Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Felnyitják az egykori orosz cár sírját

KultúraÉs akkor kiderül, hogy nem is haltak meg...és van cárovics és ..., de hisz tudjátok, ahogy magyar királyfika is van...és ez még csak nem is vicc. De jó lesz! Már most is jó, de akkor...hmmmm, csak nehogy kipája is legyen! Az utolsó orosz cár, II. Miklós apjának, III. Sándornak a holttestét is exhumálják a Romanov-család 1918-as meggyilkolásának ügyében újraindított eljárásban, hogy "az utolsó kétségeket is kizárva" sikerüljön azonosítani a családtagok maradványait.

"Õszentsége, a pátriárka kezdeményezésére döntés született III. Sándor orosz cár sírjának felnyitásáról. Minden a technikai feltételek függvénye. A munkálatokat a jelek szerint legkorábban november közepén lehet elkezdeni" – mondta Vlagyimir Szolovjov, az ügyben illetékes orosz vizsgálóbizottság egyik tagja.

Korábbi jelentések szerint a vizsgálóbizottság újraindította a nyomozást a Romanov-család 1918-as meggyilkolása ügyében, továbbá teszteket végeztet annak megerõsítésére, hogy valóban Alekszej cárevicstõl és nõvérétõl, Mária nagyhercegnõtõl származnak azok a csontok, amelyeket a moszkvai állami archívumban õriznek.

II. Miklós utolsó orosz cár és felesége, Alekszandra cárné maradványainak mintáit, valamint II. Sándor orosz cár ruháinak darabjait szeptemberben szállították át Szentpétervárról Moszkvába. Az orosz ortodox egyház és a Romanovok leszármazottainak egy része szerint a cári család maradványainak kétséget kizáró azonosítását a mai napig nem végezték el, de remények szerint az új vizsgálattal sikerül végre pontot tenni az ügy végére.

Szolovjov múlt héten mondta az Interfax orosz hírügynökségnek, hogy a vizsgálóbizottság reményei szerint "az év végére megbízható teszteredmények lesznek" a kezükben. Az állami szakértõk bíznak benne, hogy a maradványok valóban a cári család tagjaitól származnak.

Az orosz vizsgálóbizottság 2011 januárjában zárta le a Romanovok meggyilkolása ügyében indított nyomozását, és megállapították, hogy az uráli Jekatyerinburgban 1991 júliusában talált csontvázak valóban a cári család tagjainak maradványai.

További két ember maradványait fedezték fel 2007-ben azon a környéken, ahol a cári családot 1918. július 17-re virradó éjjel a bolsevikok parancsára kivégezték. A szakértõi vizsgálatok szerint a csontok nagy valószínûséggel Alekszej cárevics és nõvére, Mária nagyhercegnõ maradványai.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015-10-26 15:55
Elõvesznek egy 300 évvel ezelõtti boszorkánypert Olaszországban

Újratárgyalják a három évszázada boszorkányság miatt elítélt, lefejezett és megégetett Maria Bertoletti Toldini di Pilcante perét Brentonico észak-olaszországi kisvárosban.

A Garda-tótól keletre fekvõ település kulturális tanácsnoka megbízott egy történészt az üggyel kapcsolatos bizonyítékok begyûjtésére, hogy a pert újratárgyalásra bíróság elé terjeszthessék Trento megyeszékhelyen.http://hvg.hu/vil...nypert#rss
4 #2 Posta Imre
- 2015-10-26 16:01
http://ru-an.info...%B0%D1%85/
Itt egyenesen azt írják, hogy nem lettek lelõve!

[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=dzjcSI_kRYU[/movie]

[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Rh2tXOkgQeQ[/movie]
66 #3 9323elitelt
- 2015-10-26 18:19
Azért bontják fel 3. Söndör sírját, hogy minden kétséget kizáróan meg tudják állapítani két, nemrég megtalált csontváz hovatartozását.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.46 másodperc
3,891,058 egyedi látogató