Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

'Orbán ellenében még Vona Gáborra is lehet szavazni'

BelföldRégi dakota mondás szerint nem érdemes a xart, fosra cserélni..., de ha demokratikus qvaiasten így akarja, hát szégyellje csak a pofáját õ! „Mert e pillanatban semmi sem elõbbre való, mint Orbánt kirobbantani a székébõl.”

És még egyszer!

De mondok valamit, ami olvasóimat vélhetõleg még inkább felháborítja. Orbán ellenében még Vona Gáborra is lehet szavazni. Mert e pillanatban semmi sem elõbbre való, mint Orbánt kirobbantani a székébõl. (A robbantást metaforikusan értettem. A terroristákat már akkor sem szerettem, amikor a magyar titkosszolgálat szinte leplezetlenül támogatta õket.)

Ezzel zárja gondolatait az Élet és Irodalom legfrissebb számában Kõszeg Ferenc, a Magyar Helsinki Bizottság megalapítója.

A Vég kezdete címû írását az MSZMP ’85-ös kongresszusával kezdi, mondván, akkor indult a vágta a pártállam végnapjai felé. Ezt persze csak utólag lehetett látni. A Kádár-korszakban a demokratikus ellenzéket képviselõ, majd az SZDSZ-ben politizáló Kõszeg több párhuzamra is utal, míg a népszavazás kapcsán eljut odáig, hogy bár korábban ennek alig adott esélyt, a Fidesz uralma hamarosan véget érhet.
Orbán látványos vereséget szenvedett

Õ is számolt. A Fidesz és a Jobbik együtt 2014-ben körülbelül annyi szavazatot kapott, amennyi a nemek száma volt most vasárnap, de most ebben a számban bõven voltak MSZP-szavazók,

meg olyanok is, akik 2014-ben nem szavaztak, de most a félelem a migránsoktól elhajtotta õket a szavazófülkébe.

2018‑ban a Fidesznek lehet kétharmados többsége, de a csodált vezér legyõzhetetlenségének mítosza szertefoszlott, a választók többsége fütyült a riogatásra,

ez azt jelenti, hogy a társadalom többsége nem tekinti Orbánt irányt mutató vezérnek.

A hitelét vesztett vezér pedig leváltandó.

Kõszeg nem zárja, hogy Orbán mellett csak az marad majd, aki az õ imádatán kívül semmi másra nem alkalmas. Szerinte tapintható, hogy az embereknek elegük van a kormányból.

De persze kormányt váltani csak akkor lehet, ha van olyan párt, amely képes megnyerni a választást. De sehol egy Lenin, hogy elkiáltaná: Jeszty takaja partyija. Mert nincs. De lehetne.

Szerinte ehhez nem kellene semmiféle besorolás (jobbközép, konzervatív liberális, mérsékelt szabadelvû), csak tenni helyi szinten, megvalósítani ötleteket, összehozni a politizálásban csalódottakat (mint Tölgyessy Péter), a mellékszerepbe szorítottakat (Juhász Péter), meg a most felemelkedõket (Kovács Gergely, Kétfarkú Kutya Párt), nem is beszélve azokról, akik civilként bizonyították kiváló politikai képességeiket. Kõszeg hoz nemzetközi példát (Beppe Grillo) végül a Jobbik elnökét – ld. fent – ajánlja figyelembe.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-10-08 08:35
Tülekedés a centrumért

Több régi-új szereplõ is a centrumból vágna neki a 2018-as választásnak. Bár egyelõre még csak a szervezõdés fázisában vannak, az eddig jobbára a balliberális oldalon politizáló szereplõk meghatározó erõvé akarnak válni a politikai palettán.

– A jelek szerint van igény egy össznemzeti összefogás alapján történõ nemzeti minimum megalkotására. Igaz, az érdeklõdés még nem olyan, mint amilyet szeretnék – fogalmazott a Magyar Idõknek Gémesi György, az általa áprilisban elindított 12 pont – a józan ész forradalma nevû mozgalomról. Ennek célja, hogy tizenkét pontban foglalják össze azokat a célokat, amelyek mögé tömegek tudnak felsorakozni. Az MDF egykori alelnöke, jelenleg Gödöllõ polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke elmondása szerint azzal lenne elégedett, ha széles körû társadalmi támogatottság alakulna ki a nemzeti minimum keretei körül. – Itt nem ötezer emberre gondolok – hangsúlyozta, hozzátéve: bizonyos témák iránt akár több százezres érdeklõdés tapasztalható a lehetséges tizenkét pont összeállításával foglalkozó felületeken.http://magyaridok...t-1074358/
154 #2 kakas
- 2016-10-08 09:14
4 #3 Posta Imre
- 2016-10-08 09:21
Kakas, a szóbeszéd szerint antaljóska vót a zapja!
165 #4 LM
- 2016-10-08 16:05
Nincs több kérdésem
http://hvg.hu/hvg...

kepfeltoltes.hu/thumb/161008/HVG_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
154 #5 kakas
- 2016-10-08 16:32
-nem értem a kérdést.:D[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=6-oKd0ZZUm4[/movie]

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.63 másodperc
3,409,772 egyedi látogató