Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ez a háború dönti romba a világot

TechnikaTeszt és területpucolás, átrendezés...nem kispálya. A globális felmelegedés hatására egyre közelebb kerülünk egy elsöprõ klímaháború kirobbanásához: több millió klímamigráns fog útra kelni, megindul a harc az élhetõ területekért.

Milliós emberhullámok
A globális felmelegedés miatt az elkövetkezõ évtizedekben egyre több régió válik lakhatatlanná – ennek hatására pedig több millión kényszerülnek otthonaik elhagyására. A klímaváltozás által kevésbé érintett, biztonságos területeken pedig fokozódik a klímamigránsok nyomása - írja az Independent.
EZT IS AJÁNLJUK:

Ezúttal azonban ezek az emberek nem a háború, hanem a pusztító hõség vagy árvíz elõl menekülnek. Az viszont már most valószínûsíthetõ, hogy több ország is úgy próbálja majd megtörni a migránshullámot, hogy falat épít a határokra – ez pedig akár háborúhoz is vezethet a Klímaváltozási katonai tanácsadó testület vezérõrnagya, Munir Muniruzzaman szerint.
Fotó: Europress / Laura Buckman - AFP

Fotó: Europress / Laura Buckman - AFP

Ideje a tettek mezejére lépni!
A szakértõ szerint a klímaváltozás okozta problémákkal mindenki tisztában van, de a beszédek szintjét eddig még nem sikerült meghaladni. Hiába írta alá közel 200 ország a Párizsi klímamegállapodást, ennek sem lett egyelõre még semmilyen, pozitív hatása. Közben egyes területeket az állandó, embertelen hõség veszélye fenyeget, míg máshol az olvadó jégtakaró miatt annyit emelkedhet a tengerek szintje, hogy egész városok kerülhetnek víz alá. Ezek a veszélyek pedig fegyveres konfliktusok ígéretét hordozzák magukban.

Az egyre jelentõsebb vízhiány például háborúhoz is vezethet India és Pakisztán között, mivel a kiélezett helyzetben csõdöt mond a diplomácia. Banglades pedig 2050-re területe 20 százalékát fogja elveszíteni a tengerszint emelkedése miatt – csak innen 30 millió ember fog útra kelni, új otthont keresve.

"„A nemzetközi közösség most több ezer szíriai migráns elhelyezésével sem tud megbirkózni. Képzeljék el, mi lesz akkor, mikor több millió ember indul el a biztonságos területek felé…”"

Fotó: Europress / Laurent Kalfala - AFP

Fotó: Europress / Laurent Kalfala - AFP

Széthúzás vagy összefogás?
Muniruzzaman szerint a migránshullámot a falak sem fogják megállítani. Ezek az emberek ugyanis a biztos halálból indulnak el, és úgy érzik, már nincs mit veszíteniük. A szakértõ szerint más, békésebb megoldást kell találni, amivel a problémát kezelni lehetne.

Ehhez viszont el kell felejtenünk azt, amit ma országnak hiszünk. Szerinte a megoldást csak globális szinten lehet megtalálni, mert külön országokként csak széthúznának a területek – ez pedig egyértelmûen egy újabb világháborúhoz vezetne. A legtöbb ország ugyanis végül fegyverrel állítaná meg a hullámot, a békés megoldások helyett,

"a klímaháború pedig végül az egész világot megrengetné."
Link

Hozzászólások

238 #1 bivaly
- 2016-10-31 05:13
A klímaváltozás fedõnevû idõjárás befolyásolást, az embernek mondott uralkodó elit degenerált egyedei hajtják végre. A cél ott van a gránit tömbön, ez meg egy eszköz csak hozzá. Az egyik a sok közül. Nem csak Rozsolában, de bennem is felmerült, hogy valami féle ujjgyakorlatot tartottak Olaszországban. Valakik !
3 #2 Enid
- 2016-10-31 06:18
Bivaly! A Tanker Enemy evek ota irja: http://www.tanker...y.com/?m=1
Marcinò-ekat ugyanugy vegzaljak, mint minden "szelsoseges" latot. A tobbseg imadkozik, meccset nezeget, de azert alakulgat... vannak olyan eloadasok, ahol telehaz van.
Az angyalokrol (szo szerint) lehulloban a lepel.
329 #3 gutai zub
- 2016-10-31 07:01
globális felmelegedés és a tettek mezeje

A karib_térség Hispaniola nevû szigetén két ország van.

Nyugati részén Haiti, keleti részén Dominikai Köztársaság.

A sziget nyugati részén, Haitiben, majdnem teljesen kiirtották az erdõket, fákat Valószínû ennek is eredményeképpen, az aránylag kis szigeten, a nyugati rész sokkal melegebb lett, lassan de biztosan az elviselhetetlenségig.

A túlnépesedést egyedül a fehér faj oldja meg, mégpedig nagyon "frappánsan": mindenhol, ahol idáig többségben is volt, átadja helyét a színes "alfajoknak", majd egyre gyorsuló tempóban kihal, eltünik a föld színérõl.

Haitin ma már egy sincs.........
.
267 #4 Perle
- 2016-10-31 11:09
A NASA szerint ovember második felében sötétségbe borul a Föld a Vénusz és a Jupiter miatt.:o:o
http://www.hngn.c...-again.htm
Kékes sznû lesz a nap, és még melegebb is lesza két hét alatt.
3 #5 Enid
- 2016-10-31 12:30
Perle! Ha ilyen utemben halad a projekt, akkorra akar tobbek elmeje is elborulhat... a "jo" Peternek csak a kapukat kek kinyitni, oszt hajra.
86 #6 kovu
- 2016-10-31 16:29
Srácok..valahol olvastam, hogy állítolag hideg telünk lesz..no de tavalyira is azt mondtáks_hihi
99 #7 MORMOTA1968
- 2016-10-31 18:40
Mikor több száz éves fákat, erdõket vágnak ki, eszükbe sem jut mi lesz ennek a súlyos következménye. Ahogyan annak sem, mikor a tengerek, óceánok élõvilágát pusztítják ki, mint ahogy az-az "Idõjárás háborúk" címû elõadásban is látható. Kína tengerpartjának egy bizonyos területe olyan zöld, mint egy mezõ. Ezen kívül nem a széndioxid kibocsájtással van probléma, hanem a felszabaduló metán gázzal. Na de arról kussolnak, ugye!? Semmivel, még vírusok kiszórásával, háborúkkal sem lehet olyan hatalmas méretû népességcsökkenést elérni, mint az idõjárás befolyásolás fegyverként való bevetésével. Ki mondja meg kik és honnét támadtak, mikor az emberek többsége még ma sem hisz a saját szemének se, mikor esetleg néha-néha felnéz az égre, és jé! Mennyi kondenzcsík van az égen ma is. És milyen alacsonyan. Arra meg már minek szánna idõt, ha van is internet-e, hogy utána nézzen mi a fene is ez valójában. Üvölteni szeretnék kínomban, mikor valaki anélkül kezd el vitatkozni velem a vegyi csíkozásról, idõjárás befolyásolásról, hogy bárminek is utána járt volna, hogy bármit is tudna a témáról. Erdõket kellene ültetni minden olyan területre, hatalmas mennyiségben, ahová csak lehet és rohadt sürgõsen, mert már ma is késõ. Egy-két évtized is eltelik, míg aránylag elfogadható erdõ lesz a facsemetékbõl.
6 #8 anzsi a macska hala
- 2016-10-31 19:13
Aztán ha jön a jégkorszak európai migránsok milliói özönlik el Afrikát. :D
116 #9 livia
- 2016-10-31 19:47
No, ha a golyókat már legyártották, ne gondold, hogy nem fogják ellõni, a profit az profit.
4 #10 Posta Imre
- 2016-11-01 13:42
Már írtam, hogy a "klímaváltozás" megállíthatatlan. Kár aggódni, meglesz! következményeit próbálják felmérni.

Trumpot már a kínaiak oktatják ki klímavédelmi ügyekben

Donald Trump republikánus elnökjelölt többször fenyegetõzött azzal, hogy ha elnökké választják, az Egyesült Államok nevében felmondja a párizsi klímamegállapodást. Ez a megállapodás az utóbbi évek legnagyobb szabású nemzetközi egyezménye, 200 ország fogadott el benne közös klímapolitikai és környezetvédelmi célokat, köztük a világ két legnagyobb károsanyag-kibocsátója, Kína és az Amerikai Egyesült Államok.

Trump szerint azonban az egyezmény túl nagy terhet ró az Egyesül Államokra, és komoly lemondásokkal is jár, ezért nem feltétlenül érdemes elfogadni.

Ezeket a kijelentéseket kritizálva kínai vezetõ azt mondták, hogy az a vezetõ, aki nem ismeri fel, hogy a világ a környezettel való nagyobb egyensúly, a környezetvédelem, a fenntarthatóság és a harmónia felé halad, az egyrészt nem felelõs vezetõ, másrészt bizonyára nem képviselheti hitelesen az emberek akaratát.

Ez a beszólás két szempontból is rendkívüli. Az egyik, hogy épp Kína oktat ki valakit környezetvédelembõl, az ország, ami az utóbbi 50 évben a villámgyors iparosítás miatt brutális mértékben növelte a károsanyag-kibocsátását, és rövid idõn belül a világ egyik legkörnyezetszennyezõbb és legszennyezettebb vidékévé vált. A másik, hogy a kínai vezetõk szinte soha nem kritizálnak nyíltan jelölteket egy-egy ország választása elõtt, mert el akarják kerülni a látszatot, hogy más államok belpolitikájába avatkoznának. Általában csak akkor vágnak vissza, ha egy kampányoló politikus kritizálja õket. (Reuters)
http://444.hu/201...i-ugyekben
4 #11 Posta Imre
- 2016-11-01 17:50
Németországban is korlátoznák a külföldiek termõföld vásárlását

Egy csõdbe jutott német óriásvállalat földjeinek eladásakor fogalmazódott meg újra a probléma...

Az idén csõdbe jutott KTG Agrar német óriásvállalat földjeinek jelentõs része egy nem mezõgazdasággal foglalkozó, nemzetközi befektetõ cég kezébe került, amit a német kormánynak nem sikerült megakadályoznia – olvashatjuk az Agrarheute német hírportálon. A virágkorában 45.000 hektáron gazdálkodó KTG a csõd idején kereken 23.000 hektárt mûvelt, amelybõl 20.000 hektár bérelt föld volt.

A fentiek kapcsán az országban élénk vita bontakozott ki arról, hogy – a földforgalmi törvény módosításával – korlátozni kell-e a nem-mezõgazdasági, (fõleg külföldi) befektetõk földszerzési lehetõségét. Dr. Theodor Fock, a Neubrandenburgi Fõiskola professzora szerint a korlátozást a lehetõ legrövidebb idõn belül be kell vezetni. A témával több német hírportál is foglalkozik. A törvénymódosítás szorgalmazói közül többen arra hivatkoznak, hogy Mecklenburg-Elõpomeránia tartományban az elmúlt évi föld adás-vételi szerzõdések révén gazdát cserélt földek egyharmada tartományon kívüli tulajdonosok kezébe került, ami a helyi termelõk kiszorításához vezethet. A KTG eset kapcsán a szövetségi agrárminisztérium is úgy nyilatkozott, hogy módosítani kellene a termõföld védelmi törvényt, mivel a nem-mezõgazdasági befektetõ az adott körzetek parasztjai elõl szerezte meg a földek tulajdonjogát.

Bár a szövetségi kormány a termõföldek forgalmának szabályozását a tartományok hatáskörébe utalja, egyértelmû állást foglal amellett, hogy „a termõföldek értékesítésénél elõvásárlási jogot kell biztosítani a helyi gazdálkodók számára“.

Szántó õsszel – fotó: Shutterstock

A cikkekben nincs szó a külföldiek földvásárlási tilalmáról, mivel ezt az uniós szabályozás nem engedi meg. A tartományon kívüliek és a nem mezõgazdasági foglalkozásúak földszerzése elleni tiltakozási hullám mégis azt bizonyítja, hogy a földeknek elsõsorban a helyi agrártermelõk táplálását és megélhetését kell szolgálniuk.

Végül talán a németek is belátják, hogy a magyarok földvédelmi törekvései nem teljesen alaptalanok?http://www.agroin...tent=30292

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.96 másodperc
3,453,740 egyedi látogató