Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Semmis Nagy Imrének és társainak 1958-as elítélése

BelföldAhogy a "kúria" is semmis, és semmis a tiranoni diktátum és semmis a "rendszerváltás"...és persze a holokoszt is "semmis", vagy simlis, vagy meg-semmis-ítendõ, vagy izé...Még a végén megállapítják, hogy "jogtalanul rúgtak ki a cégtõl...ha-ha...olyan kis cukikakák, nem? De! A Kúria igazolta az '56-os forradalom után államellenes bûncselekmények vádjával kivégzett Nagy Imre és társai ügyében az akkori ítéletek semmisségét.

Nyilvános ülésén a Kúria a Legfõbb Ügyészség indítványára adott igazolást az ítélet semmisségérõl. Egyhetes zárt tárgyalás után 1958. június 15-én halálra ítélték Nagy Imrét, Gimes Miklóst és Maléter Pált, börtönnel sújtották Kopácsi Sándort, Donáth Ferencet, Tildy Zoltánt, Jánosi Ferencet és Vásárhelyi Miklóst, illetve egy másik eljárásban az év tavaszán halálra ítélték Szilágyi Józsefet.

A Kúria fejet hajt az áldozatok elõtt – mondta a határozat indoklásában Kónya István, az eljáró tanács elnöke, a Kúria elnökhelyettese.

A Legfõbb Ügyészség képviselõje hozzászólásában jelezte, hogy további több mint kétszáz, az 1956-os forradalom után halálra ítélt ember ügyét tanulmányozzák a semmiségi igazolások kiadása ügyében. Ezt egy idén nyáron életbe lépett törvény teszi lehetõvé a Kúria számára a Legfõbb Ügyészség, illetve az érintettek kezdeményezésére.

A parlament 2000-ben nyilvánította semmissé a leszámolást kiszolgáló jogszabályok alkalmazásával meghozott ítéleteket, azok igazolását a jogosultaknak kellett kérelmezniük.
Link

Hozzászólások

238 #1 bivaly
- 2016-10-13 21:40
Az igazság majd akkor lesz igazság, ha a Kúria nevû "csapat", mondanám "jogi mókus örs", Szálasi Ferencet rehabilitálja. Annál az egyszerû oknál fogva, hogy semmi nem igaz az ellene felhozott vádakból. Nagy Imre, egy könyékig véres multú kommunista gyilkos, akit saját "hívei", eltettek láb alól, csak mert terhükre volt. Akik mentegetik, emlékezzenek a kulák listákra, meg a padlás lesöprésekre. Meg, hogy mit hazudott 56-ban a rádióban !? " Csapataink harcban állnak..." ! Ott rohadj el, ahol vagy, meg a téged mentegetõk is ! Kónya István ! Verjen meg az Isten, ha még nem tette ! De nagyon ! Ha valaki tudja, hogy mirõl beszél, akkor én igen !
4 #2 Posta Imre
- 2016-10-14 06:03
"Ki a lófaszt érdekli,a kúria 59 évvel késöbbi.véleménye.-Megnyilvánultatok majmok.Mert ti véleményt mondtatok,hú mindjárt elájulunk.Mert ti valakik vagytok.Mert a ti véleményetek.Az ám a tuti.!!.Rakás kis senkik.Rákosi Mátyás egyik legaljasabb seggnyalója = Nagy imre.A padlás lesöprõ.??.-Süllyedt a hajó és a patkány elmenekült.??.Kádár kivégeztette,?.hej Rákosi .Neked kellett volna.Igy mártir lett a görény.
Rákosi Mátyás = Cseuz Mátyás...."
12 #3 spartakusz
- 2016-10-14 06:51
SAJNOS - nem csak Szállasi - ha nem mind azon magyarjainkat betámadnak és a világ felé olyan színbe tüntetik fel mint aki a legrosszabb - mindig az aktuális gyûlölet kreált szavaikkal: - ezek: fasiszta, náci, terrorista, rasszista - antiszemita ? és stb. Pista - szemita!
Furcsa ez a világ! Én KISS vagyok!
De minõ csoda van belõlük, zsidó - cigány, tudós, csillagász, pap, tanító, alkotmány jogász, de van úszó edzõ is - ----stb- a segédmunkásig bezárólag! Vallásilag is sok a sokk - de van nemes - báró gróf is belõle - gondolj a nemskéri kiss családra - pl. -ul!
MOST EZEN RÉVÜLÖK - KI IS VAGYOK ÉN EGYÁLTALÁN AMIKOR A NEVEM BETAKAR KISS LÁSZLÓ A WC- MERÕTÕL A TUDÓSIG BEZÁRÓLAK MINDEN ÁGAT!
Ti mit gondoltok, egyáltalán van elképzelésetek?

spari...

Ilyenkor kiakadok!?
329 #4 gutai zub
- 2016-10-14 08:18
f"A Kúria fejet hajt az áldozatok elõtt"?

A lett? Nad vagy Nagy Imre áldozatai?

1918 július 16 17 kére virradó éjszakán brutálisan és kegyetlenül kivégezték II. Miklós cárt és az egész családját Jekatyerinburban.
A cárt és családját õrzõ õrséget néhány héttel a kivégzés elõtt lettek? re cserélték. (az orosz közbeszédben letteknek nevezték a nem orosz idegeneket, a magyarokat is)
Jekatyerinburgot néhány héttel a gyilkosság után visszafoglalták a fehér orosz csapatok. A kivégzés helyén német (jiddis) és magyar csúfolódó feliratokat találtak a tett színhelyén-

Késõbbi kutatások eredményeként ilyen nevekkel találkozunk a gyilkosságot elkövetõ lettek névsorában:
horvát Fischer Fekete Nad vagy Nagy Imre st.

Ki volt ez a lett Nagy Imre?

Nem tudjuk biztosan. Azt viszont tudjuk biztosan, hogy Nagy Imre, késõbbi mártír miniszterelnökünk, akkor és ott tartózkodott, Jekatyerinburg környékén mint vörös katona.
Azt tudjuk mi lett belöle, jó lenne tudni, hogy tényleg mi is volt.......
12 #5 spartakusz
- 2016-10-14 09:47
329 #4 gutai zub
- 2016. október 14. 08:18:11

és azt is tudni kell - hogy mindenhol földön a bûnözõ zsidó keze van benne, helyesebben a vértõl csurgó pénze - amire emlékeszünktõl sorolva - Napóleoni háború kimenetel és hozadéka neki, Kennedy kivégzése, a lengyel kormány gép utasainak kivégzése - és ami hirtelen nem jut eszembe - mind - és mind a bûnözõ zsidó tette, oly módon, hogy horribilis pénzt sem sajnálva fizetett és eltetetett lábaló õket egy gójal! SOHA TÖBBET NE VÁLLALJ ILYET MÉG MILLIÁRDOKÉRT SEM ÉRTED GO J!
ma ez az üzenetem4

spari...
4 #6 Posta Imre
- 2016-10-14 13:10
"Rákosi Mátyás ---Anyja neve,= Gazdik Mária.Cselédlány.-Apja neve.= Cseuz Mátyás úrifiú.
Megesett lány.Házasság eleve kizárt.
Fiú született.-Csongrád város/kettõshalmi majorság.Mivel zabi gyerek,,nem törvényesithetõ.-Gazdik Mátyás anyja nevét kapja.Iskoláit gyerek korában,néhány osztályt.A"kéttemetõ"uti iskolában végezte.Ez 3 km volt a szülõi háztol.
Késõbb elmegy .Már Rákosi Mátyás néven lép szinre.(adai származása ,kamu fedõ sztori.).Moszkvai halála után hazahozták.Megprobálták (éjszakai temetés.Csongrádon eltemetni.Fiú hazatért.(csendesen,,de volt jó kemény botrány.).,végül urnáját visszavitték Pestre.Kádár parancsára.--(hazai földben nem nyugodhatsz.-??.-ugyan miért nem Adán akarták eltemetni.?.--azért mert soha semmiköze nem volt hozzá."
4 #7 Posta Imre
- 2016-10-15 10:27
"Az orosz levéltárak ugynevezett szintenként épülnek fel.
Ez azt jelenti,hogy a legalsóbb szinten is ott van az igazság egy morzsája.Aztán ahogy egyre feljebbi szintre kap bebocsájtást,,az az igazság morzsa gyorsan az ellenkezõjére is változhat,mert környezetbe kerül.
Gutai zub.-A rendszerváltás elsõ kormánya azt kérte.Nyissák meg az orosz levéltárakat.
Nos,, megkapták a bebocsátást.-- Eredeti papirokat,nézhettek meg.-nagy lett a csönd.--Ott ül egy névtelen KGB-s csak ennyit mond.
Ezek az iratok 300 évet ölelnek fel -Európa egybe élt.Sok a szennyes mindenki õriz titkokat.Maguk is.-Biztos akarják,hogy ezek az iratok napvilágot lássanak..??.
Küldöttség -inkább ne...-Sok bebetonozott hõsröl derülne ki,hogy csak Rablógyilkos ocsmány kis stricik voltak.
Mint Jekatyerinburg és Nagy IMre.....Igen,,az adatok összessége alapján Õ volt az.
Ettöl még kaposvár és környéke,élteti .(a nagyhõs,aki elbukott.!!.).-még a wc-ben rohadó szar is tábornok volt hozzá képest.
Nézzé ki az ablakon,milyen szorgalmasan készül az ünnepség.Tanitó bácsik és nénik ,könytárosok.Mindenki szervez.-Buták,??..nem azok.-Ez a NÉP.- azt eszik amit eléjük tesznek"

"Poim elgondolkodik.- megbüntettek egy halottat,egy lelket.- Minden nyomot töröltek,levéltárbok,könyvtárbol,iratokbol.
Naa kincses Papnõ ehhez mit szolnál.??...-nem kapta meg a bünbocsábatot.
Ez papi szempontbol -nagyon kegyetlen büntetés.....úgy néz ki,rászolgált.
Csak õk itélhettek felette -mi nem.

Poim -1956-2016 -60 év.(ott a 3db hatos.)"
254 #8 mujko
- 2016-10-15 16:05
Akkor minden 56 ürügyén,okán kivégzett ember ártatlan .
Ti vagytok az igazi gyilkosok bírók,ügyészek,ügyvédek ti akik öltetek Kádár mögé bújva .
4 #9 Posta Imre
- 2016-10-15 17:46
"Mujkó,Mujkó .ki vagy.??.-Nagy igazságot mondtál.!!.-Tudod hogy Kádár János csontjait ellopták .Miért.?.Mert a DNS -kód kilett fejlesztve.Néhány csont azért maradt.Bõven elég az igazi apa ,és anya meghatározásához.
Kádár János,= Cservenák jános. SZületett Fiume/rijreka.-igen .Minden papirjra hibátlan.Sõt eredeti.
Csak egy dolog a zavaró.A Fiumei régi temetõ.Nem jár már oda senki Besüppedt elhagyott régi sirok.Kapard le a mohát ,és olvasd.-Cservenák János -TBC-ben és tüdõgyulladásban elhunyt.1929 -öszén.
Amugy meg ki a fenét érdekel.Ja a mohát rakd vissza.Még valami hülye elkezd hisztizni.A nyomokat,meg majd elmossa az esõ.
Szóval se a kádár jános,,se a Cservenák jános nem igaz.
Nem."

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.81 másodperc
3,405,226 egyedi látogató