a nyugdíjas éveit, szerintem már a nekrológját is megfogalmazták... és lesz neki szobra is valahol (valahol mindenkinek jár egy szobor! ... vagy kisplasztika... persze mellé az új papirok, hogy boldogan éljen azután is míg meg nem halt).

A német kormány közben elhatárolódik a világtól és körbenyal mindent amit kell ... nem de?
4 #4 Posta Imre
- 2016-10-04 06:03
Gerry, nem mindegy mekkorát, ha már hazudik aki mongya? Relativitás-gyakorlat.

Következtetés: Németországnak SZÜKSÉGE VAN EGY HITLERRE!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.48 másodperc
4,461,948 egyedi látogató