Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Mészárlás és 59 halott a rendõrakadémián

BelföldHja ez nem 'belföld', de ideje lenne már, bár a parlamenti zsinagógát a szolgálati tálibok összetéveszthetnék az idióták kaszárnyájával. Azért a hatékonyság megnyerõ. Fegyveresek megtámadtak egy rendõrakadémiát hétfõn késõ este Pakisztánban, legalább 59 embert megöltek, és 117-et megsebesítettek – közölték különbözõ források.

A pokolgépekkel, automata fegyverekkel és kézigránátokkal felszerelkezett öt-hat támadó a délnyugati Kvetta város közelében lévõ akadémia hátsó udvarán keresztül hatolt be annak területére, miután megölték az õröket. Tûz alá vették az intézmény különbözõ épületeit, majd hárman közülük behatoltak a kollégiumba, és túszul ejtették az ott lévõ mintegy kétszáz rendõrkadétot. A biztonsági õrök segítséget kértek a hadseregtõl, amelynek egy alakulata körbevette a kollégiumot. Tûzpárbaj kezdõdött a katonák és a túszejtõk között. Egy támadót lelõttek, kettõ viszont felrobbantotta magát, és ezzel a halálba rántott sok újoncot. A támadás mintegy öt órán keresztül tartott.

Az akadémia területén öt-hétszáz ember tartózkodott: oktatók, kadétok és õrök. A legtöbb halálos áldozat újonc. Arról nem szólnak a jelentések, hogy a támadók maradékának mi lett a sorsa.

Egyelõre egyetlen szervezet sem jelentkezett a támadás elkövetõjeként, de egy katonai tábornok szerint lehallgatott telefonbeszélgetésekbõl arra lehet következtetni, hogy a Laskar-i-Dzsangvi nevû szélsõséges csoport áll mögötte, amely már sok hasonló támadást elkövetett ebben a tartományban, Belucsisztánban.
Link

Hozzászólások

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.35 másodperc
3,401,406 egyedi látogató