Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Húszezer izraeli pereli a Facebookot

KülföldMost erre mit mondjak? Elõre ki van fizetve többszörösen, már csak végre kel hajtani? A közösségi hálót azzal vádolják, hogy eltekint a zsidók meggyikolására felszólító, uszító tartalmak megjelensétõl és törlésétõl, és ezzel hozzájárul a hosszú hetek óta tartó izraeli erõszakhullám további terjedéséhez.
Az Egyesült Államokban, New York állam legfelsõbb bíróságán benyújtott kereset per arra irányul, hogy kötelezze a Facebookot az ilyen tartalmak eltávolítására. A 76 oldalra rúgó felperesi lista elején annak az izraeli-amerikai kettõs állampolgárnak, Richard Lankinnak a neve áll, aki épp ma halt bele egy két héttel ezelõtti terrorakció során szerzett sérüléseibe. Az egy hónapja zajló eseményekben tíz izraeli és 50 palesztin vesztette életét, apalesuztin áldozatok több mint fele a merénylõk közül került ki.

A kereset benyújtói szerint sokukat az internetes propaganda bátoríthatta fel, egyes bejegyzések még anatómiai tájékoztatást is adtak arról, hová érdemes szúrni. A felperesek maguk is fontosnak tartják a szólásszabadságot és a közösségi média szabadságát, de úgy látják, hogy a gyilkosságra buzdítások áradata feletti szemhunyásával a Facebook „minden határon" túlment.
Link

Hozzászólások

75 #1 talpi
- 2015-10-27 21:00
Azta bammeg és a rengeteg meggyilkolt ártatlan gyermek, ? Palesztínok, ugyan mit vétettek, igaz, azok meggyilkolására nem a facebook hanem a kneszet adott részletes tájékoztatást. Amint emlékszem, egy ENSZ nek nevezett "társaság" mint, ha el is ítélte volna Izraelt, vagy rosszul emlékszem? Akkor a felelõsök miért nem állnak a Nemzetközi bíróság elõtt, mondjuk Nürnbergben, mint egykoron mások? Vagy, akik "õrizték a háború végeztével " a hadifoglyokat s közülük tízezreket halálra kínoztak, vertek, éheztettek? azok miért nem állnak bíróság elõtt? Netán???
88 #2 Asumhari
- 2015-10-27 22:47
Már megint kalákában követelõznek.
Kicsit feljöttek a palesztínok. A háborúban 1:100 volt az arány a kárukra. Szépítettek ugyan a 10 :50 el, de még fordítva is kevés...kevés...kevés
2 #3 gerry
- 2015-10-28 05:38
Az még véletlenül se jut az eszükbe, hogy talán valami oka is van annak amiért az egész világ pokolra kívánja õket...

Szegény, meg nem értett nép, ... vagy faj, ... fajzat. ... izé

mno.hu/data/cikk/1/3/97/54/cikk_1039754/izrael_tunti1_cikk_torzs.jpg


................................................

"Varga László Dávid-csillagos plakátot ragasztott üzlete kirakatába, ... ... Vasárnap este az üveget ismeretlenek két helyen is betörték, áthúzott Dávid-csillagot firkáltak rá, az üzlet elõtti pultra pedig horogkeresztet."

Itt: http://24.hu/belf...arkanyban/
8 #4 miskolcilaci
- 2015-10-28 05:39
A Facebook begyûjtötte Európa személyes adatait, és átadja az amerikai kormánynak.
Miközben az érintett vállalatok többsége ellenzi az amerikai kormány és a nagyobb IT-cégek közti adatmegosztást legalizáló törvényt, a Facebook nem csak támogatja azt, de mint kiderült, lobbizik is annak érdekében, hogy a kormány legálisan hozzáférhessen a felhasználók adataihoz.

A Fight for the Future (Harc a Jövõért) jogvédõ szervezet szerint a Facebook a szenátusban lobbizik azért, hogy megszavazzák azt az évek óta erõsen vitatott törvényt, ami lehetõvé tenné, hogy a kormány és a nagyobb technológiai cégek közt közvetlen adatmegosztás jöjjön létre. A Cybersecurity Information Sharing Act (CISA) védelmet biztosítana a Facebooknak és más nagyobb IT-cégeknek ahhoz, hogy hozzáférést adjanak a kormánynak a felhasználók adataihoz. A törvény keresztülvitele esetén ehhez minden joguk meglenne, és a felhasználóknak nem lenne beleszólása abba, hogy ki akarják-e adni a teljes levelezésüket a kormánynak, vagy hozzájárulnak-e ahhoz, hogy egy titkos kormányhivatal valós idõben nyomon követhesse tartózkodási helyüket.

A Fight for the Future aktivistái arra szólítják fel a Facebook felhasználóit, hogy világszerte indítsanak petíciókat az egyoldalú intézkedés ellen. A szervezet közleményében azt állítja, a Facebook aktívan lobbizik a szenátusban, hogy elõsegítse a törvény végleges keresztülvitelét. A közlemény kitér arra, hogy Myriah Jordan, a Facebook közpolitikai menedzsere korábban egy a CISA törvény megszavazását erõltetõ szenátornak dolgozott, aki jelenleg is lobbitevékenységet folytat a felhasználók adatainak kiszolgáltatásáért. A szervezet szerint a Facebook már évekkel azt megelõzõen kampányolt a CISA megszavazásáért, hogy más IT-cégek hivatalos állásfoglalást alakítottak ki annak elutasításáról.

A szervezet közleménye szerint a közelmúltban felszólították a Facebook tulajdonosait, hogy tegyenek egyértelmû állásfoglalást a törvényre vonatkozóan, de ezt máig nem tették meg, ehelyett a színfalak mögött azon dolgoznak, hogy a törvényt minél hamarabb megszavaztathassák a szenátussal. Bár a közösségi háló képviselõi tagadják a vádakat, arról továbbra sem hajlandók egyértelmû állásfoglalást tenni, hogy magát a törvényt elutasítják-e. A Twitter, Yelp, Wikimedia, Reddit, Apple és Dropbox már mind egyértelmûvé tették, hogy az “adatmegosztás” új szabályozását teljes egészében ellenzik. Keresztülvitele esetén a CISA az amerikai kormány kezére játszaná a felhasználók összes személyes adatát, beleértve minden, évekkel ezelõtt a Facebook-ra feltöltött fotót, a személyes levélváltásokat, a Facebook által rögzített IP-címet, a tartózkodási helyet, a felhasználók által tett összes véleménynyilvánítást, és valamennyi metaadatot, ami lehetõvé teszi teljes személyiségprofil készítését.

A törvény megszavazása esetén a Facebook a teljes európai lakosság online tevékenységének sok évre visszamenõ dokumentációját adná át az amerikai titkosszolgálatoknak.
https://www.faceb.../hidfo.net
75 #5 talpi
- 2015-10-28 06:05
Na ugye hogy ugye. Vagyis akkor tényleg mi vagyunk a "hülyék?"akik errõl már két éve nyomjuk az ide vonatkozó aljasságokkal fenntartott és aljas célokra használt face "kellemességeinek" hátterének igazi okait. Na majmocskáim akkor csak további kellemes "csacsogásokat" írjatok csak fel mindent, ha lehet a vércsoportot a méreteket/mindegyiket/ mivel? Hányszor és milyen pozitúrában? Vagy kivel-kikkel és hogyan. Mert minden fontos és természetesen a "Te"érdekedben.
Nem véletlen hogy akinek "normális" véleménye van valamirõl azt vagy köves slomó vagy maga a face tiltja le az oldalról.
Viszont aki egész nap ott bájolog annak.még véletlenül"partner is kerül" amirõl "esetleg nem csak ketten fognak tudni :D na errõl ennyit majmocskáim.
33 #6 vizilo
- 2015-10-28 07:23
Na nekem ezert nincs...)) Ez ugyanaz mint nincs penz nincs amit ellopjanak !
75 #7 talpi
- 2015-10-28 08:54
Vizipaci
Nem azt mondom, hogy nem kell oda be-be nézegetni, mert van sok"hasznos" info. Hanem azz amire a sok birka használja és amiért. Hiszen a lehetõ leg alantasabb "társ keresõ" oldal nem ér fel sok kommentelõ, csetelgetõ bejegyzéseivel annak tartalmi részével sok esetben. Arról már nem is beszélve, hogy sokuk ezért mindent háttérbe szorít és a még maradék emberi értékétõl is képes megválni. Na ez a baj a legnagyobb baj. Ha szólsz, jóindulatúlag akár félre is dobnak mint egy "elhasznált" alsó nemût" Ez a mai magát magyaagyarnak nevezõ "társadalom" vagy társ-ad-"alom/?/"szerintem az utóbbi. :(
33 #8 vizilo
- 2015-10-28 09:08
Talpi en mar kinöttem a csetelesböl amikor az internet kezdödött akkoriban jartam a " Gyaloglo " cset re de nem lehetett velemenyed mert kidobtak ha maskeppen gondolkodtal mert az opos lehet hogy epp a kivalasztottakbol volt ...) Nem szeretem a szajkosarat talan azert is valasztottam ezt az oldalt mert itt meg nem figyelmeztettek a velemenyem miatt talan nem is fognak ! Gondolom te egy joval fiatalabb harcos vagy mint en.
75 #9 talpi
- 2015-10-28 09:52
Köszönöm a "megtisztelõ" fiatalításod a hatvanhármason járok mint a dalban, igaz az a 67rõl szól. Sebaj majd a diófák alatt, pipázás közben egyszer megbeszéljük. Horgász cuccot hozhatsz itt is ugyan az a "víz" folyik. ;)

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.76 másodperc
4,440,275 egyedi látogató