Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A rendõr-maffia, vag a maffiarendõr? De "ki a robbantó"?

BelföldAz "elkövetõ" vagy kicsi volt, vagy nagy, vagy nõ, esetleg férfi vagy más, vagy fekete, vagy fehér, vagy magyar, esetleg újmagyar, vagy legújabbmagyar..., vagy az egész csak mese.... Szerb állampolgárságú, magyarul kitûnõen beszélõ, korábban „rendõrség közelinek” számító férfi robbanthatott a Teréz körúton


Közel egy hónapja nem tudni, ki robbantott a Teréz körúton. A merénylõ kézre kerítésére a Nemzeti Nyomozó Irodában százfõs nyomozócsoport alakult, ám a bûnügyi szakemberek - az eddig nyilvánosságra került információk szerint - sötétben tapogatóznak, érdemleges információt nem sikerült begyûjteniük. A Privatkopo.hu bûnügyi portállal kapcsolatba lépett egy férfi, aki korábban évekig fegyver- és robbanóanyag-csempészettel foglalkozott. Az egykori bûnözõ azt állítja: találkozott a robbantóval, a férfit a rendõrség egyik fedett nyomozója mutatta be neki - 14 évvel ezelõtt.


- Ha tudnám, hogy nincs ikertestvére, és nem létezne olyan, hogy két, egymással semmilyen rokoni kapcsolatban nem álló ember a megtévesztésig képes hasonlítani egymásra, azt mondanám, 100 százalékig biztos vagyok abban, hogy korábban találkoztam a késõbbi Teréz körúti robbantóval, de mert az említett tényezõk nem zárhatók ki teljesen, 95 százalékos biztonsággal állítom: sok évvel ezelõtt volt „szerencsém” a feltételezett elkövetõhöz - magyarázta a névtelenséget kérõ férfi, aki az 1990-es évek végén, a 2000-es évek elején fegyver- és robbanóanyag csempészként tevékenykedett, és mint ilyen, szerb és albán bûnözõkkel is kapcsolatba került.

Elmondása szerint azért, hogy „nyugodtan” tudjon dolgozni, információkkal segítette a rendõrség munkáját. - Tettem bizonyos „szívességeket” bizonyos nyomozóknak, cserébe nem háborgattak, hagyták, hogy pénzt keressek - tette hozzá. - A BRFK két nyomozójával, H.-val és Sz.-szel álltam kapcsolatban, õk az úgynevezett szerb-albán vonalon dolgoztak, rendszeresen találkoztunk, ha lehetõségem volt rá, teljesítettem a kéréseiket.

A férfi emlékei szerint egy alkalommal H. azt közölte vele, hogy „a rendõrség érdeke azt kívánja, hogy magasabb szintre helyezzék a kapcsolatukat”. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy a budapesti zsaru bemutatott neki egy fedett nyomozót, akivel a továbbiakban együtt kellett mûködnie. - A következõ találkozónkra magával hozta a fedett nyomozót, aki „Tamás” néven mutatkozott be, arra nem vennék mérget, hogy valóban ez volt a keresztneve - emlékezett vissza a bûnügyi portál forrása. - Bár konkrétan nem hangzott el, a beszélgetésbõl számomra úgy tûnt, hogy a fedett nyomozó az ORFK kötelékébe tartozhatott. Arra azonban tisztán emlékszem, hogy erre a randevúra közvetlenül a móri ERSTE bankfiókban elkövetett vérengzés idõpontjában (2002. május 9.) került sor, vagy néhány nappal elõtte, vagy néhány nappal utána.

A fedett nyomozóval három alkalommal találkozott a férfi. A harmadik megbeszélésre a rendõr nem egyedül érkezett. - A második találkozónk alkalmával jelezte, hogy bemutat nekem egy embert, az volt a kérése, „hozzam össze” az egyik fegyvercsempész kapcsolatommal - elevenítette fel a férfi.

Így is történt, „Tamás” egy férfi társaságában érkezett az Üllõi út- Ceglédi út sarkán lévõ Burger King étterembe. - A fickó - akkor! - 23-25 év körüli lehetett (tehát most 37-39 éves - a szerk.), rövid, barna hajú, kb. 170 cm. magas, normál testalkatú. Bemutatkozáskor nem mondott nevet. Ami rögtön feltûnt: a „kölyök” arcberendezése és hozzá a hideg tekintete - mondta. - Rendkívül nyugodtan viselkedett, rezzenéstelen arccal beszélgetett, semmilyen érzelmet nem mutatott. Igazi pókerarc volt. A beszélgetés során fény derült arra, hogy szerb állampolgár, de kitûnõen beszélt magyarul és jól ismerte Budapestet. Nagyon enyhe akcentust lehetett észrevenni a beszédében, talán nem is akcentus volt, hanem kicsit „ízesen” ejtette ki a szavakat. Márkás ruházatot viselt, a karján Rolex óra „virított”, látszott, hogy van pénze. Úgy vettem észre, hogy bizalmi kapcsolat volt a fedett nyomozó és a szerb között.

Kevéssel késõbb a férfi bemutatta a fedett nyomozó által megnevezett fegyvercsempésznek a szerb „kölyökképût”, és azzal a „lendülettel” a rendõr is és a „pártfogoltja” is eltûnt az életébõl.

- 7-8 évvel késõbb, 2009-2010-ben, véletlenül, egy budapesti bevásárlóközpontban futottam össze a szerb sráccal. Üdvözöltük egymást, váltottunk néhány mondatot, ha emlékeim nem csalnak, panaszkodott, hogy „átb.szták a rendõrök”, de konkrétum nem hangzott el a szájából - jegyezte meg a Privatkopo.hu forrása.

„Rögtön belém hasított az érzés: valahol találkoztam ezzel az emberrel”

- A rendõrség által nyilvánosságra hozott elsõ videofelvétel és fotó nagyon rossz minõségû volt, nem lehetett felismerni a robbantót - magyarázta az informátor. - Úgy emlékszem, október 8-án vagy 9-én, hétvégén néztem meg azokat a jobb minõségû felvételeket, amelyeket a Központi Nyomozó Fõügyészség tárt a nyilvánosság elé. Azonnal belém hasított az érzés: valahol találkoztam ezzel az emberrel. Néhány nap elteltével, az is „beugrott”, hol, milyen körülmények között.

A Privatkopo.hu azon kérdésére, miért nem az illetékes nyomozóhatóságot kereste meg az információval, a férfi így felelt.

- Korábban nagyon sokat segítettem a különbözõ bûnüldözõ szerveknek, de mindig átvágtak, becsaptak, nem voltak korrektek. Bármilyen apró „szívességet” kértem tõlük, rögtön megígérték a csillagokat is az égrõl - aztán persze soha nem történt semmi. „Megfeledkeztek” az ígéreteikrõl. Olyanra is volt példa - nem is egyszer -, hogy „kiment” az általam szolgáltatott információ a rendõrségrõl, és az „ellenoldalon” landolt - a nevemmel „megspékelve”, hogy tõlem származik. A nyomozókat a pillanatnyi érdekek mozgatják, olykor kifejezetten önös érdekek. Akadnak közöttük olyanok, akik a saját „pecsenyéjüket” sütögetik, a saját „bizniszüket” menedzselik. Ezek az emberek - amennyiben elõnyük származhat belõle - gondolkodás nélkül elárulnak. Nem bízom bennük. Nem tudom, mi áll a merénylet hátterében, nem tudom, milyen érdekek bukkanhatnak fel a cselekmény környezetében. Hosszú évek óta tisztességesen élek, családom van, nem szeretnék céltáblává válni. Soha nem ültem börtönben, és mivel ismerem a rendõrségi mechanizmust, pontosan tudom, hogy zsaruk elkezdenének a múltamban vájkálni, néhány nap múlva pedig a bulvárlapokban olvashatnék magamról… Amiket korábban elkövettem, büntetõjogi értelemben elévültek. „Levetettem” a múltamat.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-10-19 19:10
Hû bammeg, most akkó kijé a nyomorultravezetõi díj? Nagyon remekül összehordták ezt a kamutörténetet.

Teréz körúti robbantás: elfogtak egy férfit, az M1 szerint az elkövetõt

A Központi Nyomozó Fõügyészség egyelõre nem akar tájékoztatást adni.

Elfogtak egy férfit a rendõrök a csaknem egy hónappal ezelõtti Teréz körúti robbantás kapcsán – tudta meg a 24.hu. Az állami M1 csatorna úgy tudja, hogy a feltételezett elkövetõt kerítették kézre, õk a TEK-re hivatkozva közölték ezt. Értesülésünk szerint az illetõre terrorelhárítók csaptak le.

Kerestük a hatóságokat is, a részletekrõl, illetve arról érdeklõdve, hogy az elfogott férfi gyanúsítható-e a merénylet elkövetésével. Az Országos Rendõr-fõkapitányság kommunikációs szolgálata és a Terrorelhárítási Központ is a Központi Nyomozó Fõügyészséghez irányított, az ügyészség szóvivõje pedig annyit közölt, hogy a nyomozás állásáról jelenleg semmilyen tájékoztatást nem kívánnak adni.

Délelõtt olvasóink jelezték, hogy az M1-M7 kivezetõn hatalmas TEK-konvojt láttak, nem tudni, hogy ez összefüggésben áll-e az elfogással. A hvg.hu úgy tudja, hogy az M1-M7 kivezetõn akciózott a Terrorelhárítási Központ, de a XI. kerületben is látták a TEK egyik páncélosát.

A 24.hu értesülése szerint Keszthelyen is megjelent a TEK, nem sokkal fél 7 elõtt egy olvasónk azt írta, a Balaton-parton akcióznak. Fél 8-kor adott hírt arról az MTI, hogy a TEK egyenruhás és civil nyomozói lezárták a Borbás Vince sétány egy szakaszát, a Helikon Hotel és a városi strand közti szakaszon egy autót vizsgálnak. A helyszínrõl jelentkezett az M1 tudósítója, aki azt mondta, a rendõrök elfogtak egy embert, aki jelenleg is az ott lévõ furgonban van, de ezzel kapcsolatban teljes a hírzárlat.
A TEK egy autót vizsgál Keszthelyen
MTI
Egy cikk vezethette nyomra a hatóságokat

A Privát Kopó címû bûnügyi lap – amely korábban Kiss László úszókapitány 1961-es nemierõszak-bûnügyét szellõztette meg – szerdán arról írt, hogy értesüléseik szerint sikerült azonosítani a robbantót, akirõl úgy tudják, hogy szerb állampolgárságú, kitûnõen beszél magyarul és korábban a rendõrség közelében mozgott. A portál állítása szerint egy évekig fegyver- és robbanóanyag-csempészettel foglalkozó férfi lépett velük kapcsolatba, azt állítva, hogy találkozott a merénylõvel.

A Privát Kopó fõszerkesztõje, Valencsik Ferenc a Magyar Idõknek elmondta: szerdán három órán át tartott tanúkénti kihallgatása a Nemzeti Védelmi Szolgálatnál, ahol állítása szerint jóval többet mondott el, mint amit nyilvánosságra hoztak. Azt mondta, azért jelentette meg a cikket, mert a nyilvánosság az õ biztosítéka és védelme, ha titokban adná át az információkat, azok a nevével együtt a „rossz fiúknál” landolhatnának.
Egy hónapja keresték

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Teréz körút Király utcai keresztezõdésében szeptember 24-én, 22 óra 36 perckor robbant bomba, egy házi készítésû szerkezet. Percek alatt özönlötték el rendõrök a helyszínt, és a számuk a következõ órákban csak nõtt, kisbuszok érkeztek, tûzszerészek jöttek, készenlétisek, de még terrorelhárítók is. Két rendõr sérült meg, egyikük életveszélyesen, társa pedig súlyosan. Papp Károly, országos rendõrfõkapitány a támadás másnapján azt mondta, ki akarták végezni a rendõreit.

A rendõrség közölte: egy fiatalembert keresnek és tízmillió forintos nyomravezetõi díjat ajánlottak fel annak, aki érdemi információval segíti a nyomozást.

A rendõrség és az ügyészség a robbantás óta eltelt csaknem egy hónap alatt több felhívást is közzétett, miszerint szemtanúkat keresnek és várják azokat a felvételeket, amelyek a helyszínen készültek a robbantáskor. Kamera rögzítette a támadót a helyszínen, egy körúti boltban, illetve lencsevégre kapta egy dohányboltnál felszerelt eszköz is, ekkor a gyanúsított már másik ruhában volt. Hogy pontosan miket viselt a bûncselekmény elkövetésekor illetve utána, szintén pontosan megadták a felhívásukban.
http://24.hu/belf...gy-ferfit/
4 #2 Posta Imre
- 2016-10-20 14:47
Micsoda erõfingatás! Bemutatják, hogy vonulnak ki a zsidó-cigány maffiához is..., vagy nem? Színjáték bohócokkal.

Videón, ahogy elfogják a Teréz körúti robbantás gyanúsítottját

Videót tett közzé a rendõrség a Teréz körúti robbantással gyanúsított fiatalember elfogásáról. A robbantóra terrorelhárítók csaptak le Keszthelyen, egy félreesõ úton, a kocsijánál.

http://24.hu/belf...sitottjat/
86 #3 kovu
- 2016-10-20 18:03
no akkor nyugodtan aludhatunks_hihi
238 #4 bivaly
- 2016-10-20 20:26
Erõs önfegyelemmel végig hallgattam és néztem a tudósítást a királyi esti mesében, híradóban. Az egész körítés, meg Orbán dicsekvõ jutalmazása nagyon hányinger keltõ. Ma valakivel beszéltem, totál kívülálló, és a híradó kapcsán csak beugrott Mór ! Nekem meg a cigánygyilkosságok címû véres politikai burleszk, meg az a fránya bank automata pukkantás, az odébb küldött hajléktalannal. ElmenTEK ti a ...csába, TEKestõl, Orbánostól, meg rendõröstõl együtt. Héé ! Hogy el ne felejtsem, má' megént, hun a tetves ...csába van, a legnagyobb belügyér, mindenki Sanyi bácsija ? Sokadszor ismétlem magam, végtelenül aljasok vagytok, vagy csak simán férgek, egyre megy. Ennyire hülyének nézni már megint mindenkit ?!
267 #5 Perle
- 2016-10-21 11:51
Szabad kerékpárt lopni Magyarországon,
http://kemk.blog....arorszagon
3 #6 Enid
- 2016-10-21 13:18
Csaba! Hat, igen... a cigan gps-szel megy lopni, nehogy eltevessze az OVjektumot, ezek meg kb-re koraszolnak pan-celtvesztve...

Mindig mondtam, hogy ez" fajjellem" koppintanak es azt is xarul... mert pl. a kinaiak is koppintanak, csak a'piackepes.

:D

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.98 másodperc
3,397,056 egyedi látogató