Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az egyházban nem hisznek, de a hadseregben igen

TanácsadásIdióták! A "hadsereget" meg az "egyház" terelgeti tábori rabbival, szcientológósokkal és jakobinus-máltais szabadvakoló zsidókkal. Beeeee! Ez az eredménye egy országos cseh felmérésnek.
Leginkább a hadseregben, legkevésbé az egyházakban bíznak a csehek – derült ki abból az országos felmérésbõl, amelynek eredményét pénteken hozták nyilvánosságra Prágában.

A CVVM közvélemény-kutatóintézet szerint három közintézmény – hadsereg, rendõrség, bíróság – élvezi a cseh lakosság több mint felének a bizalmát, míg a lista másik végén az egyházak találhatóak. A hadsereg iránt a megkérdezettek 65 százaléka, a rendõrség iránt 60 százaléka, míg a bíróságok iránt az emberek 52 százaléka van bizalommal. Mindhárom intézménynél a negatív értékelés jóval alacsonyabb volt a pozitív értékeléseknél.

A bizalmi index ötvenszázalékos határát még a bankok közelítették meg 47 százalékkal, de az õ esetükben a negatív értékelés mérsékelten magasabb – 48 százalék – volt.

A szeptemberben készített felmérés megerõsítette, hogy a társadalomban növekszik a szakszervezetek iránti bizalom. A mostani 47 százalék hét százalékponttal magasabb, mint egy éve.

Folyamatosan csökken a civil szervezetekbe vetett bizalom. A csehek 40 százaléka bizalommal van irántuk, míg 48 százaléka nem. A korábbi években az eredmények jobbak voltak. Hasonló módon a média is kezdi elveszíteni a cseh lakosság bizalmát – jegyezte meg a CVVM.

Már hagyományosan az egyházakban bíznak a legkevésbé a csehek. A szeptemberi felmérésben csak 22 százalék állította, hogy bízik az egyházakban, míg 69 százaléka bizalmatlan az egyházakkal szemben. A legutóbbi (2011) népszámláláskor a lakosság kétharmada hivatalosan is ateistának minõsítette magát.
Link

Hozzászólások

329 #1 gutai zub
- 2016-10-14 20:44
Brutális "hatóságok" kö zintézmények a demokráciákban

Egyáltalán az agymosott tömeg többségi demokrácia azt jelenti és nem többet:
aaa
Azok az eszementek, akik szeretik a hatóságokat, igénylika szolgaságukkal egybekötött "biztonságukat, felhasználják a többségben lévõ szavazatukat, hogy rabszolgává tegyék azokat is, akikben még pislákol az értelem és szabadok szeretnének lenni, emberhez méltóan élni."
4 #2 Posta Imre
- 2016-10-15 20:05
Nem mondom, hogy a csehek tisztábban látják, hogy semmi értelme a szavazósdinak, de jó lenne "hinni", hogy így van. Elegük lehet már a sok egyforma-különbözõ zsidó politikus-patkány-tetûbõl.

Letojták a választást a csehek

Döbbenetes méretû volt az érdektelenség a csehországi szenátusi választásokon, ahol a kormánykoalíció pártjai nyertek bizalmat.

Megtartotta alkotmányozáshoz szükséges többségét a parlamenti felsõházban a hárompárti cseh kormánykoalíció. A részleges szenátusi választás szombaton délután lezárult második, döntõ fordulójában a koalíciós pártok összesen 10 mandátumot szereztek meg, ezzel a 81 tagú testületben 49 szenátoruk lesz, ami minimális többség (az összlétszám háromötöde).

Ennek azonban csak elvi jelentõsége van, mert az alsóházban nincs alkotmányozó többsége a koalíciónak. A felsõház legerõsebb pártját továbbra is a szociáldemokraták (CSSD) alkotják 24 szenátorral. A szenátori mandátum hatéves. A kétévente megtartott részleges szenátusi választáskor a felsõház egyharmada, azaz 27 mandátum újul meg.

Az idei választás legsikeresebb pártja, a kormánykoalíció legkisebb tagja, a Kereszténydemokrata Unió-Csehszlovák Néppárt (KDU-CSL) volt, ami egyedül öt szenátori helyet szerzett, más pártokkal szövetkezve pedig további négyet. A második helyen három szenátorral, az ANO mozgalom végzett, míg a legerõsebb kormánypárt, a Cseh Szociáldemokrata Párt (ÈSSD) két mandátumot szerzett meg. Az ellenzéki pártok közül a Polgári Demokratikus Párt (ODS) volt a legsikeresebb, két helyet nyert.

A választásra jogosultak száma 2,78 millió volt. Az elsõ körben csak mintegy harmaduk járult az urnákhoz, a második körben még ennél is alacsonyabb, 15,4 százalékos volt a részvétel, ami új negatív rekordot jelent. (MTI)
http://24.hu/kulf...-a-csehek/
131 #3 lalapapa
- 2016-10-16 01:11
a sok aldastol meg a kereszt vetestol
nekem mar le vastak az ujjaim,
csak a kozepe van meg,
a cseheket meg talan az ordog is huzza vagy
nyuzza,
en jellemtelennek tartom az osszes csehet,
mindenhol mindig karamboloztak regen,
most mi van nemtudom
akkor csak szavazgatni jarnak csak,
s_proszt
finom sorok utan maskepp vesnek meg
a papirra is,

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.46 másodperc
3,394,596 egyedi látogató