Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Törvénytiszteletre és tanulásra kérte a romákat Ferenc pápa

KultúraVan valami gond? Zsidókkal kapcsolatban is soroljad már a zelõítéleteket, léci-léci! Tudod, remélem a megbocsátással nem lesz gond, nem rám tartozik. Majd jahve rendezi a hullákat, ahogy szokta. A romákkal szemben évszázados elõítéletek gyökeres megszüntetését szorgalmazta Ferenc pápa a hétfõn ötezer romával tartott vatikáni találkozón. Az egyházfõ a romákat ugyanakkor a törvények tiszteletére és integrációra szólította fel.

Ferenc pápa arra kérte a romákat, ne adjanak lehetõséget a kommunikációs eszközöknek és a közvéleménynek arra, hogy rosszul beszéljenek róluk. "Mint minden polgár, hozzájárulhattok a társadalom jólétéhez és fejlõdéséhez tiszteletben tartva a törvényeket, teljesítve a rátok esõ kötelességeket és integrálódva az új generációk emancipációján keresztül is" - mondta. Arra kérte a romákat, ne akadályozzák meg, hogy gyermekeik iskolába járjanak. Hangsúlyozta, hogy a végzettség a romák számára is utat nyit a munka világába

A vatikáni audiencia-teremben az Olaszországból és a világ számos részébõl érkezett romák és szintik színes népviseletben, zenével és énekkel ünnepelték a Ferenc pápával való találkozót. A cigány zarándoklaton mintegy 150 magyar is részt vett Nógrád-megyébõl, Budapest-Esztergom térségébõl, Nyíregyházáról és Kaposvárról.

Ferenc pápa kijelentette, minden embernek joga van a méltóságteljes élethez és munkához, az oktatáshoz és az egészségügyi ellátáshoz. Azt mondta, az egyház számára a romák nem a peremen, hanem a középpontban állnak. Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015-10-26 17:13
Csaba ez azért van, mert a zsidó Jézuskának köztudomású, hogy Máriával legalább két gyerekük született és az egyik cigány és Sárának hívták. A "fekete Madonna" mítosza a Frank cigányoknál nagyon menõ.
66 #2 9323elitelt
- 2015-10-26 18:16
"A cigány zarándoklaton mintegy 150 magyar is részt vett "

Most mentek velük magyarok is, vagy volt ott 150 cigány Magyarországról?
Nem mindegy...
Nem értem, mit keresnek magyarok egy cigány zarándoklaton?

Jó, tudom, a cikkíró szegénykém keveri a fogalmakat, az õ identitásával is gondok lehetnek... :D
129 #3 VaLa
- 2015-10-26 19:25
Még az iszlámot is a Vatikán szülte!
[movie=youtube]https://youtu.be/DWYWLN7N-Xk[/movie]
2 #4 gerry
- 2015-10-27 17:19
bard - ez éppen nem passzól ide - Mónika Show egy egész más világ. Szerinted?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.41 másodperc
3,890,915 egyedi látogató