Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Hadházy: Én nem a hazát árultam el, hanem a fõnököt

BelföldMi van má' itt? Divat lesz igazat hazudni? De sok bátor kis zsidó-g.ci nyitja ki a pampuskáját. Lõni kék már, lõni! Nagyon szomorú ügy, még akkor is, ha nem annyira látványos, mint amikor az Opel Corsákat bérlik, amikor az egyetemeken vannak rendszerszintû visszaélések, akkor azok az emberek kompromittálódnak, akik alkalmasak lennének arra, hogy megváltoztassák az országot - mondta Hadházy Ákos az ATV Egyenes Beszéd címû mûsorában.
Hadházy: Én nem a hazát árultam el, hanem a fõnököt

Az LMP társelnöke szerint ahhoz, hogy a kutatási programjaikat véghez vigyék, arra van szükségük, hogy hazudjanak. A politikus elmondta:

volt, hogy nagyon magas szintrõl utasítottak egy egyetemi tanárt, hogy a kutatásra fordított összeg 70 százaléka személyi költségre menjen, ez szörnyû dolog.

Hozzátette: ez azért fontos, mert jó az államnak, az a módszer, hogy lehívják az uniós pénzeket, amik bekerülnek az egyetemekhez, majd itt eltûnnek a pénzek.

Az egyetemi tanároknak néha meg kell jelenniük a rektori hivatalban, alá kell írniuk egy megbízási szerzõdést, és ezt soha többé nem látják, ahogy a pénzt sem – fogalmazott. Hadházy Ákos kijelentette: a kancellária rendszer arra való, hogy ilyeneket meg tudjanak csinálni. Az LMP társelnöke hangsúlyozta: a kutatási költségek jelentõs részét nem a valódi munkára, hanem személyi költségekre fordítják.

A politikus elmondta: akik ilyenbe belemennek, onnantól kezdve nem tudnak semmit tenni az országért.

Hozzátette: néhány száz professzor van, ha néhányan felvállalnák a nyilvánosságot, akkor ez az egész rendszer borulna. Rákkutatásra 300 millió forintot nyert egy cég uniós forrást, ebbõl 60 millió forintot magára költött a cég, a többi egy magánlaboratóriumhoz és a Szegedi Egyetemhez került – magyarázta.

Az LMP társelnökével folytatott beszélgetést teljes egészében ma este az ATV Egyenes Beszéd címû mûsorában láthatják.

atv.hu
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.33 másodperc
3,398,714 egyedi látogató