Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A magyarokat és a lengyeleket ezer év köti össze

BelföldEnnyi tetvedék zsidó jizraelben sincs. Most olvasom, hogy a "lengyel" titkosszolgálat trotilról tudott a 2010-ben felrobbantott "lengyel" állami zsidó-kormány gépen és eddig errõl kussoltak. A szálak izraelbe vezetnek....Emlékeztek? Viktor egy darabig busszal, BKV-val járt, mert nem mert repülni! Most mekkora arca van a cigány-zsiadjának. A lengyel-magyar szolidaritás éve az idei, a közmédia pénteken közvetített több mûsort az együttélésünkrõl, a kölcsönös jó viszony ápolásáról. Az Országgyûlés elnöke, Kövér László a régi barátság elsõ emlékeit idézte fel a Kossuth Rádió Vasárnapi újság címû mûsorában.

A Kádár-rendszerben a magyarok Lengyelországba jártak szabad levegõt szívni. Nagyon sok ember életében meghatározók voltak azok az élmények. A történelmi párhuzamokon túl ezek az érzelmi alapok jelentik ma a lengyel-magyar barátságot.

Przemysl, 2016. szeptember 10. Kövér László, az Országgyûlés elnöke (b2) és Marek Kuchcinski, a lengyel szejm (alsóház) elnöke felavatja a magyar huszár és a lengyel ulánus szobrát a délkelet-lengyelországi Przemyslben 2016. szeptember 10-én. (MTI/PAP/Darek Delmanowicz)

Kövér László a Kossuth Rádió Vasárnapi újság címû mûsorában elmondta: 1979-ben járt elõször Lengyelországban két egykori katonatársával. Akkor, turistaként nem érzékelték, hogy valami forrong az országban, hogy egy év múlva jön egy Szolidaritás nevû mozgalom, amely az 1956-os forradalomhoz hasonlóan rengeti meg a szovjet rendszert.

Amikor 1980-81 után már egyetemistaként, illetve fiatal diplomásként több alkalommal újra elutazott Lengyelországba, már látható volt az az elementáris erõ, amely a katonai szükségállapot ellenére a lengyel társadalomban feszült. Ott érezte meg elõször, hogy a kommunista rendszernek meg vannak számlálva a napjai. Erre a folyamatra az 1987-es pápalátogatás tette fel a koronát. Többek között Fellegi Tamással, Áder Jánossal és Orbán Viktorral járták be Lengyelországot azon az útvonalon, ahol II. János Pál pápa adott misét, idézte fel a házelnök.

Tavaly Marek Kuchcinski lengyel alsóház elnöke javasolta, hogy az idei év legyen a lengyel-magyar szolidaritás éve. Kövér László elmondta: minden olyan kezdeményezést, amely a lengyel-magyar barátság erõsítésére, a közvélemény számára történõ bemutatására irányul, örömmel fogad. Nagyon sok közös rendezvény volt ebben az évben – megemlékezések, kulturális, politikai és ünnepi programok.Link

Hozzászólások

238 #1 bivaly
- 2016-11-13 09:38
Kövér !

Sorold fel azt az ezer évet, meg azt a sok jót amit kaptunk ! Tudod Kövér, a lengyel történelem, ( mint csak a fenti kis példa is mutatja) tele van, hogy finoman fogalmazzak, nem egészen tiszta történetekkel. De, ha már ennyire szeretjük egymást ( engem ne sorolj ide, mert múltidõ vagyok érzrelmileg !), akkor kicsit ünneprontásként halkan megkérdezem, hogy meddig rángatták az oroszlán bajszát, "némi" németellenes pogromokkal, mire Németország lépett ? Oszt', ki a franc volt már akkor is a háttérben ?
Rólad mondta egyébként "szocialista Ildikó", hogy "Laci, de hát egymással szemben volt az íróasztalunk !". Bizonyára a nagy lengyel barát is, hasonló asztal mellett ücsörgött, egyem a lekét. A nagyon katolikus, meg vallásos lengyelek, nyelvvel csontig Amerika seggében !? Persze megkérdezhetem, hogy melyik lengyelek ? Mert arra felé legalább annyi féle a lengyel, mint nálunk a magyar. Elfogyott az idézõjelem !
A jelszót ismerem a fõnöködtõl, "mi magyarok", csak találtam még kettõt ! Soha nem szoktok le többes szám elsõ személyben beszélni ?
A Lengyelekkel semmi bajom, de a ti fajta lengyeleket kivált nem szeretem !
329 #2 gutai zub
- 2016-11-13 09:38
lengyel magyar két jó barát

A Trianoni aljas és nemzetvesztõ egyoldalú diktátumot, a jó barátunk, Lengyelország is aljas módon aláírta.

Nemcsak , hogy aláírta hanem pofátlan módon a terület rablók közé állt-

Az ilyen jóbarátoktól......................
4 #3 Posta Imre
- 2016-11-13 09:47
Gutai, zsidók ezek! Amikor még "lengyelek" lehettek ca. 1000 éve, kaptak innen Turul-házi királylányt...most arra utalnak, de a vezetõség sok 100 éve ott is tetvedék zsidó. Végük lesz ott is ám, mint a botnak!
120 #4 Vakeger
- 2016-11-13 09:52
Mitöl lenne végük, ettõl a billentyûzettõl, ami elõttem van?
4 #5 Posta Imre
- 2016-11-13 10:08
Vakegér, a "világ" melyben virtuálisan benne vagyol változik is virtuálisan. Talán használd a matematikát az aranymetszés szabályainak értelmében. A zsidó filozófos is ajvékol. Persze semmi nem az, aminek látszik, sõt senki. Te sem, én sem, se mise!

TGM rémeket lát: Sötét korszak elõtt állunk

Kovács László egykori külügyminiszter az ATV-ben arról beszélt, hogy Donald Trump nem azt csinál, amit akar. Tamás Gáspár Miklós szerint egy sötét korszak következik.

Kovács László volt külügyminiszter az ATV Szabad Szemmel mûsorában arra hívta fel a figyelmet, hogy az Egyesült Államok egy évszázados stabil demokrácia, ahol az ország elsõ embere nem azt csinál, amit akar, hanem ahol a demokrácia szabályait be szokták tartani az elnökök.

„Szó nincs arról, hogy az Egyesült Államok elnöke az Putyinhoz vagy – elnézést a példáért – Orbán Viktorhoz hasonlóan olyan személyi hatalmat akarjon és tudjon kiépíteni, mint ami ezekben az országokban van.


Ott az amerikai elnököt számtalan dolog befolyásolja: szenátus, legfelsõbb bíróság, amerikai sajtó és az is fontos, hogy mit mond az üzleti élet”

– mondta a volt külügyminiszter. Hozzátette: ha valami gyökeresen mást akar az amerikai elnök, az nem fog sikerülni.

„Az, hogy egy kõbunkó, vadbarom lett az Egyesült Államok elnöke, az egy évszázados szégyen, hogy egy ilyen figura, aki esetleg egy megyei elöljáró lehet, õ lett az elnök” – ezt már Tamás Gáspár Miklós filozófus mondta.

A filozófus szerint az elégedetlenség fejezõdött ki a Trumpra leadott szavazatokban, aki szemben áll mindazzal, amit az eddig uralkodó politikai illem megkívánt. Tamás Gáspár Miklós egyetértett abban a volt külügyminiszterrel, hogy


Trump nem fogja mélyen megváltoztatni Amerikát, de az ideológiai, mentalitásbeli változás önmagában is fontos. Úgy látja, hogy egy nagy „antiliberális fordulat megy végbe”.

Kovács László emlékeztetett: mikor a republikánus George W. Bush volt az USA elnöke, akkor Orbán Viktor nem reagált Csurka István parlamenti mondatára, miszerint az Egyesült Államok szeptember 11-én azt kapta, amit megérdemel. A volt külügyminiszter szerint az amerikaiak ezt nem bocsátották meg neki.

Tamás Gáspár Miklós filozófus szerint arról van szó, hogy 1945 és 1989 szelleme, amely az ENSZ alapokmány szellemében fenntartott egy bizonyos konszenzust, ez megbomlott. „Nyíltan lehet nõellenes, idegengyûlölõ szavakat ejteni a nemzetközi arénában, ahogy azt Trump is tette. Egyre több ilyen kormány kerül hatalomra, nem véletlenül ujjong az európai jobboldal. Igazuk van, amikor ünnepelnek, mert valóban egy ideológiai változás ment végbe” – folytatta a filozófus. Szerinte három év múlva még rémesebb világ lesz, és egy sötét korszak elõtt állunk. ​

atv.hu
http://www.atv.hu...mok-elnoke
120 #6 Vakeger
- 2016-11-13 10:36
Hogy hívják? Hová megy? Mi van a kosárban? -kérdezte Mátyás. A leány nagyot kacagott, s a három kérdésre egy szóval válaszolt:
-Esztergomba!

Imre, az a baj, se Mátyás nem vagyok, se okos , lány meg végképp nem. Szégyenlem magam, segítesz?
118 #7 keepfargo
- 2016-11-13 10:37
Tamas Gaspar Miklos erzi hogy buzlik valami, hogy a nagyrabecsult liberalizmusbol (meg a kivalasztott nepbol) kezd elege lenni a baromi, allati gojoknak? Nem csodalkozom. Azon csodalkoznek, ha lenne idom, hogy ez meg mindig nem vilagos mindenki szamara. Azon megintcsak nem nagyon lehet csodalkozni, hogy milyen ugyesen eljatsszak a meglepodest, vagy hogy milyen ugyesen toljak megint elore a "nagy filozofust" akinek az osszmagyarsag sorsaval valo azonosulast enyhen szolva meg lehet kerdojelezni. Persze az okostojasok mindent jobban tudnak, nekik nem kell gyarba vagy a foldre jarni, van idejuk filozofalni.

Nem is ezt akartam mondani, ez csak ugy jott, mint az ilyen-olyan hirekre, alhirekre reagalas. Amit mondani akarnek az az, hogy a zsidosag (vagy mondjam igy, annak dominans, politikailag es gazdasagilag meghatarozo resze; vagyis a sotetebb tarsasag) hogyan vette el a vilag nepeinek jelenet (es reszben jovojet is ezaltal) a sajat elkepzelt es "megerdemelt" jovoje erdekeben. Az ido linearissa teteleben ennek nagy szerepe van (volt ) es sajnos meg egy darabig lesz. A Jelenben nem elhet egyetlen igaz isten=gyermek, mert tanintezetbe=agymosodaba kernel mar nehany eves koraban. Szuleitol elszakitjak, telebeszelik a feet hulyesegekkel, jovot jelolnek ki a samara, mindset a "jovoje" erdekeben. Aztan harminc ev elteltevel vagy rajon, vagy nem, hogy az egesz program sz..t nem ert, maga pedig egy aldozat, de nem tudja, hogy minek, kinek az oltaran. A Nagy Terv oltaran, feltehetoleg.
Itt es most abba is fejezem, mert kb. tudjuk mi kovetkezhet meg. A visszateres remenyeben koszonok el a kedves olvasotol.
Szebb jovot, tobb Jelent, es Semmifele NWO-t /kivanok szeretettl/k.
69 #8 Szalonna
- 2016-11-13 10:40
„Az R1a (Eu19) szkíta génjelzõ (lilás bíbor színnel) Magyarországon (a Kárpát-medencében) a legmagasabb (60%), Lengyelországban (a Szarmata Alföldön) 56%, Ukrajnában (Meótiszban) 54%, a többi körzetben alacsonyabb. A szkíta-szarmata génjelzõ, az R1a1 alapján a magyarok tehát 60%-ban szkíták, a németek viszont csak 6,2%-ban. Ebbõl arra következtettem, elõször az adatok kiértékelésében, hogy a genetikai bizonyítékok szerint a szkíták se nem indoeurópaiak, se nem irániak, hanem magyar származásúak, idetartoznak a szarmata eredetû lengyelek és az indo-szkíták is. Így tehát a magyarság embertani típusainak vizsgálata éppúgy, mint genetikai jellemzõi a Kárpát-medence és az eurázsiai síkság lakóinak alapvetõ, 70% feletti biológiai egységét igazolják, megerõsítik történelmi krónikáinkat, nemzeti hagyományainkat, s egyben cáfolják (3-8%-os rokonsági szintet jelezve) a finnugor dogmát. Ahol a korabeli történelmi források szerint szkíták, szarmaták, hunok, avarok, magyarok jelentõs számban laktak, ott az R1a1 génjelzõ rendszerint kiemelkedõen magas értéket mutat. A történelmi forrásokat tehát szigorú, elfogultságtól mentes, természettudományos tények igazolják.” - Grandpierre Atilla -
https://www.faceb...mp;theater

60% szkíta. A többi HUN. Legyetek büszkék.
A szkíták azért "tûntek" el, mert a belháborúknak köszönhetõen kelet felõl jött egy nálunknál is erõsebb hatalom amelyik "leigázta" õket, úgy hívták ezeket hogy HUN-ok....
4 #9 Posta Imre
- 2016-11-13 10:56
Szalonna, itt már aligha van 5 milliónyi génmagyarnál se kevesebb, se több, a többi génxar zsidó-cigány, de a germánoknál, anloszaxonoknál anál több, mert lengyelek is oda mene mene menetekel. Feleségem húga Hispániában orvos már 10 éve és most ipeg polják barátja van. Gyereke, gyerekük sose lesz. Az oroszok ugyanez. Egy maroknyian ha maradtunk, de fehér szkytaribancokkal teli Hamburg és a világ kikötõi, Honkongot, Pekinget is ideértve.
4 #10 Posta Imre
- 2016-11-13 11:10
postaimre.magyarnemzetikormany.com/images/news/magyarokvezetoifoldonkivuliek.jpg
http://postaimre....;c_start=0

Egyébként ugye a "mi" vezetõin a cikk szerint "ufok", vagyis nem "földiek" voltak, de most szétnézve a zországnak nevezett területen egy idióta csürhét látni.

A "lengyelek" nagyon közeli rokonyok lehetnek, mert közös a szláv nyelvünk is. Nem vicces? Bár pofára tényleg úgy néznek ki, na de a nyelvük...az bizony "szláv". Rendben, korábban sokat vicceltem, hogy az orosz is magyarul beszél, csak nem tudja, de ezek szerint azt sem tudja, hogy szkyta.
69 #11 Szalonna
- 2016-11-13 13:20
Imre, a germánoknál? Ott már mindenféle söpredék van a harmadik világból, nem tudsz olyat mondani ami nincs. Pont ott lenne szkíta? Abba a multikulti katyvaszba?
Miért nem lesz gyerekük? Nem akarnak - pedig anyagilag ott inkább megtehetnék mint itt - ? Vagy nem lehet nekik? Hogy hogy az oroszok ugyan ez? Az orosz nõk a nacionalista beállítottságuk miatt sokkal család és fajcentrikusabbak, a nyugati agymosott liberális ribanc nemi társaikkal azért nem lehet õket összehasonlítani, hogy a ruszkiknál sok az alkoholista, az már más téma.
Maroknyi székely, porlik mint a szikla,
Népek harcától zajló tengeren?!
Imi, jól mondta a DAKOTA indián a hõsök terén.

„Bárcsak tudnék magyarul, rokonaim.
Családom és én imádkozunk a magyar népért.
Mi is mindig küzdöttünk hagyományainkért, és az a célunk, hogy õsi életmódunkat visszaállítsuk.
Nem sokat tudok a ti történelmetekrõl, de nagy öröm volt számomra látni a Hõsök terén a tömeget a napokban.
Mindig meg fogom osztani a nagy gyõzelemrõl szóló történeteket.
Legyetek erõsek és küzdjetek hagyományaitokért!
Lakota népem is ünnepel egy gyõzelmet, a Little Big Horn-i gyõzelmet, ami június 25-én és június 26-án történt.
Ükapáink azért küzdöttek ekkor, hogy megvédjék életmódunkat.”
4 #12 Posta Imre
- 2016-11-13 13:47
Szalonna, kérdezd csak Vizilovat, mennyien élnek már "kinn" a mániásoknál! Igen! A bentieknek meg nagyjából OO nemzettudat. Sógornõm nemrég azt mondta, akkor õ inkább zsidó...mikor szóvá tettem, hogy a tetves magyargyûlölõ eszter-szarházy tetûrõl esett szó, mikor az õ kedvenc írója, s méltatta.

Az orosz nõk? Hja. 20 évesen volt "barátnõm" Natasa, de tényleg. Még feleségül is akartam venni, de aztán kijózanodtam. Tudod te, hogy tele a világ nem csak "magyar", de orosz qvákkal is (meg ukránokkal, lengyelekkel...a "legjavával"...szépek, sõt gyönyörûek. Nemrég nézek egy kínai pofozkodós filmet...és bammeg...orosz bárisnyák ugribugriznak benne a lebujban, ahová a fáradt kínai maffia (üzletemberek) testüket megpihenni vonszolták-ják. Ja, de itt is van. Õk a felszolgálók is az étteremben és õk adják a "kenyeret"....
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=f3mQewyvfmw[/movie]

A "hazafiság" meg ilyesmi ugyanolyan propaganda ott, mint itt. Fing a gatyában, csak ott a csábítás kisebb, mert egy szibériai faluból elkerülni Pityerre és nem qvának állni azonnal...nem igazán egyszerû, de ha te már pityeri vagy, akkor ennyi erõvel Amszterdamba is születhettél vona.

Ugye elfogadod tûlem, hogy szívem minden rezdülésével vágyom arra, bár nem így lenne, de ettõl még így van.
272 #13 Kameleon
- 2016-11-13 16:22
Lengyelek azért közeliek, mert Szarmaták azaz Sar Madák (Szári Médek)

Ezek meg a Médek. Nem véletlenül üldözik õket. Atilla népei szintén. De vége, RÁébredt akinek kellett!

1 Kalasos Méd harci tudomány, mínusz 30 johan. Csak itt játssza le: https://www.youtu...Ao35vHWPcQ
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=8Ao35vHWPcQ[/movie]

Fekete Hunok.
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Bszyswub8Cs[/movie]
69 #14 Szalonna
- 2016-11-13 17:14
Imre, most nézem a FACEBUKON a HUN Nemzetiség oldalt, valaki már úgy említ mint kettõs zügynököt. :D

Imre, a kurvä sztorival tisztában vagyok, ezt az orosz vonalat, mások is megerõsítették már, szóval újat nem hallottam.... Vera mit szólt a sógornõre? Egyébként nekünk is van nem egy olyan ismerõsünk, aki zsidónak vagy ismerõsnek a testvére zsidónak képzeli magát és a vidám vasárnapba járnak, persze nem zsidók, de a mentalitásuk azzá válik, felveszik azt a torzult, sunyi jellemet, tehát még is zsidóvá lesznek.
Az itt lévõk 90% agyonkúrt kozmopolita féreg, ezt így ki merem jelenteni, talán egy 10%-os keménymag van aki tudja amit kell... a többi... meg, levágni való.

De mi is volt a kijózanodás tárgya? Még abban az idõben eléggé kommunisták voltak a ruszkik is. 10 családból 9 biztos az volt.
4 #15 Posta Imre
- 2016-11-13 17:56
Kaméleon a bojárokkal megtróbálok barátkozni, de nem ismerök egyet sem. Nyugi, azé le van már zsírozva nemesi szinten is, királyságosdi már jó pár éve.

Szalonna az jó, ha ügynököznek. Akinek van félnivalója, féljen, mert óriási stáb, hatalom van "mögöttem". Persze úgy az igazi, ha én sem tudok róla, de örülök, ha más még jobban tudja. Végre!

Ez még jóval Vera elõtt volt. Még csak akkoriban ismerkedtem a p.cival. Volt egy édes kislánya is, de közben bennünket haza vezényeltek, mert megszûnt a cocializmust, oszt mikor eljött hozzám, körbenézett a faluban, nálunk, sztem rájött, hogy nem igazán én vagyok a legjobb parti. Kedves volt, remélem megtalált a párját.

A 90% túl optimista megközelítés.
69 #16 Szalonna
- 2016-11-13 22:03
Mi nem tetszhetett neki egy magyar faluban? Nem sokban tér el az orosztól. A kultúra is hasonló, nem is véletlen.

95% inkább reális?
267 #17 Perle
- 2016-11-18 12:50
A magyarokat, lengyeleket és az amerikaiakat ez a helikopter beszerzés is összeköti.:|
A honvédelmi miniszter legalább minden hónapban egyszer kijelenti, hogy milyen elkötelezett partnere a észak atlantiaknak.
http://mno.hu/bel...nk-1372086

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 3.72 másodperc
3,410,738 egyedi látogató