Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az orosz rakéták véget vetnek az izraeli légi fölénynek

TanácsadásBéke-rítették a rablógyilkos bandát. Most már, csak rajtuk keresztül lehet szervkereskedni, drogot, embert és fegyvereket csempészni...hogy csak az ismertebb mocsokságokat említsem. Jó üzlet a háború. Van, akinek halál és a kitervelõknek vagyon.... Az orosz vezetés légvédelmi rakétáinak Szíriába telepítésével korlátozhatja az izraeli hadsereg mûveleti tevékenységét, és új politikai helyzet elé állítja a zsidó államot – állítja a Háárec címû újság pénteki számában.

Az írást jegyzõ Ámosz Harel a The Washington Post címû amerikai lapban közölt térképre hivatkozik, amely szerint az orosz Sz–300 és Sz–400 típusú légvédelmi rakétarendszer által lefedett terület nem csak Libanont és Törökország egy részét tartalmazza, de még az izraeli légierõ repülõtereinek felét is.

Oroszország a múlt héten erõsítette meg légvédelmi képességeit Szíriában; a Tartum kikötõjében horgonyzó hajókon újabb rakétaelhárító egységeket kezdtek állomásoztatni, amelyek 380 kilométeres hatósugara lefedi a Földközi-tenger keleti vidékét Ciprusig, Irak nyugati csücskét és Izrael nagy részét is, egészen a Negev-sivatag északi részéig.

Ezentúl Szíriából minden Izraelbõl felszálló harci gépet nyomon követhetnek, akadályozva Izrael mûveleti képességet a Hezbollah libanoni síita mozgalom elleni küzdelmében. A Háárec szerint a zsidó állam a jövõben nem tudja zavartalanul megakadályozni, hogy Irán fegyvereket szállítson a Hezbollahnak.
Új korszak következik

Izrael 1982-ben elpusztította Szíria légvédelmi rendszerét, és azóta teljes légi fölénye volt a térségben, s a cikk szerint ez a korszak a Tartumba telepített légvédelmi rakétákkal gyakorlatilag véget ért.

Moszkva az izraeli–orosz incidensek elkerülése érdekében diplomáciai párbeszédet kezdeményezett, s ez ügyben Binjamin Netanjáhu izraeli miniszterelnök az elmúlt évben négyszer találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Oroszország azt követõen erõsítette meg szíriai légvédelmét, hogy Washington elítélte Aleppó bombázását, és Oroszország felkészült arra, hogy az Egyesült Államok katonai lépéseket tehet a Moszkva által támogatott Bassár el-Aszad szíriai elnök ellen.
Link

Hozzászólások

3 #1 Enid
- 2016-10-21 14:05
Hull'a'lo'ja!
s_hihi
Hosszas patavillogtatas utan, a kormukre nez valaki. s_grat
Nah, akkor eze' ugatott az amcsi vezerkari tav-orrnok...
Ajveee... baj van a hatso fertalyon...

s_nezems_hihi
267 #2 Perle
- 2016-10-21 16:06
Valakik bombáztak egy szír falut okt.18-án. Az oroszok F-16-osokat láttak. A gépek számai alapján belga gépek lehettek. A belgák tagadják, a bombázást, amelyben szír civil személyek haltak meg. Akkor melyik oszág lehetett?:|
http://www.vz.ru/...ource=smi2
4 #3 Posta Imre
- 2016-10-21 20:58
A lengyelek szerint Egyiptom korszerû hadihajókat ad az oroszoknak

A helikopterhordozókat Franciaország gyártotta. Kairó az ukrán válság miatt szerezhette meg a hajókat.

Egyiptom jelképes, egy dolláros áron eladta Oroszországnak a Franciaországtól vett két Mistral-osztályú hadihajóját - állítja Antoni Macierewicz. A lengyel nemzetvédelmi miniszter a parlament csütörtöki vitája után újságíróknak megismételte, hogy az információt "megbízható forrásból szerezte", de részleteteket nem árult el. A lengyel miniszter pénteken azt mondta, "ha Egyiptom most visszalépne ettõl az ügylettõl, azon a világbéke nyerne", egyben pedig jó lecke lenne Oroszország számára is...http://vs.hu/koze...paign=main

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.48 másodperc
3,401,285 egyedi látogató