Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Elkészült a NATO-központ Székesfehérváron

Belföld Közösség elleni erõszak elõkészítésének kivitelezése, csak ezt a tetvedék zsidók gründolják, hivatalosan. A "magyar parasztnak" ezt fel kék fogni, de a hígagyú marhája olyan setít, hogy a korom hozzá képest napkitörés. Az elõretolt katonai vezetésirányítási objektumot pénteken adják át


Készen áll az átadásra a NATO irányító- és koordináló-központjának új épülete Székesfehérváron. A magyarországi NATO-erõket integráló elem (NFIU Hun) ünnepélyes megnyitója pénteken lesz a székesfehérvári Nagysándor József-laktanyában. Az elõretolt vezetésirányítási központ létrehozása az egyik eleme azoknak az intézkedéseknek, amelyeket fõként az amerikaiak kezdeményezésére tesz a NATO, hogy reagáljon az ukrajnai háborús helyzetre. Magyarországon kívül Szlovákiába is telepítenek egy ilyen törzselemet, a korábban már hat tagországban, a balti államokban, Lengyelországban, Bulgáriában és Romániában már szolgálatba állt NFIU-k mellé.

Ezeknek a központoknak az új, gyors reagálású NATO-erõk fogadása, integrálása lesz a feladatuk. Koordinálniuk kell az ukrán határhoz közeli térségben a nemzetközi hadgyakorlatokat, de irányító szerepük lesz egy esetleges konfliktushelyzet kialakulása esetén is. A közel negyvenfõs, magyar, illetve szövetséges katonákból álló egység a székesfehérvári Összhaderõnemi Parancsnokság mellé került.
A nemzetközi hadgyakorlatokat is a Nagysándor József-laktanyából koordinálhatják

Forrás: Kurucz Árpád

A nemzetközi hadgyakorlatokat is a Nagysándor József-laktanyából koordinálhatják

A NATO újabb gyorsreagálású erejéhez egyébként Magyarország is hozzájárulhat majd, a tervek szerint jövõre egy századnyi katonát adunk ehhez az alakulathoz. Az elképzelések között van amerikai harckocsik és páncélozott szállító jármûvek állomásoztatása is hazánkban, amelyeket a NATO hadgyakorlatain alkalmaznának az NFIU irányításával.

A NATO-erõket integráló elemet egyébként már szeptember elsejével aktiválták Magyarországon. Az NFIU-k felállításának elõzménye a NATO 2014-ben lezajlott wal­esi csúcstalálkozója, ahol döntöttek arról, hogy a szövetség a tagállamok védelme érdekében hatékonyabb eszközöket vet be és jelentõsebb erõforrásokat biztosít. Elfogadták az errõl szóló úgynevezett készenléti akciótervet , amelynek az egyik legfontosabb része a NATO-reagálóerõk megújított formája. Ennek legmagasabb készenléti eleme az úgynevezett nagyon magas készenlétû összhaderõnemi kötelék, amelynek egyes részei negyvennyolc órán belül bevethetõk azokban a tagállamokban, ahol jelentõsen megnõtt a katonai fenyegetettség. Amennyiben ezt a köteléket alkalmazni kell, akkor az elsõ néhány nap kulcsfontosságú, tehát komoly összhangot, együttmûködést és irányítást igényel a csapatok felvonultatása.
Növelnék a sereg létszámát

Több mint 1300 fõvel növelné a honvédség engedélyezett státusainak számát az altiszti és legénységi állománycsoportban a honvédelmi miniszter. Simicskó István errõl egy elõterjesztést nyújtott be az Országgyûlésnek, amelybõl kiderül, hogy 29 700-ról 31 080-ra nõne az engedélyezett státusok száma. A javaslat szerint a tiszti létszám változatlanul maradna. A plusz 1080 státusra a honvédség új területvédelmi feladatokat ellátó katonai szervezeteinek megalakítása miatt, illetve a migrációs kihívások miatt van szükség, 300 ember pedig a képességfejlesztési tartalékba kerülne. (MTI)
Link

Hozzászólások

238 #1 bivaly
- 2016-11-17 17:37
Pápa mától hivatalosan is amerikai légitámaszpont !
238 #2 bivaly
- 2016-11-17 17:41
Helyesbítek ! Mától Magyarország, csak egy amerikai hadibázis !
99 #3 MORMOTA1968
- 2016-11-17 18:29
Vajon a Pápán élõk mennyire vannak tisztában vele, hogy kiemelt célpontja lettek Oroszországnak. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy el lesznek törölve a föld színérõl, sok más várossal együtt itt Kazáriában.
267 #4 Perle
- 2016-11-18 13:36
Vajon hogy esett a választás éppen a középkori Magyar Királyság fõvárosaára?: Hogy megtudjuk, ki a király a világban?

Nem úgy volt korábban, hogy a HM is odaköltözik, hiszen egy csapatban játszanak? Vagy jobb így a helyzet optikája, hogy úgy tûnjön, van egy nemzetközö katonai központ és egy védelmi minisztérium, mint amelyik független, és mintha a miénk lenne?s_nezem
2 #5 gerry
- 2016-11-18 13:54
bivaly - "Pápa mától hivatalosan is amerikai légitámaszpont !"

Azért azt remélem, ha meglátogatom egykori laktanyámat elötte, minden sétány szélét be fogják ültetni virággal... ahogy azt nekünk is kellett amikor '74-ben Czinege Lajos elvtárs, hadseregtábornok, Honvédelmi Miniszter meglátogatta a pápai repülõteret. Valakik - nem én voltam - az érkezése elött néhány nappal néhány gépelt röpcédulát szórtak ki a laktanya területén amin az állt, hogy a szerencsétlen végigbújkálta a világháborút és csak akkor bújt elõ amikor a ruszkik megjelentek, 1956-ban viszont részt vett a forradalom leverésében. A röplapokat azonnal le kellett adni és kihirdették, ha valakinél találnak egyet akkor az futkosóra fog menni...

....á, nem is megyek Pápát látogatni, még valaki a Gerry-összes müveit szórná szét a zAmerikai katonák étkezõasztalára aztán kineveznének elsõ számú közellenségnek...

s_pompom
267 #6 Perle
- 2016-11-18 14:08
Még a 90-es évek elején elmentem a taszári elsõ repülõnapra.
Már akkor sejtettem, hogy az oroszok helyére érkezõk az életben innen soha ki nem mennek.Néztem a hatalmas lebetonozott repülõteret a szép somogyi dombok között, és azt gondoltam, fel kellene szántani ezt a helyet és beültetni búzával.
Pápán, ha jól emlékszem, rakétások voltak, akik védték volna a hazát. Most majd onnan támadjuk a szomszéd nagyhatalmat.
A nehéz-szállító " üzem" igen nagy környezet- és zajszennyezéssel járhat. Nem irigylem az ottani és a környezõ települések lakókat..
2 #7 gerry
- 2016-11-18 16:08
Perle rosszul emlékszel. - A taszári az oroszoké volt, a pápai reptér pedig a magyaroké. 24 hónapot töltöttem ott. (1973-1975) Túléltem. Rakétások - abban az idõben - nem voltak.
238 #8 bivaly
- 2016-11-18 18:43
Perle !

Taszár elsõ lépcsõs alakulat volt, még Kecskemétet is elõzte ! Pápa szintén. Kecskemét második lépcsõs volt, mert ez égtájakra, illetve meghatározott területekre volt bontva. A rakétások más élõlény, és a repülõsökhöz semmi köze. Annyi csak, hogy az is a hadsereg része volt, mint fegyvernem.
267 #9 Perle
- 2016-11-18 23:19
Gerry, Bivaly,
rosszul emlékeztem valóban. Utána nézhettem volna itt:
http://reputani.h...enete.html
238 #10 bivaly
- 2016-11-19 06:32
Perle !

Ez legyen életed legnagyobb tévedése !
267 #11 Perle
- 2016-11-19 21:25
http://www.bumm.s...s-a-zarlat

A krumplibogár után a kabóca is landolt Magyarországon.Pá-pát intettek Amerikának. Mi pedig a badacsonyi bornak. Baj nincs, mert a Byer biztosan tud adni rovarölõszert ez ellen a bogár ellen.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 12.7 másodperc
3,402,904 egyedi látogató