Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Vizsgálják a félkatonai szervezetek hálózatát

BelföldMit? Fokozzák a "postaimreoldal" olvasás-értelmezését? Bexarás! Gyerekek, mostantól visszamenõleg legyetek "normálisabbak", mert meg vagyok érték-elemezve. Fokozták értékelõ-elemzõ munkájukat a magyar titkosszolgálatok a Bõnyben elkövetett rendõrgyilkosság után – tudta meg a Magyar Idõk.

Tevékenységük jellegébõl fakadóan konkrét feladatuk ezúttal is titkos, ám szakértõk felhívták lapunk figyelmét arra a bárki által hozzáférhetõ tanulmányra, amely internetes hálózati kapcsolatokat térképezett fel, és akár alapot adhat arra, hogy újra felmérjék a hazai szélsõjobboldali, radikális, félkatonai szervezeteket, illetve kapcsolataikat, különös tekintettel az esetleges külföldi szálakra.

A szeptember 24-én rendõrök ellen elkövetett Teréz körúti pokolgépes támadás, majd a bõnyi rendõrgyilkosság után az eddiginél is nagyobb figyelmet kaptak a szélsõséges csoportok, különösen a félkatonai, illegálisan mûködõ szervezetek. A bõnyi rendõrgyilkossággal gyanúsított Gyõrkös István szervezete, a Magyar Nemzeti Arcvonal kapcsán orosz titkosszolgálati kapcsolatok is felmerültek. A férfi szerint ez az állítás nem igaz, ám a magyar szolgálatok értékelõ-elemzõ tevékenysége nyilvánvalóan erre is kiterjed.
A Vona Gábor vezette párt rendezvényein visszatérõen megjelennek militáns csoportok képviselõi

Forrás: MTI

A Vona Gábor vezette párt rendezvényein visszatérõen megjelennek militáns csoportok képviselõi

Az említett tanulmány, amely a 2008–2010-es idõszakot elemzi, kiemeli: a magyarországi jobboldali radikális, szélsõjobboldali és félkatonai szervezeteknél kimutatható az intenzív hálózati kapcsolat. Malkovics Tibor, a Zsigmond Király Fõiskola docense 120 szervezetet tartalmazó hálón keresztül vizsgálta a szélsõjobbos csoportok internetes kapcsolódásait, azt, hogy a szervezetek miként propagálták például egymás nézeteit az internetes honlapjaikon közzétett hivatkozásokkal.

Kiderült: a szervezetek közül a Magyar Gárda hivatalos honlapja, a Jobbik és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) honlapja rendelkezett a legnagyobb kapcsolati hálózattal, és egymással is aktív viszonyban voltak.

A tanulmány szerint a Jobbik a félkatonai Véderõ Honvédelmi Nemzeti Felszabadító Fronttal, a Lelkiismeret ’88-cal, a Hungarista Mozgalommal éppúgy hálózati kapcsolatban állt, mint a Tettrekész Magyar Rendõrség Szakszervezettel vagy a Hunnia Mozgalommal.
A rendõrgyilkossággal gyanúsított Gyõrkös István vezette Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) hivatalos honlapjának kapcsolathálózatában az MNA közremûködésével létrejött Hungarista Mozgalom, a Gyõrkös által létrehozott Egységes Magyarországért Mozgalom és a Pax Hungarica Mozgalom ugyúgy ott volt, mint a szkinhed Blood and Honour Hungary, illetve a Magyar Gárda hivatalos honlapja. A kutatás eredményei azt is jelezték: annak ellenére, hogy a szélsõjobboldali szervezetek túlnyomó része illegális vagy félillegális keretek között mûködött, a legális jobboldali radikális szervezetekkel mégis töretlen kapcsolatokat ápoltak, a szélsõjobboldaliak elõszeretettel nevezték meg a jobboldali radikálisokat linkjeikben.

Az internetes hálózati kapcsolatok azonban csak eszmei kapcsolatokat jeleznek, szervezetszerûeket nem, ám információink szerint a titkosszolgálatok a nyílt tanulmányban feltárt kapcsolati rendszereknél lényegesen alaposabb ismeretekkel rendelkeznek a szélsõséges csoportokról. Gyõrkös és hungarista szervezete már az1990-es évek elejétõl ismert volt a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) elõtt. Az MNA 2012-es kettészakadása mögött vélhetõen fellazítás is állhatott. Az NBH 1999-es tevékenységérõl beszámoló évkönyv szerint sikeresen léptek fel a szélsõséges csoportok, így az MNA ellen is, a nemzetiszocialista, hungarista területen meghatározó szerepet betöltõ Magyar Népjóléti Szövetség felbomlása pedig megindult.

Az NBH felderítésének köszönhetõen kerültek bíróság elé azok a szélsõségesek, akiket 1998-ban kerületi MSZP-s és SZDSZ-es irodák elleni csõbombás merényletekkel vádoltak meg és ítéltek el. 2002 után, bár a szélsõséges csoportok tevékenységét figyelemmel kísérték a szolgálatok, bûnvádi eljárások is indultak, például 2009-ben a Budaházy-csoport, a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadítási Hadsereg tagjai ellen, vagy éppen az ellen az olimpikon sportoló ellen, akinek autójában csõbombákat találtak 2008-ban, ám az ítéleteket csak idén, illetve 2012-ben hirdették ki.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2016-11-05 12:51
Lel-tek egy másik idõsebb embernél is fegyvert és lövedékeket.

http://www.atv.hu...fi-lakasan
329 #2 gutai zub
- 2016-11-05 14:02
Hogyan is hívták a nagyon gonosz náci idõkben azokat, akiknek nem volt fegyverük?

Schindler listája

Ma hogyan hínád õket?
86 #3 kovu
- 2016-11-05 14:13
nagyon félhetnek orbánéks_vigyori
3 #4 Enid
- 2016-11-05 14:15
Perle! Gran Torino effektus...
blog.superguidatv.it/wp-content/uploads/2016/07/gran_torino-770x430.jpg
... a me gusta...
s_nezem
99 #5 MORMOTA1968
- 2016-11-05 17:24
Emberek! Egyet kell csak megérteni, de az mindenkinek kötelezõen! Amelyik országban nácizák, fasisztázák, szélsõ jobboldalizák, meg minden apja fa@át kiabálnak azokra, akiknek nem tetszik a rendsz@r, ott mindenki biztos lehet benne, hogy zsidók vezetik az országot judejó keresztény támogatással. Horthy idejében is ba@tatták már ezért azokat, akik könyvet vagy cikket merészeltek írni a zsidók disznóságairól, ország és világ foglalásukról. Jó példa erre Luzsénszky is, de nem õ az egyedüli. 10 év börtön a könyvei miatt, aztán miután leült pár évet eltûnt-(ették) mint a kámfor. Így ment ez régen, így megy ez azóta is. Inkább kérdezzék már meg maguktól, miért is rühelli õket mindenki a kezdetek óta, mert senkit se utálnak, gyûlölnek ok nélkül. Okot meg adtak rá bõven. Soha nem gondolnak bele azok, akik más népeket gyilkolásznak, kiuzsoráznak, elüldöznek saját hazájukból, megkeserítik a befogadó népek életét, hogy egyszer nagyon betelik a pohár. Most pont efelé haladunk és aki még katonaként, rendõrként, titkosszolgaként tud normális ésszel gondolkozni, még most lelép, nem szolgálja tovább az ellenséget, mert a bosszú elsõ hulláma õket fogja legelõször elmosni, mint a tavaszi áradat. Annyi szenvedést okoztak már ennek a népnek a zsidó nácik, fasiszták, szélsõséges cionisták, talmudisták és stb...és stb...hogy bõven rászolgáltak az ószövetségük egyetlen értelmes mondatára. Szemet szemért, fogat fogért. Az összes izmus az õ nagyszerû judaista talmudizmusukból ered. Aki csak elolvassa, vagy csak bele olvas, elindul a felébredés útján. Ne keljen megérniük, hogy mindenki a vezéreik megnyilatkozását olvassa repülõkbõl kiszórt szórólapokon, pedig de! Megfogják még érni. És ha ettõl se ébrednek fel az emberek, akkor majd a faluikban, községeikben, városaikban pusztító, gyilkolászó idegen katonák látványától fel fognak! Mi a helyzet a "Tett és Védelem" nevû zsidó félkatonai szervezettel, a Cigány Gárdával, a különbözõ izraeli Õrzõ-Védõ félkatonai alakulatokkal, a hazánkban jelenlévõ amerikai, izraeli és még ki tudja hányféle titkosszolgálati csoportokkal? Õk kire jelentenek ezer százalékosan állandó életveszélyt? A mindig jelenlévõ idegen katonák? Írtam Imrének egy filmrõl, amit nagyon érdemes volna mindenkinek megnéznie, különösen a rendszer szolgáinak, hogy tudják mi is vár rájuk. Egy egyszerû, hétköznapi emberbõl is lehet olyan ember, akivel nagyon nem éri meg ba@akodni! Erre példa ez a film is. Most még békésen béget a többség a nyájban, de mi lesz, ha addig fokozódik a nyomás, hogy a birkából is elõtör a vadállat. Ha látja mit tesznek a családjával, ha már mindenki számára világos lesz, ki is a valódi ellenségük, mi lesz akkor? Van mitõl félniük a rendszer felépítõinek és védelmezõinek!
4 #6 Posta Imre
- 2016-11-06 13:38
A horvát kormány új nemzetbiztonsági stratégiát dolgoz ki

Különbizottságot hozott létre csütörtökön a horvát kormány egy új nemzetbiztonsági stratégia kidolgozására, továbbá a nemzetközi bíróságokkal folytatandó együttmûködésért felelõs tanácsot is felállított, amelyet a kormányfõ vezet majd – jelentette a helyi sajtó.http://biztonsagp...-dolgoz-ki
350 #7 maci
- 2016-11-07 09:51
MORMOTA1968 !
Melyik film az ?
99 #8 MORMOTA1968
- 2016-11-07 17:29
Maci! Imrének írtam egy cikket, de nem tette fel az oldalra, mert nem írtam ki linket, ahol elérhetõ a film. Pedig nagyon jó kis film. Kundo-A féktelenség kora, a film címe és brutális. Ahogy mutatják a hosszú és mély, hullákkal teli gödröket, az elit pedig csak harácsol és nyúzza a népet, de csak addig, míg a kundo le ne csap rájuk. Aztán jön a nyöszörgés, könyörgés, a féreg életükért, de azért megkapják ami jár nekik, minden tetves hivatalnok egy fejjel rövidebb lesz. De a többi két lábú kutya se jár jobban. Ha tudnám a módját hogyan lehetne feltölteni ide a filmet egyszerû módon, már felraktam volna. Szinkronos. De más is felteheti, elég sok torrent filmes oldal van. Egy nézést mindenféleképpen megér. Akár a mai állapotokról is szólhatna, mert itt is sok az éhezõ, nélkülözõ ember, míg az elit dagadtra hízza magát és féktelenül harácsol, akár csak ebben a filmben. Mi is a féktelenség korában élünk, ahol sajnos egyetlen igazi kundo közösség sincs, akik hajlandóak lennének akár az életük árán is idõnként itt-ott lecsapni a féktelenül harácsoló, pusztító zsidó elitre és cinkosaikra.
51 #9 Skorpio58
- 2016-11-07 17:48
99 #10 MORMOTA1968
- 2016-11-08 04:02
Skorpio58! Köszönöm. Ez az a film.
350 #11 maci
- 2016-11-09 11:47
Én is köszönöm.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.94 másodperc
3,399,773 egyedi látogató