Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Oktatási program Izraellel

BelföldNa, itt okítják az új orosz-szkytákat köcsögölésre, cserépedény-készítésre és faktor-anál-izélésre! Hároméves, 2019-ig érvényes oktatási csereprogramot írt alá Izraelben Palkovics László felsõoktatásért felelõs államtitkár.

"Az izraeli oktatási minisztériummal született megállapodás egyik legfontosabb pontja a magyar felsõoktatási rendszer külföldi hallgatók irányába való kiterjesztése volt"- mondta Palkovics László az egyezmény aláírása. Hozzátette: az oktatás nagyon fontos eleme a két ország kapcsolatának, és egy nagyon jó, nyílt beszélgetés zajlott ezekrõl a kérdésekrõl az izraeli oktatási minisztérium képviselõivel, akik semmitõl sem zárkóztak el. Magyarország felajánlott ötven Stipendium Hungaricum ösztöndíjat az izraeli hallgatóknak, amelyek közt BA, és mesterképzés, valamint doktori és posztdoktori tanulmányok is vannak, elsõsorban agrár, mûszaki és különbözõ kulturális területeken.

"A magyar állam célja ezekkel az ösztöndíjakkal, hogy akik Magyarországon szereznek diplomát, utána Magyarországot képviseljék a saját országukban: ez egyfajta befektetésnek tekinthetõ"- közölte a magyar felsõoktatás irányítója. "És ennek akár olyan konkrét haszna is lehet a jövõben, hogy ha egy vízügyi szakterületen végzett diák hazajön Izraelbe, és elkezd vízgazdálkodási területen dolgozni, akkor ebbe várhatóan magyar cégeket is bevon, és ezzel a gazdasági kapcsolatok is fejlõdnek"- tette hozzá.

Szerinte már ma is magas számú izraeli hallgató tanul fizetõs egyetemeken, köztük jelenleg nyolcszázan orvostudományi területen, ezek az ösztöndíjak nem erre vonatkoznak. A Magyarországon végzett orvosok igen sikeresek, Izraelben kilencvenhat százalékuk sikeresen leteszi a diplomájuk honosításához szükséges helyi vizsgát, míg ez az arány a német egyetemeken végzetteknél csak hetven, a román egyetemeknél pedig harminc-negyven százalék körül van.

Az újabb hároméves oktatási megállapodás kiemelten foglalkozik a holokauszt magyarországi oktatásával is, tovább folytatják a Jad Vasem intézettel közös egyhetes történelemtanári továbbképzést, amelyen eddig ötszáz magyar oktató vett részt.

Számos más kérdést is megtárgyaltak, köztük az izraeli kormány külföldi zsidó iskolákat támogató programjának magyar alkalmazását is, amely fõként a Wesselényi utcai ortodox vallásos iskolánál jöhet szóba. Ezt az intézményt a magyar állam egy kormányrendelet alapján már ma is támogatja, és szeretnék, ha a tartalmi kérdésekben Izraelbõl kapnának segítséget: megfelelõnek tûnik erre az izraeli javaslat.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2016-10-31 17:32
Beteleptés egyik fajtájának ezt találták ki. Ja, és majd mennek ki magyr kútfúrók hosszú tömött sorban oda, ahol nem találnak vizet.
Ez talán éppen fordtva valósul meg.:o
116 #2 livia
- 2016-10-31 19:31
Agyelszívás?Kell oda, ahol nincs.
8 #3 miskolcilaci
- 2016-10-31 19:44
Az ELTE, Corvinus stb........ ilyen nullszériás hulladékokkal van tele, de ez sajnos nem csak pesti sajátosság, ezt tapasztalatból írom. Szerintem ha valaki lett volna ott aki fejbekúrja mind a kettõt, annak másnap reggel a TEK-es szteroid puffancsok kopogtatnak az ajtaján.


[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Pf1-AhSxksM[/movie]
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=1tXEYfH4rCc[/movie]
329 #4 gutai zub
- 2016-11-01 06:23
Az Egyén (egy én) teljes mértékben felelõs Közössége(közös Õs ség) tetteiért

Az "átlag" ember, amikor elképedve látja és bírálgatja a nevében hozott történéseket egy teljesen illegitim hatalom által (amely puszta létezése nem több mint a belé vetett bárgyú félelem és vak hit), nem is gondol arra: Te jó Isten, ezek az Én nevemben teszik ezeket!
Ezért Én felelõs vagyok, és viselem minden következményeit.

A mai magyarnak hazudott ember, elvesztve hagyományos vallásos hitét, még vallásosabb hittel csodálja, remegve engedelmesebben féli a teljesen fiktív és illegitim államhatalmat, kormányt.
Néha morog is rá, mint a megvert kutya..........

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.66 másodperc
3,397,702 egyedi látogató