Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Már nem érdekli a szex a japánokat

KultúraHamarosan átköltözhetnek a kontinensre, mert az a 100 milliócska elfér egy zsebkendõn is. Túl sok gésát exportáltak. Nõtlenségi szindróma ütötte fel a fejét a „felkelõ Nap országában".

A 40 év alatti japánok elvesztették az érdeklõdésüket a hagyományos párkapcsolat iránt. Több millió olyan fiatal van, aki egyáltalán nem randizik, s egyre nõ azoknak a száma, akiket a szex sem érdekel. A média már el is keresztelte ezt a jelenséget „nõtlenségi szindrómának" - írja a The Guardian. Ennek azonban komoly, társadalmi következménye is lehet, hiszen Japán már így is a világ legalacsonyabb születési rátájú országa. Népessége - amely jelenleg 126 millióra rúg - az elmúlt 10 év alatt folyamatosan csökkent, 2060-ra pedig akár további egyharmaddal is visszaeshet a lakosság létszáma.
Semmi randi, semmi szex

A szinglik száma rekordméreteket öltött. Egy 2011-es felmérés szerint a nõtlen férfiak 61 százalékának, a 18-34 év közötti szingli nõk 49 százalékának nincs párkapcsolata; ez a számadat mintegy 10 százalékkal emelkedett az 5 évvel korábbihoz képest. A 30 év alattiak egyharmada pedig sosem randizott. A Japán Családtervezési Intézet felmérésébõl kiderül, hogy a 16-24 év közötti nõk 45 százalékát nem érdekli a szex, hidegen hagyja õket bármilyen szexuális kapcsolat; a férfiak sincsenek másként: több mint egynegyedük ugyanígy érez.

2012-ben minden eddiginél kevesebb gyerek született, a házasság már egyik nem számára sem vonzó, ráadásul a japán nõk sokkal függetlenebbek és ambiciózusabbak lettek.
Házasság helyett függetlenség

A nõk mintegy 70 százaléka otthagyja az állását az elsõ gyerek születése után. A Világgazdasági Fórum rangsorolása szerint Japán továbbra is a világ egyik legszélsõségesebb országa a nemek közötti munkahelyi egyenlõtlenség szempontjából. A társadalmi hozzáállás sem segít ezen: elítélik, szinte megvetik a házas, de dolgozó nõket.

Abe Sindzó japán miniszterelnök nemrégen hosszútávú terveket jelentett be, azt ígérte, megnövelik a nõk társadalmi szerepvállalását úgy, hogy közben javítják a helyzetüket, ám a többség szerint ez a lépés korántsem fog drámai változást hozni, várhatóan nem fogja arra ösztönözni a fiatalokat, hogy anyák és dolgozó nõk legyen egyszerre. „Nagyszerû életem van. Eljárok szórakozni a barátnõimmel, akik ugyanolyan karrierista nõk, mint én; hol olasz, hol francia étterembe ülünk be, megvehetem a legtrendibb ruhákat, és nyaralni mehetek. Imádom a függetlenségemet" - mondta a lapnak a 32 éves szingli Tomita, akit gyakran szeretõnek próbálnak felcsípni a férfi kollégái a munkahelyén.Link

Hozzászólások

131 #1 lalapapa
- 2016-10-25 15:01
nahat
pedig sok kozottuk a bugyi szagolo,
minnel szagosabb annal dragabb,
nagy penz fizetnek ha egy lany eladaj a
rajt levo hugyos barna csikos bugyikat
ez megint habbara hebbere,
s_furdes
267 #2 Perle
- 2016-10-25 21:14
Lehet, hogy Hiroshima és Fukushima elintézte õket. Élõ nõszemély nem is , de mûlány annál inkább vonzó a számukra.

https://www.youtu...aTfzYDZG8c
116 #3 livia
- 2016-10-25 21:29
No, lassan ezeknek a rabszolgatartóknak tényleg nem lesz szükségük szülõ nõkre, csak esetleg szexrabszolgákra, de, még arra se, hiszen eme húgyagyúaknak már nem lesz szükségük még nõre se. Bocsánat, a kivételért, remélem többen vannak.! De a legtöbb... No, és engem már ne osztályozzatok, védett korban vagyok, ráadásul még karbantartott is. Épp most kapom az olajos injekciót úgy egy hónapig.
116 #4 livia
- 2016-10-25 21:34
Tényleg! Állj meg egy pillanatra egy mondjuk plázában, és figyelj. No, nem kell sok idõ, de simán megírhatsz egy disszertációt társadalomtudományból. Még választhatsz is a végén, milyen címet választasz.
238 #5 bivaly
- 2016-10-26 08:52
Japán totálisan amerikanizálódott ! A legteljesebb, és legdegeneráltabb módon, és mértékben. Japánban mára a legritkább a "Japán" ! Pont mint nálunk a "Magyar".
267 #6 Perle
- 2016-10-31 17:44
Nem nagyon érdekelhette a heteroszex a dél koreai szingli elnök asszonyt sem, akinek 40 éve van egy barátnõje, akit engedett beleszólni az állam ügyeibe, aki szinte helyette döntött, és mérhetetlenül meg is gazdagodott alapitványi pénzekbõl. Az elnök asszony sem csóró teljesen:
https://www.thegu...ye-returns

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.51 másodperc
3,899,567 egyedi látogató