Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Agyára ment a korrupció - Gondnokság alá helyeztetnék az 'Apostoli Magyar Királyság kormányzóját'

BelföldAsszem lassan cíhelõdheTEK. Úgy tûnik, nem fér bele a szabad véleménynyilvánításba, ha valaki a hazai korrupció aktív résztvevõinek tekinti a felszámolókat, az ügyészeket és a bírókat, állandó fejfájást okozva ezzel az igazságszolgáltatásnak. Borbély Józsefet – aki magát az „Apostoli Magyar Királyság” kormányzójának tartja – az ügyészség gondnokság alá akarja helyeztetni. Ha ez sikerül, Borbély kellemetlenkedéseivel nem kell többet számolniuk a hivataloknak.

Borbély József 1960. július 7-én született Kecskeméten, jelenleg is itt él egy kertes családi házban. Nõs, egy felnõtt lánya van. Szakmáját tekintve bútorasztalos, szakmai gyakorlatát a helyi Szék- és Kárpitosipari Vállalatnál kezdte, mûvezetõ, majd a szakszervezet elnöke lett egészen a cég megszûnéséig. Egykori munkahelyének maradványain a kilencvenes évek elején vállalkozásba kezdett, de belebukott. Ezután pártot alapított Tempó néven, majd létrehozta az „Apostoli Magyar Királyságot”, és kormányzójává nevezte ki magát. Elsõ intézkedéseként keresetet nyújtott be a köztársaság jogi megszüntetésének érdekében.

Más területeken is igen aktívnak bizonyult. Feljelentései nyomán több felszámoló ellen is indult eljárás, de mivel nem kímélte az ügyészeket és a bírókat sem, a perlekedési hajlama ­miatt az ügyészség az idén kezdeményezte a gondnokság alá helyezését.

Az ügyészségi kereset szerint Borbély József mint „vezérlõ fõfejedelem rendeleteket alkot, nyílt parancsokat intéz az általa illegitimnek tartott magyar állam igazságügyi szerveihez, vezeti az Apostoli Magyar Királyság esküdtszékét, amelynek nevében ítéleteket hoz, és vezetõje a Szent Korona Banknak”. Az egyik kirendelt elmeorvos szakértõ véleménye szerint „Borbély József nem elmebeteg, nem gyengeelméjû, érdemi szellemi hanyatlásban nem szenved és olyan szervi elváltozása sincs, amely idõnként tudatzavaros állapotokkal járna együtt”. Egy másik orvos szakértõ egy kulcsélmény kapcsán induló és mind jobban terebélyesedõ téveszmékrõl ír a szakvéleményében, egy harmadik pedig egy paranoid élményfeldolgozáson alapuló élményrõl, amely 2005-ben történt a sértettel.
A szerzõ felvétele

A szerzõ felvétele

De mi volt ez a „kulcsélmény”, amely az egykori bútorasztalost az „Apostoli Magyar Királyság” kormányzói székébe röpítette?

2004-ben Borbély József a kecskeméti székhelyû Glória Bútoripari Rt. felügyelõbizottságának elnöke volt, amikor a cég felszámolás alá került. Borbély szerette volna megvenni a vállalatot, ezért tárgyalásokat kezdeményezett a Kossuth Holding Válságkezelõ és Felszámoló Rt., valamint a Hunyadi Válságmenedzser és Felszámoló Rt. egyik felügyelõbizottsági tagjával. Ígéretet kapott, hogy ötven­­millió forintért – egy irányított felszámolás során – meg tudja venni a volt bútorgyártó céget. A rendszer egy ideig olajozottan mûködött, a Bács-Kiskun Megyei Cégbíróság a Hunyadi Rt.-t rendelte ki a Glória Rt. felszámolására. A Glória „f. a.” ingatlanait a Pewotex Kft.-nek értékesítették, a cég jogutódja az Euro Möbel Line Kft. lett, amelynek ügyvezetõje Borbély József volt. Cége azonban – a beígért hitel késése miatt – nem tudott talpra állni, elrendelték a felszámolását. Borbély úgy volt vele, egye fene, számolják fel, késõbb valahogy újra megszerzi majd.

Nem így történt. A cégre ugyanis mások is szemet vetettek. Az Euro Möbel Line Kft. által felkért szakértõ 2003-ban a kecskeméti belterületen lévõ, 4,6 hektáros ingatlan forgalmi értékét 1 539 121 129 forintban állapította meg. A cégnek hitelezõ Magyar Fejlesztési Bank 2002-ben kelt értékbecslésében 922 millió forint szerepelt. A cég felszámolóbiztosa által felkért ITT Mérnöki Iroda a vagyontárgyak értékét 394 380 902 forintra taksálta. A kecskeméti ipartelep – az irodaépületekkel és a berendezéssel együtt – végül 2006-ban 80 150 000 forint plusz áfa áron kelt el, a vevõ Pintér Sándor belügyminiszter akkori cége, az Immobil 2000 Ingatlanközvetítõ és Hasznosító Kft. volt, és rövid idõ múlva jelentõs haszonnal adta tovább az ingatlant az Andévi Kft.-nek. Borbély megtette a feljelentéseit irányított felszámolás gyanújával. Ebben az ügyben a felszámolókat felmentették a bíróságon, ám egy másik ügyben elmarasztalták az Euro Möbel Line Kft. egyik felszámolóját, mert a cég vagyonát nem a kifizetési sorrendnek megfelelõen értékesítette, ráadásul jogtalan elõnyben részesítette a bútorgyár telephelyét õrzõ Berta Biztonsági Szolgálat Kft.-t (ezt a céget Berta Attila volt budapesti rendõrfõkapitány alapította), amely utóbb a Pintér Sándor érdekeltségébe tartozó Civil Zrt.-nek a tulajdonába került.

Borbély ettõl kezdve feljelentései­­vel üldözte az általa megismert felszámolókat és cégeket. Különösen a Bács-Kiskun Megyei Bíróság egykori cégbíróját, Varga Miklóst, aki körül már Borbély ügyeit megelõzõen is zörgött a haraszt, mert egy – Bosszús fedõnéven elrendelt – titkosszolgálati akció keretében 2002-ben és 2003-ban lehallgatták a telefonjait, majd az adatok alapján a Nemzetbiztonsági Hivatal hivatali visszaélés bûntette és más bûncselekmények megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett az ügyészségen. A feljelentés szerint Varga Miklós „a hivatásával össze nem egyeztethetõ módon, megbízatása felhasználásával, jogosulatlan ellenszolgáltatásért érdekkörébe tartozó vállalkozásokat bíz meg gazdasági társaságok felszámolására. Nevezett a felszámoló kijelölésére szolgáló sorsolásos eljárás megkerülésével személyes ismeretségi körébe tartozó ügyvédeknek, vállalkozóknak adja a megbízást, akik a felszámolási eljárás lefolytatásával jelentõs többlethaszonra tesznek szert.” Az ügyészség 2003. december 22-én nyomozást rendelt el, majd csaknem egy év elteltével az eljárást megszüntették, mert a lehallgatást nem személyre szabottan kérte az NBH, hanem a bíróság védelme céljából. Borbély újabb bizonyítékainak a hatására azonban 2006-ban a Legfõbb Ügyészség a nyomozás folytatásáról határozott.
A szerzõ felvétele

A szerzõ felvétele

Az ügyészség ekkor a bírósághoz fordult, hogy döntsön abban: felhasználhatók-e a bíróság lehallgatása során beszerzett adatok a cégbíróval szemben? A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2007. január 29-i jogerõs döntése szerint a titkos információk felhasználhatók az ügyészségi eljárásban. Varga bírót 2008. augusztus 27-én gyanúsítottként hallgatták ki a Központi Nyomozó Fõügyészségen, ismertették elõtte az összegyûlt terhelõ adatokat. Az ügyben rajta kívül meggyanúsítottak egy ügyvédet, valamint hat, felszámolócégekben tulajdonosként érdekelt személyt, majd az ügyet 2009-ben vádemelési javaslattal lezárták, sõt elkészült a vádtervezet is.

Az ügy azonban minden addigi bírósági végzés és terhelõ bizonyíték ellenére éles fordulatot vett, és nem a bíróságon folytatódott. Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Fõügyészség jelenlegi vezetõje a nyomozást megszüntette. Indoklása szerint Varga Miklós vonatkozásában a titkos információgyûjtés felhasználhatósága olyan mértékben kétséges, hogy vele szemben a vádemeléshez szükséges bizonyosság megállapításához a titkos információgyûjtés adatai alappal nem használhatók fel.

Ezt követõen Borbély József – számos bíró és felszámoló mellett – Keresztes Imrét és Polt Pétert is feljelentette. A gondnokság alá helyezési per elsõ tárgyalását Kecskeméten tartották, megjelent „a kormányzó szûkebb udvartartása is” – mintegy száz ember vesztegelt a járásbíróság aulájában.

A „kormányzó” kérte a nyílt tárgyalást, de a bíró nem járult hozzá, ezért zárt ajtók mögött zajlott. A tárgyalás végén Borbély rögtönzött sajtótájékoztatón elmondta, hogy mind az ügyészségnek, mind a bírónak bilincset ígért arra az esetre, ha ezt a koncepciós eljárást tovább folytatják. Az ügyet végül elfogultság miatt elõbb Szegedre, majd a Makói Járásbíróságra tették át, ott még nem tartottak tárgyalást.

Mindeközben Borbély „kormányzó” tovább tüsténkedik, jelenleg adósokat ment a bankokkal szemben, nem is eredménytelenül: több perbe is beavatkozott már, amelyben az adósnak adtak igazat a hitelszerzõdésével kapcsolatban.

Ha a bíróság helyt ad az ügyészség keresetének, az illetékes gyámhivatal gondnokot fog kirendelni az „apostoli kormányzó” mellé, a beadványait, a feljelentéseit, a kereseteit pedig ezt követõen valószínûleg nem veszik már figyelembe, hanem érdemi vizsgálat nélkül elutasítják.
Link

Hozzászólások

329 #1 gutai zub
- 2016-11-03 17:16
Apostoli Magyar Királyság

és ami van: 1989 óta Magyar Köztársaság
2012 január elseje óta szimplán Köztársaság

Természetesen mind illegitim nonszensz

Vegyük a mai vezetõt, miniszter elnököt orbánt:

25 évvel ezelõtt, a fiatal kisztitkár cigány gyereket ugyan ki nevezte ki bárminek. Õ saját maga.
Fergeteges karrierje aztán mivel õ volt ott, és a birkák rá szavazgattak elkezdõdött. Szemünk elõtt nõtt fel a Parlamentben, pocakosodott ki a semmit tevésben kövér cigánnyá.

Borbély legalább asztalos volt. Valamit dolgozott és fel tud mutatni.

Természetesen ez kevés egy kormányzósághoz, de sokkal több mint orbánnak a miniszter elnökséghez.......
154 #2 kakas
- 2016-11-03 18:13
67.media.tumblr.com/fd80d28a0675defae1d8f016fc1c3d5f/tumblr_og2ucpBhSL1s4ew3vo1_1280.jpg

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.40 másodperc
3,391,547 egyedi látogató