Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Tasnádi: Rendõri csoportok irányították az alvilágot

BelföldAz megvan, hogy azért engedték ki annak idején, mert pintér sanyát kinyírták? Alkut kötöttek. Most borulhat a bili, csakhogy mára már se bili se szelektív orr, mely szagot foghatna. Rendõrségi és politikai akaratra van szükség egy bûnözõi csoport felszámolásához – errõl a nemrég szabadult Tasnádi Péter beszélt.

A korábban maffiafõnöknek tartott férfi a Pestisrácok.hu-nak adott interjúban arról beszélt, hogy az elmúlt évtizedben egyes rendõri csoportok irányították az alvilágot, saját bebörtönzése mögött is ezt sejti. A 13 év után szabadult férfit egyébként megdöbbentette, hogy rács mögé került a diszkópápaként nevezett emlegetett Vizoviczki László, mert szerinte a volt diszkópápa mindenkit lefizetett, akit lehetett.
Link

Tasnádi: Nem hittem volna, hogy Vizoviczki rács mögé kerül (PS-videóinterjú)
Maffiafõnöknek tartották, õ mégis üzletembernek nevezné magát. Tasnádi Péter 13 évet ült börtönben, szabadulása után pedig több kisebb politikai párt is megkereste, de õ határozottan visszautasította ezeket a felkéréseket. Tasnádi a szervezett alvilág és a rendõrség kapcsolatáról, Portik Tamásról és a halállistáról, valamint a Vizoviczki és a közte kirobbant konfliktus hátterérõl is beszélt a PestiSrácok.hu-nak adott interjújában.

Bizakodva tekint a jövõbe Tasnádi Péter, aki 13 évet töltött a rácsok mögött. A börtönévek nem szegték kedvét attól, hogy újabb vállalkozásba kezdjen, energikus és szerencsésnek mondja magát, mert a barátai végig mellette álltak és most is számíthat rájuk.

A korrupcióval az a bajom, hogy nem vagyok benne

Tasnádi Péter véleménye szerint az elmúlt évtizedben egyes rendõri csoportok tudták igazán manipulálni az alvilágot, mert “õket védte az egyenruha”. Tasnádi azt hangsúlyozza: a bûnözõi csoportokat gyakorlatilag a rendõrök irányították, akiket azóta felszámoltak. Nem tartja véletlennek azt sem, hogy õt letartóztatták, úgy gondolja, hogy ennek egyik fõ oka az volt, hogy komoly anyagi veszteség lett volna néhány – azóta már letartóztatott – rendõri vezetõnek, ha Vizoviczki terjeszkedését megállítja.

Ami nekem bûncselekmény, az másnak ejnye-bejnye.

Mint mondja: az a rendõri csoport, amit likvidáltak, komoly befolyással bírt akkoriban a szervezett bûnözésre, õ talán ott “hibázott”, hogy ehhez nem asszisztált.

A Vizo biztos volt magában, mert mindenkit, akit lehetett, lefizetett. Álmában nem gondolta, hogy ez megtörténhet, hogy õt is letartóztatják

A “keresztapa” azt mondja, ideje volt megállítani Vizoviczki terjeszkedését. A videointerjúban mesél arról az incidensrõl is, ami közte és a diszkópápa között alakult ki egy szórakozóhelyen történtek miatt.
kepkivagas

Fotó: dehir.hu/archív
Lefejezett alvilág

Tasnádi úgy vélekedik, hogy nagyon sok ember úgy került börtönbe és tölti szabadságvesztését, hogy vagy nem követte el a bûncselekményt vagy nem úgy, ahogyan az a bírósági ítéletben le van írva. A saját ügyével kapcsolatban pedig azt gondolja, hogy a szervezett bûnözés elleni törvényt kifejezetten rá szabták, ezt azóta így is tanítják a jogi egyetemen.
Az 1997. évi LXXIII. törvény elsõként határozta meg a bûnszervezet fogalmát, amely „bûncselekmények folyamatos elkövetésére létrejött olyan – munkamegosztáson ala­puló – bûnszövetség, amelynek célja a rendszeres haszonszerzés”. Ez a fogalmi meghatározás tehát a bûnszervezetet a bûnszövetség speciális fajtájaként szabályozta. 1999.szeptember 3-án változtattak ezen.

Azonban nem csak Tasnádira aggatták a “maffiafõnök” jelzõt. A “feketesereg” vezére, Magyar Róbert a szegedi Csillag börtönben tölti tényleges életfogytiglani ítéletét, szintén bûnszervezet vezetéséért. (A vele készített PS-interjút itt tekinthetik meg)

Tasnádi Magyar Róbert ítéletét igen súlyosnak tartja, szerinte a tényleges életfogytiglan eltúlzott egy ilyen bûncselekmény elkövetéséért, mert hasonló ügyekben mindössze 15-18 évet szoktak kiszabni. Portik 15 évet kapott Prisztásért, Koszi – klán 2 ember megölésének felbujtásáért 18 évet. A vállalkozó szerint Magyarnak “komoly szinten lehetett ellensége, aki így akarta eltüntetni a föld színérõl, ami valódi tragédia”.

Hangsúlyozza azt is: ha meg van a kellõ rendõri és politikai akarat egy bûnözõi csoport felszámolásra, azt fel is számolják. Úgy, ahogy ezt Magyarral és vele is megtették. Aztán pedig Vizoviczkivel és Portikkal.
vizoviczki laszlo 1

“Vizoviczki sosem hitte volna, hogy egyszer letartóztatják”

Tasnádi Péter szerint a diszkópápa mindenkit lefizetett és álmában nem gondolta volna, hogy egyszer õt is letartóztatják. Vizoviczki László likvidálásának híre Tasnádit is megdöbbentette. Vizoviczkirõl azt mondja, “hogy az az ember, aki ennyire hosszú távon alakította ki a kapcsolatait, aki egy igazi kaméleon, aki a háttérbõl irányította a birodalmát, aminek kiépítéséhez aljas módszereket használt a saját munkatársaival is elképzelhetetlennek tartotta, hogy egyszer csak rács mögé kerül”.

Vizoviczkit egyébként paranoiásnak tartja, aki gyakorlatilag mindenkitõl félt, de “ügyes pali, hiszen jól megcsinálta a birodalmát”.

portik-tamas-15

Portik Tamás a bírósági tárgyalásán

Portik Tamással viszont csak “egyetlen egyszer” talákozott egy sportrendezvényen. Arról, hogy rajta volt -e Portik halállistáján, azonban nem tud bõvebbet, csak annyit, ami a sajtóban is megjelent. Arról is mesél, hogy õt is – csakúgy, mint Magyart – minden egyes nagy leszámolásnál behívta a rendõrség, hogy mondja el, mit tud, milyen hírek terjengenek az adott bûncselekményrõl.

14800859_10210768266545725_1156653498_n

Tasnádi arról is beszélt a PestiSrácoknak, hogy amikor még meg volt a palotája, a luxus kategóriás Mercedese, nem vágyott többre, így ezért nem szállt bele az “olajozásba.”

Jött a Kisbandi …azt mondta, hogy 50-60 milliót kereshetek hetente és én mondtam, hogy nem kell, nekem bõven elég az a havi 30-40 millió, amit megkerestem akkoriban legálisan. “

Most nyugdíjat kap, busszal jár és vidéken él egy garzonban, mégis tele van tervekkel, de abban egészen biztos, hogy nem õrzõ-védõ vállalkozásba kezd majd.

Ha jó kapcsolatai vannak az embernek, akkor tud pénzt keresni. Nekem sajnos nincs ilyen. Azért utálom a korrupciót, mert nem vagyok benne.”

Fotó: PestiSrácok.hu
Link

Hozzászólások

117 #1 sooska
- 2016-11-02 18:25
Most már minden rendben,meg lehet nyugodni!s_furdes
272 #2 Kameleon
- 2016-11-03 09:00
Úgy tûnik, nem fér bele a szabad véleménynyilvánításba, ha valaki a hazai korrupció aktív résztvevõinek tekinti a felszámolókat, az ügyészeket és a bírókat, állandó fejfájást okozva ezzel az igazságszolgáltatásnak. Borbély Józsefet - aki magát az "Apostoli Magyar Királyság" kormányzójának tartja - az ügyészség gondnokság alá akarja helyeztetni. http://168ora.hu/...manyzojat/
154 #3 kakas
- 2016-11-03 09:01
65.media.tumblr.com/d05fb0d7744e255e31c2a2bb8907e64c/tumblr_ofpftxxR4g1s4ew3vo1_1280.jpg
4 #4 Posta Imre
- 2016-11-03 20:30
Bõnyi rendõrgyilkosság – szerepelt a házkutatási határozatban, hogy gépfegyver lehet a házban

Szerepelt a rendõrgyilkosság gyanúsított férfit házának átkutatásáról szóló határozatban, hogy gépfegyver is lehet a bõnyi házban, így indokolt lett volna a különleges eljárás – írja a hvg.hu. A dokumentumokból kiderül továbbá, hogy a reggeli rendõri intézkedésnek nem csupán Gy. István volt a célpontja. Elõre tervezett házkutatásról lévén szó, az NNI nyomozóinak értesíteniük a terrorelhárítást, mégsem tették, de még a helyszínen is lett volna lehetõség arra, hogy idõben riasszák a TEK-et, az idõs férfi ugyanis elõször nem akarta beengedni a kiérkezõ rendõröket.

A lap arról is ír, hogy a sérült rendõrt fél órán át nem tudták kihozni a házból, hiába volt odabent a sérült rendõrön kívül még hat ember – három tûzszerész, három nyomozó, és legtöbbjüknél szolgálati fegyver. Hogy miért, arra a rendõrségi vizsgálat fog fényt deríteni. Ám mire a TEK mûveleti egysége megérkezett, a helyszínen már több rendõr volt, mint a házkutatásra érkezett hét – valójában legalább kétszer annyian. Hasonló esetben bevett módszer, hogy fedezeti tûzzel megpróbálják, amennyire csak lehet, visszaszorítani a fegyveres bûnözõt, a sebesültet pedig kihozzák a tûzvonalból, hogy ellátását meg lehessen kezdeni. Arra, hogy ez most miért nem történt meg, szintén a rendõrségi vizsgálat fog választ adni.
http://24.hu/belf...-a-hazban/
238 #5 bivaly
- 2016-11-03 21:00
Ezt a denevér pofájú Pinyót nem látni sehol, csak beszélnek róla !
Annak a szerencsétlen rendõrnek meg nem mondták meg ( nem mondhatták, mert akkor nem megy oda !), hogy õ lesz az "áldozat".
Meg, hogyan kerül a HVG tudósítójához a házkutatási parancs ?
Értem én, csak szeretek hülyeségeket kérdezni fennhangon ! Ez a mániám.
238 #6 bivaly
- 2016-11-03 21:08
Tasnádikám !

Most is rendõri csoportok irányítják az alvilágot. A dolgok tudod nem nagyon változnak, csak a szereplõk ! Az ember élete véges ! A megszokások meg emberöltõket ölelnek át, tulajdonképpen halhatatlanok. Biztos hallottál már olyat, hogy fehér galléros bûnözés, ugye ?
86 #7 kovu
- 2016-11-04 10:10
https://kuruc.inf...

Mégsem bénul le Gyõrkös bal lába - ma temetik a lelõtt rendõrt

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.61 másodperc
3,407,536 egyedi látogató