Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Izrael felfüggeszti együttmûködését az UNESCO-val

TechnikaA zsidó, meg a "hagyomány és kultúra" = gyilkosság, háborúk, csalás, árulás... Izrael azonnali hatállyal felfüggeszti együttmûködését az UNESCO-val, az ENSZ kulturális szervezetével, válaszul az egyik UNESCO-testület csütörtöki határozattervezetére, amely Jeruzsálem szerint megkérdõjelezi a zsidóságnak a jeruzsálemi Templomhegyhez és a Siratófalhoz fûzõdõ kapcsolatát - jelentette az izareli sajtó pénteken.

Az UNESCO Végrehajtó Tanácsa programbizottságának határozattervezetében, amelyet arab államok terjesztettek elõ, az áll, hogy Izrael akadályozza a muzulmánok hozzáférését a Kelet-Jeruzsálemben található szent helyekhez; a javaslat emiatt, valamint kelet-jeruzsálemi régészeti feltárások miatt elmarasztalná Izraelt.

Nem tetszett az arab nevek kizárólagos használata

Az indítvány elsõsorban azzal vívta ki az izraeli kormány haragját, hogy ismételten kizárólag arab nevükön nevezte meg az óváros szent helyeit, Izrael szerint ezzel tagadva azok zsidó történelmi hagyományait, a zsidóságnak a Templomhegyhez és a Siratófalhoz fûzõdõ mély történelmi kapcsolatát.

Zsidó férfiak ezrei imádkoznak a jeruzsálemi Siratófalnál 2016. október 10-én, a jóm kippúr, a bûnök engesztelésének ünnepe alkalmából. Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan

Naftali Bennet oktatási miniszter, az UNESCO izraeli nemzeti bizottságának elnöke kijelentette, hogy a nemzetközi szervezet csütörtöki indítványa történelemtagadó és “bátorítja a terrort”. “Õszintén remélem, hogy az UNESCO leállítja ezt a fiaskót, és felhagy a történelemtagadással” – tette hozzá Bennett.

Az izraeli vezetõk már csütörtökön elítélték a határozati javaslatot: Benjámin Netanjahu miniszterelnök abszurdnak, Reuven Rivlin államelnök szégyenletesnek, Miri Regev kulturális miniszter pedig antiszemitának nevezte azt.
Jeruzsálem óvárosa a Sziklamecsettel Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan

Jeruzsálem óvárosa a Sziklamecsettel Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan

Huszonhat hatra nyertek a támogatók

A döntést huszonhat állam szavazta meg hat ellenében, huszonhat tartózkodással, két állam képviselõinek távollétében. Izrael számára kedvezõbben alakult a szavazás, mint áprilisban egy hasonló szövegnél, mert az akkori javaslatot több európai ország, köztük Franciaország is támogatta.

A kérdésben várhatóan a jövõ hét elején hoz végleges döntést az UNESCO testülete, s a végleges szövegben változásokat okozhat az izraeli tiltakozás.

A zsidók legszentebb helye, a muszlimoknak a harmadik

A jeruzsálemi óvárosban található Templomhegy vagy Mecsetek tere (arab nevén al-Haram as-Saríf) a zsidók legszentebb helye, egyben Mekka és Medina után a muzulmán vallás harmadik legszentebb helye, ahol a Sziklamecset és az al-Aksza mecset is áll.

Izrael 1967-ben az úgynevezett hatnapos háborúban elfoglalta Jordániától Jeruzsálem óvárosát, ahol megígérte az addigi helyzet, a status quo fenntartását. Az egyezmények értelmében más vallásúak is látogathatják a Templomhegyet vagy Mecsetek terét, de csak a muzulmánok imádkozhatnak ott, a zsidók pedig a Siratófalnál imádkoznak. Az utóbbi években a palesztinok azzal vádolják Izraelt, hogy zsidók imádkozásának engedélyezésével a status quo felrúgására törekszik. Izrael visszautasítja ezt az állítást.
Link

Hozzászólások

8 #1 miskolcilaci
- 2016-10-14 17:16
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=RZd53ynuyrg[/movie]

Varga Zoltán • egy órája
Beszúrok egy videót, amit sokan nem fognak megnézni, ezért röviden leírom, hogy mi hallható benne. Mindenki kezelje a saját hite szerint, de azért feltétlenül gondolkodjon el rajta! Egy 15 éves zsidó fiú a klinikai halál állapotában - állítása szerint az Úr útmutatásai alapján - megtapasztalhatta az elkövetkezõ háborút. Miután visszahozták az életbe, a szülei ellenkezése ellenére egy ortodox rabbi riportot készített vele. A világi zsidó fiú tanúságtétele szerint Izrael hatalmas támadás elszenvedõje lesz. Ezt a támadást nem valamely terrorista sejt fogja vezetni Izrael állam ellen, hanem Amerika, Oroszország és világ valamennyi nemzete. Aki olvasta a Jelenések könyvét, az tudhatja, hogy János - aki ugyan nem volt hagyományos értelembe vett próféta, de mégis megnyíltak elõtte a végidõk titkai - pontosan arról számolt be, hogy a világ nemzetei fognak Izrael ellen egyesülni, hogy Megiddó völgyében megvívják az utolsó csatát. A fiú a tanúságtételében arról beszélt, hogy a háborút az USA jelenlegi elnöke, Obama fogja elindítani, továbbá arról is szólt, hogy a világ valamennyi nemzete ellen fogja jegyezni az Izrael elleni támadást, a nemzetközi koalícióhoz pedig Irán is csatlakozni fog. Tehát a fiú arról értekezik, hogy az elkövetkezõ hónapokban Izrael valami olyat fog tenni - tán meggondolatlanul - ami hatására (és ez ma még ép ésszel elképzelhetetlen), az Egyesült Államok jelenlegi elnöke, a béke-Nobel-díjas Obama fog egy nemzetközi koalíciót vezetni Izrael elpusztítására. Tudom, hogy hihetetlenül hangzik, ezért írtam, hogy mindenki a saját hite szerint kezelje mindazt, ami a lenti videóban elhangzik. Tudom, hogy a jelenlegi geopolitikai helyzet alapján az USA gyakorlatilag a legjobb barátságban áll Izraellel. De azt is tudom - mert olvastam - hogy a jelenések könyvében világosan le van írva, minden nemzet....ki kell hangsúlyoznom, MINDEN NEMZET Izrael ellen fog szervezõdni egy világméretû háborúban. A templomhegy meg fog semmisülni, az Al-Aksza-mecset (Sziklamecset) össze fog dõlni. Hiába nem hisznek benne egyesek, erre az eseményre sor fog kerülni. A Templom hegy ketté fog repedni.
Nos, tõlem igen távol áll a bankárzsidók szeretete, de minden emberért aggódok, minden embert (azon az alapon, hogy embernek született) szeretek. Nekem fájna, hogyha Izraelben emberek halnának meg, akkor is, ha jelenleg az országuk totális vakságban, abszolút ószövetségi mentalitásban vergõdik. Olvassátok a Bibliát és imádkozzatok, ez a legjobb, amit tehettek! Az elmúlt hónapokban megszaporodtak a jelek és oktondi az, aki mindent a ráció eszközével, tehát a hit megkerülésével szándékozik értelmezni. Ez most egy furcsa beírás volt a részemrõl, de inkább nevezzetek bolondnak, sõõt....nyugodtan nevezzetek bolondnak, csak gondolkodjatok el rajta!
4 #2 Posta Imre
- 2016-10-14 18:20
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cDkC7yeqdTA[/movie]
usa-japán-török-magyar kóhn-prodjukcijó!
267 #3 Perle
- 2016-10-14 20:56
A fent kulturális szervezet vezetõje egy bolgár számazású asszony, Irina Bokova. Indult az ENSz fõtilkári posztért is. Bár a korábbi fõtilkár nõt szeretett volna arra posztra, nem jött össze a megválasztása. Nem is csiodálom ezek után.. Egyáltalán hogyan lehet olyan döntést hoznia, ami nem a jujdejók szájíze szerint való ebben a mai világban,és régen is?:D
88 #4 Asumhari
- 2016-10-15 02:49
Az "Inferno" film teljes egészében: http://filmezz.eu...pldHRzZWc=
297 #5 Buvarkund
- 2016-10-15 10:50
Ez is része lehet annak, amit írtok. Az izraeliek szõnyegbombázásra készülnek (most kivételesen õket bombáznák):

http://idokjelei....akoroljak/
4 #6 Posta Imre
- 2016-10-15 19:38
Izraeliek követelik a palesztinok felszabadítását

Egy izraeli jogvédõ szervezet arra szólította fel az ENSZ-t, hogy tegyen valamit az Izrael által megszállt palesztin területekért.

Egy izraeli emberi jogvédõ szervezet sürgette az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy határozott lépéseket tegyen annak érdekében, hogy megszûnjön a palesztin területek megszállása. A B'Tselem igazgatója, Hagai El-Ad pénteken egy nem hivatalos találkozón azt mondta, hogy az illegális izraeli telepek akadályozzák a békét.

Izrael nem fogja abbahagyni az elnyomást azért, mert egyszer csak hirtelen rájön milyen brutális politikát folytat"

– mondta az igazgató.
A megszállás már 49 éve tart. ...

http://888.hu/art...e=hirstart
267 #7 Perle
- 2016-10-15 23:34
Bár 26:6-ra hozták a döntést az Unesco-ban, Bokova asszony megadta magát a zsidók elõtt. A jelenlegi állás Izrael-Unesco 1:0.
Ahogyan elõre borítékolni lehettet volna.
http://mignews.co...65460.html
Még szerencse, hogy ebbõl a nõszemélybõl nem lett ENSz ftitkár..

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.71 másodperc
3,401,016 egyedi látogató