Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Egyre több szülõ fizet azért, hogy ne oltsák be gyermekét

BelföldDe jó! Most akkor "törvény" köll, meg tenor és lesz egészségügyi "lázadás"..., de nem lesz. Nyílt titok, hogy vannak olyan házi gyerekorvosok, akik pénzért cserébe nem adják be a kötelezõ oltást a gyerekeknek, de aláírják az oltási könyvet - ezt mondják a Gyermek-orvosok Egyesületénél. Ezek a szülõk több száz kilométert utaznak azért, hogy ne adassák be a kötelezõ vakcinákat. A szakmai szervezetek szerint a szülõk ezzel nem csak a saját gyereküket, de a társaikat is veszélybe sodorják. Részletek a videóban. Link

Hozzászólások

8 #1 miskolcilaci
- 2016-11-04 17:24
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=k5ZyBFoDemw[/movie]

[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pXy1w7zgCuA[/movie]

A kötelezõ kioltásunk gyógyhír c. mûsorát a hir tv-bõl a már törölték.


[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3GmE7UvZccw[/movie]
kepfeltoltes.hu/161104/542058045K_pkiv_g_s_www.kepfeltoltes.hu_.png

[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=vmYIeoyqYx0[/movie]

kepfeltoltes.hu/161104/K_pkiv_g_s-1_www.kepfeltoltes.hu_.png
kepfeltoltes.hu/161104/K_pkiv_g_s-2_www.kepfeltoltes.hu_.png
kepfeltoltes.hu/161104/<br />
<br />
Végeredmény autizmus!!!<br />
<br />
<br />
<br />
[img]http://kepfeltoltes.hu/161104/K_pkiv_g_s-3_www.kepfeltoltes.hu_.png

kepfeltoltes.hu/161104/K_pkiv_g_s-3_www.kepfeltoltes.hu_.png
3 #2 Enid
- 2016-11-04 18:12
Gyerekek! Elirtatok. Nem "szakmai szervezet", hanem (ebben) a szak-maban (is) a szar vezet!
8 #3 miskolcilaci
- 2016-11-04 19:56
Olasz bíróság SZABÁLYOK VAKCINA OKOZTA Autizmus
Annak ellenére, hogy a legjobb erõfeszítései a gyógyszeripar és a média kurva cinkosai, az elsöprõ bizonyítékokat kiteszik a veszélyeket az MMR vakcina továbbra is kiszûrni.
A tárgy a jogcímcsoport egy olasz bírósági döntés, az elmúlt évben, és kimondta, hogy az MMR-oltás valóban okoz autizmust egy fiatal gyerek.
Tehát itt van: Money éhes pszichopata lett wormed az utat a hatalmi pozíciókat az ipar és a kormányzat.Salivating át a multi-milliárd dolláros nyereséget a kormány megbízta vakcinák, ezek pszichopaták felhagytak minden látszatát lelkiismeret. Tudják jól, ezek a vakcinák nem csak nem mûködik, de rendkívül veszélyes lehet mind a rövid, mind hosszú távon.
A vonal a homokban kapott, hogy velünk legyen. Mi vagyunk az utolsó védelem a gyermekeinknek.Tekintettel az események a múlt havi iskolai lövöldözés, mindannyian tisztában, hogy milyen veszélyekkel jár vakcinák veszélyt ezerszer nagyobb, mint az iskolai lövöldözések.
Olasz bíróság szabályai MMR vakcina tette ravaszt autizmus
Május 8, 2012

Személyzet által Writer
NYR Natural News
Natural Health News - Egy olasz bíróság úgy határozott összefüggés van az MMR-oltás és az autizmus.
Milyen lehet egy úttörõ határozat, az olasz bíróság Rimini úgy határozott, hogy ok-okozati összefüggés közötti MMR-oltás és az abból eredõ autizmus egy fiatal gyerek "jött létre."
A névtelen gyermek kapta meg a vakcinát 2004 márciusában és hazatérve azonnal fejlett kedvezõtlen tüneteket. A következõ évben a gyermek visszafejlõdött, fogadó autizmus diagnózist egy évvel késõbb, és most 100%-ban letiltotta a betegséget.
Az olasz bíróság kimondta, hogy a gyermek "már sérült visszafordíthatatlan szövõdmények miatt a védõoltás (profilaxis trivalens MMR)", és elrendelte az Egészségügyi Minisztérium, hogy kompenzálja a gyermek 15 éves járadék, és megtéríti a szülõk a bírósági költségeket.
Az ítélet megtalálható a teljes itt és az eredeti tudósítást olasz megjelenik itt . A durva Google fordítás megjelenik itt .
Az ügy várhatóan menni fellebbezni a hatóságok az érintett állíthat jogi precedenst.
Nem az elsõ ítélet ellen a vakcina
Ez azonban a második nemrégiben ítéletben jutott erre a következtetésre. Az év elején egy amerikai bíróság azt is megállapította, hogy az MMR (kanyaró, mumpsz, rubeola) vakcina okozhat autizmus.
A döntés, hogy a tartott nagyon csendes a sajtóban, az Egyesült Államok Szövetségi Bíróság Követelések elismerte, hogy a higany alapú tartósítószer thimerosal volt, ami 2002-ig a vakcina okozott, autizmus esetén egy gyermek.
Az uralkodó csak egy volt 4900 esetben jelenleg mérlegelendõ kompenzációs kifizetések. Egészségügyi tisztviselõk amiatt, hogy lehetett nyitni a zsilipeket még több állításokat.
---------------------------------
Védõoltások
&#8226; Postabontás
Share on favoritesShare on emailShare on printShare on pdfonline|
Tisztelt Szerkesztõség!
A tavalyi évben 5-6 autista kisgyereket kezeltem, szüleik egyértelmûen kijelentették, hogy kötelezõ védõoltást követõ napoktól kezdõdött gyermekeik betegsége. Védõoltás után magas láz volt jellemzõ, majd a fokozatos szellemi leépülés. Sajnos, eredményeket csak részben sikerült elérni, mivel az oltóanyagok olyan vírus-nehézfém kombinációt tartalmaz, ami a mai tudásunk szerint örökre beépül az idegrendszerbe. Értetlenül kérdezik az orvosok is miért kell nehézfém egy gyógyszerben.
Nagyon egyszerû a válasz: Dr Hulda Clark kutatása szerint, mindig egy vegyi anyag (higany) utat nyit a vírusok elõtt, így az immunrendszer védtelen.
Az esetleges oltóanyagoktól megbetegedettek keressenek N.E.S biorezonancia terapeutát, ezzel lehet egy kicsit segíteni az érintetteken. A gyerekek látványosan nyugodtabbak lettek, igaz teljes gyógyulást nem sikerült még senkinél se elérni.
A táplálkozást teljesen liszt és cukormentessé érdemes tenni, mivel a lisztben található glutén terheli a meggyengített idegrendszert.
Remélem tudtam segíteni.
Paleó
------------------
Az oltást követõen 44,6% -kal nõtt a méhnyakrák elõfordulása
2014OKT14
A múlt héten jelentette be Beneda Attila kabinetfõnök, hogy jövõre &#8220;kötelezõen ajánlott&#8221; lesz a HPV meddõséget elõsegítõ injekció, amit a méhnyakrák megelõzésének ürügyével tukmálnak a tájékozatlan diáklányokra.
A magát &#8220;egészségvezetõnek&#8221; aposztrofáló kabinetfõnök melegen ajánlja ezt a teszteletlen méreginjekciót, mely szerinte az oltottak életét évtizedek múltán &#8220;meg fogja menteni&#8221;. Ha nem az államtitkárság közalkalmazottja állítana ilyen hajmeresztõ és hamis dolgot egy termékrõl, akkor bizonyára súlyos tízmilliókkal bírságolná a Gazdasági Versenyhivatal tisztességtelen reklámért.
Meglátásunk szerint Beneda súlyosan megsértette a hatályos törvényeket azzal, hogy elmulasztotta tájékoztatni a nagyérdemût arról, hogy az oltóanyag rákmegelõzõ hatása városi legenda csupán, egy képtelen fikció, s hogy többszáz lány halt meg, s ezrek bénultak le e vakcina következtében.
A HPV vírusnak többszáz alfaja létezik, ebbõl néhány ellen &#8220;véd&#8221; a vakcina &#8211; a tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy az oltottakban más, sokkal ártalmasabb HPV alfajok terjednek el.
Az amerikai hatóságok 2006-ban megállapították, hogy azok a lányok, akik korábban a vakcinákban található HPV vírussal már fertõzõttek voltak, a Gardasil oltást követõen 44,6% -kal nõtt a méhnyakrák elõfordulása.
Errõl vajon miért nem tud a hazai &#8220;egészségügyi&#8221; kormányzat?
Beneda újságírói kérdésre azt mondta:
nem tudni még, melyik gyártó vakcinája lesz a nyertes, a befutó a tenderen. &#8220;Nem kell hozzá nagy jóstehetség, a GSK ugyanis öles betûkkel reklámozza honlapján a januárban tartandó úgynevezett Európai Méhnyakrák Megelõzési Hetet&#8221;.
Beneda elmondta azt is: egy milliárd Ft közpénzt különítettek el erre a finoman fogalmazva is kétes vakcinára. A három ismétlõoltásból álló sorozat ára korábban 90 ezer Ft volt, melyet a kevésbé tehetõseknek az önkormányzatok, és különféle civil szervezetek &#8220;szponzorálták&#8221; meg. Beneda úgy reméli, hogy lényegesen kedvezõbb áron sikerül beszerezniük a vakcinát.
Arra nem tért ki a vakcinadiktátor, hogy csak lányoknak, vagy fiúknak is adják-e majd.
Ha idehaza is oly sok halálesetet és bénulást okoz majd a vakcina, mint amit a külföldi tapasztalatok tükröznek, akkor mélyen a zsebébe nyúlhat majd az állam&#8230; feltéve, ha szokásuk szerint le nem tagadják, s ismeretlen okokra mutogatva hárítják el a felelõsséget.
Újságírói kérdésre nem tudták biztosra mondani, melyik évfolyamban adják majd, de én a 6. osztályra tippelek. Ugyanis akkor együtt adják majd a kötelezõ MMR és a dTAP ismétlõkkel, ami egyrészt hatványozni fogja a káros hatásaikat, másrészt képtelenség lesz szétválasztani, hogy melyik vakcina okozta a maradandó egészségkárosodást, halált &#8211; a kötelezõk, vagy a kötelezõen ajánlott&#8230; Utóbbiakért feltehetõleg még elméletileg sem vállal felelõsséget az állam. Óriási tragédia lesz, ha a devizahitelekkel kizsigerelt családok tizenéves leányai sorban bénulnak le/halnak meg majd Beneda &#8220;örömteli&#8221; újításától.
Reméljük, a társadalom idejében feleszmél, s a kötelezõen ajánlott oltásokat visszautasítja, a kötelezõket pedig nagyon határozottan, polgári engedetlenség keretében megtagadja.
Elég az oltási önkénybõl! Morális ébredést az egészségügyben!
A HPV vakcinákról további infók: http://bekenagykovet.hu/okesz21.html

A nagy tiomerzál leleplezés: higanyos oltóanyagok, autizmus és a gyermeked egészsége
2012 június 21., csütörtök 07:42 Dawn Prate BigPharma

Valószínûleg láttál már olyat,hogy a nõvér behelyezi a fecskendõt egy nagy üvegbe, bizonyos mennyiségû folyadékot kiemel, majd a többi visszakerül az eredeti csomagolásba. Amennyiben szemtanúja voltál hasonló esetnek, akkor láttad, hogy hogyan csökkentik a saját költségeiket. Azért, hogy minél több oltóanyagot eladhassanak viszonylag alacsony áron kitalálták a &#8220;multi-dózisú egységeket&#8221;, ám ezekbe könnyen kerülhetnek szennyezõdések. Biztosították az embereket, hogy az oltóanyag tartályába nyitás és zárás során kerülõ baktériumokat a tartósítószer rövid idõn belül megöli.
Ismerõsen hangzik? Ez egy hasonló történet a vállalati Amerika viszonyáról a tartósítószerekkel. Ezzel pénzt spórolhatnak maguknak, míg a te egészségedet kockáztatják. Nagyon sok tartósítószer megtalálható ételekben is, a vakcinákban találhatók nem csak a baktériumokat és gombákat ölik meg, hanem kiterjedt neurológiai károsodáshoz vezethet, akár autizmusig is.
Thimerosal (magyar néven: tiomerzál)
A tiomerzál egy tartósítási lehetõség a vakcina gyártóknak. Elsõként Eli Lilly cége használta az 1920-as évek végén és az 1930-as évek elején, a cég 1940-es években kezdett el ilyen tartósítószerrel ellátott vakcinákat árulni. A tiomerzál 49.6 %-a higany, metabolizált vagy lefokozott etil-higanyt tartalmaz. Higany, vagy pontosabban etil-higany a fõ hatóanyag, aminek célja a szennyezõ kórokozók elpusztítása. Sajnos a higany ennél több mindent elpusztít.
Az amerikai Department of Defense szerint a higany veszélyes anyag, halált okozhat, ha lenyelik, belélegzik, vagy bõrrel érintkezik. Tanulmányok kimutatták, hogy miután fõemlõsöknek és más állatoknak is beadták az injekciót a higany felhalmozódott az agyukban. A higanymérgezés okozhat kardiovaszkuláris betegségeket, autizmust, szellemi visszamaradottságot, diszlexiát és más idegrendszeri betegségeket. Ezért az FDA (Food and Drug Administration - Amerikai Étel- és Gyógyszerhivatal) szigorúan szabályozza a higany ételbe és gyógyszerbe kerülését. Fogászati amalgám tömések és különféle oltóanyagok is tartalmazhatnak higanyt, ezekbõl pedig könnyen kerülhet az óceánokba is.
Sosem volt kérdés, hogy a higany mérgezõ-e. Az igazi kérdés az, hogy pontos mekkora az az adag a higanyból, amely már komoly mérgezést okozhat és, hogy milyen lehetséges következményei lehetnek a gyermekeinkre nézve ezeknek a &#8220;kis&#8221; adagoknak.
Eli Lilly és cége állítólag megválaszolták ezt a kérdést már 1930-ban. Szerintük nagyon alacsony rendû a tiomerzál mérgezési tulajdonsága, 1929-ben felkérték orvosaikat, hogy végezzenek kísérleteket az Indianapolis-i városi kórházban agyhártyagyulladásban szenvedõ páciensein. 1990-ben ezt a 60 éves bizonyítékot még mindig idézték egy vállalati prospektusban. Andrew Waters, aki Eli Lilly ellen pereskedett, azt állítja, hogy a vállalat a legtöbb tanulmány kritikus pontjait nem hozta nyilvánosságra mostanáig sem.
Mindenütt betiltották, kivéve Amerikában
(Fordítói megjegyzés: a cikk írója nem tudja, hogy Magyarországon is forgalomban van ma is.) A következõ példák valószínûleg megmagyarázzák, hogy miért tiltották be a tiomerzált több, mint 20 országban. 1977-ben egy orosz tanulmány kimutatta, hogy azok a felnõttek, akik szervezetében fellelhetõ volt etil-higany, vagy higany tiomerzál formájában, csak évekkel késõbb szenvedtek súlyos agyi károsodásokat. Ezek a kutatások kimutatták azt is, hogy a tiomerzál mérgezés okozhat tubuláris nekrózist, idegrendszer sérüléseket, akár kómát vagy halált is. Ennek eredményeként 1980-ban Oroszország betiltotta a tiomerzál használatát gyerekoltásoknál. Dánia, Ausztria, Japán, Nagy-Britannia és az összes Skandináv ország is betiltotta ezt a tartósítószert. Eli Lilly ragaszkodott az általa hitt igazsághoz, ám ezek 1999-ben megdõlni látszottak. Miután az oltást minden 15 gyerekbõl 12 megkapta, a nyilvánosság elõtt még titkosabbá tették a tiomerzál lehetséges veszélyeit. Egy 1999-es tanulmány szerint a higany néhány gyermeknél genetikai vagy fejlõdési rendellenességet okoz.
Ha a gyermekek szervezetében a higany elért egy bizonyos értéket, onnantól kezdve komoly problémákkal kellett szembenézniük. Néhány injekció, például a hepatitis-B, 12,5 mikrogramm higanyt is tartalmazhat adagonként. Ez százszorosa annak, amit az EPA (Environmental Protection Agency - Környezetvédelmi Ügynökség) felsõ határnak szabott meg. A hepatitis-B nem az egyetlen oltás ami gyanúba keveredett. Burton Goldberg az Alternatív gyógymódokban azt nyilatkozta, hogy egyre több összefüggést találnak a tudósok a tiomerzál és az idegrendszeri károsodások között. Egy riportban Dr. Vijendra Singh, a Michigan-i egyetem Gyógyszertani tanszékének igazgatója, elmondta, hogy nagyobb gyakorisággal fordul elõ autizmus azoknál a gyerekeknél, akik megkapták a kanyaró, rubeola és mumpsz elleni oltásokat. A Nemzeti Vakcina Információs Központ bécsi és virginiai részleges észrevette, hogy nagy az összefüggés az MMR vakcinák és az autizmus jellemzõi között. Az Agyhártyagyulladással Fertõzötteket Támogató Csoport jelentése szerint azoknál az angol gyermekeknél, akik megkapták az MMR oltást már 30 nap után jelentkeztek az autizmus tünetei. A diftériára, a szamárköhögésre és a tetanuszra kapott oltás (DPT) két, négy vagy csak hat hónap után mutatkoztak az autizmus elsõ tünetei.
Mire az FDA hivatalosan megjelentette ezeket a híreket már túl késõ volt. A baj már megtörtént.
Az autizmus és a tiomerzál közötti kapcsolat
Amerikában az autizmussal élõk száma 500000-rõl 1,5 millióra nõtt az 1980-as évek óta. Kaliforniában 273 %-kal nõtt az autisták száma 1993 és 1998 között. Marylandben 513%-kal nõtt az autisták száma ugyanebben az öt évben, és sok más állam is hasonlóan megdöbbentõ adatokról számolt be. Néhány tudós azt állítja, hogy a becsült esetek száma 15-szeresére - 1500 százalékkal - nõtt 1991 óta, amikor is megduplázódott azoknak a védõoltásoknak a száma melyeket gyermekkorban kell beadni. Amíg 1991 elõtt 2500 gyerekbõl csak egyet diagnosztizáltak autizmussal, manapság 166 gyerekbõl egy legalább szenved ettõl a betegségtõl.
Kísérteties hasonlóság van azoknak a száma között akik megkapták a tiomerzált tartalmazó oltóanyagot és azok között akiknél az autizmus jelentkezett. Manapság egy gyerek élete elsõ 15 hónapjában nagyjából 21 védõoltást kap. Miután több tudós és aktivista is észlelte ezt az összefüggést, szívügyükké vált és nyomozást indítottak.
Statisztikai bizonyítékok a tiomerzál és az idegrendszeri betegségek közti összefüggésre
2000 júniusában, a CDC (Centers for Disease Control and Prevention / Betegség kezelés és megelõzési központ) összehívta a szövetségi képviselõket és az iparág képviselõit, hogy megvitassák a nyugtalanító bizonyítékokat. Tom Verstraeten, járványkutató elemezte a CDC adatbázisban található összes adatot, és arra a következtetésre jutott, hogy nagy valószínûséggel a tiomerzál a felelõs az autizmus és más neurológiai rendellenességek kialakulásáért. Verstraeten elmondta, hogy korábbi kutatásokból is kiderült már, hogy igen szoros kapcsolat van a tiomerzál és a beszéd késések,a figyelemzavar, a hiperaktívitás és az autizmus kialakulása között. Verstraeten szerint ha a statisztikát és az általa talált bizonyítékokat összehasonlítjuk, kiderül, hogy a vakcinák és a neurológia rendellenességek kialakulása között szoros a kapcsolat. Dr. Bill Weil, az AAP (American Academy of Pediatrics - Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia) tanácsadója és Dr. Richard Johnston, egy immunológus és egy gyermekgyógyász a Colorado-i Egyetemtõl hasonló problémával fordult a csoporthoz.
Mivel a CDC nem talált ok-okozati összefüggéseket, hamar felfüggesztették ezt az ügyet. Ezután a CDC megbízta az IOM-ot / Institute of Medicine - Gyógyszer Intézet /, hogy további vizsgálatokat folytassanak ez ügyben. Robert F. Kennedy Jr. ebben a tanulmányában akarta tisztázni korábbi állításait. Az IOM 2001-es jelentésében a Védõoltás Biztonsági Vizsgáló Bizottság elismerte, hogy a kapcsolat a tiomerzál és az idegrendszeri fejlõdési zavarok között biológiailag elfogadható, de a bizonyítékokat nem fogadták el. A bizottság elrendelte a tiomerzál vakcinák fokozatos megszüntetését, ezzel csökkentve a csecsemõk és gyerekek szervezetébe kerülõ higany mennyiségét. Azonban ezeket a megállapításokat nem feltétlenül fogadták el. A 2000-es találkozón a tiomerzál és az autizmus közötti kapcsolatból, csak a tartósítószert tartották meggyõzõnek.
De mit is jelent az, hogy meggyõzõ? Nos, ez attól függ, hogy mirõl beszélünk. Az FDA szerint az a meggyõzõ, hogy az õ felfedezéseik tagadják a tiomerzál és az autizmus kapcsolatát. Egyedül Tom Verstraeten, a járványkutató véleménye tudta ezt a gondolatot egy kicsit megváltoztatni. 2000-ben Verstraeten még élénken kampányolt a tiomerzál ellen, mindaddig amíg a GlaxoSmithLkine fel nem kérte õt különbözõ kutatásokra, ekkor megváltoztatta a tiomerzálról alkotott negatív véleményét. 2003-tõl Verstraeten semlegesnek vallotta magát ebben a kérdésben. Majd 2004-ben, az õt ért kritikák után írt egy levelet a Pediatrics vezetõjének, melyben próbálta megmagyarázni a CDC és a saját cselekedeteit.
A Merck továbbra is forgalmazza a tiomerzál tartalmú vakcinákat
A Merck & Co. csökkentette a tiomerzál szintet az oltóanyagaikban és így forgalmazták ezeket tovább. 1999-ben egy közfelháborodást követõen a Merck & Co. megszüntette a tiomerzál használatát a saját vakcináikban. 1999 szeptemberében a Merck bemutatta legújabb termékét, a tartósítószer-mentes oltóanyagot, de tovább folytatódott a tiomerzállal tartósított vakcinák árusítása egészen 2001-ig. Csak 2002-ben egy kongresszusi vizsgálóbizottság tudta végleg megállítani ezen vakcinák forgalmazását. Rep. Dave Weldon, R-Fla., Merck nevében vezetett félre mindenkit. A CDC tisztviselõi úgy döntöttek figyelmen kívül hagyják Dr. Mark Geier, genetikus, valamint fia és kutatási partnere, David Geier figyelmeztetéseit. Dr. Geier szerint több, mint 5000 olyan cikk jelent meg, amelyek kétségbe vonják a tiomerzál vakcinák biztonságát.
Geier elemezte az adatokat és megállapította, hogy minél több tartósítószert kap egy gyermek, annál nagyobb eséllyel lesz autista. A CDC azt állította, hogy Geier visszaélt a CDC adatbázisában fellelhetõ adatokkal, csak azért, hogy segítsen bizonyítani saját elméletét. Úgy tûnik nincs elég bizonyíték, arra, hogy a tiomerzál és az autizmus között szoros a kapcsolat, így lehet, hogy a kormányzati vagy ipari érdekeket hamis adatokkal támasztják alá. Verstraeten elismerte,hogy ezek a meggyõzõ érvek, de nem tartja kizártnak, hogy más még meggyõzõbb érveket talál ezen megállapítás ellenkezõjére.
A nép a vakcina gyártók ellen
Mivel az egészségügytõl nem várhatnak segítséget vagy felvilágosítást a tiomerzál veszélyeirõl, ezért néhány szülõ az ösztöneire hallgatva jogi lépéseket tesz az oltóanyag gyártó cégek ellen. Több, mint 4200 család indított pert a tiomerzál által okozott káraik miatt. Ezeknek a pereknek két fõ célja volt; Elõször, hogy jóvá tegyék azokat a károkat, melyeket okoztak (fõként az érzelmi, lelki károkat), másodszor pedig, hogy ezek a vállalatok kevesebb aggodalmat okozzanak késõbb a közegészségügyben.
A pereknek nagyon lassan lett eredménye. Az elsõ perek eredménye az 1986-os országos gyermekoltási törvény lett. Ez a törvény kimondja, hogy az áldozatok jogorvoslatot a bíróságon kereshetnek. A vakcina beadását követõ három évben jelentkezõ tünetek miatt kérhetnek segítséget. Viszont egyes esetekben az autizmus tünetei nem jelentkeznek az elsõ hat évben sem. Hiába követelték a tiomerzál tartalmú vakcinák gyártásának befejezését néhány nagy cég, például az Aventis, a GlaxoSmithKline, a Merck és a Johnson & Johnson sem állt le, így most a bíróság elõtt kellett felelniük tetteikért.
A bizonyítás rendkívül problémás az ilyen esetekben. A tudományos adatok hiányával védekeznek, mivel nincs pontos bizonyíték arra, hogy a tiomerzál okozza az autizmust. A CDC tett egy nagyon alattomos lépést, eladta az adatokat egy magánvállalatnak, ami biztosítja, hogy az ügyvédek nem juthatnak hozzá semmilyen információhoz ezzel az üggyel kapcsolatban.
Az elmúlt öt évben a Kongresszus is támogatta a vakcina gyártókat, állítólag &#8220;biztonsági&#8221; okokból. 2002-ben valamilyen titokzatos módon a Homeland Security megakadályozta egy törvényjavaslat beadását a tiomerzállal kapcsolatban. A felháborodott szülök és aktivisták éltek az &#8220; Eli Lilly Protection Act&#8221;-tel, ekkor Dick Armey azt nyilatkozta a CBS News-nak, hogy megpróbálta megakadályozni a módosítást, de a vakcina gyártók azzal fenyegetõznek, hogy bezárnak. Armey azt állította, hogy ez nemzetbiztonsági ügy. &#8220;Szükségünk van ezekre a vakcinákra,mi lesz ha az országot biológiai fegyverrel támadják meg?&#8221;
Ironikus, de szó sem volt külföldi biológiai terrorizmusról, ám az amerikai családok nagy részének életét teljesen tönkre tették ezek az oltóanyagok. 2003-ban Armey az általa kérvényezett törvény módosítás javaslatát felfüggesztette, de ez nem akadályozta meg abban, hogy továbbra is a vakcina gyártókat támogassa.
A Szenátus fõ vezetõje Bill Frist nem vett részt a tiomerzál-vitában, miután a gyógyszeripartól $873,000 -t kapott. Kennedy szerint Frist megengedhette magának, hogy belülrõl, titokban segítse az iparágat. Kennedy öt alkalmat is jelentett, amikor Frist megpróbálta lepecsételtetni a kormánnyal az oltóanyaggal kapcsolatos dokumentumait és megóvni Eli Lillyt az idézésektõl. 2005-ben Frist megpróbálta bevezetni az S-3 nevû &#8220;Amerika védelme a terrortól&#8221; nevû törvényjavaslatot, amely tulajdonképpen minden tiomerzállal kapcsolatos felelõsség alól felmentette volna a gyógyszeripart. Gyógyszergyártók, beleértve a Merck-et, a GlaxoSmithKline-t, az Aventis-t, az Eli Lilly-t és a Weyeth tudtak a veszélyekrõl,sõt egyre több bizonyíték utal arra, hogy a felsõ vállalati tisztviselõk is tisztában voltak a problémákról és mégsem csináltak semmit.
A Los Angeles Times kiszivárogtatott egy titkos feljegyzést, melybõl egyértelmûen kiderül, hogy a Merck & Co. belekeveri az oltóanyagokba a tiomerzált, pedig tudja, hogy ártalmas lehet a csecsemõkre. Állítólag, Dr. Maurice Hilleman, az egyik vezetõ tudós már 1991-ben figyelmeztette a Merck tulajdonosát arról, hogy mik a lehetséges veszélyek. Dr. Hilleman elmondta, hogy egy hat hónapos gyermeknél, aki rendszeresen kap védõoltásokat 87-szer több higany jut a szervezetébe,mint amennyi megengedett. A mai megengedett maximum tiomerzál szintnél 400-szor nagyobb volt az akkori.
Nemcsak a kormányzat és az ipari tisztviselõk, hanem már a média is tagadja a tiomerzál okozta problémákat. Nemrég Robert Kennedy Jr. adott interjút az ABC-nek, melyben kritizálta a tiomerzált. Az ABC-t azzal vádolják, hogy azért nem akarja leadni azt az interjút, mert a gyógyszeripart kritizálja.
Folytatódik a vita a tiomerzálról
Talán ez a hatalmas vita elcsendesedik abban az öt éves ciklusban, amíg &#8220; több kutatást&#8221; végeznek. Burton Goldberg megjegyezte, hogy egy hiba van a folyamatban,mivel figyelembe kéne venni azt is, hogy milyen az idegrostok &#8220;szigetelése&#8221;, ez már megmagyarázhatná azt, hogy a higany pontosan miért is okoz autizmust és idegrendszeri károsodást. Ezt is figyelembe véve elkerülhetõ lenne az epilepszia az idõsebb autista gyerekeknél.
A tudósok keresik azt a biológiai kapcsolatot, ami erõs összefüggést mutathat. A Northeastern-i Egyetem kutatói együtt müködnek a Nebraska-i Egyetem tudósaival, lehet, hogy a közelmúltban megtalálták az okát annak, hogy a tiomerzál hogyan zavarja az agyi mûködést. Ha ezek a kutatások igaznak bizonyulnak, akkor az oltóanyaggyártók nem tudnak a tiomerzál rejtett, káros hatásai ellen tenni.
Richard Deth gyógyszerész professzor és munkatársai megállapították, hogy a tiomerzál rossz hatással van a szénatomok mûködésére. Ezek a szénatomok jelentõs szerepet játszanak a DNS funkciók megfelelõ idegrendszeri fejlõdésében. Továbbá a tudósok nemrég betekintést nyertek abba a folyamatba, amelyben a tiomerzál beleavatkozik a folsav metilációjába. Ez mechanizmus gátolja a bioszintézist, most B12 vitamint(metilkobalamin)adnak be autista gyermekeknek.
Higanyról, oltóanyagokról, tiomerzálról szakértõktõl
"Ma már minden gyermekoltásból kell készíteni minimum egy higanymentes változatot, arra kérném a szülõket, hogy ha úgy döntenek beoltatják gyermekeiket, akkor mindenképp ezt a változatot válasszák. Higany beadása gyermekeknek, különösen csecsemõknek, akiknek az immunrendszere még fejletlen, olyan, mint egy támadás az immunrendszerre nézve."
Stephen B. Edelson MD :Amikrõl az orvosa nem mesél az autoimmun betegségekkel kapcsolatban (65. oldal)

"Az 1999-es tanulmány szerint egy átlagos orvosi látogatáskor egy MMR és egy Hepatitis-B vakcina beadásakor a gyermek szervezetébe 62,5 ug higany kerül. Ez százszorosa a megengedett dózisnak. Ami ennél is rosszabb, az az, hogy vannak csecsemõk, akik még több tartósítószert kapnak egy oltás alkalmával. Ha az oltóanyagot nem rázzák fel használat elõtt, akkor az utolsó adagba marad rendkívül sok higany. Ha a te csecsemõd szerencsétlen õvé lesz az utolsó adag és súlyos agyi sérüléseket szenvedhet."
Russell L. Blaylock MD:Az egészség és a táplálkozás titkai (166. oldal)

"Több ezer család állítja, hogy bizonyítani tudja videofelvételekkel és fényképekkel, hogy a gyermeke teljesen normális volt addig, amíg meg nem kapta a védõoltásokat, ezekre rosszul reagált a szervezete, késõbb pedig autista lett. A beadandó oltások száma 1940-ben 3-ról 22-re nõtt, ezeket a gyerekek nagy része két éves kora elõtt megkapja."
Roger V. Kendall PhD : Wellness építése DMG-vel (104. oldal)

"Tudjuk, hogy a higany bizonyos fajtái zsírban oldódnak, ezért az agy különösen érzékeny a higany felhalmozódásra. Ezeket a fajtákat vakcina tartósítószerként használták. Az agyban a protein struktúrákhoz csatolja magát, itt nem zavarja a membrán funkciókat. Kötõdve a sejthártyához, a higany megváltoztatja a hártya folyadék minõségét, merevebbé teszi azt, ez okozza a cella gyorsabb öregedését. A neurotubulusok gyártják a sejt tubulin nevû anyagot. Tudjuk, hogy ha a higany kölcsönhatásba lép a tubulinnal. A patkányokon végzett kísérletek egyértelmûen kimutatják, hogy a higany felelõs a tubulin 75%-os növekedéséért."
Russell L. Blaylock MD : Az egészség és a táplálkozás titkai (53.oldal)

"Az újszülött csecsemõknél különösen nagy kockázattal jár egy higanytartalmú vakcina beadása, mivel nagyobb eséllyel szenvednek szervi károsodást. A tápcsatornában, a májban, a hasnyálmirigyben, a vesében és az immunrendszerben tud a legkönnyebben felszívódni a higany. Kutatások kimutatták, hogy kanyaró elleni oltás beadása után autista gyerekeknél gyakrabban jelentkeztek krónikus, gyulladásos bélbetegségek."
Élet Fejlesztési Alapítvány : Betegségek megelõzése és kezelése (153. oldal)

"Tanulmányok szerint az autista gyerekek szervezetében nagyon sok higany található,amire a higanytartalmú vakcinákon kívül más okot nem találtak. Ez a higany-szint megegyezik az iparban már mérgezõnek nevezhetõ szinttel. Rengeteg autizmussal foglalkozó klinika drámai javulást figyelt meg a gyermekek viselkedésében, amikor a higanyt megpróbálták kiüríteni a szervezetükbõl. Az eredmény attól is függött, hogy milyen hamar távolították el a higanyt, bár minden esetben maradandó károsodást figyeltek meg. Csecsemõk esetében, az agyi reparatív képesség miatt az óriási javulás lehetõsége is ott van. A legnagyobb probléma az, hogy az autizmus miatt más fertõzést is könnyen elkaphatnak, például gyomor-, immun-, idegrendszerrel kapcsolatos betegségeket, ezért néhány gyermek alultápláltsággal is küzd. Néhány elkötelezett segítõnek köszönhetõen vannak olyan gyerekek, akik hosszas küzdelem után, de visszatérhetnek a normális életbe, és meggyógyulnak."
Russell L. Blaylock MD : Az egészséges táplálkozás titkai (166. oldal)

"A higanymérgezés az autizmus feltételezett oka, egyes tudósok szerint 1984 és 1994 között tízszeresére nõtt az autizmussal diagnosztizált gyerekek száma. Pontosabban a higany alapú tartósítószer, a tiomerzál, melyet nagyon sok oltóanyagba kevertek. A thmierosal-mentes injekciók elérhetõek. Ha olyan gyermeked van, aki nemsokára oltást kap, mindenképp kérdezz rá, hogy az oltóanyag nem tartalmaz-e tiomerzált. Ha mégis nem kívánt fém kerül a szervezetébe, a moszat, annak nélkülözhetetlen ásványi anyagai (kalcium, magnézium) segíthetnek eltávolítani ezt."
Phyllis A. Balch : Diéta és Wellness receptek (198. oldal)

"A DPT vakcina 45.000 esetben okoz autizmust évente Amerikában, a kanyaró-mumpsz-rubeola (MMR) injekció 10000 esetbõl 15-ször okoz mentális zavart, gyomor-bélrendszeri károsodást, és növeli a halálozás lehetõségét 6-12 hónapos korban. Jelenleg több, mint 500.000 autizmussal élõk száma Amerikában. Svédországban és Hollandiában ennek száma 0, mivel nem használtak olyan oltóanyagokat, amelyek ilyen súlyos betegséget okozhattak volna. Ettõl a mentális betegségtõl szenvedõk visszafogott személyiségekké válnak, képtelenek beszélni, erõszakosak lesznek és álmatlanságtól szenvednek. Ezen tünetek kialakulásáért felelõsek lehetnek még a csecsemõkorban használt antibiotikumok, vitaminhiány vagy tej és adalékanyag allergia."
Joseph B. Marion : Anti-Aging Manual ( 450. oldal)

"Egyre több oltást javasolnak, különösen az újszülötteknek, vigyázni kell, nehogy higanytartalmút ajánljanak. Több, mint 22 oltást kellene beadni egy gyereknek két éves kora elõtt!"
Russell L. Blaylock MD : Az egészséges táplálkozás titkai (64. oldal)

"Egy elmélet szerint, nagyon ritka esetekben a gyermek immunrendszere teljesen legyengülhet, amikor megkapja a kanyaró-mumpsz-rubeola védõoltást (MMR). Ennek következtében a gyermek emésztõrendszere nem képes lebontani bizonyos fehérjéket, illetve abnormális agyi fejlõdés is kezdetét veszi. Vannak akik szerint egy bizonyos diéta lenne a megoldás, melybõl az olyanok, mint a búza és a tejtermékek nem szerepelnének, így vissza lehetne fordítani a betegséget. Kutatásokat fognak végezni ezen elmélettel kapcsolatban Az Orvostudományi Intézet bizottság 2001-es jelentése szerint nem lehet párhuzamot vonni az MMR vakcina és az autizmus között. A bizottság azt javasolta, hogy ne legyenek változtatások a gyermekvédõoltások terén."
Ellen Mazo és Keith Berndtson MD : Az immunrendszer elõnyei ( 292. oldal)

"Ahelyett, hogy az összes higannyal szennyezett vakcinát visszavonnák, azt tanácsolják, hogy a szülõk oltassák be gyermekeiket ezekkel, amíg az új oltóanyagok el nem készülnek. Két orvosi szakszervezet különbözõ véleménye, az egyik szerint sokkal rosszabb az a betegség amiben a higannyal szennyezett oltás miatt szenvednek, mint az ami ellen eredetileg be lettek oltva, míg a másik azt javasolja, hogy továbbra is szükség van ezekre az injekciókra. Meglepõ volt, amikor bizonyos vizsgálatok során kiderült, hogy több orvos is részesedést kapott az oltóanyaggyártóktól, csak azért, hogy az õ oltóanyagukat adják be. Õk feláldozták gyermekek millióinak egészségét és inkább a saját zsebüket tömték meg. "
Russell L. Blaylock MD : Az egészséges táplálkozás titkai (167. oldal)

"Az autizmus tünetei nagyon hasonlítanak a higanymérgezéséhez. Immunrendszerben fellépõ zavarok és látási zavarok. Ha idõben kivonják a gyermekek szervezetébõl a higany és más nehéz fémeket, talán kisebb az esélye a maradandó károsodásnak. Legtöbb autista egyénnek rossz a mája, alacsony az antioxidáns és glutathion szintje.Tény, hogy a vakcinák hatékonyak, de a termelés során sokkal körültekintõbben kell eljárni. A jelenleg gyártott vakcinák is tartalmaznak olyan káros anyagokat, mint a higany. A kapcsolat a vakcinák és az autizmus között sokkal erõsebb, mint azt az orvosi közösség hajlandó elismerni, ezen a téren sürgõs kutatásokra lenne szükség."
Roger V. Kendall PhD : Wellness építése DMG-vel (105. oldal)

"Már az oltási programok kezdetétõl használták a tiomerzál nevû tartósítószert. Ez egészen a közelmúltig így volt, amikor a szülõk és a szakértõk annyira felháborodtak, hogy a hatóságok betiltották ezt a tartósítószert. Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia és az Amerikai Családsegítõ Akadémia sem figyelmeztette sem a gyerekorvosokat, sem a szülõket, pedig kénytelenek lettek volna. Már 60 évvel ezelõtt ismert volt a higany mérgezõ hatása, de úgy tûnik a gyártók sokkal jobban aggódtak azok miatt a perek miatt amiket hazugságaik miatt kellett volna elszenvedniük."
Russell L. Blaylock MD : Az egészséges táplálkozás titkai (165. oldal)

"A 2001-es Orvostudományi Intézet jeletésébõl kiderül, hogy az intézet azt sugallja, hogy nincs kapcsolat az MMR vakcina és az autizmus között. A bizottság azt javasolja, hogy ne változtassanak a gyermek védõoltási rendszeren. A másik ehhez hasonló betegség az Alzheimer-kór. Ez egy olyan degeneratív betegség, amely megtámadja az idegsejteket az agyban. A szellemi állapot teljesen leépül, a memória pedig egyre csak romlik. A tudósok egyenlõre azt vizsgálják, hogy milyen kapcsolat lehet az aminosav glutamát és az ideg-sejt gyilkos között. A kutatók részérõl felmerült egy olyan gondolat is, mely szerint az Alzheimer-kórt részben egy vírus is okozhatja."
Ellen Mazo és Keith Berndtson MD : Az immunrendszer elõnyei (292. oldal)

"1975-tõl, az MMR oltás bevezetése óta Amerika minden államában 200-500 %-kal nõtt az autista gyerekek száma. Például Dan Burton egészséges unokája 9 betegségre kapott injekciót egy nap alatt. Ezután nem sokkal autizmust diagnosztizáltak nála."
James Howenstine MD : Bevezetés a természetes egészségügyi termékek világába ( 267. oldal)

"Valószínûleg az amerikai gyerekek 20 %-a, azaz minden ötödik szenved valamilyen szellemi fogyatékosságtól - mondta Harris Coulter, PhD. a Center of Empirical Medicine alapítója és igazgatója, Washingtonban - Ezek a számok megdöbbentettek minket is. A fogyatékkal élõknél szinte minden esetben jelentkezett agyvelõgyulladás. Ezt okozta az Egyesült Államokban és más iparosodott országokban a gyermek oltási program. Hogy pontosak legyünk, több millió amerikai gyermek és felnõtt szenved autizmustól, mentális retardációtól, diszlexiától, hiperaktivitástól és más egyéb betegségektõl ,melyeket valamelyik gyermekkori betegség ellni vakcinának köszönhetnek."
Burton Goldberg : Alternatív gyógymód (1101. oldal)

"Martin megfigyelte, hogy egyre több krónikus fáradtsággal, hiperaktivitással és autizmussal küzdõ ember van, köszönhetõen a vakcinákban található szennyezõ anyagoknak."
Leonard Horowitz : HÍV és ebola (493. oldal)

"Ha kicsit visszatekintünk láthatjuk, hogy 1971-1980-ig Kaliforniában évente 100-200 új esetet regisztrálnak, íg 2002-ben már 3577-et. 1980 óta dokumentálják Kaliforniában az autistákat és a számuk folyamatosan nõ. Ha lebontjuk a statisztikát, akkor 1994-1995 között naponta átlagosan két új autistát regisztráltak. 2001-ben naponta 8-at, 2002-ben ez a szám 10-re nõtt. Higanyt tartalmazó oltóanyagokat még ma is használnak, beleértve a legújabb Amellett nevût is, így Kaliforniában akár 41 is lehet azoknak az oltásoknak a száma, amit még két éves kor elõtt be kell adni. Idõbe fog telni, mire a higanytartalmú oltásokat megszüntetik. Az autizmus tünetei nagyon hasonlítanak a higanymérgezéséhez. Immunrendszerben fellépõ zavarok és látási zavarok. Ha idõben kivonják a gyermekek szervezetébõl a higany és más nehéz fémeket, talán kisebb az esélye a maradandó károsodásnak. Legtöbb autista egyénnek rossz a mája, alacsony az antioxidáns és glutathion szintje."
Roger V. Kendall PhD : Wellness építése DMG-vel (105. oldal)

"Az 1990-es években 1000%-os volt az autizmus növekedése, ezért egyes kutatók összefüggésbe hozták ezt a rendkívüli növekedést a higanytartalmú vakcinákkal. Konkrét oltási sorozatoknál megfigyelhetõ, hogy a beoltottaknál megnõtt a fiatalkori cukorbetegség is. Néhány ausztrál õslakos közösségben minden második gyermek meghalt röviddel az oltás után."
Walter Last : Természetes mód a gyógyulásra (309. oldal)

"Jelenlegi becslések szerint 10.000 élve születésenként 40-67 gyerek lesz autista. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt évtizedben 1000 %-kal nõtt az autisták száma. A 2003-as statisztika szerint 31 %-kal nõtt az autista gyerekek száma Kaliforniában."
Roger V. Kendall PhD : Wellness építése DMG-vel (104. oldal)
Forrás >>>
106 #4 Proxi
- 2016-11-04 20:40
Nem feltétlenül kell érte fizetni! Van még tisztességes orvos - bár már csak nagyítóval találni ilyet - aki a Hippokratészi esküjéhez méltóan praktizál - "Tehetségemhez és tudásomhoz mérten fogom megszabni a betegek életmódját az õ javukra, és mindent elhárítok, ami ártana nekik. Senkinek sem adok halálos mérget , akkor sem ha kérik, és erre vonatkozólag még tanácsot sem adok. "
4 #5 Posta Imre
- 2016-11-04 20:48
Hippokratészi eskü

AZ EREDETI HIPPOKRATÉSZI ESKÜ SZÖVEGÉNEK FORDÍTÁSA

hippokratszEsküszöm az orvos Apollónra, Aszklépioszra, Hügieiára, Panakeiára, az összes istenre és istennõre, õket híva tanúul, hogy erõmhöz és belátásomhoz mérten teljesíteni fogom eskümet és alábbi kötelezettségemet.

Az orvostudományban mesteremet ugyanolyan tiszteletben részesítem majd, mint szüleimet; megosztom vele megélhetésemet, és ha nélkülöz, gondoskodni fogok ellátásáról; fiait saját fivéreimnek fogom tekinteni, és ha õk is elakarják sajátítani az orvostudományt, fizetség és szerzõdés nélkül megtanítom majd nekik.

Gondom lesz rá, hogy a tudományt, a szóbeli és minden más felvilágosítást ismertessem fiaimmal és mesterem gyermekeivel, valamint azokkal a tanítványokkal, akiket szerzõdés és az orvosi törvény alapján tett eskü kötelez, de (rajtuk kívül) mással nem.

Az életmódra vonatkozó szabályokat a betegek hasznára kamatoztatom majd erõm és belátásom szerint, megóvva õket a bajtól és kártevéstõl.

Senkinek sem adok majd mérget, még ha kéri is; sõt még csak ilyen tanácsot sem adok neki. Hasonlóképp egyetlen asszonynak sem adok magzatelhajtó méhgyûrût.

Tisztán és szeplõtelenül fogom eltölteni életemet, gyakorolni mesterségemet.

Nem alkalmazok vágást még akkor sem, ha az illetõk kõtõl szenvednek is; az ilyen feladatot azoknak hagyom meg, akik ebben szakemberek.

Bármely házba lépek is be, azért megyek oda, hogy hasznára legyek a betegeknek, tartózkodva minden szándékos jogtalanságtól és kártevéstõl, fõleg attól, hogy nemi visszaélést kövessek el nõk vagy férfiak testén, legyen szó akár szabadokról, akár rabszolgákról.

Foglalkozásom gyakorlása közben vagy azon kívül bármit is látok, illetve hallok az emberekkel való érintkezés során, aminek nem szabad nyilvánosságra kerülnie, arról hallgatni fogok, és azt, mint titkot õrzöm.

Ha teljesítem és nem szegem meg eskümet, adassék meg nekem, hogy örömömet lelhessem életemben és hivatásomban, mindig elismerésben részesülhessek minden ember részérõl; ha viszont fogadalmamat megsértem és hamisan esküszöm, akkor az ellenkezõ sors jusson nekem osztályrészül.

A SEMMELWEIS EGYETEM ORVOSI ESKÜJE

semmelweisÉn, (&#8230;) esküszöm, hogy orvosi hivatásomhoz mindenkor méltó magatartást tanúsítok. Orvosi tudásomat a betegségek megelõzésére, a betegek testi-lelki javára, betegségük gyógyítására fordítom. A hozzám fordulók bizalmával, kiszolgáltatott helyzetével visszaélni nem fogok, titkaikat fel nem fedem. Egyenlõ figyelemmel és gondossággal gyógyítok minden embert. Tudásomat és gyakorlati ismereteimet állandó képzéssel magas szinten tartom, de ismereteim és képességeim korlátait is tudomásul veszem. Az orvosi mûködésemmel kapcsolatos etikai követelményeket tiszteletben tartom. Arra törekszem, hogy az orvostudomány, valamint a Semmelweis Egyetem jó hírnevét öregbítsem és megbecsülését elõmozdítsam.

A DEBRECENI EGYETEM ORVOSI ESKÜJE

debrecenÉn, (&#8230;) esküszöm, hogy az orvosi hivatásomhoz mindenkor méltó magatartást tanúsítok. Orvosi tudásomat a betegségek megelõzésére, a betegek testi-lelki javára, betegségük gyógyítására fordítom. A hozzám fordulók bizalmával, kiszolgáltatott helyzetével visszaélni nem fogok, titkaikat fel nem fedem. Egyenlõ figyelemmel és gondossággal gyógyítok minden embert. Tudásomat és gyakorlati ismereteimet állandó képzéssel magas szinten tartom, de ismereteim és képességeim korlátait is tudomásul veszem. Az orvosi mûködésemmel kapcsolatos etikai követelményeket tiszteletben tartom. Arra törekszem, hogy az orvostudomány, valamint a Debreceni Egyetem jó hírnevét öregbítsem és megbecsülését elõmozdítsam.

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM ORVOSI ESKÜJE

pcsÉn (...) fogadom, hogy orvosi hivatásom gyakorlásának elsõ pillanatától kezdve életemet az emberiség szolgálatának szentelem. A hozzám forduló betegeket a legjobb tudásom és tapasztalatom szerint gyógyítom. Embertársaimat egészségük megtartásában segítem. Tudásomnak és tapasztalatomnak megfelelõ módszereket alkalmazok. Életveszély esetén azonnali segítséget nyújtok. A betegek és hozzátartozóik emberi méltóságát és jogait tiszteletben tartom. Bizalmukkal nem élek vissza, titkaikat nem fedem fel. Tisztelek minden emberi életet faji, nemzeti, vallási, politikai és szociális megkülönböztetés nélkül. Tõlem telhetõ erõvel és tudással õrzöm az orvosi hivatás és az Alma Mater becsületét és nemes hagyományait. Tanítóimnak megadom az õket megilletõ tiszteletet. Minden erõmmel törekszem arra, hogy az orvostudomány legújabb eredményeit megismerve lássam el magasztos orvosi hivatásomat.

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM ORVOSI ESKÜJE

szegedÉn, (&#8230;), amikor az orvosok sorába lépek, becsületemre esküszöm, hogy tehetségemet és tudásomat az emberiség javára fordítom. A Szegedi Tudományegyetem iránt tisztelettel viseltetem. Azokat, akik engem az orvosi tudományra megtanítottak, mestereimnek tekintem, irántuk mindenkor hálát és tiszteletet tanúsítok. Orvosi tudásomat és tapasztalataimat a jövendõ orvosnemzedékeknek továbbadom. Ismereteimet állandóan gyarapítom, és azon leszek, hogy az orvosi tudományt fejlesszem. Hivatásomat lelkiismeretesen gyakorlom. Fogadom, hogy orvosi tudásomat az egészség megõrzésére és a betegek javára fordítom. A betegek gyógykezelésében meggyõzõdésem és tudásom szerint csak azt alkalmazom és tanácsolom, ami a javukra válik és óvni fogom õket az egészségre káros és ártalmas hatásoktól. Akár az orvosi szolgálat közben, akár azon kívül bármely titkot megtudok embertársaimról, azt &#8211; hacsak törvény nem követeli &#8211; senkinek fel nem fedem. A beteggel, illetve ha a beteg érdeke úgy kívánja, hozzátartozóival, idõben és kíméletesen közlöm betegségének természetét és a gyógykezelés módjait. Orvosi bizonyítványt csak igaz meggyõzõdésem szerint adok ki. A betegek, orvostársaim és a társadalom egésze iránt a doktori címhez méltó magatartást tanúsítok, az orvosi hivatás becsületét és nemes hagyományait megõrzöm. Társadalmi, politikai, nemzeti, faji és vallási akadályok nem állhatják útját hivatásom teljesítésének. Ezt az esküt ünnepélyesen, szabad akarattal teszem.

A MAGYAR ORVOSI KAMARA ÁLTAL JAVASOLT ORVOSI ESKÜ SZÖVEGE

mokÉn, (&#8230;) esküszöm, hogy orvosi hivatásomhoz mindenkor méltó magatartást tanúsítok. Legfõbb törvénynek tekintem a betegek testi és lelki gyógyítását, a betegségek megelõzését. Az emberi életet minden megkülönböztetés nélkül tisztelem. Orvosi tevékenységem soha nem irányul emberi élet kioltására. A betegek emberi méltóságát és jogait tiszteletben tartom, bizalmukkal nem élek vissza és titkaikat haláluk után is megõrzöm. Tanítóimnak megadom az illõ tiszteletet, orvostársaimat megbecsülöm. A betegek érdekében ismereteimet, tudásomat folyamatosan gyarapítom. Minden erõmmel arra törekszem, hogy megõrizzem az orvosi hivatás tisztaságát és tekintélyét. Az (&#8230;) Egyetem hírnevét öregbítem és megbecsülését elõmozdítom.

NEMZETKÖZI ORVOSI ESKÜ

Ünnepélyesen fogadom, hogy azon idõ alatt, míg az orvosi hivatást gyakorlók tagjának vallom magam: életemet az emberiség szolgálatára szentelem; megadom oktatóimnak a nekik járó tiszteletet és hálát; lelkiismerettel és méltósággal gyakorlom hivatásomat, betegeim egészsége lesz számomra az elsõdleges szempont; még a beteg halála után is tiszteletben tartom a reám bízott titkokat; minden erõmmel fenntartom az orvosi hivatás tiszteletét és nemes hagyományait; kollégáimmal testvérként bánok; nem engedem, hogy vallási, nemzetiségi, faji, pártpolitikai vagy társadalmi szempontok eltántoríthassanak a betegeimmel kapcsolatos kötelességeim teljesítésétõl; az emberi életnek a fogamzástól kezdve megadom a legnagyobb tiszteletet; &#8211; orvosi tudásomat pedig engem fenyegetõ veszély esetén sem használom az emberiség törvényeivel szemben. Ezeket az ígéreteket ünnepélyesen, szabadon teszem, és becsületemre fogadom.

(Elfogadta az Orvosi Világszövetség II. Közgyûlése, Genf, 1948. szeptember)
http://www.szakor...=194:eskue
267 #6 Perle
- 2016-11-04 23:35
352 #7 Bugris
- 2016-11-05 10:21
Az örvösi eskü így hangozhat valójában:

Azokt a gyogyszarokatt írom fel, amelyek gyártója többet fizet.
Ha nem jön be a mutatvány akkor a temetkezési vállalat kiválasztásával is hasonlóan jáunk el.
3 #8 Enid
- 2016-11-05 15:12
Noah Gordon konyveibol keszult film... csak ugy erdekesseg a kepen:

[movie=youtube]https://youtu.be/IOj-Pn5WJkw[/movie]

Ugye, hogy ugye...

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.76 másodperc
3,386,696 egyedi látogató